Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 19. května 2015 ve 13:37® LaMa
-
Palivec diky za vysvetleni… jinak mouchy jsou vazane na reku, tam je potrebas to zatizit, takze vyvorit extremne tenkeho chrostika bez dostatecneho zatizeni nejde… a aby mel jen 2mm prumer schranky je nerealne, kdyz jen hacek ma pomalu 1mm tak aby udržel i parmu… jen pro info: proporce musky – teličko vykukující larvy je z 2mm senylky a je tam 3,5mm tungsten – další proporce jdou odhadnout, ta vyvazana vykukujicí larva je o neco tenci a ve schrance je narvane olovo… entomologii pro muskare mam, ale to mi nepomuze v tom abych uvazal opravdu realnou mouchu s proporcemi 3cm na delku a 2mm na tloušku
- Úterý 19. května 2015 ve 12:23@ Palivec
-
jepice> Ty nečteš, že? Reaguješ, jako bych napsal něco jiného. Hmm, možná čteš, ale nechápeš napsané… A je tu ještě jedna věc – ty tlusté schránky z písku jsou většinou světlé. Tmavé, na které se hodí třeba páv, jsou tenčí. Měl jsem jich v rukou stovky. Jak jsem napsal, nachytat se na to, co namotal LaMa dá, ale nejsou to vzory odpovídajíci přírodnímu vzoru. Nebo dost málo. Sem se chodí školit začátečníci a třeba jin vysvětlovat věci.
Napsal jsem toto:
Jen ti, co na sebe lepí zrnka písku jsou tlustší.
A také, že ty nejtenčí jsem našel v potoku v Tatrách. Extrém byl na potoku vytékajícím nad Ždiarom, z Monkovej doliny z Belianských Tatier. https://goo.gl/maps/8Kfn9 Délka 3–4 cm, průměr 2 mm.
- Úterý 19. května 2015 v 8:37® jepice-zruseno
-
Palivec> Reálné foto od z wikipedie je fotka chrostíka s lehkou tenkou schránkou z nějakého stébla nebo něčeho podobného, nejspíše z úplně stojaté vody. Předpokládám, že LaMa to má na řeku, proto se mi to příliš tlusté nezdá. Fotka z té samé stránky: http://upload.wikimedia.org/…ly-larva.jpg
Tento příspěvek byl editován 19.5.2015 08:39:22 uživatelem jepice-zruseno. - Úterý 19. května 2015 v 8:15@ Palivec
-
mvincik> Mluv, či piš za sebe. Mne zaujal jen tím, že je tak pracovitý. Letos jsem ještě nenamotal žádnou potvoru. Asi jich mám dost a ani se mi nechce.
- Úterý 19. května 2015 v 8:13@ Palivec
-
Palivec> Doplním reálné foto:
- Úterý 19. května 2015 v 8:11@ Palivec
-
LaMa> Takové sé váží a jsou i v knihách. Takový „Jágr“ robustní. Ale takového tlusťocha jsem z vody ještě nevytáhl, když jsem v ranmném věku svého muškaření, lovil hmyzáky vodní v českých,moravských a slovenských vodách. Extrém byl na potoku vytékajícím nad Ždiarom, z Monkovej doliny z Belianských Tatier. https://goo.gl/maps/8Kfn9
Délka 3–4 cm, průměr 2 mm. Chrostík ve schránce je většinou podstatně tenčí. Jen ti, co na sebe lepí zrnka písku jsou tlustší. Neříkám, že na to nechytíš rybu, když bere téměř vše a vypadá to jako jedlé (starej Liška a po něm Šimek opakoval, že „jsou dny v roce, ale je jich málo, kdy pstruh vezme všechno, co se zdá být jedlé“ – citoval jsem volně). Ale pokud na L"to" chceš chytat systematicky, tak… http://lnk.sk/yn3 Doporučuji Entomologii pro muškaře,od expertů Reisingera, Bauenfeinda a Loidla.
- Úterý 19. května 2015 v 8:05® mvincik
-
LaMa> Vždycky potešíš oko muškaře.
- Pondělí 18. května 2015 v 7:37® stopař
-
LaMa> Hezký
- Čtvrtek 14. května 2015 ve 21:47® LaMa
-
Pár schránkových chrostiku…dlouho se tu zadna moucha neobjevila, tak neco prihodim
Tento příspěvek byl editován 14.5.2015 21:48:48 uživatelem LaMa. - Neděle 10. května 2015 ve 12:24® jehla
-
sfox> vo nic nejde, prostě původní nick později nešel použít…no a co, no…
- Neděle 10. května 2015 v 9:06® Klobasa
-
jepice> O tom to je, i bez ryb
- Neděle 10. května 2015 v 9:04® Klobasa
-
Hogo Fogo> To je všeobecně platné pravidlo, které platí především pro blbé anonymy.
- Sobota 9. května 2015 v 17:43® sfox
-
jehla> AC DC jseš ty ,já vůl.)))
- Pátek 8. května 2015 ve 14:55® jepice-zruseno
-
Klobasa> Mě nepomůže vůbec nic, ale pořád mě to baví
- Pátek 8. května 2015 ve 12:10® Hogo Fogo - zrušený vulgární profil
-
Klobasa> Fuj to sem se lek. Ty jsi skutečně orignální pako. http://www.chytej.cz/…338/klobasa/ Na tebe platí to, co jsi o sobě sám napsal, tedy že blbec blbcem zůstane.Sedí to jako prdel na kakáč.
Tento příspěvek byl editován 8.5.2015 12:12:10 uživatelem Hogo Fogo - zrušený vulgární profil. - Čtvrtek 7. května 2015 ve 13:19® jehla
-
sfox> ale jo, coby AC/DC…
- Čtvrtek 7. května 2015 v 9:58® Klobasa
-
jepice> Prostě máš levý pazoury a nepomůže Ti ani království Dánské
- Čtvrtek 7. května 2015 v 7:55® prroud
-
jepice>omluva za zkomolenej nick,nebylo to naschval,preklep.
- Čtvrtek 7. května 2015 v 7:53® prroud
-
jepoce> teda tu krevetku jsi uvazal nadherne,naprosto jako ziva
))))
- Čtvrtek 7. května 2015 v 7:40® jepice-zruseno
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Čtvrtek 7. května 2015 v 7:36® jepice-zruseno
-
jehla> My měli východní vítr a rypáky jsme si spálili pořádně. Počasí se opravdu vydařilo, Dánové nosili kraťasy a lízali zmrzku.
- Středa 6. května 2015 v 18:20® sfox
-
jehla> Pepo ,jakto že už nepíšeš u konkurence ?
- Středa 6. května 2015 v 7:54® jehla
-
jepice> vždycky je to trochu sázka do loterie..a když k tomu přidáš počasí na opalování a nedejbože východní vítr, ještě jste nedopadli tak zle…pak jsou úlovky spíš náhodný, ale obrátit se to dovede během chvilky…
- Neděle 3. května 2015 v 16:58® jepice-zruseno
-
ZN> Já byl na moři na Fynu nedávno, bylo tam moc krásný počasí, spáli jsme si rypáky, ale nikomu tam nic moc nebralo. Na rybách jsme byli čtyřikrát, na krevetu jsem neměl ani drba, nakonec jsem chytil jednnoho chcípáka asi 35cm na obyčejnýho palmera se zlatou hlavičkou. A pak jsme ještě na jednou místě objevili šílený hejno asi 15cm pstroužků a to bylo všechno. Jenom jeden Dán tam chytil z jednoho místa dva pstruhy tak 45 a 50 cm a jinak nikdo, s kým jsme se bavili, nic neměl. A to nějaký Němci tvrdili, že jezděj každou hodinu na jiný místo, a všeobecně rybářů tam byla všude fůra, jako kdyby se tam dalo něco chytit. Přitom nám by asi nepomohly ani svítící krevety
Akorát se mi líbilo, když foukalo ze zadu, že to vždycky krásně vysoukalo pár metrů šňůry a letělo to o něco dál, než jsou běžně schopný nahodit moje levý pracky s prutem za litr třeba na Vltavě
Myslíš, že kdyby třeba bylo horší počasí, že by to tam bralo lépe? Nebo to bylo naší neschopností něco chytit?
- Sobota 2. května 2015 v 10:28® chytal
-
Palivec> to je jasný spíš jde o to co a jak jedu tam poprvé tak se chci zeptat jen jak to tam vypadá atd..
- Sobota 2. května 2015 v 9:55@ Palivec
-
chytal> Tak se ptej jinak. Ale i tak nečekej, že ti nějaký kolega napíše, běž k tomu stromu, je tam v jamce pstruh. Musíš si revír osvojit vlastní zkušeností. Tu ti nkdo neodevzdá. A bude ti to i líp „chutnat“, když si to osaháš sám.
- Sobota 2. května 2015 v 9:27® chytal
-
Palivec> to je jasný ale jde spíš o to poradit co a jak na tom revíru
- Sobota 2. května 2015 v 9:06@ Palivec
-
chytal> Někdo jistě má. Spokojen?
- Pátek 1. května 2015 ve 20:34® chytal
-
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenosti s kocábou 1–2 děkuji
- Pátek 1. května 2015 v 17:26@ Palivec
-
Luminiscenční fólie a vlákna jsou na trhu už dlouho. Hendsáci možná ještě ani neměli firmu, když jsem to poprve koupil. Minulý rok jsem kdesi nakoupil tenké „gumky“ z luminiscenčního materiálu, z jakých se dělají třaslavé nožičky všelijakých potvor. Udělal jsem s tím dráždidla stylu „mravenec z Černobylu“ a chytal s tím večer po setmění (a nasvícení silnou LED lampou). Cosi jsem na to chytil. Je k dostání i (původ USA) tmel na vytváření tělíček mušek a ten je také luminiscenční. I hotové článkované luminiscenční kuželíky na zadečky potočníků lezoucích z vody.