Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 29. října 2006 v 18:50® Tomucha
Tomucha
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9714.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img9715.jpg
Neděle 29. října 2006 v 18:37® brčal
brčal

Vichrzhor -bez buzíkú :o)))) si podzimní rybolov po dnešku nedokážu představit fotky přidám do diskuze Lipan na mušku z dnešního rybolovu.

Neděle 29. října 2006 v 9:42® Vichrzhor
Vichrzhor

rarach: Jsem čekal, že se ozveš :-)) ) Jo, nabídnutí mouchy je určitě důležitý, asi to ještě neumím…růžový larvy chrostíka mám v zásobě, ale přiznám se, že jsou snad jediný, který jsem nevyzkoušel – přišly mi takový nabuznělý :-)) ) Jinak jsem včera zkoušel svůj novej prut – Snowbee Zr2 9ft 4–5AFTMA se šňůrou WF5, ale že by mi to lítalo nějak výrazně dál než se starým Martinem 8,5ft 6–7AFTMA a DT6, to tedy ne…čekal jsem, že to bude lítat kolem 20 metrů jak nic, ovšem i na 18 jsem se nadřel…:-((

Neděle 29. října 2006 v 8:58® Bosanac

rarach> Proc bych te chtel nasrat ? Ja chytal na trojku i na petku , skoda ze jsi tam nebyl , je to prece 6 kilometru reky a ne 200–300 metru usek jako Klokot .

Sobota 28. října 2006 ve 22:19® rarach

Bosanac: A co jako, si nás chtěl nasrat či co? Takže po záseku hurá do vody a za ní, teď mne trochu štve, že jsme neměli odvahu tam jet, domorodec to předem zavrhoval, ostatně já tedy neměl ani vhodnej prut, šestka byla nejmíň a s tou se tyhle mouchy blbě hážou a ještě hůř se seká, jistě bych všechno urazil. No nic, na příště jsem poučen. Dík za info.

Sobota 28. října 2006 ve 21:57® rarach

Vichr:Problémem lipana je jeho děsná lenost, všimni si i jak ekonomicky sbírá, přesně tak aby bez námahy dopadl zpět na své místo a tak je to i s papáním ze dna, prostě je potřeba pokud vyloženě aktivně neřere, čímž se prozradí lehkým natáčením do boků a občas probleskně bílej pysk, mu mouchu nabízet přímo do huby a těsně před ním je potřeba ji lehce nadzvihnout. Prostě muška musí správně driftovat a ne se kutálet po dně. Já odobně mám dobrou zkušenost s růžovou barvou nebo oliv s nebo bez oranžového doplňku, ale myslím, že ze dna až tak o mouchu nejde, pokud to není nějaká šílenost, jako spíš ji srávně nabídnout.

Sobota 28. října 2006 ve 21:49® brčal
brčal

parmenides-po a ut fakt nemůžu.

Sobota 28. října 2006 v 19:35® brčal
brčal

parmenides-v pon ano ut nemůžu musím pracovat až do 6.11. pak možná dostanu volno.

Sobota 28. října 2006 v 19:12® Vichrzhor
Vichrzhor

Zase jsem jelen – byl jsem na své oblíbené Smědé, pstruh jeden, lipanů celkem dost, ALE: naprostou většinu lipanů chytám na sucho. Nemáte nějakej tip na nymfičku pro lipana? dva jsem dostal na goldheada Red Tag, ale koukal jsem do tůně a ti větší hajzlíci po tom nejdou. Že Hydropsyche, jepičky a blešouni zůstali též bez povšimnutí, není třeba dodávat…

Sobota 28. října 2006 v 17:34® Bosanac

rarach, Buko: Byl jsem tri dni na Ribniku , ani straousedlici nepamatuji na tak malou vodu v rijnu ,ale dal se nachytat i lipen i potocak . Byl jen problem s hackama a vlascem , vetsi ryby 50+ nechtely nic vetsiho nez 20ku hacek a 10ku navazec .

Sobota 28. října 2006 v 11:02® rarach

Alivio. Nekecej? On tam fakt vláčel, den před tím se snažil ještě na mouchu.

Sobota 28. října 2006 v 7:19® Rendy

parmenides> Sjeli jsme v Černé Hati , pak pěšmo po zelené proti vodě , kolik jsme ušli můžu jen odhadovat , bylo to tuším pět brodů zpět k autu . Máš chatu na bezvadným místě , Střela je skvost , možná že v neděli vyrazím zase , ještě ale uvidím jaké bude počasí . Chytal jsem na dlouhou nymfu ,menší blešouni s hnědým hřbítkem to na ně platilo , sebrat mouchu jsem skoro neviděl u dna to šlo pěkně . Možná se tam někdy potkáme , měj se

Sobota 28. října 2006 v 6:09® Shrek
Shrek

rarach> byl jsem tam od 16:30,pouze jsem koukal,jak tam jistý člověk na „své“ jisté nástrahy uvláčel třetího a s protaženým xichtem odchází jen se třema aby se neřeklo.

Pátek 27. října 2006 ve 23:26® rarach

Příchy: Přiznej barvu kolik máš letos okounů nebo pstruhů 35 +, ale poctivejch, ne ty Tvoje míry, co je nad 30, je čtyřicítka.

Pátek 27. října 2006 ve 23:25® rarach

Ty vado, to jediná sekce kde jsi nepřispíval, ale už to neplatí.

Pátek 27. října 2006 ve 23:07® Prichy
Prichy

rarach: ale to me precenujes…20 cm je moc, to je moje mira

Pátek 27. října 2006 ve 22:59® rarach

Buko: Může být dobrý muškař ze špatného fotbalisty? Svých pět minut slávy jsem si užil, ale přeci jen, nerad bych investoval do něčeho co do budoucnosti nemá význam, pořád mám totiž před vočima jednoho nejmenovaného lovce okounů, kterej bohužel skončil na levelu 20 cm. Tome: Je to těma streamrama, ne že bych byl nějakej super vazač, ale ty CDC streamry ala Fratnik nebo zonkery se mi loni podařilo uvázat téměř dokonale, ovšem úspěchy nějak ne a ne přijít, ty Buko modely prostě ryby chytaj, rozhodují i malé detaily a ty jsem tam bohužel neměl, takže jsem je vázat přestal, radši je kupuju a soustředil jsem se na střílení gólů a vvvovovovo tom to je!

Pátek 27. října 2006 ve 21:39® rarach

Alivio: Chodíš kam nemáš, já Ti je za ty prachy klidně prodám, to že se někteří lidé zbláznili, není problém Buka. Ty jsi tam fakt nic nechytil a v kolik jsi tam byl? Ty ryby jsou aktivní pouze krátce nebo je musíš naštvat.

Pátek 27. října 2006 ve 20:32® Shrek
Shrek

Buko> Já tam třeba dneska nechyt ani houby.Neni to v Tvých streamerech,je to v rukách.Prostě to neumim.Kdybys viděl za kolik tady prodávaj Tvoje streamery,asi by ses divil.

Pátek 27. října 2006 v 16:28® Buko

rarach> Z plavačkářů nebo přívlačkářů bývají dost dobří muškaři. Do ničeho ho nenuť on na to přijde sám. Hlupý není, ryby nebere, jen v sebeobraně ma to aby bylo vidět že byl fakt na rybách a ne za babama. Bobo sorry

Pátek 27. října 2006 v 16:11® rarach

Tak to je dobrý, člověk chce pomoci půjčí kámošovi nějakej Bukostreamer za tři pětky a je z toho průšvih jak Brno, ale že jsem mu půjčil cajk za téměř 15 litrů, to nikdo nevidí. hahahaha Stejně je to v rukách, Míra je tam větral na mikronyph jako by se nechmelilo.

Pátek 27. října 2006 v 15:31® Buko

BoBo-Falknow> Já Ti říkal už v Jestřabicích, drž dobré společnosti Rudy, Míry, dobrého žrádla a bab.Tam se nejvíc dozvíš. Ryby,tak to už přijde samo. Ozvi se mi na mail, pošlu Ti něco na vláčku, což je Tvá doména.Včera jsem posílal do Rarachova dubingy. Streamer ve stejném barevném provedení s Hammerovkou tak to dělá divy..To bychom měli jít asi do jiné plkárny.Jsem rád, že jsi si zachytal a Raracha zdupu, že to neměl nikomu ukazovat.

Pátek 27. října 2006 ve 12:06® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tak se musím pochlubit, jakožto muškařský začátečník jsem nikdy pořádně nechytal na streamer a pokud ano, tak bez valného výsledku :-) Včera jsme s Rudou a Mirkem narazili na tůň plnou duháků – naprosto netečných. Chvilku jsem se trápil s nymfou, občas něco zapřáhnul, ale bída… Ruda nahodil Bukovo mini strýmra a začal tahat duháky ve velkém. Po chvilce jsem mu prut vyrval z ruky a sotva jsem se trošku naučil strýmra vodit, znamenal každý nához kontakt s rybou :-)) Díky Buko ;-)

Pátek 27. října 2006 v 11:50® Tomucha
Tomucha

okoun – pisni mi osobku a domluvime se at to neresime tady…

Pátek 27. října 2006 v 10:51® okoun 1
okoun 1

dotaz-Kdo mi udělá vánoční dárek:-)) ) Pánové blíží se vánoce(dárky)Chtěl bych se zeptat:jestli někdo z vás neváže na kšeft.Každý se mně ptá co chci atd.Mé vázací schopnosti jsou za tim spíše na bodu mrazu:-) Pokud by to bylo levnější než v obchpodě:-)) ))) děkuji

Pátek 27. října 2006 v 1:01® parmenides

Dedek, Buko: diky moc

Čtvrtek 26. října 2006 ve 12:23® Dědek
Dědek

parmenides> toluenem

Čtvrtek 26. října 2006 v 9:28® parmenides

Buko: jo, to jsem myslel: po uvazani rovnou mouchu naimpregnovat

Čtvrtek 26. října 2006 v 6:52® Buko

parmenides> Floatantem se naimpregnují mušky hned po uvázání.Pak již to nemusíš impregnovat, imregnace přežije mušku.

Čtvrtek 26. října 2006 ve 2:23® parmenides

Buko: pristi tyden v po se tam budu motat, ozvu se. POtrebuji take ploche olovo, lak a tu kravinku z plastu a peny pro zasouvani CDC pirek – ten trojuhelnik se zarezy.

A jeste mam jeden dotaz: v cem rozpoustis ten kachni maz? Chci s tim naimpregnovat suche mouchy at to nemusim delat u vody.