Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 27. září 2013 ve 12:15® Mrknato
-
hraji> Tak na tvoji duši, na psí uši, kolik těch ryb ze třičtvrtě milionu v té vaší „Slušovické MO vypěstujete“?
Tipuju tak za 20–30 tisíc, když zabereš i ty. Karel tvrdí a já nemám důvod mu nevěřit, že ryby kupuje mimo svaz. To je rozumné, ale peníze prací v MO nevysedíš a ani svazovelebením MO nerozmnožíš. Opak je pravdou. Pokud by jste byla „soukromá organizace“, tak neřeknu ani popel.
- Pátek 27. září 2013 v 9:34® hraji
-
Mrknato> kdybys celé dny planě nežvanil na internetu, a místo toho pracoval ve prospěch své MO, měli byste taky peníza na zarybnění. Ale ono je mnohem snazší vymýšlet konspirační teorie, psát nesmysly a výmysly, než pracovat, pracovat a zase pracovat. My máme peníze na zarybnění, protože jsme si je dovedli zajistit. V rámci pravidel nastavených svazem a účetnictvím. Můžeš za tím hledat co chceš, je za tím pouze práce a práce a práce. A výsledkem je řeka, kde jsou hejna hrouzků, plotic, perlínů, tloušťů, jesenů, podouství, ostroretek a parem, jsou tam pstruzi, ouklejky, střevle. Prostě jsou tam ryby.
- Pátek 27. září 2013 v 8:45® Mrknato
-
No, když tu jeden „nick“ hovoří o bolševismu a jeho projevech, tak např. ve II.světové válce, kdy sověti drtili germána frontálními útoky bez ohledu na lidské ztáty, tak tento „nick“ drtí zarybnění 750000,–Kč na 30ha revír. Tam se úspěch musí dostavit, i kdyby „čert na hrajim jezdil“, nebo v Hummeru......
Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 08:48:03 uživatelem Mrknato. - Pátek 27. září 2013 v 8:34® Mrknato
-
Mates(původní)> Ty znáš dobře „Vazovec“, jedné soukromé MO…))), no viděl jsi tam někde skot? Je vědecky prokázáno, kolik jedna březí kráva dokáže zlikvidival milionů litrů vody, pro úspěšné rozmnožování ryb. No a když do tý vody pustíme i testosterony milionů dvounožců tak tu máme biliony litrů znehodnocené vody, která dle OHS nevykazuje žádné škodliviny. Bez jakýchkoliv politických invektiv těchto cizorodých látek bylo ve vodách před rokem 87 minimum.
Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 08:35:14 uživatelem Mrknato. - Pátek 27. září 2013 v 7:42® hraji
-
Mates(původní)> kdepak, jednoduše, přímo, po bolševicku. Dáme domovním ČOV přes držku, my si pstruhovky rozvracet nedáme. Hlavní je najít jen jednoho nepřítele, aby bylo možno se na něj soustředit.
- Pátek 27. září 2013 v 7:28® Mates(původní)
-
Mrknato> Takže zavřít krávy do kravína a chdit srát na mez.............a já myslel, že to je daleko složitější…
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 23:45® Mrknato
-
brčal> To je přesně to, co jsem psal. Jsi cca o 15 let mladší, to není zásluha, ani diskriminace. U nás ve Vč. se velmi slušný stav zarybnění P i MP začal měnit tak od roku cca 87. Jistě že i v roce 90 byly revíry, na nichž degresivní křivka ještě nezačala fungovat, ale nemyslím si, že za vše mohou „zelení“. Podle mě to je mnoho faktorů a ten nejzásadnější jsou ČOV, hlavně ty domovní. Parametry které tyto „nové zdroje“ neviditelného znečištění působí, nikdo neeviduje, nikoho nezajímají. Hormony, antibiotika končící dříve v suchých záchodech, vypouštěných do země daleko od řek, testosterony z dobytku, do r. 90 celoročně ustájeného v chlévech a od tohoto roku na volné pastvě u řek má podle mě zásadní vliv na to, o čem se bavíme.
Edit : a někdy to nemusel být ochranář, ale volený hospodář MO a místo vydry tam šoupnul kapř…)))
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 23:52:10 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 ve 23:21® brčal
-
Mrknato> mysli co chceš , ale to je ta největší hloupost kterou uděláš. Byl kousek řeky kde se chytal přírodní potočák. Napsal jsem jednou hospodáři že tam jsou krásné ryby po 2 rokách tam není ani jedna
Přišel potapanec ochranář hodil tam vydru, byl tam klid tak se tam prohání volavka a nakonec pytlák.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 23:10® Mrknato
-
mvincik> Podle mě, je vysazování mírových ryb k „přímé spotřebě“ jediný směr, který je ufinancovatelný při změně „trojpolního“ svazosystému a přinese peníze za povolenky, které tento koloběh budou pohánět a které dosud mizely v ostatních, zbytných svazočinnostech. Tam, kde je opravdu životaschopná populace PP a Li, by se měla zřídit hájená pásma, pokud voda bude dosahovat parametrů, které samovýtěr umožní.
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 23:11:34 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 ve 22:58® Cudla
-
brčal> Honzo v tom máš pravdu za tu krátkou dobu(skoro 50 let)co chytam se dřív ryby braly víc než nyní,přišel li jsi domů bez ryby tak tě považovali za kopyto který umí hov.o.Voda pod nechrankama to bylo potoci 50+ lipani jako hrom,lipani skoro všude samo výtěr chytání na rybičku(to nechybí)snad bych ho zavedl na některejch revírech ale rybku +15 kvuli dravcům.Hlavně a nyní házejte po mě kamením BYLO TO NAŠE a tak když někdo prašečil tak dostal přez čuňu,a RS SE S TEBOU TAKY NEPÁRAL.Né jako dnes tě každej pošle někam.....fuj to sem se rozkecal,ale to dost lidí nepochopí zkrátka dědkové po padesátce jsou „zmetci“a nikdo nevidí že tu cestičku prošlapali oni,ale jen to si něco vemou tak jsou masaři.Omlouvam se za překlepy nemam ty správný brejle
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 22:56® mvincik
-
Mrknato> Nevím, jak moc je ten příspěvek nesmyslný, jak jsi napsal, ale věř mi, že jim nezávidím. Taky si ryby dokážu chytit. A i nějakou občas sežeru. Jen nechápu, že je baví chytat dva týdny v roce (vždycky po vysazení). A navíc, nepatřím mezi zastánce závodníků, to opravdu ne. Souhlasím s tebou pouze v tom, že to křížení PO nebyl krok k dobru.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 22:46® Mrknato
-
brčal> Ano, je to jak píšeš. 95% web „odborníků“ na rybařinu to nezažilo. Pak je asi normální, že požadují více RS, více omezení, jiné míry, jiné způsoby lovu, ale to nepomáhá, i kdybychom všichni chtěli.
Druhou možností je mít těch pár rybek jen pro sebe..... a pro ty, co je slušně zaplatí..... to je svinstvo a už to začíná i ve svazu.
No a asi nebude tajemství, že i ty 40cm ryby se nechají koupit, svaz je nevysedí a členi neodchovají..... Peněz na tyto ryby je ve svazech dost, ale ten kdo má ze zákona hospodařit, má jen cca 1/3 rozpočet z celku, který všichni rybáři mezi sebou vyberou.
K tomu není co dodat. Některým to je jedno, jiní čekají až se to položí, jiní tomu nevěří a jiní si nedokážou představit, z čeho by financovali ty daleko důležitější cile svazu..... podnikání, závodění, výplaty, levnou rybu a organizování členi, vč tombol, zájezdů, plesů a jiných taškařic, které neodmyslitelně k rybařině patří, stejně jako kapř do pstruhovek…
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 22:52:58 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 ve 22:23® brčal
-
Cudla> souhlas
je třeba někdy papat. V dávných dobách se brala ryba 4 ks na vycházku, chytalo se na rybičky. V potoce si člověk chytl Vranku prošil a hodil do splavu a hned tam byla 40+ . Stačilo projít tak 3 splavy a měl odchytáno a ne jednou a rybářů bylo dokonce více než dnes
Kurnik tak kde jsou všichni. Sedával jsem se spoustu starších pánů, kteří už chytají jinde nebo už nemůžou a to co onizažily kdysi se nedá srovnat. Přišel hodil suchou a večer jsem vzal 4 ks kilových ryb a šel domů
to jsem slyšel když jsem tahal na sucho 40 Lipany a potočáky v dávných dobách. Kdysi když jsem začínal tak Kněhyňka měla 2 m samý splávek tůňka a spoustu krásných ryb. Přišla povodeň a povodí, na to kde zůstalo normalní koryto se přihnal ochranář někde i pták a rybář je akorát v (I) . Teď si už každý tají svůj metr říčky, má tam už jen pár ryb a je rád. Stále víc si začínám myslet čím více se to zakazuje tím míně je ryb.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 21:00® Cudla
-
Máš pravdu papal+ ještě dva za celej rok…
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 20:58® Cudla
-
Mates(původní)> dík…
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 20:38® Mrknato
-
drozďák> Pak ale nechápu smysl tvého příspěvku, protože nejsi vůbec hloupý hoch. Snad jen ne moc kontinuitní a snad pod neustálým vlivem „řeznických psů“, milující své páníčky v pepitových oblečcích, jsi si jen diskusně „ucvrk“…
Omlouvám se za svůj příspěvek, který je zvetša a vyjímečně rybářsky bezobsažný.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 20:02® drozďák
-
Mrknato> dohadovat se s tebou nebudu, není to ani nutné, protože se vodstřelíš jako tradičně sám. Tak jen piš, piš, ať to máš rychle za sebou. Sbohem
- Čtvrtek 26. září 2013 v 17:44® Mrknato
-
drozďák> Já CDéčka na svaz neposílám, nechci provést „revoluci“ v nejmenované MO, nechci áááá ráááz. Chci jen za svý peníze slušně lovit, tam kde teče řeka, třeba v galoších na feeedr..... a to, co zmiňuju, těch 8 let nevybočuje z toho, o čem se tu zhusta diskutuje. Nediskutuju o tom sám. Ty chceš něco úplně jinýho, tvoje prachy do tebou vybraného revíru a to v současnosti možné není ani náhodou a očkování a bílý plášť na to taky nepomůže.
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 17:47:13 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 v 17:31® drozďák
-
Mrknato> a stejně dlouhou dobu, tedy téměř osm let jsi zůstal na MRKu v boji se svou paranoiou zcela osamocen. Čas ukáže, že na svou duševní nemoc nenajdeš prášek ani zde. Možná místo hledání záchytného bodu ve virtuálním světě cyberprostoru lepší zajít rovnou za kovářem. Míním tím specializované pracoviště.
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 17:31:51 uživatelem drozďák. - Čtvrtek 26. září 2013 v 17:07® Mrknato
-
mvincik> Dobře že píšeš „PO“. V PO se schová Kolowrat, Ital a cokoliv, co po nich a dalších internacionálních dodávkách zůstalo v revírech a MO to zdatně kříží a hříží..... V přírodě by se tyto linie a druhy nemohly křížit. Na rybochovech MO ale ano.....
Kam si myslíš, že vysazená (průmyslová ryba) patří? Je zralá na sport, obveselení závodníků a pepiků, nebo na pánev? Z ceny povolenky by připadalo na jednoho soudruha s P povolenkou 35 kousků průmyslové lososoidní ryby. Kolik % rybářů vykáže na jednu povolenku 35 ks ryb? To je argument na tvůj závistný a nesmyslný příspěvek. Samozřejmě, že by pomohlo, kdyby vysazoval pouze uživatel a ne jeho cca 100 MO. To se pak info, že se vysazovalo rozšíří ne 100×, ale 1000×, protože se u toho motá minimálně 10 soudruhů v každé MO..... To je ta nenahraditelná znalost revírů.....)))), kvůli které jsou MO nepostradatelné.
Edit : a to nezmiňuji termíny vysazování, velikost násad z MO a přepočty lososoidů na lososoidní rybníčky MO, které jsou lososoidů prosté.....
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 17:11:04 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 v 16:11® mvincik
-
David H.> Jak tu již Davide někdo zmínil, nevěř tomu, že tlak na PO je menší. Ono když je člověk Masařka, je mu uplně jedno, zda-li je to duhoň, kapr či potočák. Já se o tom přesvědčil letos, když jsem nahlédl do jedné místní udírny. Pro takové je uplně nejvíc, když se nasype na P i MP vodu současně. Denní úlovky se pak ještě násobí…
- Čtvrtek 26. září 2013 v 16:05® Mates(původní)
-
Cudla> Ty sou to samý, nevěřim jim ani slovo.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 14:50® HaD
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:43® Cudla
-
Mates(původní)> A těm co je nad šedesát joooo,abych se do toho vešel.....
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:04® Mrknato
-
David H.> Souhlasím s tebou a řeknu i proč. Semináře kamarádů, muškařské kluby, cáááástingy slouží těm, co chtějí lovit na současných svazových revírech separé, bez „lopat a vandráků“, chytat a pouštět velké ryby do omrzení jako „bratři kapraři“, závodit, nebo rozložit svaz. Jiné k tomu použít a přesvědčit, kdo a co je skutečný škůdce WaM muškařiny a jak se z obyčejného, pomýleného rybáře stát tím jedině správným muškařem.
Kdo chce dnes chránit lipany a PP, tak buď zaspal, nemyslí to vážně, nebo je nohsled privatizanta. Když nebude současný uživatel vysazovat kropenaté plotice, které slouží jako úlovek dle rozhodnutí každého lovce, tak si P povolenku nebude nikdo kupovat. No a na to už někdo čeká ( ti z prvního odstavce) a kropenáče tam budou taky vysazovat, jenže větší a nikoho jiného tam nepustí.
Tyhle pokusy a námluvy se vedlejším webem táhnou, co to tak „monitoruju“, od r.2005, kdy si někdo uvědomil, že by mu to tehdy nově schválená legislativa mohla umožnit.
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 13:09:15 uživatelem Mrknato. - Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:23® HaD
-
Mates(původní)> To jsem měl na mysli. I z kamaráda a známého se občas, byť velmi překvapivě, vyklube slušná masařka. Jen to člověk prostě nemusí dlouhou dobu vidět. Sám jsem byl občas šoková, když jsem zjistil, že je masařka někdo, o kom jsem leta skálopevně přesvědčen, že by mohl jít příkladem. Proto „hájím“ web před semináři. Web má jedinou nevýhodu – lidí co to může číst může být nepoměrně více. Skladba je ale stejná.
- Čtvrtek 26. září 2013 ve 12:10® Mates(původní)
-
Správně to Buko dělá. Nikomu nic. Já seru i na kamarádi. Z některých se vyklubali pěkný kidliči. A muškaři z netu jsou pěkný masařky, o tom jsem se několikrát přesvědčil.Nikomu nevěřím a komu je nad 50 let tuplem!!!
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 12:10:52 uživatelem Mates(původní). - Čtvrtek 26. září 2013 v 11:29® HaD
-
regulus> Růžové to není, ale já chci věřit, že se peklo neblíží.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:29® HaD
-
Buko> Víš, jak jsem to myslel.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 11:28® HaD
-
drozďák> podle mě. Nevím to, jen si to myslím. Žádnou statistiku, podle které bych to mohl VĚDĚT nemám. Ale jsem snílek a optimista. Byť asi ne vždy na místě. Spíš asi doufám…