Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 21. prosince 2013 v 18:27@ PALIVEC
-
jepice> Mám prut dlouhý 4,5 metru. Je ca takový, jako popisuješ. Chytám s ním tenkaru, ale koupil jsem jej jako bič. A mám další dva kratší podobných vlastností. Také byly nabízeny jako biče. A čekám dodávku z GB velmi měkkého originál tenkara prutu. Asi blbnu, už mám doma snad 50 prutů. Někdy se až divím, co se mezi nimi najde.
- Sobota 21. prosince 2013 v 11:46® jepice-zruseno
-
Omlouvám se dazinformaci, dílů to má devět. Ten 3,6metru sedm.
- Sobota 21. prosince 2013 v 11:19® jepice-zruseno
-
PALIVEC> Děkuji ti za odkaz, možná to není originální tenkara, ale dle toho odkazu to má akci L. Má to sice jenom 8 dílů, ale ten díl na špičce je tenkej po celý dýlce a další tři díly jsou tak ohebný, že bych to za normální bič na plavačku ani nemohl považovat. Až to budeš mít v ruce, tak si to posuď sám, a nebo sem nepiš kraviny. Normální plavačkovej bič to prostě neni, jestli existuje ještě něco, co neni normální plavačkovej bič, podle všech internetovejch zdrojů to má akci jak tenkara a není to tenkara, tak mi to napiš. Vím že jseš znalec, ale s obyčejným bičem seš vedle jak ta jedle.
- Sobota 21. prosince 2013 v 7:31@ PALIVEC
-
jepice> Chytám tenkaru víc než 5 let a byl jsem prvním, co se o tom tady a na MRK vôbec zmínil. Tak mi povykládej něco o délce šňůry. A hlavně se pouč. Napiš si v Google tenka a studuj a studuj. To, co jsi koupil je obyčejný teleskopický bič. Dá se použít, ale není to originál tenkara prut. Biče mají většinou měkkou špičku a jinak jsou tuhé. Toto se ti může hodit: http://www.allfishingbuy.com/…ara-Rods.htm
- Sobota 21. prosince 2013 v 1:40® jepice-zruseno
-
sfox> Myslím, že by to neměl být problém.
- Sobota 21. prosince 2013 v 1:05® sfox
-
jepice> Díky ,zkusím mu zavolat.uvídíme.
- Sobota 21. prosince 2013 v 0:29® jepice-zruseno
-
sfox> To jsem koupil v krámě u Zelenky v Praze (ZERP), odkaz není. Má to tam v kýbli na zemi, je to v jeho podání asi myšlený na nástražky nebo pro děti na plavačku. I já to budu používat občas na lehkou plavanou, za ty prachy nekup to. Zkus ho kontaktovat, určitě zašle, jestli budeš chtít. Akorát nevím, jestli ta 4,5metru nebyla poslední, ale těch 3,6 tam je v tom kýbli ještě dost. A tyky nevím, co on ví o tenkaře, takže to nazvi bičem nakrátko složit, výrobce GW. http://www.rybarskepotreby-zerp.cz/
Tento příspěvek byl editován 20.12.2013 23:29:43 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 21. prosince 2013 v 0:28® Draky
-
jepice> Tyjo to vypada paradne. To si poridl nekde v Praze?
- Sobota 21. prosince 2013 v 0:08® sfox
-
jepice> Jo to je tuty tenkara ,prosím odkaz ,moc rád bych to zkusil ,ale na ebay jsou moc drahý.
- Pátek 20. prosince 2013 ve 23:49® jepice-zruseno
-
sfox> Myslíš na ty, co jsem pořídil já? Můžu leda vyfotit… Nevím jistě, jestli to je přímo tenkara, ale hodně tenká špička s punčoškou, ohebnost horní části prutu, vylepšená rukojeť a kroužek na spodním uzávěru tomu nasvědčují.
Tento příspěvek byl editován 20.12.2013 22:52:24 uživatelem jepice-zruseno. - Pátek 20. prosince 2013 ve 22:58® sfox
-
jepice> Ahoj,můžeš mi prosím dát odkaz na ty tenkara proutky .Dík.
- Pátek 20. prosince 2013 ve 21:54® jepice-zruseno
-
PALIVEC> Já chytával s takovým dělícím bičem, kterej měl 5 metrů. Dal jsem na to metr vlasce, prostrčil na stropnici mezi rákosím a vrbama a zaklepal o hladinu. Když zabral tloušť, spodní konec prutu jsem odhodil a zdolal ho na tý špičce. Tohleto funguje opačně, „vlasec“ může být delší než prut. Výhoda vlasce ve vzduchu by však měla zůstávat. Ty tenkara mouchy určitě zkusím, na navázání jsou jednodušší, než ty naše. A jestli se s tim bude pocukávat, jako na vysledovaných videích, mohlo by to pracovat zajímavě.
- Pátek 20. prosince 2013 ve 21:36® jepice-zruseno
-
PALIVEC> Já koupil zřejmě speciál „bič“ na tenkaru. Měli za 290 4,5 metru a za 190 3,6 metru. Je to nějaká čína, ale dle všeho opravdu tenkarový prut. Návazec jsem se někde dočetl, že se dá použitelný udělat z muškařské podkladovky. Nebo můžu udělat asi postupně ujímaný z několika průměrů vlasců jako u muškaření. Jen jestli němá někdo nějaký jiný nápad, z čeho to udělat, abych nemusel jít metodou pokus-omyl.
- Pátek 20. prosince 2013 v 19:02@ PALIVEC
-
jepice> Podívej se na tenkarausa.com a pouč se jako já. http://www.tenkarausa.com/index.php?…
A co to píšeš o vláčení? Je snad někdo, kdo považuje lov na mušku za vláčení. Hmmm, no pokud bude mít „muška“ 20 cm a budeš ji úmyslně potahovat ve vodě…
Muškařením stylem tenkara má cosi do sebe hlavně při použití dlouhého prutu-biče. Když s muškou třepeš pod větvemi u břehu, je lákavá. Pokud nemíníš být tenkara-fundamentalista, tak se netrap ani tenkara-šňůrou a už vůbec ne tenkara-muškami. Je to změna, ale víc ryb, jako klasickým mušákem jsem s tím nechytil. To spíš „francouz“ dokáže být nad míru účinný.
- Pátek 20. prosince 2013 v 18:55@ PALIVEC
-
jepice> Neznám detailně předpisy platné v českých a moravských organizacích, je v tom pro mne globálně guláš. Sám si občas „zatenkařím“ s velejemným a lehounkým bičem délky 4,5 m. Na Slovensku, kde jsem to praktizoval na Váhu a Oravě, jsem se de jure dopustil trestného činu pytláctví. Je jím každý nedovolený způsob i použití nedovoleného nářadí. A lov muškařením se provádí udicí složenou podle zákona z muškařského prutu, muškařského navijáku a muškařské šňůry. Redakce časopisu „Slovenský rybár“ si nechala dost naivně věc ještě potvrdit na „radě“ v Žilině. Ta samozřejmě mohla jen citovat ze zákona. Je to blbost, ale tak to je prostě v zákoně a ten není jednoduché změnit a už kvůli tenkaře to není reálné.
- Pátek 20. prosince 2013 v 0:55® jepice-zruseno
-
Pořídil jsem tenkara prut a plánuju ho využívat kromě jemný plavačky i na způsob lovu, ke kterému je určený. Dotazy na vás mám dva: 1) Jaký na to dát návazec (kus šňůry+vlasec, splátaný kupovaný + vlasec, pouze vlasec, nebo něco jiného)?
- vím, že je vše v pořádku, ale myslíte si, že se se mnou bude někdo hádat v době, kdy se nesmí vláčet? Když na tom nebude šňůra a na konci muška se zlatou hlavičkou?
- Čtvrtek 19. prosince 2013 v 9:24@ PALIVEC
-
Cudla> Kohouti se prý barví ještě v živém stavu. Udělají jim zelený, či červený, či jiný přeliv, počkají, až se peří přirozeně promastí a potom je chudáky zardousí a oskalpují. To mi nehrozí, na mém skalpu už toho moc není.
- Čtvrtek 19. prosince 2013 v 1:35® Cudla
-
jepice> mně nevoblbnou to je barvený
Tento příspěvek byl editován 19.12.2013 00:37:43 uživatelem Cudla.(až to bude číst někdo neví o co se jedná tak si bude myslet že jsme dementi)
- Čtvrtek 19. prosince 2013 v 0:54® jepice-zruseno
-
Cudla> šedavý je jenom cul de kachnard. V krámě maj canarda i růžovýho nebo světle zelenýho.
- Středa 18. prosince 2013 ve 22:59® Cudla
-
PALIVEC> Nejhorší je na tom že ten mrcha canár si určitě to peří Cul De který mu naroste žlutý, vytrhává a nechává si jen to šedavý zmetek jeden.....
- Středa 18. prosince 2013 ve 20:23@ PALIVEC
-
mvincik> Peří z kanára a na kachnách??? Ty nevíš, že Cul De Canard je z kanára??? Tak to máš mezery! Snad to nebereš vážně, chech. Před pár dny jsem koukal jedním okem na stanici Fishing & Hunting. Jakýsi mladý Rumun tam motal mušky. Uměl to, ale to nic. Komický byl komentář přetlumočený do češtiny.Překladatel zřejmě nemá o odborné terminologii ani ahnung a když ten vazač vzal do ruky CDC, zněl komentář „použijeme peří z kanára“. Tak běž na lov kanárů a ty oškubej.
- Neděle 15. prosince 2013 v 18:33® brčal
-
Mates(původní)> tak.máš to tam. Jen odeslat to můžu až po vánocích . Přidal jsem tam ještě nějakou barvu na víc a zítra ještě přidám. http://www.ubrcala.com/…-Fringe-Wing
- Pondělí 9. prosince 2013 v 19:22® stopař
-
LaMa> Je to nějaká tělíčková nit ale už nevím jaká.Štítek se sloupnul.
- Neděle 8. prosince 2013 ve 21:40® mvincik
-
Draky> Já něco nakonec sehnal na posledním honu jedné místné organizace. Poctivě jsem si škubnul na dvacet kachen. Ale trvalo mi to, než jsem se k tomu dostal…
- Neděle 8. prosince 2013 ve 2:11® jepice-zruseno
-
Draky> To je děs, přitom to neni tak těžký najít
Já mám pytel ještě ze starejch zásob.
- Neděle 8. prosince 2013 v 1:47® Draky
-
Segoves> Ja zas nesehnal CDC peri. Strejda je myslivec, ale ikdyz jsem mu poslal obrazky, tak me porad posilal jine peri a sam jsem nemel moznost si to dojit naskubat, takze mam taky docela pocholika.
- Sobota 7. prosince 2013 ve 22:09® Segoves
-
Draky> Já to mám dost podobně:)ale co sem koukal tak plno mušek seřežu a převážu…jen mě mrzí že podzim je zase pryč a já si nesehnal žádnej pěknej skalp:)
- Pátek 6. prosince 2013 v 19:16® LaMa
-
stopař> není čas na vazaní, po praci jsem rad ze se muzu vyvalit na guac k tv a nic nedelat
z jake nite mas vyvazanou tu mouchu? stahnim neco na pakomary, protoze vyvazovat to z elastiku je na dlouho
- Čtvrtek 5. prosince 2013 ve 20:26® Draky
-
Segoves> Nene nekupuju.
Noo tak ja vazuju prevazne nejaky jednoduchy vzory. S tema slozitejsima to mam taky tak a navic je prevaze mam jako experimentalni, takze si navazu treba jen 2 a zkousim je u vody. Zatim si fakt vic vyhravam s tema barvama a vzdycky, kdyz uz jsem s ladenim docela spokojen a nebo me nebavi vazat neustale to same, tak se zacnu ucit vazat nejakej dalsi vzor.
V muskarstvi jsem uz dlouho nebyl, takze ani nechodim okukovat. Material si koupim u Brcala a vzory vykoukavam bud tady nebo z youtube jsem si stahnul kotel videi, takze tam ne inspirace taky dost.
Vzdycky jsem radsi, kdyz jsem nekdo nejakou mouchu da.
S vazanim musek se me otevrel uplne jinej svet muskariny. Chce to porad zkouset a experimentovat.
Tento příspěvek byl editován 5.12.2013 19:28:34 uživatelem Draky. - Čtvrtek 5. prosince 2013 v 18:58® Segoves
-
jepice> tak tak a ani nárazy do hlavy nejsou zanedbatelný:D
Draky> Já sem na to pořád levej takže mi většinou stačí tak 3–4 mouchy a musim si dát pauzu:D nejvíc sem udělal snad 8 much…a kupuješ ještě nějaký mouchy? já už jen občas navážu nějakou dřív koupenou ale kolikrát se mi některý mouchy v obchodě líbí( to se pak snažim okopčit:D)