Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 22. března 2015 v 1:01® regulus
regulus

hraji> to, že se informace objevují na MRKu je sice krásný, ale jsou lidi co ten MRK tak nějak moc nemusí a proto tam nelezou, je nějakej důvod, proč nejsou aktuální informace na webu MO Brno 3 (což si myslím, že by mohlo být docela prioritní), no a v druhé řadě byl by problém to uveřejnit třeba i tady na Chytej.cz? Napadá mě rubrika Brno a okolí … 9-)

Sobota 21. března 2015 v 9:16® jepice-zruseno

Už nevím kolik mi tenkrát bylo (snad 7 nebo 8), ale tenkrát jsme se byli koupat na pískovně v Tušti a večer mi dal tatínek do ruky mušák s nějakou malinkou rudořitkou a na vodu hodil kus rohlíku. Mylím, že pro začátek to byla dobrá metoda. Když jsem stál po pás ve vodě pískovny, nebylo se kde zachytit a mojím cílem bylo se trefit muškou co nejblíže k rohlíku, na který útočilo hejno ouklejí…

Tento příspěvek byl editován 21.3.2015 08:18:13 uživatelem jepice-zruseno.
Pátek 20. března 2015 v 17:40@ Palivec

hraji> Vím to drahně let, ty tolik možná ani nemáš, ale žiji v jiném jazykovém prostředí, kde je zažité to, co jsem napsal. Ke všemu si na terminologii relativně potrpím a u většiny žoužele, kterou se živí ryby, znám i latinu. Všelijaké ty rody, druhy etc., proto je jednou z mých oblíbených knih dílo autorů Reisingera, Bauernfeinda a Loidla. Ovšem na úspěšnost lovu to vliv nemá. Já sám užívam klasické anglické názvy, v tomto případě tedy Red Tag, kamarád říká „reťák“. Tvoje poznámka je směšně školometská.

Pátek 20. března 2015 v 16:55® hraji
hraji

blahoslaveni budiž ti, kteří dodržují aspoň zažité názvosloví. Vždy to byla Rudořitka.

Pátek 20. března 2015 ve 14:47@ Palivec

šimpik> Jinak se to ani brát nedá. Vyěnil bych své mírné umění a zkušenost za tvůj věk… Já s muškařinou začal relativně pozdě. A na vodu chdím s kamarádem, který muškařil už jako malý kluk. Ale on je z Oravy a já z Hané. Já jsem jako kluk o něčem takovém ani neslyšel. Nedávno jsem ukazoval vázání mušek momentálně nejmladšímu rybářovi z rodiny. Má 7. Nejvíc se mu líbil název „červenořitka“, nebo „červená prdelka“.

Pátek 20. března 2015 v 8:49® Sintrix
Sintrix

Mé vzpomínky na prvopočátky mého muškaření nejsou o ulovených rybách, jako spíše o neustálém rozmotávání „pavučin“ a vyprošťování mouchy z travin a keřů. Za mnou. :-)

Tento příspěvek byl editován 20.3.2015 07:49:58 uživatelem Sintrix.
Čtvrtek 19. března 2015 ve 20:05® šimpik
šimpik

Nadsázka ? že by ? :-) beru to s humorem…začínám :-D

Tento příspěvek byl editován 19.3.2015 19:05:48 uživatelem šimpik.
Čtvrtek 19. března 2015 v 17:20@ Palivec

šimpik> LOL, jasně že už ro umíš, LOL. Já kdysi při první vycházce s mušákem chytil za hodinu na Oravě 6 potočáků 45–50 na potočníka s delta křídlem z trafoplátna a la Kurnocik. A taky jsem myslel, že jsem mistr světa a že nic na tom muškaření není. Potom jsem nemohl chytit 2 měsíce rybu.

Úterý 17. března 2015 ve 21:32® šimpik
šimpik

Včera první ryba na mušák..malá ploťka a dnes o něco větší kolegyně cca 25 cm :-) začínám tomu přicházet na kloub myslím :-D

Neděle 15. března 2015 v 18:57® Sintrix
Sintrix

Jednoduchý rotační svěráček Stonfo http://www.tommi-fly.cz/…erak-rotacni

Tento příspěvek byl editován 15.3.2015 17:58:28 uživatelem Sintrix.
foto/diskuze/muskareni/2015/th-img112702.jpg
Sobota 14. března 2015 v 9:44® hraji
hraji

Švejk> hraji osobky nečte, pokud mu něco chceš, klidně to napiš do diskuze, on si to přečte. Vázací sedánky se konají i letos, jen v sobotu, informace se objevují na MRKu. Nejbližší bude na konci března.

Pátek 13. března 2015 ve 22:10® regulus
regulus

Švejk> aha, ty brďo, tak to se přiznám, že už su fakt slepej jako krtek, já čuměl jen na den a měsíc, na rok jsem ani nemrkl a dokonce mi vůbec nebylo divný, že je to v pondělí když to bývalo v pátek. On mi tuším hraji říkal, že to mají na stránkách a já to bral jako bernou minci. V tom případě tedy raděj počkej až se ti ozve.

Omlouvám se za mystifikaci.

Pátek 13. března 2015 v 19:18® Švejk
Švejk

regulus> Zdarec, jasně že vím de je Soběšická, patřím tam, taky jsem psal Hrajimu na osobku, ale zatím se neozval, na stránkách jsou vázací večery ale naposled uvedeny v roce 2012, tak nevím… Víš určitě, že je to tam každý pondělí? i v tomto roce?

Pátek 13. března 2015 v 10:55® regulus
regulus

Švejk> mrkni semka http://brno3.momrs.cz/…azaci-vecery , v pondělí večer zvedni zadek a zajeď si na Soběšickou, já tam teda bohužel nebudu, jezdím z práce domů pozdě a přijít tam až skoro na konec nemá smysl, ale to vůbec neřeš i kdyby jsi tam nikoho neznal, myslím, že se ti tam dostane názorné ukázky a na 99% tam bude k vidění rotační i nerotační svěráček. Velí tomu hraji, nevím jestli ho znáš osobně, ale i kdyby ne, tak on si to tu určitě přečte a bude vědět vo co go. Je to v prvním patře v klubovně, musíš zazvonit, tuším spodní zvonek.

Čtvrtek 12. března 2015 v 19:48® Švejk
Švejk

regulus> Zdarec, Tak si přesně shrnul ty správný důvody proč si pořídit svěrák a vázat sám :-) Něco takovýho mě k tomu taky vede. Teď se ještě rozhodnout jestli mi postačí jednodušší varianta, nebo koupit rotačák. Mám možnost si za pár dní prohlídnout a možná i trochu osahat některý druhy, tak to nechám na to jaký pocity z toho budu mít. Díky všem za plodnou diskusi ;-) No a vo tom to je… švejk

Čtvrtek 12. března 2015 v 18:17@ Palivec

Palivec>

foto/diskuze/muskareni/2015/th-img112670.jpg
Čtvrtek 12. března 2015 v 18:17@ Palivec

Švejk> Nevím, co spekuluješ o hov.. Toto tě uspokojí až po hrob, stejně jako šnůry Barrios, které jsem ti poradil.

http://shop.siman.cz/

Čtvrtek 12. března 2015 v 8:55@ prroud

regulus> Musim dat za pravdu,bejval jsem h…o muskar,protoze jsem proste skoncil na nymfach a mokrejch mouchach,kralovna muskareni je sucha moucha a umeni ji „posadit“ na vodu,ale nejlip ze vseho se mi osvedcily nymfy,navic zrovna nejakejch 5–6 vzoru zakladem si podobnejch co jsem si vazal sam,k sehnani nebyly.A proste nadhera,jak potocaci,tak lipani je brali prakticky vzdycky,zalezelo jen jakou zrovna chteli velikost,pritom na maly ricce kde nebyly vejmluvy,ryby o me proste vedely,protoze musely,neslo se schovavat.Muskar proste vaze!Vsak taky jak byla pstruhova sezona,na mimopstruhovce me nikdo nezahlid,nemel jsem na ni cas:-))

Čtvrtek 12. března 2015 v 1:58® regulus
regulus

Švejk> kurňa chlape, řeknu ti jedinej dúvod, proč si to vázat sám:

V sobotu odpoledne se rozhodneš, že pojedeš v neděli na ryby a v krabičce nic moc, tak si to prostě navážeš. No a o tom je muškařina, chcačky nechcačky tě to dožene k tomu, že budeš vázat sám, je úplně jedno jestli to bude pro ostatní k světu, ryby to vidí jinak, co tobě připadá jako paskvil se v mnoha případech rybám docela líbí. ono je to víc o tom, že si kdykoli navážeš co chceš a nejseš odkázanej na to až ti to někdo udělá a to bez ohledu na to jestli tě to baví, nebo jestli to dostatečně umíš.

Ještě k tomu rotačnímu svěráčku, má to prostě několik výhod, ale jsou lidi co raděj normální (nerotační). Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem si pořídil Indii a asi za 3 měsíce rotačního Tvrdka, ne že by se v tý Indii nedalo vázat, ale přece jen je to o něčem jiným a to si vůbec netrouhám tvrdit, že to umím. Je to investice na roky, pravda pořizovací cena kapku vyšší, ale řekl bych nutná. Mimochodem za vázací matroše dáš i když ne naráz nejmíň tolik co za ten svěráček, ale ve finále ti to ušetří 90% nákladů na mušky než kdyby jsi si je nechal vázat, pokud si ovšem nebudeš počítat svůj čas.

Středa 11. března 2015 ve 21:22® jepice-zruseno

LaMa> To je přesně ono, moje mušky mohou vypadat naprosto odfláknutě, protože mě osobně to vůbec nevadí. Dvě CDC pera a hotovo šmitec. Vzhledem k tomu, že ty mušky neumím tak pěkně vyfotit jako ty, nemám ani potřebu je mít dokonalé :-D Živý hmyz stejně úplně pravidelné článkování většinou nemá. A na těch muškách se většinou nekroužkuje, ale spíše spiráluje.

foto/diskuze/muskareni/2015/th-img112649.jpg
Středa 11. března 2015 ve 20:36® LaMa
LaMa

Rotace me nezpocet vyhod napr. krouzkovani je vzdy presne, pri lakovani jak celeho telicka tak i hlavicky, kdyz vazes tak vzdy vidis zda nemas nekde nejaky posek, otocis si mouchu k privazani nozicek atd… zda to skrati cas vazani, nevim, vazu pomalu tak aby mouchy nevypadali odfalknute…fotky sem tu uz sice daval ale je na nich videt ta vyhoda rotace… mouchy by sli uvazat i bez rotace ale ta rotace to alespon me dost ulehcuje… takze za me: rotaci doporucuji

foto/diskuze/muskareni/2015/th-img112639.jpgfoto/diskuze/muskareni/2015/th-img112640.jpgfoto/diskuze/muskareni/2015/th-img112641.jpg
Středa 11. března 2015 v 15:50® jepice-zruseno

Švejk> To s tím časem je možná pravda, ten ušetřený čas se dá potom strávit například pročítáním různých diskuzí a sledováním videí na jutubu :-D Třeba až začne frčet nějakej šlapací nebo elktrickej svěráček.

Středa 11. března 2015 ve 13:37® Švejk
Švejk

jepice> Zdarec, no můj pohled na věc se taky vyvíjí, po přečtení různých diskusí i jiných než zde, jsem nabyl dojmu, že rotační svěrák je vhodnější pro profi vazače, nebo toho kdo hodně trhá ;-) Ušetří to spoustu času, když se s tím umí. Pro moje potřeby bude dostačující klasický pákový, protože u mě na tom čase až tak záležet nebude.

Středa 11. března 2015 ve 13:10® Hogo Fogo - zrušený vulgární profil
Hogo Fogo - zrušený vulgární profil

jepice> Tento a jiné weby trpí tím, že pacienti píší, co nevědí. A ke všemu nevědí, co nevědí. Na štěstí.

Středa 11. března 2015 v 11:12® jepice-zruseno

Švejk> To je v phodě, já jsem dosud nepochopil, jaké výhody má ten rotační svěráček. Podle mě je tej březnovce uplně jedno, jestli točím pravou rukou nití nebo levou rukou háčkem :-D

Středa 11. března 2015 v 11:02@ Palivec

Chorchus> To je přece běžné. Na Chytej, na MRKu, či na nějakém fotowebu se zjeví mamlas, co napíše „zdarec lidi, nevím co chci, mám na to 3000, musí to být perfiš, tak pište lidi,…pište xxxxxx, co chcu“…

Tento příspěvek byl editován 11.3.2015 10:07:56 administrátorem džigit.
Úterý 10. března 2015 ve 20:53® Švejk
Švejk

Chorchus> Zdravím, zřejmě došlo k nepochopení toho co jsem napsal ;-) Jde mi o to, že když si koupím nebo udělám svěráček, nakoupím vázací materiál atp. prostě do toho investuji a to nejenom peníze a poté zjistím, že mi to za a) nejde, za b)nebaví mě to a prostě se najde mnoho jiných důvodů proč bych v tom nepokračoval tak mi to přijde přinejmenším zvláštní. Proto považuji za rozumné, když si najdu nějakou možnost kde si to budu moci vyzkoušet, bez toho aniž bych do toho příliš investoval. Poté se budu moct rozhodnout a to na základě relevantních informací (vlastní zkušenosti) jestli budu investovat čas, peníze, prostory v bytě, případně manželčiny poznámky o dalších krámech v bytě :-) atd. Jako relevantní a k věci považuji odpověď od BUBU za tuto děkuji a asi ji využiju. švejk

Úterý 10. března 2015 v 19:38® bubu
bubu

Švejk> kontaktuj Jirku (hraji). Mají v Brně vazací sedánky.

Úterý 10. března 2015 v 19:03® Chorchus
Chorchus

Švejk> vidíš Švejku a todle je už Švejkovina, místo toho, aby ses tím prokousal sám, na internetu vč. jutube, nádherných článků idiotnfest od Tomuchy, knížky, videa atd., atd. – hledaš hlupeho, který ti to co si prošel, jednoduše nalije. Přeju ti hodně úspěchů v hledání. :-) Když nemáš na svěráček,tak si ho udělej.

Úterý 10. března 2015 v 15:31® Švejk
Švejk

Zdarec lidi, ještě mě napadla jedna věc s tím vázáním mušek… Než bych kupoval svěrák a příslušenství, nenašel by se někdo v Brně kdo by mi osobně ukázal a případně nechal vyzkoušet vázání mušek? Asi by to bylo nejschůdnější řešení ;-) Na základě toho bych se asi rozhodoval lépe ;-) díky za pomoc švejk