Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 29. června 2014 ve 12:48@ Palivec

olda> KŘEPELKA je to japonská, Coturnix japonica je správně. Wiki píše „Japanese quail, také známá jako Coturnix quail (Coturnix japonica)“. Oldo těch mušek je spousta, kde se dá použít.. Klasika na březnovku (mnoho vzorů) a famílii mušek „partridge“ je koroptev, ale dá se použít (a já to dělám)i peří z křepelky. Kdyby jse zeoptal tady na chytej, tak by jsi zjistil, že před 2 roky se tady o tom diskutovalo, podlepené pírka z křepelky jsou používaná na křidýlka potočníků.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img107882.jpgfoto/diskuze/muskareni/2014/th-img107883.jpg
Neděle 29. června 2014 v 9:26® Karasák
Karasák

olda> vše, co má peří nebo srst se dá použít na vázání :-) .

Neděle 29. června 2014 v 8:59® olda
olda

Používá se na vázání mušek?Pokud ano jakých?Děkuji za odpověd. Pírka z jaké části těla.

Coturnix japonika

Tento příspěvek byl editován 29.6.2014 09:00:20 uživatelem olda.
foto/diskuze/muskareni/2014/th-img107872.jpg
Úterý 24. června 2014 v 7:26@ Palivec

jehla> Tak to jsem prostě špatně pochopil, co jsi emitoval. Sem si říkal, jak můžeš kočírovat kšeft, když jsi furt pod parou. Mám tě rád,Pepo.

A k těm „biots“. Já nenapsal, že se z nich nedají udělat dobré mušky. Právě včera jsem vázal oranžové a vínově červené fantasmagórie pro oravské pstruhy. Oni to asi žerou ze zvědavosti, jaké to je. Já to psal tomu mladýmu dráčkovi, co chce začít s tím těžším a provokuje pacienty, či mu kdosi cosi nedaruje.

Sobota 21. června 2014 v 17:50® jehla

Palivec> nikdy jsem žádnou prodejnu nevedl…ani v ní nepracoval…Milošovi jsem jako dávnýmu kamarádovi pomáhal dát dokupy e-shop, protože s počítačem prostě mikdy moc nechtěl kamarádit…to samý s Labskou, že bych se o ni staral je blbost. Rád tam jezdím a byl jsem u startu druhejch webovejch stránek (co už jsou snad rok nefunkční…:-( (…

A co se biotů týče, dají se s tím uvázat úžasný věci, ale na to je pak asi skoro škoda chytat, ne? Já k nim prostě nepřilnul, ale nikomu je nebudu vymlouvat, je to každýho věc…

třeba Buko váže úžasný a moooc realistický pošvatky, někdy to může bejt super, v křišťálový vodě a tak, ale já bych se s tím prostě nepatlal..:-)) )

Tento příspěvek byl editován 21.6.2014 17:56:28 uživatelem jehla.
Pátek 20. června 2014 v 8:51@ Palivec

Draky> No dobře. A ešče? Zdá se, že ty jsi ten typický vůl, co má problém zaplatit pár korun za poštovné, očekává bezplatnou velkorysost od těch, co se tím živí (jako Kretek a jeho žena) s vázáním má minimum zkušeností a vybral si to, co patří k tomu těžšímu, tedy nymfu pošvatky ve víře, že se stane zázrak a hned bude mistr ve všem a bude tady se svými idiotskými otázkami smaradit. Smraď vole.

Čtvrtek 19. června 2014 ve 21:16® brčal
brčal

Draky> musíš napsat nebo volat.

Čtvrtek 19. června 2014 ve 20:04® Draky
Draky

brčal> Takže kdybych ti příště napsal třeba tady na chytej, tak by se dalo domluvit i jiné zboží, než je na webu? Přeci jen Ostravu mám trochu z ruky. :-)

Tento příspěvek byl editován 19.6.2014 20:05:28 uživatelem Draky.
Čtvrtek 19. června 2014 ve 20:02® Draky
Draky

Palivec> Nooooo tady u tohohle vzoru to představuje i nožičky ne?

Čtvrtek 19. června 2014 v 19:35® brčal
brčal

Draky> nějaký tam je určitě :-) , ale jen v obchodě. Tak samo mám i drátky na webu 3 barvy v obchodě 12 barev atd. Jak je vždy čas doplňuji.

Čtvrtek 19. června 2014 v 15:37@ Palivec

Palivec> Edwards Oliver…

Čtvrtek 19. června 2014 v 15:37@ Palivec

Draky> Nožičky z biotů? Hmm, rád se nechám poučit. Na skrášlení nymfy pošvatky je to normální, i tělíčka nymfiček se z toho motají, ale nožičky? To je tak na realistiku a la Edwars. To ti moc neradím. Jak napísal Pepa Jehlička, dá se bez toho žít. Před 10 15 lety jsem ani nevěděl, co to je. Jen jsem o tom četl v zahraniční literatuře.

Čtvrtek 19. června 2014 v 15:33@ Palivec

Draky> Někdy je výhodnější nákup v eshopu, jako v kamenném obchodě. Já ti doporučil textilní galanterii. Tam koupíš nepřeberné množství materiálů na vázání a většinou za zlomek ceny. I ty bioty. A v barvách, které ti prodejna rybářských potřeb nenabídne. Já vážu mušky jen pro sebe, tak se nedívám na to, že tuleň je drahý. Moje spotřeba je malá. Ale profi vazači koukají na každou korunu nákladů. Jeden můj známý, nakupuje vlnu na pletení a v kafemlejnku tříštivém z ní vyrábí materiál na dabování.

Čtvrtek 19. června 2014 v 11:07® Draky
Draky

jehla> Hlavní záměr proč si to koupit je právě na ty štěty a nožičky.

Zatím nevážu tak dlouho, abych dokázal usoudit, co potřebuju a co ne, když jsem to zatím nezkusil. Viděl jsem z toho pár hezkých mušek, které bych chtěl vyzkoušet.

Rád si ale nechám poradit. :-)

Palivec> Nemám úplně peněz na rozdávání, takže se mě moc nechce platit pošta, protože za poštovný si můžu koupit třeba dalších pár wolframových hlaviček. Rád nakupuju U Brčála (necháš tam přes 300 a pošta je zadarmo), ale ten má teď hlavičky hodně přebraný a biots vůbec nemá resp. naznačuje, že má, ale koupit se nedá. :-D

Tento příspěvek byl editován 19.6.2014 11:08:14 uživatelem Draky.
Středa 18. června 2014 ve 20:49@ Palivec

jehla> Si nepochopil? Vždyť si vedl Zemanovi prodejnu, či ne? Už se staráš jen o ten revír?

Středa 18. června 2014 v 19:24® jehla

Palivec> kde jako jsem nebo nejsem?

Středa 18. června 2014 v 18:18@ Palivec

Draky> A co internetové obchody? Třeba www.fmfly http://www.fmfly.net/…-biot-quills http://www.fmfly.net/…-turkey-biot

Ján jsem předloni navštívil oblíbený obchod muškařů, ne hospodu, ale textilní galanterii a nakoupil jsem tam biotů všelijakých fareb za pár facek. Bylo to prodávané na ozdoby. Do smrti to nespotřebuji. Nejlepší jsou ovšem od Orvise, z těch jsem vázal nymfy pošvatek.

Středa 18. června 2014 v 18:10@ Palivec

jehla> Ty už tam nejsi Pepo, když nepíšeš máme to, nebo nemáme to?

Středa 18. června 2014 v 18:01® jehla

Draky> zkus to v Radhošťský 5 u Zemana nebo v Legerce Spin and Fly

biots? bez těch se možná obejdeš, časem na to přijdeš..co konkrétně z nich budeš dělat? štěty a nohy pošvatek? Tělíčka na nymfy?

Tento příspěvek byl editován 18.6.2014 18:02:12 uživatelem jehla.
Středa 18. června 2014 ve 13:30® Draky
Draky

Je v Praze nějaký obstojný muškařství?

Potřeboval bych dokoupit wolframový hlavičky, biots a nějaký drobnosti. Hlavně ten biots bych tam rád našel. :-)

Neděle 15. června 2014 v 6:53@ Palivec

Weyr> Ještě nějaké strímry a potočníky a bude to stačit.

Pátek 13. června 2014 v 8:41® Sintrix
Sintrix

Weyr> Chudák otec. To asi nemá radost z plundrování krabiček s materiály, že ??? :-)

Čtvrtek 12. června 2014 v 17:05® Weyr

Palivec} to mas pravdu,mel jsem s tim problem,tet se snazim vszat jen par druhu Na zacatek jsem delal Red tag.Nejakej tloustak se mi na to chytil :-D .Tata mi ukazal lehke mouchy ze cdc a nejaky typ nymf tak ty se snazim trenovat.Jeste mam vyzkousene blesivce,ktere meli take uspech…

Čtvrtek 12. června 2014 v 15:55@ Palivec

Weyr> Horší je, že začátečníci muškaři – vazači, se ženou za vyrobením každé mušky,co kde uvidí a nakonec neví, co na vodě použít. Některým to vydrží do smrti. I já mám hrůzu mušek, na které jsem nikdy nechytal a už ani nebudu. Třeba se skutečně vyvázat, ale na rozumném a co nejužším sortimentu mušek vždy v několika velikostech.

Úterý 10. června 2014 v 11:54® Draky
Draky

Na vázání mušek je nejtěžší zaplatit všechen ten materiál. :-D

Úterý 10. června 2014 v 10:17® Weyr

Zdravim,tez neprekypuji zrucnosti,ale zacal jsem vazat.Casem se clovek vyvaze.A i na ty me monstra :-D jsem chytil par tloustaku i ploticky…Tata mi ukazal uplne jednoduche mouchy ze CDC a ty jsou odzkousene.Jinak zacal jsem na nejjednodusi mouse Red Tag a na ty ryby jdou take,samozrejme musi mit na to naladu :-D

Sobota 7. června 2014 v 11:44® olda
olda

Tak jsem pár jelců vytáhl,u mne dobrý.Vše na chrostíka.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img107378.jpg
Středa 4. června 2014 ve 21:28@ Palivec

olda> Oldo, já taky nejsem zručný (mám oběruce levé a jsem i blbý, jak mi tady někteří negramotní idioti píší), ale mušky vážu. Palmery (tak se nazývají mušky s nožičkami po celém tělíčku)jsou všeobecně učinné mušky na druh ryby, který uvádíš. Vzorů je jako máku: https://www.google.cz/search?…

Středa 4. června 2014 v 16:22® olda
olda

Palivec> Já bohužel nejsem zručný,nevážu mouchy.

Středa 4. června 2014 v 16:17@ Palivec

olda> Já na to chytám blondýny. Pokud neseženeš modré peří, tak skákni do sněmovny a otrhej chlupy z nějakého modrého ódéesáka. Třeba z Mirky Němcové.