Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 13. února 2014 v 9:47® Segoves
-
jepice> Koukám do řádu a už to tam nikde nevidím ale mám zato, že dřív to tam bylo napsaný. Zátěž nesmí být mimo tělíčko mušky nebo tak nějak, i hodně muškařů tady to komentovalo s tím, že se návazec nesmí zatěžovat broky a že to řeší koncovou muškou vyrobenou z několika tungstenů. Myslel sem že je to i Drakyho případ proto sem psal že mu na vzhledu mouchy tolik nezáleží:)
- Středa 12. února 2014 ve 23:57® jepice-zruseno
-
Palivec> Proč musí bejt zátěž součást mušky?
- Středa 12. února 2014 ve 23:45® ZN
-
Palivec> když je dírka malá, tak je všechno špatně.
- Středa 12. února 2014 v 19:54@ Palivec
-
David H.> Při přívlači to dělám běžně, když se potřebuji dostat níž. Při mušce ne, je to mimo (zátěž musí být součástí mušky).
- Středa 12. února 2014 v 19:52@ Palivec
-
David H.> Když je dírka malá, podmotám nití, ale olověné drátky jsou i dost tenké… A jsou i měděné, mosazné, wolframové (ty jsou ale tenké a drahé a na toto nejsou nevyhnutné – jsou ideální na zpevnění tělíček z páva, například)
Olověný pásek: http://www.fmfly.net/2578-url.html
Olověný drátek o2 mm: http://www.fmfly.net/540-url.html
- Středa 12. února 2014 ve 13:16® HaD
-
Segoves> po prvním napíchnutí drží v podstatě každej smáček dobře. Po nějaké době ale taky každej začne klouzat.
- Středa 12. února 2014 ve 13:15® HaD
-
Palivec> některý tungsteny mají hodně malý dirky a nevím, zda by to tak šlo…
- Středa 12. února 2014 ve 13:14® HaD
-
jepice> já i tak chytal – dal jsem tungsten na vlasec na volno. Jde to a je to zase něco jiného
- Středa 12. února 2014 ve 13:14® HaD
-
Draky> Dobře.
- Středa 12. února 2014 ve 12:23® Draky
-
Segoves> No…kdyz se mi moucha nelibi, tak na ni nechytam.
- Středa 12. února 2014 ve 12:08@ Palivec
-
Segoves> Já namotám na háček trochu olova , zatlačím do dutiny mezi kuličkou a háčkem a zakápnu sekundáčem. Je to rychlejší, jako s nití a olovo ještě více zatíží háček u očka.
- Středa 12. února 2014 v 1:55® Segoves
-
jepice>David H.> jj šlo mi jen o přívlač, což broky to je jasný ale dost lidí si hraje s barvama tungstenů, tak sem myslel že by to bylo snadnější nelepit a měnit barvy a hmotnosti…já to tak občas dělal u větších smáčků od berkley ale je fakt že ty na háčku drží dobře a nesjíždí
Draky> a co namotat pod to tenkej olověnej nebo kroužkovací drátek a zakápnout lepidlem? i když myslim že tělíčkovou nití to pude líp…na takový mouše ti stejně tolik nezáleží na malejch detailech ne?:)
- Úterý 11. února 2014 ve 23:38® jepice-zruseno
-
David H.> Když si to děláš na přívlač, tak je to možná v pohodě. ale když vážeš mouchy, musíš navázat niť, ustřihnout niť, nalepit hlavičku, navázat znova niť, tak je to pěknej opruz. Ještě jsem praktikoval jednu metodu, opět ale s těma klasickejma hlavičkama: navázat normální mušku, před hlavičkou jí nechat trošku místa a přes očko na to nalepit tu hlavičku. Když to dostalo ale řachu, tak ta hlavička ulítla a jezdila před mouchou po vlasci.
- Úterý 11. února 2014 ve 22:27® Draky
-
David H.> To nevadi. Az se nekdy potkame, tak me to ukazes. Stejne uz me zase vola skola a na vsechno ostatni bude malo casu.
- Úterý 11. února 2014 ve 22:13® HaD
-
Jsem pryc
az do neděle
- Úterý 11. února 2014 ve 21:53® Draky
-
David H.> A mel by si cas v patek? Musim ted do Prahy a vracim se az nekdy ve ctvrtek.
- Úterý 11. února 2014 ve 20:38® HaD
-
Draky> zajdi, ukážu
- Úterý 11. února 2014 ve 20:28® Draky
-
David H.> Coz to ja nerikam, ze je slozitej, ale na mensim hacku se to hur dela a obcas se proste nezadari.
- Úterý 11. února 2014 ve 20:13® HaD
-
Draky> podmot je snadnej. Tedy když to znáš
- Úterý 11. února 2014 v 19:46® Draky
-
jepice> ja pouzivam ty nariznuty hlavicky (plus), takze by to koralek bohuzel nevyresil, ale jak rikas, to podmotavani je na nervy past.
- Úterý 11. února 2014 v 18:35® HaD
-
Segoves> neměním. Ono by to pak při náhozu sjíždělo a proncip lepení nástrahy k hlavičce vteřinovým lepidlem by byl úplně nemožný.
- Úterý 11. února 2014 v 18:28® jepice-zruseno
-
Segoves> Odpovím za Davida: Není. Když chceš měnit zátěže, je lepší před to švihat rovnou broky. Ale tedy byla hlavně řeč o muškách, kde to přepadává přes očko. Pravda, David to asi používá nejčastějc na přívlač a napichuje tam ty brebery už hotový. Jinak já rvu broky i před mouchy, teda dřív když nebyly tolik rozšířený ty hlavičky jsem to takto řešil velmi často.
- Úterý 11. února 2014 v 15:49® Segoves
-
David H.> Fixuješ to vždy? neni lepší lepší mít to na volno a měnit zátěže podle situace?
- Úterý 11. února 2014 ve 12:56® HaD
-
Cudla> no napřed podmotat a pak to vteřinový lepidlo.
- Úterý 11. února 2014 ve 12:39® jepice-zruseno
-
Draky> Mě to posledně vytočilo, nebavilo se mi s tim crcat, tak jsem před to frkal malý skleněný korálky, který byly doma. Ale ty hlavičky byly jakoby klasický s kuželovou dírkou a dával jsem je opačně, aby se to ten skleněnej korálek v tom jakoby utopil. Ale na funkci to nemělo vliv.
- Úterý 11. února 2014 ve 12:28® Cudla
-
Draky> Dá se pomoc i zakápnutim lepidlem,ale pozor na očko háčku
- Úterý 11. února 2014 v 0:28® Draky
-
David H.> Zkusim to… diky
- Pondělí 10. února 2014 ve 23:43® jepice-zruseno
-
LaMa> Tolik toho nemj ani v obchodu.
- Pondělí 10. února 2014 ve 22:13® HaD
-
Draky> osobně podmotem nití. Udělal jsem tak už asi tisíce jigovek a no problem
- Pondělí 10. února 2014 ve 22:10® Draky
-
Jak resite problem s velkou dirkou ve wolframove hlavicce a malym ockem u hacku?
Casto se me stava, ze 3mm hlavicka ma moc velkou dirku na 16 hacek…