Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 10:20® drozďák
-
David H.>
„ale jo, lidi jdou po kropenatých ploticích. Těch, co bys kvůli masu pachtili po potočákách, o které jde v téhle debatě především, zase podle mne tolik ne.“
Podle tebe, anebo skutečně tolik ne? Mohu tě ujistit, že se mýlíš. A to nemluvím o extrémním tlaku, který neprospívá rybám obecně a všem. On ty nájezdy za duhákama odsírá i lipan a potočák. Za prvé přímo, protože když se připletou do rány, tak jsou mnohdy klepnuti a za okolností, kdy jim v některých případech ani hájení nepomůže. Duhák se sype hlavně na začátku sezony a pak září/říjen po ukončení sezony lovu Po – tedy v měsících, kdy se lipan i potočák tře. Důsledky si jistě domyslíš sám.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:16® Buko
-
David H.> zeptám se hloupě: jaký je rozdíl v učení lidí na semináři a na webu? Na BVS přijedou kamarádi, které znám a dovezou tam své kamarády, pokud je tam místo. Web monitoruje spousta lidí a ty neznám ani já a ani Ty. Proto anonymům neradím. Davide pár let se známe a mé názory znáš.Snad je mé vysvětlení dostačující.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 9:03® Sintrix
-
Spayline> Já byl na několika setkáních s Bukem. Vyjma prvního a posledního. Setkal jsem se Mírou i na Evropě v Rožmberku. Za sebe mohu říct, že mě osobně Míra postrčil hodně vazačsky dopředu. I rady ohledně techiky se mi hodily. Je pravdou, že Míra poslední semináře ukázkově neváže. Toho se chopil Jouda ve spolupráci s Grundíkem. Ale nikdy nebyl problém ho „dotáhnout“ ke svěráčku aby mi opravil chyby, nebo ukázal postup. Nikdy mě přes ruce nemlátil
Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 09:06:56 uživatelem Sintrix.Stačilo prostě jen požádat. A že jezdí Grof a jiní s muškařinou je fajn. I když nekoupím mohu si osahat pruty, kolečka a podobně. A doplnit chybějící materiály. Sice nevím na jakém semináři jsi byl, ale já nikdy za za 3dení setkání 5000 neplatil. Leda s benzínem a koupenými věcmi. To bylo někdy i více.
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:09@ Palivec
- Čtvrtek 26. září 2013 v 8:04@ Palivec
-
ZAJÍMAVÁ PRÁCE A ZAJÍMAVÉ VÝSLEDKY.Měření vlastností vlasců na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Ze závěru: Z celkového počtu 23 testovaných vzorků běžně prodávaných rybářských vlasců nebylo měřením u žádného z nich dosaženo deklarované pevnosti v tahu. Nejvíce se jí přiblížily vlasce firmy Grauvell typu Bionix. Tyto vlasce patří paradoxně mezi nejlevnější ze všech testovaných vzorků. Na opačném konci tabulky při porovnávání pevností skončily vlasce Lazer Shogun, Lazer Tornado, Carbotex DSC a Awa-Shima Camo Quattro. Při porovnávání tažnosti dosáhly nejnižších hodnot vlasce Lazer Shogun, Sensei a Tornado (s protažením od 27 – 42 %). Nejvíce se protáhl vlasec Grauvell Titan Carp (90 %). Zdroj: http://dspace.k.utb.cz/…_2009_bp.pdf?…
- Čtvrtek 26. září 2013 v 6:34® Piranha
-
Já s Bukem nemám problém co se týče toho poradit, vysvětlit.Pokud potřebuji, zavolám mu a dobře si pokecám.No problem.
- Středa 25. září 2013 ve 23:17® regulus
-
David H.> to je docela relativní, zkus si alespoň hypoteticky představit poměr kapr / potočák co se týká množství v našich revírech. Pokud pak vezmeme opět hypotetickou množinu čistokrevnejch masařů nebo chceš-li těch co jdou po masu, tak alespoň mě to klidným nenechává a vůbec si nemyslím, že to je jenom pár lidí.
Nemusíš mít strach že jsem se pomátl, je to jen čistá kalkulace a blbý zkušenosti.
Tento příspěvek byl editován 25.9.2013 23:18:33 uživatelem regulus. - Středa 25. září 2013 ve 20:59® ladamaj
-
Draky>není zač od toho tu jsme.
- Středa 25. září 2013 v 19:11® Draky
-
Palivec> ladamaj> diky za rady
- Středa 25. září 2013 v 16:08® HaD
-
regulus> ale jo, lidi jdou po kropenatých ploticích. Těch, co bys kvůli masu pachtili po potočákách, o které jde v téhle debatě především, zase podle mne tolik ne.
- Středa 25. září 2013 v 15:48® regulus
-
David H.> možná by ses divil kolik lidí jde po lososovitejch rybách a srovnávat web a nějakej seminář připadne zase pro změnu naivní mě. Taky to nemyslím nijak zle, ale už jen potenciální možnost dostupnosti web ⇒ prakticky neomezeně a nepřetržitě, seminář ⇒ pár desítek lidí párkrát do roka (pokud ty semináře budu brát jako množinu několika, nemyslím jen ten Mirkův). No a debatovat tady o tom, že by jedno nebo druhý bylo v myšlené souvislosti absolutně neškodný asi nemá cenu, že???
- Středa 25. září 2013 v 15:48@ Palivec
-
perch> Ručně gumou brčko barvu nemění. Savem se i vybílí.
- Středa 25. září 2013 v 15:47@ Palivec
-
Draky> Savo na 2 minuty…
- Středa 25. září 2013 v 15:46@ Palivec
-
David H.> Taky jsem na to s úsměvem pomyslel. Ale asi je to těch 5000, co ten seminář jednoho stojí. On měl Buko semináře i v Hubové u Váhu. V chlastání. A někteří vyškolení teď chodí s igelitkami a spávají pod mostem.
- Středa 25. září 2013 v 15:32® perch
-
Draky> ono se to dělá i jinak než ručně ?
Tento příspěvek byl editován 25.9.2013 15:35:33 uživatelem perch. - Středa 25. září 2013 v 15:02® ladamaj
-
Draky>zkus savo také jsem to tak očistil.
- Středa 25. září 2013 ve 14:36® Draky
-
Zkousel uz nekdo odirat pero z pava za pomoci nejakej chemikalie? Tady na tomto videu pouziva nejake belidlo.
- Středa 25. září 2013 ve 13:31® Medvěd
-
jepice> Ty jsi určitě snědl příliš tureckého medu
- Středa 25. září 2013 ve 13:25® HaD
-
jepice> já si ale nejsem jist, že je takových lidí v případě lososovitých ryb zástup. U kapra je to celkem běžné, ale u pstruhů myslím zase tolik ne. A u kapra to zas tak nevadí. Je jich dost a leckde je to i pro dobro revíru.
- Středa 25. září 2013 ve 13:18® jepice-zruseno
-
David H.> Je pravdou, že lidi kteří nejsou líní ject 100 a více kilometrů vypytlačit nějakej revír, nemusí bejt ani líní navštívit nějakej seminář. Na druhou stranu zprávy o napytlačení plnýho mrazáku pstruhů poukazují na fakt, že je pstruh v našich vodách většinou blbec, kterej snadno zabere a tak jsou všechny semináře celkem naprd.
- Středa 25. září 2013 ve 12:36® Medvěd
-
Spayline> nejezdi.Buko to zvládne
- Středa 25. září 2013 v 11:57® HaD
-
Buko> zeptám se hloupě: jaký je rozdíl v učení lidí na semináři a na webu? Existuje snad nějaká záruka, že ti ze semináře vodám neublíží a ti z webu je zdecimují?
Nemyslím to zle, ale je to podle mne naivní představa.
- Středa 25. září 2013 v 10:16® regulus
-
Myslím si, že se některé věci zbytečně hrotí. Je docela pochopitelný, že ten kdo se nějakým způsobem živí něčím okolo ryb si více nebo méně přihřeje na rybářském webu svoji polívčičku, nedivím se tomu, nemám to nikomu za zlé a jsem přesvědčen, že ti co nejvíc prskají by to dělali taky. Pokud se týká různých akcí, tak ty jsou laděny buď jako jen setkání a i tak je tam jakási komerční část, ono by to bez toho nebylo asi ani ono, leckdo si rád něco přikoupí nebo jsou naopak laděny spíš komerčně, ale zase to vyjde nastejno jako v předchozím případě. Výsledek je vždy stejnej, lidi si pokecají, vymění zkušenosti, skoro každej se něco přiučí, někdo něco koupí nebo prodá. Účast na takové akci je zcela dobrovolná a ne každýmu se to nutně musí líbit nebo to jen nesplní jeho neskromný očekávání. Pokud si někdo myslí, že po absovování jedné nebo dvou takových akcí bude umět excelentně vázat mušky a umět chytat ryby je docela na omylu.
Mirkův (Buko) přístup docela chápu, nevidím jedinej důvod proč by si měl srát do vlastního hnízda a nelze mu mít za zlý (alespoň z mýho pohledu), že je kapinku tajemnej, zrovna tak se nedivím, že se neudrží a zareaguje na něco co mu připadne hodně ulítlý. To, že pak v očích některých neporadí je sice možná fakt, ale důvody tu několikrát napsal, dál to není třeba komentovat. Já mám třeba to štěstí, že nic nevím a tak nemám co vykecat …
- Středa 25. září 2013 v 10:12® ZN
-
Spayline> no vidíš, a mě Buko před x lety naučil téměř vše. A vůbec namám pocit, že by se Buko projevoval s cílem komerčního využití. Ostatně, byl by mizerný obchodník, je tady velice, ale velice málo. Naopak lidí, kteří co říct nemají, těch přibývá a přibývá.
Příspěvek, na který odpovídám, je jen další krystalickou podobou mocného internetu. Člověk si může napsat co chce, nic nemusí říkat někomu do očí. Přitom když byl dotyčný na nějakém semináři, tak se měl ozvat tam, že je nespokojený. Nevím, jestli to udělal, ale tady je to možná pohodlnější.
- Středa 25. září 2013 v 9:03® Spayline
-
Buko> Na dvou vašich seminářích jsem byl. Bylo fajn se potkat s dalšími rybáři a povídat si s nima. Ale nic o chytání na umělou mušku jsem se tam od vás nedozvěděl a vy sám jste nám neukázal postup vázání nějaké mouchy. Snad na vyjímku jednoho bobeše v Kostelci. Vím, že jste jednou měl zavázanou ruku, ale osobně si myslím že se na webech projevujete pouze s cílem dalšího komerčního využití, co dokazuje váš vložený odkaz na video kde jsem se zučastnil. Já už tam nikdy nepojedu.
- Středa 25. září 2013 v 8:54® Tom 11
-
Buko> Pokud to funguje tak jak píšeš je to blbý, a ten odkaz je supr
- Středa 25. září 2013 v 7:32® Buko
-
Mrknato> víš, to je jen životní zkušenost dědka.Kdysi jsem radil na webech už to nedělám.Vše kvůli monitorujícím masařům.Mladý kluk-začátečník se pochlubí s fotkou ryby,kterou pustí a v momentě jsou tam nájezdy. Tak dopadla na SM Moravice,Jesenická Bělá,obě Bečvy Moravská Sázava a pod. Píšu o dobách, kdy se braly čtyři ryby.Masař nechodí na vodu přes víkend.Ten tam jde v týdnu, kdy je RS v práci.Pěkně zabije čtyři ryby a popojede o kilometr dál.Pak následuje gumovací propiska a loví dál.Veze domů 16 ryb.Znal jsem jednoho, který nemá Celostátní povolenu, ale dvě.SM a JM.Celý týdem takto loví ve dvou krajích.Zkus si spočítat, kolik ryb odnese od vody za týden.Byl jsem u něj.Udil doma asi 80 ks Pp.Jak se tím pochlubil, tak jsem to řekl krajské RS.Do dnešního dne jej nenačpali.Další příklad.Vázal jsem klukům mouchy do SLO.Dva chlapi za vodou.Vždy přijeli Pajerem vzali mouchy a jeli dál.Jednou si objednali mouchy.Přijeli pro ně, každý svým Pajerem a s manželkou.Říkám, pro nejedete jedním autem.Uvidíš jak se budeme vracet.Když se vraceli tak v každám autě byla automraznička po strop naplněná vyfiletovýma rybama z Tropfypartu.Baby si tam vezli na hlídání porybných.Chtělo se mi zvracet.Nadal jsem jim a přišel o kšeft. Asi před čtyřma rokama chytil na I. lize Filip Apjar duháka a fotku dal na FB.Filipe kde jsi jej chytil. Napsal že na Moravě 23.Jel jsem kolem v úterý a nevěřil jsem vlastním očím.Nedalo se vlézt do vody, kolik tam bylo lidí.Dokonce jsem viděl SPZ UL. Takže radit po webech se mi nechce, neboť vím, co dá práce rybu vytřít, odchovat,slovit a pak dát do lovného revíru. Na radění začátečníkům jsou semináře, které dělám.A tož tak.Měj se líp jak fajn. http://www.muskari.cz/index.php?…
Tento příspěvek byl editován 25.9.2013 07:35:52 uživatelem Buko. - Úterý 24. září 2013 ve 23:43® Medvěd
-
jepice> zeptej se strejdu medvěda.Poradí,mušku ukážei panáka si s Tebou dá
- Úterý 24. září 2013 ve 21:08® Tom 11
-
jepice> Tom 11> Popravdě řečeno si nedovedu představit, jak bys výče uvedeného obecňáka na běžnou muškařskou sestavu na suchou mušku drásal z vody. Věřím, že i ten druchemáč musel pružit jako hrom!
Tomu nerozumím, výše jak píšeš jsem žádnýho obecnáka nezminoval, s běžnou sestavou (5ka prut si zachytám dobře) z vody nic nedrásám a druchemáč nevím co je
Tento příspěvek byl editován 24.9.2013 21:09:41 uživatelem Tom 11.no myslím že jsem napsal vše co jsem chtěl, mějte se fajne už zas nic psát nebudu, jsem vobyčejnej člověk, co nechápe vyšší rybářské principy
Které vy dokonalí uznáváte
- Úterý 24. září 2013 ve 21:02® Medvěd
-
David H.> děkuji,chlapče