Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 10. října 2006 v 18:41® HaD
HaD

jak poznáte, že sbírající rybou je lipan? Jde mi o to, že chytám na MP a není nouze o tlouště, oukleje a další MP ryby a nějak mám problém s tím, ty kroužkující ryby od sebe odlišit.

Úterý 10. října 2006 v 18:34® EDDY

Je to nějak mrtvo…:-)) ) kde všichni jsou ??.-)

Pondělí 9. října 2006 ve 23:14® Rendy

Asi takhle by měla vypadat muška chrostíka

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9495.jpg
Neděle 8. října 2006 ve 21:26® Tomucha
Tomucha

morskydas – hej, viazem v nem vsetko.. :-) fakt je v pohodě, taky se mi líbí ten pytlíček ! :-)

Neděle 8. října 2006 ve 21:09® morsky das

Tomucha viazes v tom aj vecsie strimre? Najkrajsie na nom je ten pytel na borde, ten ma bere!

Neděle 8. října 2006 ve 20:48® EDDY

kkarlos> hhh uplně super…:-) ještě se musím do zítra vyléčit z kocoviny:-)) ))) at mohu jít vklidu do školy:-)

Neděle 8. října 2006 ve 20:38® Bosanac

rarach> Nic proti tobe a tvemu vazani ,vazat chrostika ala Netopir jsem nezkousel, diky za napad .

Neděle 8. října 2006 v 19:33® kkarlos
kkarlos

EDDY> tak povidej, prehanej… ;-)

Neděle 8. října 2006 v 19:25® EDDY

No tak jsem se vrátil po vejkendu ze závodů a musím uznat že na lepších jsem ještě nebyl:-)

Neděle 8. října 2006 v 19:07® Tomucha
Tomucha

Jarda 01 – je to ten tvrdek, vel háčku je myslím 12ka. Dáš tam háčky tak do 16/18 max..pak už to ten háček po dotažená otvírá. A pak nějáký štiková háčky. Ten svěrák je fakt super, já měl dojem že stojí něco kolem 4000,– ale asi už stojí teda těch 4500,– Není to levný..určitě ne ale já už byhc si nerad zvykal na jiný. Ta rotace ti usnadní strašně moc operací při vázání. Kup si k němu i o příslušenství, držák na bobinu, pytlík a kontrast ! prostě jestli ty prachy máš tak to neřeš a kup ho…

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9473.jpg
Neděle 8. října 2006 v 17:40® rarach

Jiris: já netvrdím, že se na to nedají chytat ryby, mi to jenom nějak desingově nesedí, toť vše. Víra v mušku je samozřejmě rozhodující, to je známá věc.

Neděle 8. října 2006 v 17:35® jiris
jiris

rarach – jo jak je ten prvni tak to taky delam, vycesana flesh je dobra. U zavodniku jsem videl tipy z nite (fluo zelena, zluta). Taky ve tvaru tela. Ale myslim, ze ten presahujici ocas jim je putna, obzvlast pri brazdeni :-)

Neděle 8. října 2006 v 17:22® rarach

Jiris. Třeba ten první s tím naznačeným tipem ve tvaru tělíčka je OK, ale ty bavorské štětky na těch dalších to je nářez. Bosanac: Jistě nevážu tak dlouho jako Fratnik, ale Linkse mám prostudovaného i pozpátku, F mušky jsou prakticky jediné suché vzory co vážu, jsou jednoduché a chytací, jako chrostíka používám spíš typ Netopir. Z praxe mám zkušenosti, že kouhout někdy rybám vadí.

Neděle 8. října 2006 v 15:21® iceman
iceman

jarda01> máš recht, taky se mě ten rotační tvrdek líbí. Taky ho vlastně nepotřebuji, ale bral bych ho :o))

Neděle 8. října 2006 v 11:17® jarda01

Tomucha: Ty mušky na fotkách jsou uchycený v Tvrdkově svěráku? Jáká je velikost háčků. Kde jsi ho viděl za 4 000,–. Já ho viděl za 4 500,–

Neděle 8. října 2006 v 11:14® jarda01

buko: Vážu jenom pro sebe, ale chci ten svěráček hlavně pro radost. Je fakt hezký.

Neděle 8. října 2006 v 9:36® Tomucha
Tomucha

kluci nechte si poradit :-) jako dědek…

Neděle 8. října 2006 v 8:07® Buko

Bosanac: Chrostíci typu Palmer z nožičkama z kohoutů jsou do proudů a do 30cm vln a váže se to ve velikostech 12–8. Rarach mluvil o něčem jiném

Neděle 8. října 2006 v 6:55® Bosanac

Buko> Nevim kdo toho zna o muskach vseobecne vic a kdo vazal z CDC , Fratnik nebo rarach .Samotny Fratnik propaguje jednoduchost vazani a zduraznuje siluetu , zadney barevne ocasky , zadne kriklave musky . Duvod proc dela chrostika s nozickama z kohouta a ne z CDC asi ma .

Neděle 8. října 2006 ve 2:36® Buko

Rarach:100% První braní,druhotné braní. Na denního se dá chytát tam max hodinu. Rozepisovat se o tom nemá cenu. Lojzo: Ty jsi s tím Fratnikem tomu dal korunu. Přečti si znovu co napsal Rarach a u vody přemýšlej.Teď jestli Fratnik nechytá systém muška splávek.

Sobota 7. října 2006 ve 23:47® Bosanac

rarach> Nej chrostik je od Fratnika , telicko z kohouta a CDC kridlo , zadny tip .

Sobota 7. října 2006 ve 23:45® jiris
jiris

rarach – celkem dost, myslel jsem to trochu jinak (barvy tipu – viz silueta) ale to je fuck. Nekdo chyta s tipem jinej bez, duvera v mouchu. Nozicky nevazu z 99% jak u jepek, tak u chrostalu. Nemam duvod, ryby chytam i bez nich.

Sobota 7. října 2006 ve 23:38® rarach

Jiris: nevím jak často chytáš na chrostíka? Já teda dost často a rozeznávám dva druhy denní světlejší a večerní tmavší, žádnej tip kupodivu nemají. Jediný kde beru trochu té barvy je u rozence jako imitace svlečky, jinak mi to připadá zbytečný. Stejně jako tipy pak i nožičky z kohouta ,CDC nožičky jsou výrazně lepší, ale proti gustu..... Nezřídka se totiž stává, že majitel kohoutích nožiček je nucen se jich náhle při lovu zbavit, to CDC nehrozí.

Sobota 7. října 2006 ve 23:32® Tomucha
Tomucha

rarach – mě se to líbí…a navíc to i funguje. Věřím tomu že tam ta barva sehraje svoji roli…

Sobota 7. října 2006 ve 23:27® jiris
jiris

rarach – je to zvlastni, ale nekdy i v siluete muze barva hrat roli nebo myslis, ze ne?

Sobota 7. října 2006 ve 23:18® rarach

Ty woe co furt máte s těma výraznejma tipama u těch chrostíků, kurňa dyť je to klasická siluetová muška a rybám je úplně jedno jestli má tip nebo ne.

Sobota 7. října 2006 ve 23:17® Tomucha
Tomucha

takže asi tak no …

Sobota 7. října 2006 ve 23:16® Tomucha
Tomucha
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9469.jpg
Sobota 7. října 2006 ve 23:13® Tomucha
Tomucha
foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9468.jpg
Sobota 7. října 2006 ve 23:11® Tomucha
Tomucha
foto/diskuze/muskareni/2006/th-img9467.jpg