Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. února 2006 ve 23:18® ZB

Chlapi co by jste dali radeji na osmickovej prut za ocka, klasicky snake, nebo jednonozickovy?

Pondělí 20. února 2006 v 19:55® Rendy

jelda> dobrá práce , koukal jsem na dílka , chtěl jsem se zeptat co je to za materiál co používáš na tělíčka červená , růžová , světle zelená a líbí se mi i ten hřbítkový materiál , kde se to dá sehnat ? Hodnotit nebudu , to si netroufám , sám sbírám zkušenosti a rady , je fajn že se našel další odváživec .

Pondělí 20. února 2006 v 10:10® jelda
jelda

Tak přidám taky nejaké svoje „motanice“ . Kritice se nebráním.

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img6086.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6087.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6088.jpg
Pondělí 20. února 2006 ve 2:01® Bosanac

ladamaj> Vcerejsi slunicko bylo moc silne? Priste trosicku vic porozumeni .Dekuji

Pondělí 20. února 2006 v 1:22® Cudla
Cudla

Je to zajímavý,ale v době PO(v93r.těžkej úraz část. amp.nohy 98r.užl ítam v brodákách)třětí největší kapr 68cm chycenej na mouchu 40–50cmdocela běžný i na vodáchkde údajně neberou.

Pondělí 20. února 2006 v 1:13® ladamaj
ladamaj

mirmen> příště nekomentujte to čemu nerozumíte a nic otom nevíte?

Pondělí 20. února 2006 v 1:09® mirmen

hm, tak to je paráda. Je potřeba jim, závistivcům, vysvětlit, že s blížící se změnou klimatu se kapři začínají přeorientovávat na jinou stravu a že budoucnost lovu kaprů spočívá jen a jedině v muškařině.

Pondělí 20. února 2006 v 0:59® Cudla
Cudla

Já snima blbnu na Nechrankách v létě než jedem na pstruhovku dolu pod hráz jdem se vykoupat a vždy použiju mušák kolikrát mi bobkaři vynadali,když pustíš za hodku 5–6míráků a oni nic ani se jeden nediví,že jsou nevrlí.Záběr přichází hned po dopadu,ale zdolávání trvá dýl PARÁDA.

Pondělí 20. února 2006 v 0:38® Rendy

Když jsou pařáky a na potoce to moc nejde tak kapříci na stojáku jsou dobrou alternativou . Chlebovka je dobrá ale moc pracná , já na blešivcový háček píchnu kousek žluté hmoty z podložky do koupelen ,ostřihám do nepravidelného tvaru kuličky případně trochu přitěžkám aby je co nejpomaleji propadával vodním sloupcem ,je to dost důležité si s tím pohrát pak to funguje skvěle , dobře to jde i na pakomáry , patentky, larvy jepiček na větších háčcích i na chrostíka malé žluté lury se spletou . Na fotce nejsem já ale můj syn Matěj . Nenechte se splécti náušnicema .

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img6077.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6078.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6079.jpg
Pondělí 20. února 2006 v 0:15® Cudla
Cudla

Někdo dělá chlebovky ze srsti a zastřihne jako kostičku přibližně ,já radši používam molitan splete se i tloušť i jiná ryba.

Pondělí 20. února 2006 v 0:00® mirmen

Cudla, ten molitan, hmmm. To by se dalo využít i při plavané, např. s boloňkou, zatíženým návazcem a lovem přes zakrmené místo

Neděle 19. února 2006 ve 23:58® Cudla
Cudla

Vinikající muška chlebovka je utrženej kousek molitanu napíchnutej na háčku,nemá chybu když hodíš pár kousků chleba na hladinu.

Neděle 19. února 2006 ve 23:53® mirmen

jukněte na tu „chlebušku“ v kapří tlamce.Fakt někdo zkouší kapra na mouchu? Myslel jsem si, že je to jen muškařská recese.

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img6075.jpg
Neděle 19. února 2006 ve 21:21® Cudla
Cudla

Dost potočáků jsem dostal na koroptvičky( březnovky)dokance i parmy koukal jsem na ni jak vyjela tak půl metru ode dna a sebrala ji.Na Ohři je v létě voda čistá vydíš na dno i přez metr hloubky jako do akvárka proto berou asi bobše kterej se pohybuje v sloupci jinak si to nedovedu vysvětlit.Vážeš fakt pěkně mně to váže syn prsty už nemam tak citlivý a sokolí oko stárne.

Neděle 19. února 2006 v 0:18® Rendy

Cudla> upřednostňoval jsem bobše před goldem ale po loňské sezoně musím říci že gold nachytal víc. Možná ale proto že golda dávám jako koncového a bobše na přívěs.Nevím možná chytáš na vodách kde jsou mušky se zlatou hlavou už hodně profláklé a ryby nemají důvěru . Jestli ti to jde na mušky bez zlaté hlavičky tak buď rád , muška ti vyjde laciněji . Občas to ale zkus , to jen pro případ že by ryby změnily názor.

Sobota 18. února 2006 v 19:08® Cudla
Cudla

Rendy:pěkný fotky ještě hezčí mouchy,ale já jsem ještě na goldkopa mimo okounů nechytil pořádnou rybu,je to zajímavý na vzor který má hlavičku udělanou třeba z nitě tak záběry mám ,ale jak je tam gold tak ne.

Sobota 18. února 2006 v 18:19® percas

rendy>druhá a tretia goldhedka vyzerá výborne…aj tá prvá stupačka je super…pekne naviazané…!

Sobota 18. února 2006 v 0:04® Rendy

chtěl jsem se zeptat jestli není nějaké pravidlo jak velkou gold hlavičku na 10 , 12 , 14 , háček . Neznám proto se ptám . Včerejší kousky , měly by to být nymfy májovek ,jedna do čistý a druhá do kalnější vody , snad se nějaká ryba splete , přece to nevyhodím .A ještě jeden rozevlátý zlatohlávek

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img6050.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6051.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6052.jpg
Pátek 17. února 2006 ve 23:55® Rendy

Koukám že od 16 hodiny ani jeden vzkaz , nějak to zatuhlo , všichni vážou , nedaří se jim a jsou vzteklí asi jako já . Už jsem to všechno naházel do šuplíku a tak posílám ke kritice dnešních pár kousků

foto/diskuze/muskareni/2006/th-img6047.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6048.jpgfoto/diskuze/muskareni/2006/th-img6049.jpg
Pátek 17. února 2006 v 17:01® ZN
ZN

Rendy: nějaký lesk tam budeš mít vždycky, bez toho to prakticky nejde. Jestli ho chceš ještě omezit, rozptyl víc to světlo. A aby jsi to měl dokonale nasvícené, musel by jsi mít světlo přibližující se nebo rovnající se denímu světlu, a to stojí prachy. Na tvým místě bych se na to vykašlal, nestojí to za to. Fotky jsou dobrý.

Pátek 17. února 2006 ve 14:53® Marcel

Rendy: Zrovna včera jsem vázal a vůbec, ale vůbec mi to nešlo. Nakonec jsem motal posmolený goldy abych alespoň něco měl do krabky. Možná to bude tím, že jsem k tomu neměl správné suroviny jako dvojku červeného nebo kalíšek slivovice :-)

Pátek 17. února 2006 ve 12:17® fikus
fikus

muskar> hmm, „hlavně se někam zavřít a bejt v klidu..sám jen s těma věcma..“, to zavání fetišismem:-) Ale co, taky to znám…:-)
I když letos jsem ještě nebyl umýt korek na prutech. Mám aspoň čím krátit chvíli.

Pátek 17. února 2006 v 11:18® Shrek
Shrek

toulovec> to mi povídej.Právě TEĎ mám takovou náladu,že jsem si začal rotačky třídit dle barev a velikostí,woblery přezbrojuju novýma nořítkama a háčkama.Prostě taková těžká depka z půlročního půstu.

Pátek 17. února 2006 v 11:13® muskar

Tohle přerovnávání miluju. Hlavně se někam zavřít a bejt v klidu..sám jen s těma věcma..

Pátek 17. února 2006 v 9:40® toulovec
toulovec

Rendy> TAK TAKOVÉ DNY MÍVÁM TAKY. NEJEN ŽE SE STANE ŽE TO NEBAVÍ, ALE NĚKDY SE ANI NECHCE. tO SI JEN ZALEZU DO SKLEPA, PŘEROVNÁVÁM HÁČKY, uklízím stůl, vymejšlím si různý krabičky a organizéry jak bych to zase příště mohl přerovnat a neměl na stole bordel.......­....:o)))))

Pátek 17. února 2006 ve 2:19® Rendy

HaD> svítím ještě pořád málo, sice jsem oproti minule přidal další lampu , ale pořád je to málo , chce to víc a nějak jinak , světlo se odráží ve hřbítkách . Baví mě to možná na to časem přijdu . Těm co mi poslali rady dík. Dneska jsem vázal ale už nestačil nafotit a ono taky není skoro co , zkoušel jsem larvy jepice .
Z deseti tak na dvě se dá koukat . Taky máte někdy dni kdy to prostě nejde ?

Pátek 17. února 2006 v 0:25® HaD
HaD

Rendy> ty fotky vypadaj pěkně, je vidět, že dobře svítíš

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:14® rarach

Alivio: Proč ? To je pouze posezení s výměnou informací (ne-genetických), spíš jde o to dát do kupy takovou koalici místních rybářů co májí zájem o rozumný dialog a třeba i prosadit nějakou změnu nic ortodoxního a při té příležitosti můžeš tátovi koupit nějaký matroš. Jinak už funguju na skypu – Rudolf Gašpar -Habartov

Čtvrtek 16. února 2006 ve 22:13® Enzo

prosim odkaz fotografií streamerů a mušek díky

Čtvrtek 16. února 2006 ve 21:54® Shrek
Shrek

rarach> já tam nemám co dělat,mě mouchy váže táta :-)