Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 14. února 2006 v 15:01® pupak
-
iceman> ŠÍÍÍÍÍ-MAŇA?
- Úterý 14. února 2006 v 15:00® iceman
-
pupak> nee můžete hádat dále :o)
- Úterý 14. února 2006 ve 14:59® pupak
-
iceman> TO JE REDAS?
- Úterý 14. února 2006 ve 14:53® HaD
-
iceman> fešák
- Úterý 14. února 2006 ve 14:52® iceman
-
Tak jsem si dnes objednal novej navijáček na trojčičku, moc se na něj těším.
- Úterý 14. února 2006 ve 14:50® iceman
-
Zedus: jestli máš svou CandF krabku rád, tak si nedávej těžký blešivce na ten prostřední list. Vím o čem mluvím.
- Úterý 14. února 2006 ve 14:44® HaD
-
toulovec> no to určitě ne, ale chytat se na ně dá a chytaj
- Úterý 14. února 2006 ve 14:25® toulovec
-
HaD> blešouny děláš dokonalý :o)))
- Úterý 14. února 2006 ve 14:15® HaD
-
už bych se rád naučil něco víc než goldy a blešouny…hlavně nějakou sušinu na tlouště a boleny
- Úterý 14. února 2006 ve 14:08® muskar
-
koukal jsem, že se tam chystá i Buko a Tomucha atak se něco naučíš určitě. Jsou to velice dobří vazači. Soudím podle toho, co jsem od nich viděl.
- Úterý 14. února 2006 ve 14:05® pupak
-
HaD: je to jednodussi nez si myslis . . .
- Úterý 14. února 2006 ve 14:00® HaD
-
pupak> myslíš, že se u Toulovce budu schopnej něco podobně krásnýho naučit?
- Úterý 14. února 2006 ve 13:56® muskar
-
hezkej spent..to mi dává inspiraci, že na svých stránkách ještě žádnej spent nemám..musím se polepšit.
- Úterý 14. února 2006 ve 13:12® pupak
-
touliku tak sem fcera udelal jeste ten spentik z CDC, ale stejne se mi dela a libi vic ty z umeliny
)
- Úterý 14. února 2006 ve 12:40® muskar
-
Štěty, tedy tip je z obyčejnýho oranžovýho chemlonu. ADW je na to škoda. Jinak kašli na nedostatky. když bude chtít, tak každej na každý mušce něco najde. Nic není dokonalé a důležité je, jak se ti s muškama chytá a ne jak krásně vypadá. stějně nejlíp ryby žerou mušky ožužlaný a otrhaný..to je stará pravda.
- Úterý 14. února 2006 ve 12:37® ZB
-
muskar> Dik. A stety jsou z ADW ze?
- Úterý 14. února 2006 ve 12:29® zedus
-
Tak sem se rozhodoval čím bych sem přispěl a když vidím vaše výtvory, tak se mi nechce fotit žádná moucha moc zblízka aby nešli vidět nedostatky.
Tak posílám vyfocenou celou moji muškovnice, jak jste na jaro připravení vy?
- Úterý 14. února 2006 ve 12:19® muskar
-
tělíčko je z páva a bílá část je z bílého pštrosa.
- Úterý 14. února 2006 ve 12:08® ZB
-
muskar> Pekny musky, z ceho delas telicko u toho broucka?
- Úterý 14. února 2006 ve 12:03® zedus
-
muskar> příjemě vypadající muchy. Hezky se na ně kouká a určitě i chytá.
- Úterý 14. února 2006 ve 12:01® HaD
-
muskar> klobouk dolů, hezký. Ale jsem „neznalec“, takže hodnotím subjektivně.
- Úterý 14. února 2006 v 11:56® muskar
-
Tak ještě pár mušek, ať se to tu rozjede. první je brouček a chytám na něj lipany na Divoké Orlici, druhý je cdc chrostík a třetí nymfa jepice. Berte to jako inspiraci.
- Úterý 14. února 2006 v 11:42® muskar
-
možná se k nim časem taky dohrabu, určitě to nevylučuju. Před dvěma lety jsem byl chytat v rakousku na takové malé říčce, kde to bylo i povinné a neměl jsem s tím větší problém.Je to o tom zvyku a snaze se tomu podřídit…jinak ta hlavička je schválně..vím, že je velká, ale rybám to kupodivu nevadí..
- Úterý 14. února 2006 v 11:19® ZB
-
muskar> Nemam nic proti protihrotum, ale zkus treba chytat bez nich. Me prijde, ze naopak hacek lepsi pronikne do ryby, ze by mi ryby padaly pri pouzivani bezprotihrotu min, nebo vic nijak zvlast nepocituji. Jinak pekna moucha az na tu hlavicku. To je tak schvalne?
- Úterý 14. února 2006 v 11:04® muskar
-
souhlas..hlavně o tom to je…
- Úterý 14. února 2006 v 11:02® toulovec
-
HaD> já vím, ale je to univerzální odpověď na otázku proč mám protihrot – aby mi nepadaly ryby :o)))))
- Úterý 14. února 2006 v 11:01® muskar
-
Mě padají ryby i z protihrotu. Taky to neřeším, chytám ryby takhle skro patnáct let a nemám pocit, že bych jim nějak moc ubližoval. Krom toho mi přijde, že je to stejně trend posledních pár let. A mnohem horší mi přijde, pokud rybáři tahají ryby na břehu po kamenech nebo je berou do suchých rukou. je to myslím o síle zvyku ale pravda je ta, že taky o pohldosti. Proč se učit chytat na háčky bez protihrotů, když už jsem zvyklý chytat s protihrotem. To přiznám.
- Úterý 14. února 2006 v 10:49® HaD
-
toulovec> no protihrot zase o tolik více ryb proti spadnutím nezachrání, tedy pokud je člověk trochu šikovnej v práci s prutem. Fakt je, že já ale taky většinou ty protihroty mám. Ani nevim proč, nějak to prostě neřešim.
- Úterý 14. února 2006 v 10:42® muskar
-
Protihrot je tam proto, že prostě používám háčky s protihrotem. Vím, že to je méně šetrné než bez něj, ale jsem na to zvyklý…a nechci se obhajovat, ale jen tím jaké používá rybář háčky se nedá říct, jestli je to prase nebo sportovec. Znám spoustu lidí, kteří celý život chytají na háčky s protihrotem a jsou to páni rybáři a k rybám se chovají skoro mateřsky.
- Úterý 14. února 2006 v 10:38® toulovec
-
Pan Slamáček> já do toho nechci kecat, ale nebude to tím aby mu nepadaly ryby? :o))) Nebo neměl bez protihrotu? Nebo ho baví zamačkávat protihroty?
muškař: a jaké z toho plyne ponaučení? hned několik 1, každej dobrej čin je po zásluze potrestán 2, fotit muchy tak, aby nebyl protihrot vidět :o)))
chrosťajz je asi výživnej, hezky se na něj kouká.