Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 31. října 2006 v 18:02® EDDY

Medvěd> hhh tak to já jsem se učil házet u nás pod barákem na hřiští strávil jsem tam opravdu hodně času a vyplatilo se:-)) ) ted se při házení nemusím tolika dřít a lítá to opravdu samo a to nemusím mít pruty sage atd…-)))

Úterý 31. října 2006 v 17:56® Medvěd
Medvěd

házení je věc hlavy,ruce se svezou.Pak už jsou to pouze prutohodiny

Úterý 31. října 2006 v 17:21® rarach

Buko, tak jsem dnes otestoval blešouny z těch dubingů co jsi mi poslal. Nástup naprosto nekutečnej, ještě to ani nepropadlo na dno a už jsem tam měl skokana duhového 42 cm. Nejvíc se líbila, ta spectra lososová barva a růžová spectra. Nakonec to odnesli tři duhoši 42,32,31 cm a chytil jsem krásnýho potoka cca 43 cm, porovnával jsem ho jenom s tím velkým duhošem. Barvičky se líbí i manželce a to už je sakra vyznamenání.

Úterý 31. října 2006 v 10:13® HaD
HaD

rarach> :-)) ) vo tom nepochybuj, ven na jaře nepojedu, tak pstruzi budou moc příjemný …

Úterý 31. října 2006 v 10:06® rarach

HaD: nahodou jsem u Tebe v noci ani jednou nezamotal v tý slalomový dráze, to je solidní výkone, ne? Co jaro a jižní pstruzi, počítáme s Tebou!

Úterý 31. října 2006 v 10:06® drozďák

To házení je hlavně o rukách, pak hodně o sladění prutu a šňůry a jak jsem naposledy zjistil, taky o tom, jak ti padne klacek do ruky.
S osmičkovejma prutama házím kolem 22m a nadřu se u toho jako vůl. Pak jsem si vzal do ruky mildasovo XP ve trojce a vypráskl jsem s nim přes dvacet metrů jak hovno a hlavně s naprostou lehkostí. Měl tam sage šňůru, která lítá úžasně v kombinaci s timhle klackem. Tak a teď se v tom vyznej :-)

Úterý 31. října 2006 v 10:01® rarach

HaD: To jsem si dovolil dost co? Do 10 metrů asi jo! Furt vzpomínám na to žraso u Tebe, kurňa to bylo dobrý.

Úterý 31. října 2006 v 9:59® HaD
HaD

rarach> ty umíš házet? :-)) )))

Úterý 31. října 2006 v 9:58® rarach

Na jaře budeme v rámci Kar. muškař. klubu v KV pořádat taky muškařskou akci, bude to zřejmě na dva dny a Buko by měl přijet, když naučil házet mne, tak naučí každého.

Úterý 31. října 2006 v 9:53® rarach

Vichr: Dvakrát ročně pořádá Miloš D. Casting Weekendy, je to víceméně společenská záležitost, ale hází se tam. Sleduj MRK nebo czechfly.com Něco taky dělal Klíma v Rožmberku. 18–20 m. je solidní vzdálenost, kde tady potřebuješ víc?

Úterý 31. října 2006 v 7:33® toulovec
toulovec

www.chytej.cz

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9725.jpg
Pondělí 30. října 2006 ve 20:53® bubu
bubu

krvinka: je to jednoduché-broučkový háček,třeba 16ka, zadeček zlatá lametka,dva paprsky z páva stočit s nití,nožky hnědej kohout. Hotovo.

Pondělí 30. října 2006 v 19:45® Buko

Rarach: Je to rukama, to víš sám.. Včera jsem na Skaldě učil házet kamaráda. Nebyl jsem schopný vyhodit šňuru za nejakého silnějčího protivětru.Nechápal jsem to, kontrolou bylo zjštěno, že na AFTMA 6 je šňura neznačková Aftma DT 5, přesto jsem ji vypálil na nejakých 20 m. Uřit s tím nškoho házet je trápení

Pondělí 30. října 2006 v 19:39® Vichrzhor
Vichrzhor

Joj, to jsem si zas naběhl! :-) Hodně je to určitě v technice (a tu mám chabou), ale fyzika je fyzika – DT lajna při konstantní hmotnosti 1m šňůry (pomíjím ujímaný konec) má při 20ti vytočenejch metrech dvojnásobnou hmotnost než 10m, takže zatížení prutu je dvojnásobný. U WF (nebo Shooting Taper či jaký jsou všechny typy) váží dvojnásobná vzdálenost třeba jen 1,4 násobek hmotnosti jednoho dílu… Btw. Nevíš, kde bych mohl pod odborným dohledem zlepšit svou techniku? Onějakejch školách jsem četl v Americe, Británii a Německu, u nás nic…

Pondělí 30. října 2006 v 18:25® rarach

Vichr: Z jaké fyziky vycházíš? Osobně si myslím, že je spíš jenom dogma, podle mne to do hranice průměrného házení koleme 20 m. lítá stejně. Samozřejmě existují různé lajny, které hody proslužují, ale to jsou jiné vzdálenosti, ale nejvíc je to v rukách a technice házení, viděl jsem to u vítěze Orvis cupu, který loni na Koutech vzal můj cajk s DT lajnou a v pohodě by jí snad vyházel, já byl na limitu taky těch 18–20 metrů. Pak taky prut, u některých se mi zdá, že za určitou hranicí už jejich vlatnosti vadnou, dále taky vliv větru, u nás včera fuňelo velmi, ta Tvoje nová lajna je jistě lehčí a náchylnější na vítr než stará, pak taky moucha. Prostě je toho moc. Já když jsem měl u vody poprvé Xi 2 o kterém všichni básnili jak to lítá samo, mi to nelítalo vůbec, zvyklej s pohodovýho házení s loomisem, jsem byl nasranej, že jsem téměř 20 klacků vyhodil do větru. No a dnes na Ohři s jiným prutem prakticky nechodím i nacucanejma zonkrama to lítá jak blázen a právě onen zamilovanej Loomis se mi zdá, že právě v určité fázi házení vadne. Vic by i o tom jistě věděl Alan Gasior, třeba se ozve, občas sem leze.

Pondělí 30. října 2006 v 16:05® Vichrzhor
Vichrzhor

rarach: No mě teda na základě fyzikálního rozboru vychází, že s WF šňůrou by to mělo lítat podstatně dál než s DT… Nejpříjemněji vychází hody kolem 10ti metrů – což není mnoho.

Pondělí 30. října 2006 ve 14:28® Krvinka

Custe nemohl by mi tu nekdo hodit obrazek listokaza??? pokud ho ma nekdo vyfoceny? diky

Pondělí 30. října 2006 v 9:27® Buko

Výsledky nominaček na MS 1.Adam Tomáš, 2. Pešek Tonda,3.Šram Jaromír,4. Drož Martin, 5. Starýchfojtů Tomáš, 6 Macháň Pavel Tel. info, bez záruky

Pondělí 30. října 2006 v 7:55® rarach

Bosanac: Já jsem si vzpoměl na ty lipany co mě tu čekaj, takže malej sarkasmus, buď v klidu. Na Klokot jsem taky nejel z důvodu co píšeš jedna díra, nejsem kokot. Trochu mne mrzí, že jsme se nevěnovali víc Uně, no ale jak to všechno stihnout a v sobotu se už od Dušana vrátilo jedno auto přímo do Kulen Vakuf, nebylo kde chytat, prostě příště tam pojedu od pondělka, středa už je pozdě. Jo příště beru čtyřku taky, mám ji ve speciální měkčí úpravě alá OMV-Loomis, jak by řekl ZN. Vichr: Přece jsi nemyslel, že budeš s prutem na lajnu s menší aftma házet hned dál, jo na tohle už budeš muset najít jinej styl házení. Růžová je na lipany téměř základní barva.

Neděle 29. října 2006 ve 23:23® Tomucha
Tomucha

nechce ale ted jsem o nich psal článek na prosinec do kajmana … ta mucha je pekelně jednoduchá nejhorší jsou nožičky…pak už je to hohoda

Neděle 29. října 2006 ve 21:06® Vichrzhor
Vichrzhor

Tomucha: obdivuju, že se chce Ti patlati s tiplicemi :-)) )

Neděle 29. října 2006 ve 21:04® Vichrzhor
Vichrzhor

brčal: Koukal jsem na Tvoje fotky z dneška – fakt pěkný rybky! Hned na příští výpravě tam nějakou růžofku fouknu a poreferuju :-)

Neděle 29. října 2006 v 19:40® bubu
bubu

tomucha: to sem ani nepatří,to už je umělecké dílko. My zaostalejší z toho máme komplex. Ale jinak " Kdo umí ten prostě umí"

Neděle 29. října 2006 v 19:09® brčal
brčal

Tomucha-ale nějak podobně dělám májovku

Neděle 29. října 2006 v 19:09® Tomucha
Tomucha

taky stojáky nemusím …

Neděle 29. října 2006 v 19:07® brčal
brčal

Tomucha-na jezero už dva roky nechodím není to pro mě mám rád řeku spíše říčky :o)))

Neděle 29. října 2006 v 19:03® Tomucha
Tomucha

brcal – není to na tekopucí vodu…spíš na olej max. Tiplice chtějí svoje..nejde na ně chytat celej rok jako na goldy, ale když ti na hladině sedí komár a pak ho ta ryba sebere tak větší lévance sem neviděl ! :-)

Neděle 29. října 2006 v 19:01® brčal
brčal

Tomucha-zkoušel jsem to na řece nikdy nic i když jsem křidelko dělal z hnědého kohouta a pracné je to molc to ty věřím

Neděle 29. října 2006 v 18:57® Tomucha
Tomucha

brcal – mám s tím dobrý zkušenosti, na řwece je to super na jelce. Ale v menším. ta klasická velikost je dobrá na pstruhy na jezero. Spíš si je šetřím protože jsoumoc pracný na to abych na ně chytal pořád :-((

Neděle 29. října 2006 v 18:53® brčal
brčal

Pěkny máš stím zkušenosti na řece osobně sem na to nic nechytl