Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 30. září 2013 v 19:06® feederman
feederman

jepice> :-> :-D :-D

Pondělí 30. září 2013 v 18:43® jepice-zruseno

feederman> Možná si naběhnu, ale kopírováním postupů z knížek se stejně nikdy nic novýho nevymyslí. Neříkám, že jsou na škodu, ale trochu improvizace nikdy neuškodí. Mám dojem, že třeba o muškaření bylo napsáno v ČR mnoho knih, existují i sborníky z muškařských seminářů a konferencí a podobný volovinky. Je to jedna z věcí, která v mých očích dělá muškaře tak trochu nenormálníma, kulantně řečeno. Zřejmě se dlouhodobě věnuje muškaření trošku jiná sorta lidí. Jistě, existují i knihy o přívlači, plavané a položené, ale dohromady jich bude možná míň, než těch všech muškařskejch. A nikdo mě osobně nevnutí názor, že je to nějaká náročnější technika.

Knedlíkem a bramborákem, vyzraješ nad bojlízákem. Chrostíkem a redtágem, vyzraješ i nad mágem. S pivní zátkou bez lesku, chytneš víc jak na mepsku. Na monterkách slizký fleky, ať profíci puknou vzteky.

Pondělí 30. září 2013 v 8:42® feederman
feederman

Chlapcí bral jsem ten koment vtipem, proto ty smailíky. Já už sem raději nic nepíši najdu to vše na netu… Jinak přeji pěkný den. ladamaj: Ahoj Ladíku co ty jak se ti vede? Chodíš na ně, nebo také stále lítáš po lékařích jako já? Jinak nějaké novinky máš? Už jsem dostal zpět ŘP, tak bych se mohl zastavit. Kdyžtak sz. Ahoj Tonik

Pondělí 30. září 2013 v 0:04® ladamaj
ladamaj

Cudla>to víš dědečku no nejsem tak moudrý tak raději se poradím a přečtu a o tom to je.:-)

Neděle 29. září 2013 ve 23:33® Cudla
Cudla

ladamaj>jejda chlapče ty žiješ????:-P Fedeerman:Nejvíc se naučíš tím že si párkrát „nabijš hubu“,ať je to knížka video či rada někoho moudrého tak si z toho „vem“ co ti vyhovuje a jdi svou cestou .Chytam hezkou řádku let,ale stále poznávam něco novýho…

Neděle 29. září 2013 ve 23:07® ladamaj
ladamaj

regulus>naprostý souhlas a to rybařím spoustu let ale pořád je co se učit.:->

Neděle 29. září 2013 ve 22:07® regulus
regulus

feederman> žvaníš nesmysly, plkama na netu se nikdo nic nenaučí, dá se poradit drobnost, vysvětlit postup pokud to není složitý, dá se sem vložit fotka hotový mušky, ale asi nikdo ti sem nedá nafocenej postup jak to uvázat, proč by to dělal, nikdo nemá čas na zbyt. Draky se zmiňoval o CDC, dal jsem typ na knížku, taky jsem si ji kdysi koupil, líbí / nelíbí, ber / neber tvoje věc.

Neděle 29. září 2013 ve 20:45® feederman
feederman

Jo kupte si knížky a neotravujte tu s ptákovinami :-D :-D :-D :-D Jepice stačí takto?? :-93;

Neděle 29. září 2013 v 19:32® jepice-zruseno

feederman> Já myslel napsat taky nějakou knížku :-D

Sobota 28. září 2013 ve 23:32® Mrknato

sfox> Dělat voleného, nebo jmenovaného hospodáře jsou dvě odlišné věci. Tím se tě nechci nijak dotknout.

Dnes má cca 60% všech MO v ČRS soukromáky, no a těm se tyto MO věnují především, včetně jejich zvolených hospodářů. Další MO mají jiné začlenění, pověření, nechci s tím unavovat, jistě víš o čem hovořím. To vše je dáno tím, že se rybáři o své záležitosti vůbec nestarají a přenechávají podnikání hrstce zvolených jinou hrstkou. Platit násady 2×, je celkem vzato zlodějna, ale ve svazu se tomu říká svazočinnost. Uživatel platí nereálnou svazocenu násad a MO hradí mzdy, odměny, náklady, investice, údržbu rybochovů a využívá brigád. Pak svaz nemůže chovat levnou rybu, píšu to proto, že se mi tady snažíš opět věšet bulíky na nos. Výbor volí cca 2% členů, z nichž 95% neví co členská schůze řeší a čekají buď na řízek, nebo info kam vysadili…

Hraji tu řekl po dlouhé době jednu velmi zajímavou informaci, že oni ryby již nechovají, ale kupují, protože se dá koupit, pokud to někdo poptává, vše od parem, podouství až po lipany a pstruhy a levněji, než by to sama MO „vypěstovala“ pro své platíci členi a za jejich peníze..

Tak mně řekni, proč to ti svazodobráci ještě dělají a myslí si, že je za to někdo pochválí......

Tento trend nastoupil i ÚSMPa i Rada ČRS, kde též nikdo v nižší složce a aní uživatel sám ryby nechová a žádnou MO některými činnostmi nepověřuje a jde to!

Takže otázek by bylo dost, ale není kdo by na ně odpovídal a když se někdo uvolí, tak to skončí tím, že to není v jeho kompetenci a odkazují se na jiné složky, usnesení, stanovy, metodické pokyny a ve finále za to můžou člení, protože nechodí na schůze a nezajímají se.....

Tento příspěvek byl editován 28.9.2013 23:37:35 uživatelem Mrknato.
Sobota 28. září 2013 ve 22:50® sfox
sfox

Mrknato> Pavle ,už jsme podobnou diskus spolu vedli na konkurenčním webu . Dělal jsem hospodáře ,tak myslím že o této problematice něco vím,tím chci říci že nehodlám od tebe nadále poslochat nářky na Pepíky ,čimilíky a další tobě krev pijící upíry české rybařiny.Je nás tu mnoho co kolem ryb něco dělají,a snaží se aby lidé jako ty ,a tobě podobní měli ve vodě také něco jiného než kapra,zeptej se místního člena s nikem hering ,ten ti řekna kolik času věnuje tomu aby i vtěch zbytcích vod byli mníci, potočáci, lipani atd. A prosím neříkej že je to z hlediska nějakého tebou vybájeného vyššího principu na nic.

Sobota 28. září 2013 ve 22:15® Mrknato

sfox> Nechci otravovat, ale rybařinu dělím asi na tři oblasti.

1. Jak a čím lovit
  2. Kde lovit
  3. Co lovit

Cca 90% lidí, co se považují za rybáře, se zabývá na webech první oblastí, je zábavná, ale pokud nebudou fugovat ty dvě další, je ta první úplně na howno.

A k tomu „svazu“, tak to není žádná jednolitá, pospolitá a neměnná věc. Právě teď naši čilimníci v ČRS pilují nové stanovy .......

Sobota 28. září 2013 ve 21:45® feederman
feederman

jepice> Já už jsem pouze sledovatel :-))

Sobota 28. září 2013 v 19:01® jepice-zruseno

feederman> Asi bys měl taky něco napsat! :-D

Sobota 28. září 2013 v 18:30® sfox
sfox

Mrknato> Ahoj Pavle ,seš docela fajn chlap ,ale jdi už s tím svazem do prdele! Šalom.

Sobota 28. září 2013 v 10:28® feederman
feederman

Tak to tu dlouho nebylo knížky… :-/

Sobota 28. září 2013 v 10:12® regulus
regulus

Draky> když ty o CDC, tak jeden typ na literaturu http://www.rybarska-literatura.cz/…-z-peri-cdc/

Sobota 28. září 2013 v 10:11® ZN
ZN

Mrknato> sorry Pavle, ale já se s tebou už do diskuzí o svazech a pepících puštět nebudu. Nadiskutovali jsme se o tom kdysi dost, už mě to nebaví.

Sobota 28. září 2013 v 9:59® regulus
regulus

ZN> nejspíš máš pravdu, ale co, lidé jsou různí a on za to nemůže. Mě jen udivuje, jaká snůška sraček z něj vždycky vypadne, to se jeden nestačí divit. :-O

Sobota 28. září 2013 v 7:20® Mrknato

ZN> Osm let je to stále stejné, horší a horší. To, že hraji se*e na zbytek svazu je ten pokrok a pepikum se to musí líbit. Je to tržní.

Zeptám se tě úplně naivně, jako dítě. Hospodaří v tom MRS uživatel, nebo MO? Podle mě a je to jen pohled zvenčí, hraj zamknul uživatele na půdu a rozhoduje si sám.

Houby je zle i těm na půdě, jsou prý jen čtyři, spokojí se s Hummery, Audinami a MOMRS to utáhne a MO si mohou dělat v rámci rádo by společného rybolovu co chtějí.

To v Zč. je uživatel uživatelem, vybírá od každého členi (prostřednictvím MO) 500 svazokorun, se kterými nedisponuje MO, ale světe div se uživatel. Pravda je, že se tak nechválí, jako mluvčí MRS…

Sobota 28. září 2013 v 7:10® Mrknato

regulus> Monolog je snad něco jiného, ne? Diskuse s „maršálem Malinovským z frontu MOMRS3“ je vždy na dlouhé lokte. Ryby nechová, tak na čem tedy svazově ujíždí? Na závodění, kontrolingu, v opravárenství Hummerů a Ferrari?

Pokud se pasuje za vzor hodný následování, tak by to jistě zajímalo i někoho jiného.

Když ještě bylo všude plno ryb a každý je mohl sklízet všude, kde se jim zamanulo, tak to byl společný rybolov gut. Nyní, když se nám nemnoží a musí se tvrdě vysazovat za svazopeníze, tak se nám někteří separují.

Pátek 27. září 2013 ve 21:43® ZN
ZN

regulus> kdysi, podotýkám kdysi, se s ním dalo i dikutovat. Ale když někdo zpívá osm let pořád dokola písníčku o nějakých pepících, o kterých se mu v dětství zdálo a má z nich nějaké trama, hledá publikum napříč virtuálním světem, to se omrzí každému. Pak nastává situace, kdy se diskuze mění v monolog. Ale občas se někdo chytí, ne že ne :-)

Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 21:43:54 uživatelem ZN.
Pátek 27. září 2013 ve 21:35® Draky
Draky

regulus> Jo to ja nevim, proto se musim ptat. :-)

Na clanek mrknu. :-)

Pátek 27. září 2013 ve 20:47® regulus
regulus

Mrknato> ty brďo ty máš s tím monologem ale výdrž … :-D

Pátek 27. září 2013 ve 20:44® regulus
regulus

Draky> kachna nebo kačer je asi jedno, ne??? Ono to CDC nemusí být ani z kachny, podle mě ho mají všichni vodní ptáci, jen možná nebude od všech stejně kvalitní a nejspíš se bude lišit i barvou. Kdysi jsem kdesi četl o vázání mušek z labutího CDC.

Jestli chceš mrkni semka http://www.chytej.cz/…-z-peri-cdc/

Pátek 27. září 2013 ve 20:40® Mrknato

hraji> Ve Slušovicích se pěstovalo.....

Když už ryby nechováte, tak na čem u Vás tedy makáte? Na přetahování členi odjinud, spekulace na burze, prodej cukrové vaty o poutích? Ne že bych to chtěl vědět, ale pak to tvé "makat, makat, makat, působí heslovitě, plakátovitě a hlavně nevěrohodně. Jestliže plnění ZP pomocí financí z MO naplní hodnotu ZP revírů v působnosti té MO, tak je přirozené ve společném rybolovu finance uživatele z povolenek použít jinam a ne mít revíry, zarybňované dle toho co si členi odhlasují, nebo čilimníci protunelují.

Vrazit 750000,–Kč do 30ha je pěkné, pokud by na to ovšem nedoplácely jiné revíry a rybáři na nich lovící. Když chce člen vidět metro, musí do Prahy, když chce vidět parmu, musí do Brna. To první je oddůvodnitelné, to druhé ne.

Pátek 27. září 2013 v 15:55® Draky
Draky

hraji> Tak diky za radu. Nevim proc, ale myslel jsem si, ze to mam hledat u kachny. :-)

Pátek 27. září 2013 v 15:11® hraji
hraji

Draky> CDC peří má kačer kolem žlázy, ze které vyměšuje tuk na promazávání peří. Hledej v okolí biskupa.

Pátek 27. září 2013 v 15:10® hraji
hraji

Mrknato> pěstuje se ředkvička. Ryby se chovají. A my ryby už nechováme, to jsme dělali v době, kdy všichni brečeli, že nejde sehnat násada parmy, ostroretky a podoustve. Nebrečeli jsme, makali jsme na rybochovu a měli jsme vlastní ryby. Tehdy měl chov v malých rybníčcích smysl, protože ty ryby nebyly na trhu v dostatečném množství. Dnes si nakoupíme ryby od chovatelů mimo svaz. Za cenu lepší, než bychom dosáhli na vlastním rybochovu. Nečiní nám to problémy, peněz na to máme dost. Protože o tom to je, neutrácet za zbytečnosti, ale hospodařit s penězi tak, aby bylo za co vysazovat do revíru. Já chápu, že ti vadí, že to někde jde a někde ne. On se ten recept moc lidem nelíbí – ale je jednoduchý. Makat, makat a makat. Jako na svém.

Pátek 27. září 2013 v 15:08® Draky
Draky

No zacina odstrel kachen a ja mam trosku hloupou otazku. Kde na ni najdu CDC peri? :-D

Mam totiz moznost se dostat k odstrelenym kachnam a byla by chyba toho nevyuzit. :-)