Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 19. ledna 2014 ve 22:39® jepice-zruseno
-
dam> Já jsem ho už párkrád jedl. Asi jsem taky takový tloušť a sežeru všechno
Vono upřímě řečeno třeba takovej duhák z chovu, do kterýho se zaboří prst, asi taky nutričně žádnej velekj zázrak nebude a spoustě lidí šmakuje.
- Neděle 19. ledna 2014 ve 22:16® dam
-
jepice> tlouště bych v životě nesnědl…smrdí, jen si na něj šáhneš…lipan je proti tomu voňavka…
Úpa je krásná, ale dostala v posledních letech hodně zabrat…
- Neděle 19. ledna 2014 ve 21:51® jepice-zruseno
-
dam> Takhle brali lipani před onou událostí na MP Úpě uplně běžně, akorát byli menší, než ty mongolský. A když začalo pršet, tak jsem tam jednou stál a kolem mě vařila totálně voda, protože chňapali po těch kapkách. Tloušť se v zimě sežrat dá, v létě moc dobrej neni.
- Neděle 19. ledna 2014 ve 21:43® dam
-
PALIVEC> no tak to musel být krásný zážitek…něco podobného jsem zažil v Mongolsku s lipany…stál jsem ve vodě asi nad kolena a prakticky se nic nedělo, zkoušel jsem mušit, ale bylo to naprosto mrtvé, najednou jak mávnutím proutku jsem uviděl sběr, během 5-ti minut jsem stal v roji jepiček a lipani sbírali i metr vedl mě a vůbec jsem jim nevadil, po půlhodině jsem měl ruku vytahanou…sbírali ještě asi dvě hodiny
Tloušť je dobrá sportovní ryba, ale smrdí strašně…
Ta divočina na Belé je jedinečná…
- Neděle 19. ledna 2014 ve 20:32@ PALIVEC
-
dam> Je to snad 40 let, co jsme se v létě před půlnocí vraceli s kamarádem z lovu úhořů a museli jsme přebrodit řeku. Zdálo se nám, že to v místě brodu podezřele žije a došli jsme k názoru, že to budou tloušti. Svítil Měsíc v úplňku a z nedaleké stavby dopadalo na vodu světlo reflektoru. A létali potočníci a ryby je v to světle viděly. Mušky jsme neměli, ale jakési rotačky ve vercajku ano. A pruty na položenou… Ale co jsem tehdy zažil, nezažil jsem nikdy potom. Za necelou hodinu jsem měl na prutu snad 100 tloušťů. Jeden za druhým. Hod na hladinu, záběr, vyháčkování, hod, záběr…Je pravda, že od té doby jsem před půlnocí na osvětlené řece tlouště nezkoušel chytat.A už ani nebudu…
- Neděle 19. ledna 2014 ve 20:23@ PALIVEC
-
dam> Asi jsem rozežraný, já se místům kde mi berou tloušti vyhýbám. Chci jen pstruhy a lipany. Ale „jalec“ je špičková sportovní ryba, o tom, po tom. V minulosti jsm na ně chodil z tradice 1× ročně s třešněmi. Už jsem to pár let nezkoušel, i když mi manželka nachystala krásnou nástrahu i vloni…
- Neděle 19. ledna 2014 ve 20:16@ PALIVEC
-
dam> Na Belej nejvíc oceňuji to prostředí.
- Neděle 19. ledna 2014 v 19:58® dam
-
sfox> podstatně víc než já
- Neděle 19. ledna 2014 v 19:33® sfox
-
dam> jj.Voni jsou strašně ukecaný.))
- Neděle 19. ledna 2014 v 17:19® dam
-
sfox> mám zkušenost, že jakmile to nevezme z první, tak zaleze a navíc to snad poradí i ostatním soudruhům
takže můžu pokračovat o kus dál
- Neděle 19. ledna 2014 v 17:18® dam
-
Piranha> dám si to do priorit letošní sezóny. Mušák stejně budu řešit do Švédů, tak mám další motivaci
Jinak jsem na tlouště chodil hlavně s woblery, většina záběrů ihned po dopadu na hladinu nebo hned v prvních otáčkách navijáku, vždy je to strašná prda…nedovedu si představit, co by to provedlo s mušákem…asi bych to nestíhal dobrzdit
- Neděle 19. ledna 2014 v 17:15® sfox
-
Piranha> no jak kdy ,oni dokáží být pěkně opatrní ,obzvláště větší kusy.
- Neděle 19. ledna 2014 v 17:12® Piranha
-
dam> Tihle Labští otesánci žerou snad bez přestání
- Neděle 19. ledna 2014 v 15:18® dam
-
Piranha> on je tloušť i v době největší žranice opatrný, stačí náznak nebezpečí a je pryč…ovšem záleží na tom, zda pouze nepřestane sbírat z hladiny a nežere dál ze sloupce, což nepoznáš
- Neděle 19. ledna 2014 v 15:12® Piranha
-
dam> já používám pouze BL háčky, je pravda že když vidíš tu tlamu tlouště kterej má 50cm tak s nějakou 16kou to nemá smysl.Vážu si chrostíky na 8–10 háčcích Goddard Sedge z duté srsti, ty oni mulujou
ale z CDC také velice účinný.Vláčkou jsem je nezkoušel pač moc nevláčím a navečír fakt byly u hladiny a cpali se chrostíkama.Jediné co by nebylo špatné a co jsem chtěl zkoušet tak je chytat přívlačákem ale s plovátkem a suchou muškou.Protože po dvou rybách se tloušti stáhli vždy dál a bylo házení složitější.Nahodit nad ně s plovátkem a nechat to splavat tak zaručeně tam po tom skočí.
- Neděle 19. ledna 2014 ve 12:43® dam
-
Piranha> přiznám se, že strašně koketuji s myšlenkou na nákup mušáku, právě kvůli tloušťům…vloni jsem chodil přes zimu na tlouště a jeseny před hájením, ale mám blbý vercajk, potřebuji házet daleko… Určitě bych si přes léto našel čas, ale asi bych je spíš zkoušel vláčku…ale to není podmínkou
Vloni jsem se věnoval docela hodně větším tloušťům a parmám, ale přiznám se, že velmi často jsem skončil s narovnanými háčky, i velký tloušť to dokáže slušně napálit po vodě a BL to nezvládají
- Neděle 19. ledna 2014 v 9:23® Piranha
-
dam> Kdyby jsi si chtěl zachytat opravdu hezké tlouště a jeseny, navštiv dolní Labe.Na sucho s chrostíkama když se rojí je to úplná balada.Ryby jsou to krásné, velké a bojovné.Kdyby jsi někdy měl chuť dej vědět a nasměruji tě na místo(a).
- Sobota 18. ledna 2014 ve 20:43® dam
-
PALIVEC> Maťo je stále v Žilině, trochu se usadil
Na Belej jsem nechytil nic velikého, ale každá ryba je tam vydřená a potěší…ale jednoho velkého potoka jsem na prutu měl, ale už jsem neměl kam utíkat…zážitek na celý život
Celkově mám řeky na Slovensku rád, většina je jich ohromně dravých, člověk má co dělat, aby se udržel s vodou po kolena…u nás takové prostě nejsou… Ty tlouště jsem už psal před delší dobou, dneska je už vše úplně jinak..hlavně můj názor na jejich nahánění
A ještě, co jsou to dvě generace? Podle mě stousta zkušeností z dob, které jsem já bohužel nezažil…
- Sobota 18. ledna 2014 ve 20:20@ PALIVEC
- Sobota 18. ledna 2014 v 16:35@ PALIVEC
-
R.Kler> Pokud se ptáš mne, tak si prostuduj toto:
- Sobota 18. ledna 2014 v 15:34® R.Kler
-
Prosímtě ty máš nějaké zkušenosti s řekou San? Uvažuji, že bych se tam letos zajel podívat, ale neznám nikoho, kdo by tam byl. Předem díky za odpověď. Rosťa
- Pátek 17. ledna 2014 v 19:59@ PALIVEC
-
dam> To máš pravdu, že to není na Belej jednoduché. Sám se nemůžu pochválit žádnými extra úlovky. Ten článek o lovu tloušťu je velice pěkný a poučný, napsal ho machr. Ani netuším, kde se Maťo nachází. Neviděl jsem ho dlouho. ani se nevyskytuji tam, kde asi on. Mezi námi je rozdíl cca dvou generací, což je dost.
- Pátek 17. ledna 2014 v 10:39® dam
-
PALIVEC> Belá je jedna z nejkrásnější řek co znám…a taky neskutečně těžká na chytání, síla proudu ohromující…s MF si to vždy užijeme, krajině okolo říkám málé Mongolsko
s Jankem jsem tam jednou byl, chytání tam je velmi specifické a věřím, že spoustě lidem by se ani nelíbilo
- Čtvrtek 16. ledna 2014 v 18:32® Chorchus
-
PALIVEC> Tož to je hena u nás z pod Lysé Ostravice.
- Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 12:30@ PALIVEC
-
Chorchus> Co je to za vodu na té fotce? Vypadá to dobře… No já při svém věku už možná bůh ví co nesdtihnu. Ale Švédsko si nenechám ujít. Je to jiný svět ten Lapland. I ryby jsou jiné i když jde o stejný druh. Lipan tam běžně bere třpytku, co se mi u nás stalo 1× či 2× a to se asi spletl…
- Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 12:25@ PALIVEC
-
Chorchus> Jistě, já miluji Vltavu nad Lipnem. I pod Lipnem. Dlouho jsem tam nebyl. Ale letos budou MS ve fly fishing (centrum Frymburk, http://ffch.cz/) tak se pojedu podívat a potom si týden zarybařím. Belá je výjimečná, jak psal Osprey, protože má zvláštní podmínky pod tatrami. Křišťálově čistá studená voda. Nahoře jsem chytil vždy jen kamenáče s velkou hlavou a malým tělem. Žerou asi jen co spadne, dno je čistý kámen. Níže, od Podbanského, Pribiliny je to lepší. serou ma někdy vrchovatě čeští rafteři.
- Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 12:18@ PALIVEC
-
Chorchus> Právě jsem s ním mluvil. Jdu si za ním pro Scotta.
- Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 12:18@ PALIVEC
-
Piranha> Napsal jsem, že je to fotka pana mistra Janka Dubňa. Nejsem to já a už vůbec ne pan mistr Sláva Štochl. Ani se nějak nesnažím… Belú fotí mnozí… Je fotogenická. Podívej se: https://www.google.cz/search?…
http://www.flickr.com/…/5381025985/ Je fotogenická.
- Středa 15. ledna 2014 v 19:12® Chorchus
-
PALIVEC> je to paráda, já znám Slovenské řeky pouze z videa p. Perera Bieneka – jinak moc fajn instruktážní film, asi to znáš. U nás máme taky pár krásných míst viz. foto. (od kvality snímku abstrahuj).
- Středa 15. ledna 2014 v 18:53® Piranha
-
PALIVEC> to jsou hezký fotky,člověče.Něco z nich vyzařuje, pěkný.