Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:39® jiris
-
mam na prute duhaka
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:39® Rico
-
muf: třak to zas ne no. co si o me myslis??
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:37® muf
-
Rico: opatrně ať nemáš mokro v gatích…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:36® Rico
-
iceman: aaa ja z te fotky nemuzu je to pomalu jako kdyz je na ní nějaka roštěnka.....
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:34® muf
-
iceman: to jo, ale nevím jak u vás, poslední dva roky je suchej sběr velmi špatnej a když už tak velmi malí lipani…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:31® iceman
-
Rico: díky, podívám se, jestli tu nemám ještě nějakou. muf: já svůj postoj nepopisuji, ale jak říkáš nahodím, jen potřebuji dopilovat techniku, protože u mokré mě to tak nevadilo, ale u suché začali být problémy s přesností a posazením mouchy na vodu.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:28® muf
-
jiris: jo ty nejhnusnější
))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:26® muf
-
muf: nejlepsi prdel je, že letos v rámci kampaně, přijel do letovic nějakej maník, kterej je jako trida a zacal tam ucit par novacku. prut mel fakt dobrej… Mimochodek na svitave někdy pouzivam pro hazeni specialni postoj, nevim jak to popsat, neni to ani nade mnou nebo bočním hodem, ani nestojím k místu, čelem (je to dáno tím, že si zároveň hlídám i záda – veverky jsou i na keřích a trávě) a hned jsem házel anglickým stylem… taky mě vyčet pár chyb, a co… I přes toto jsem s jeho lepším prutem házel přes 15 metrů, takže v tom nevidím zas takovej problém…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:23® Rico
-
iceman: kdyz vidím tu nadhernou fotku tak jsem uplne v tranzu a uz se chci videt u vody........:(((( at uz je leto
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:21® iceman
-
muf: taky to tak beru, ale musel jsem kriticky přiznat, jak to se mnou je
Měl jsem štěstí a na prvních dvou chycházkách jsem chytil rybu. To mě strčilo ve vůli dopředu. Skoro celý letošek jsem odchytal s mokrou a až na podzim, kdy začal ten zbytek lipanů sbírat tak jsem chodi i se suchou
. Byla to paráda a tak jsem začal o vánocích i vázat.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:18® jiris
-
iceman – stejně to teměř vždy bere na ty nejhnusnější muchy. pupak by mohl vypravět
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:15® muf
-
iceman: neber to tak kriticky… ja zacinal taky sam, prvni vychazka to bylo utrpeni (tak traumaticky, že jsem prut na půl roku opřel do kouta) pak mě to nedalo a já si chyt svou první rybu… Dneska si sám vážu (nejsem žádnej umělec), ale ryby chytám, házím taky z chybami, ale většinou se trefím a pod. Chci tím napsat, aby jsi to bral jak to je, všechno přijde a každý rybář je originál… Jinak nikdo není dokonalý…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:11® iceman
-
muf: Samouk – taky to podle toho vypadá. Po mobilu a netu mě hodně pomol Miloš_D. První prut naviják a šňůru jsem měl od něj. Hody a techniku jsem se učil sám a taky tam mám hodně zažitejch chyb, který už půjdou špatně zrušit :o((. Je to taky tím, že jsem trošku levější než běžný smrtelník :o)))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 21:03® muf
-
iceman: začínal jsi jako samouk nebo tě někde učil?
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:59® muf
-
iceman: v poho. ja to pochopil, jen jsem tě chtěl potrápit
))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:56® muf
-
jiris: jasný, já jsem ale myšlením muškař, takže musím ryby přelstít i v horším prostředí… uspěchy jsou různě… někdy trefíš muchu, většinou někde zapomenutou(1), na kterou nikdy ani drbm a nejadnou chytáš potočáky přes 35 (do té doby než ji urveš, nebo ti ji roztrhají), což není tak dlouho nebo projedeš celou krabičku a odendeš jako bezrybka
))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:52® iceman
-
muf: jo byl jsem tam sám. Dostal jsi mě – myslel jsem tím loni – začínal jsem na podzim 2003
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:52® jiris
-
muf – proti vláčce nic nemám i na rotačce mužeš mit jednohák.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:51® muf
-
jiris: já ne, princip je princip, kdo chytá pstruhy na trojhák je barbar…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:48® muf
-
iceman: ty už jsi byl letos 15× na pstruhovce??? a co bylo to tam dobrý
))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:47® jiris
-
Jo to je pravda, sotva se voda mírně zvedna a zkalí, tak pstruhaři berou vláčáky.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:47® iceman
-
muf: první pokusy loni na podzim, letos asi 15 vycházek na pstruhovce – klasickej začátečník!!
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:47® muf
-
jiris: já to věděl, je vidět že jsi v abstinenci pilně studoval RŘ, když víš, že na celé řece je míra 30.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:45® muf
-
jinak v kalnější vodě se chytá lépe, ryba se tolik neplaší stínem rybáře a spol. často jsou vyjety tak, že až člověka překvapí, kde jsou a kolik jich tam je… Smutné je, že v té chvíli jsou muškaři většinou odvaření (až na pár vyjimek)a začínaj hlavně chytat vláčky…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:44® jiris
-
muf – ne měl 29,5
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:41® muf
-
iceman: jak dlouho muškaříš?
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:41® muf
-
jiris: ten nej lipan z 2 měl aspoň míru
)))))
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:39® muf
-
jiris: co toho icemana blanýruješ, je kalná voda a zakalená voda. Kalné kde je viditelnost hodně nízká tak ryba max. vidí velký sousta její jedno jestli jsou tmavá nebo světlá, ty světlejší jsou vidět ve větší vzdálenosti (mohou upoutat světlejším zábleskem apod.) v zakalené vodě (podkalené) kdy je viditelnost deset centimetrů a víc je to opravdu jedno… je dokázáno, že světlejší vzory vzbudí větší pozornost(což není záběr), ale ryba může zebrat tmavší vzor…
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:38® jiris
-
iceman – v té kalné vodě musíš hlavně vědět, jaká je hloubka a kde a kde se ty ryby zdržujou.
- Sobota 8. ledna 2005 ve 20:36® iceman
-
Zajímavý, já když se Nisa zakalí tak jedu na žlutý a docela to jde.