Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 29. ledna 2014 v 16:16® Segoves
Segoves

Palivec> Ptám se a snažim se diskutovat, když ti můj způsob vyjadřování nevoní tak na mě nemusíš přece ragovat che che che. Každopádně za tvoje předchozí rady díky vemu si to k srdci co říkáš ale opravdu nemohl sem to nikde najít jak se tomu řekne anglicky a jak říkám do další diskuze se se mnou pouštět nemusíš;)

Středa 29. ledna 2014 v 16:03@ Palivec

Segoves> Neotravuj, zase vyplakáváš, že ti cosi nejde, že cosi nevíš a potom napíšeš, že jsi na to taky myslel, jako s tím seřezávánim mušek che che che. Hledej, studuj, nevyptávej se. Možná se někdo najde, co ti zarazí do makovice norimberský trychtýř.Aby si neřek, že jsem kurva, tak tu to máš: http://en.wikipedia.org/wiki/Dubbing_(filmmaking). Pokud ti to nevyhoví, tak si nastuduj toto, je tam i to, co žádáš: http://thelimpcobra.com/…es-tutorial/

Středa 29. ledna 2014 v 15:40® Segoves
Segoves

Nevíte jak se anglicky říká dabování do smyčky? Rád bych se podíval na nějaký názorný video:)

Úterý 28. ledna 2014 ve 20:49® Segoves
Segoves

LaMa>Taky mě to napadlo, mám dobrej sádrokartonářskej ale nemám ho u sebe. Já tam ze začátku musel cpát strašně matroše, protože když sem to zkoušel stahovat kleštičkama tak sem ty háčky fakt ničil:)

Úterý 28. ledna 2014 ve 20:23® LaMa
LaMa

Segoves> kasli na nejake chemie apod… porid si v drogerii nuz za 20Kc na rezani kobercu (je to takovy ten lamaci) tim orezres vsechno, jak lak tak i dratky… musku hodis do sveracku a nozem material seriznes ;-) Jednoduche, rychle, ucinne ;-)

Tento příspěvek byl editován 28.1.2014 19:24:51 uživatelem LaMa.
Pondělí 27. ledna 2014 ve 20:31® Segoves
Segoves

Palivec> díky za tabulku proštuduju to. Teď sem se po pauze zase dostal k motání a zjistil sem že si zaslouží převázat většina krabičky. Nejvíc mě teď baví mokrý mouchy. Streamery vážu jen z marabu na těžký hlavě ale mám je akorát na vláčku.

Pondělí 27. ledna 2014 v 19:59@ Palivec

Segoves> Prut AFTMA 10, 3.5 metru. Někdy se zapomenu a šlehám s tím jednou rukou a pak mám tenisový loket. Loni jsem ani na štikách nebyl. Už se mi někdy nechce…

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104581.jpg
Pondělí 27. ledna 2014 v 19:51@ Palivec

Segoves> Nemám po ruce Hanáky, porovnej si to sám. Ta světlá okénka mají mít rozměr 5×4,5 cm. potom jsou ty háky ve skutečné velikosti. Na spojování háčků v tandemu užívám buď tenký wolframový drát, který je ohebný, má vysokou opevnost a štika ho nepřekousne ani náhodou, nebo jemné titanové lanko. Vlasec FC, 0,60 či 0,80, který používám na návazec, je na tento účel málo ohebný.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104580.jpg
Pondělí 27. ledna 2014 v 19:17® Segoves
Segoves

Palivec> ty sou krásný jakej prut na to používáš? minimálně sedmičku ne? a ovlivňuje lanko hodně jejich chod?

Pondělí 27. ledna 2014 v 19:14® Segoves
Segoves

Palivec> A jak jsou na tom velikostně v porovnání s hanákem? Myslim jestli je jejich dvanáctka stejně velká jako ta od hanáka, protože si je na živo asi nebudu mít kde prohlídnout.

Pondělí 27. ledna 2014 v 19:13@ Palivec

Segoves> Ještě ti ukážu jaké strímry v stylu Lucky vážu z těmi kapřáky. Nemám teď po ruce žádný svůj, tak z Katalogu Rudiho Hegera z roku 2003, kterým jsem se inspiroval. Jen nevím jaké to bude. Je to sken ve velkém rozlišení, já to vidím dobré.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104578.jpgfoto/diskuze/muskareni/2014/th-img104579.jpg
Pondělí 27. ledna 2014 v 19:10@ Palivec

Zapomněl jsem napsat, že článek je ze Zemanova časopisu Muškař a vazač č.3/2000 a že ho napsal sám Zeman.

Pondělí 27. ledna 2014 v 19:08@ Palivec

Segoves> Mým hákem je Tiemco TMC2499SP-BL. Je asi nejlepší a nejdražší z toho, co je na trhu.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104576.jpgfoto/diskuze/muskareni/2014/th-img104577.jpg
Pondělí 27. ledna 2014 v 17:53® Segoves
Segoves

Palivec> Já používám knápka a hanáka ale pomalu přecházím na hanáka protože knápek má poměrně nedovřený očka. Občas mi to vadí jak při navazování tak při vázání mouchy. Ty tiemco vypadají taky pěkně. Levný háčky už taky nepoužívám jednou sem si je objednal na malý broučky. Nejsou vyloženě špatný ale v pytlíku jsou různý velikosti a nebaví mě zamačkávání protihrotů

Tento příspěvek byl editován 27.1.2014 16:54:07 uživatelem Segoves.
Pondělí 27. ledna 2014 v 17:35@ Palivec

Segoves> No většinou Tiemco s kopinatým hrotem, ale i Maruto, Hanák, Dohiku… Ale i velké háky Korda a Fox. Ty na velké štičí strímry ze srsti, kde jsou dva háky v tandemu spojené lankem. Nevážu mušek hodně, jen pro sebe, tak se na cenu háčku moc nedívám.

Pondělí 27. ledna 2014 v 17:12® Segoves
Segoves

Palivec> pěknej sajrajt díky důkladně to pročtu…smim se zeptat co používáš za háčky?

Pondělí 27. ledna 2014 v 17:10@ Palivec

Oprava: A roztok připravit tak, že do nejlépe skleněné nádobky dáš vodu a postupně pomalu, po troše, přidáváš louh (vetšinou krystaly, či granule)a po promíchání přidáváš další...........

Pondělí 27. ledna 2014 v 17:08@ Palivec

Tady je toho o louhu víc: http://cs.wikipedia.org/…d_sodn%C3%BD

A roztok připravit tak, že do nejlépe skleněné nádobky dáš vodu a postupně pomalu po promíchání přidáváš další.Rozpouštění louhu ve vodě je silně exotermický proces, uvolňuje se hodně tepla.Nikdy nepostupovat tak, že nasypeš na dno louh a začneš na to lít vodu. Je to nebezpečné, celé to může vyletět ven a postříkat tebe i okolí.

Pondělí 27. ledna 2014 v 17:06® Segoves
Segoves

Palivec> Díky za radu s tím louhem to vyzkouším protože nic jinýho mi asi nezbyde. Ze začátku jsem používal strašně laku a olověných pásků a kleštěma ani seříznutím to nejde bez zničení háčku

Pondělí 27. ledna 2014 v 17:01@ Palivec

Segoves> Už to dělám jen výjimečně, ale kdysi, když jsem začínal a nebylo háčků, zkoušel jsem všechno možné. Jde sdost o to, z čeho jsou mušky umotané, přírodní materiály nejsou problémem, syntetika je odolnější. Pokud se mi nahromadí v krabičce s těmi nechtěnými víc mušek na dobrých hácích(jiné ani nepoužívám) a s hlavičkami, tak namíchám koncentrovaný roztok (už se krystaly nerozpouštějí) hydroxidu sodného (louh sodný), který se běžně prodává v drogerii (čištění odpadů – zmýdelňuje to tuky). Je to extrémně silná alkálie, tak pozor na prsty, okolí a hlavně na rodinné príslušníky !!! Mušky v tom nechám pár hodin (průbežně kontroluji). Rozežere to všechno, i lak na hlavičkách.

Pondělí 27. ledna 2014 v 16:50® Segoves
Segoves

Ahoj kolegové, nezná někdo náhodou nějakou fintu jak seříznout materiál ze starý mušky? Mám plno nepovedených mušek a je mi líto háčků a tungstenů, ale když se o to pokouším tak háčky lámu.

Pondělí 20. ledna 2014 v 19:05® dam
dam

PALIVEC> bohužel…

Pondělí 20. ledna 2014 v 17:15@ PALIVEC

dam> Horší je, že před pár lety byla i budoucnost krásnější.

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104445.jpg
Pondělí 20. ledna 2014 v 15:16® dam
dam

PALIVEC> dřív to bylo všechno jiné, lipani byli a když sbírali, tak to bylo prostě parádní…:-)

Pondělí 20. ledna 2014 v 15:15® dam
dam

Sintrix> jsem radši, když dál plave:-)

Pondělí 20. ledna 2014 v 15:14® dam
dam

PALIVEC> ty jsou nádherný…ještě to tak umět uvázat…:-)

Pondělí 20. ledna 2014 ve 12:37@ PALIVEC

Ephemera guttulata Jen kdyby byly růžové…

foto/diskuze/muskareni/2014/th-img104432.jpg
Pondělí 20. ledna 2014 v 11:50@ PALIVEC

dam> S lipany jsem to zažíval vždy po několik dní v létě na mé milované říčce. Poměrně přesně,okolo 19:30 začaly vylétat z vody jepice růžové barvy (samičkám prosvítala vajíčka oranžově) a voda, ve které zdánlivě nic nebylo, ožila. Fungovalo všechno možné, univerzálně světlý palmer. Ten masakr trval cca 15 minut, potom bylo zase ticho. Druh jepice jsem doposud neurčil, ani tady nejsou: https://www.google.cz/search?….

Pondělí 20. ledna 2014 v 10:17® Sintrix
Sintrix

Tloušť na konzumaci je nejlepší jen v chladných měsících. Jinak přes léto opravdu chutná jako bláto. Ale pokud je připravíš jako pečenáče, pak nemá chybu ani v létě. Můj otec měl pečenáče moc rád.

Neděle 19. ledna 2014 ve 22:49® dam
dam

jepice> toho taky nemusím…vezmu ho výjimečně a to jen když vím, že je loňský:-) já beru ryby opravdu málo, spíš si koupím nějakou mořskou Já si chci zachytat i příště a na těch mých malých vodách bych za chvilku neměl ve vodě ani šupinu:-D