Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 24. září 2013 ve 20:44® jepice-zruseno
-
Mrknato> Tom 11> Buďte v klidu, jsou mezi námi stále normální rybáři a jsou úspěšní a dokazují, že na svazových vodách jsou moc hezký ryby, viz. diskuze zde: http://www.chytej.cz/…ha-obecneho/ Já chytám jenom na MP vodách a tam je muškaření tvrdě konfrontováno s žížalama. Musím říct, že nějaký omezení technik lovu asi nepřináší kýžený efekt, protože se někdy chytne víc na žížalu, jindy na tu mochu a pak třeba zase nejvíc na přívlač.
Tom 11> Popravdě řečeno si nedovedu představit, jak bys výče uvedeného obecňáka na běžnou muškařskou sestavu na suchou mušku drásal z vody. Věřím, že i ten druchemáč musel pružit jako hrom!
drozďák> No jo no, člověk by čekal hodnýho strejdu „Proška“, kterej ochotně a rád poradí i pokárá, ale ne vždy je tomu tak… Já vždy pokládal za nejdúležitější části sestavy ty dva konce – tedy rybáře na straně jedné a nástrahu, tedy v tomto případě mušku, na straně druhé. Nejste tu ale první, od koho slyším, že na mušce až tak nezáleží. Sice to nebyl reprezentant, ale byl to jeden zdatný lovec tloušťů, kterej mi řikal že je uplně jedno co tam dam, ale neni jedno jak to v pravou chvíli popotáhnu. Tím se celá moje torie hroutí a nakonec budu muset jednou uznat, že nejvíc záleží na tom nezaplatitelným konci, tedy rybářovi. Zvlášť po tom, co jsem chytil pár ryb na jabko, velkýho tlouště na kus pečenýho buřta a moje milé se zdál smáček hnusnej a když jsem jí půjčil prut, chytala úplně stejně úspěšně (ne-li líp) na ocucanou popotahovanou kyselou želatinovou rybičku.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2013 20:49:10 uživatelem jepice-zruseno. - Úterý 24. září 2013 ve 20:40® Mates(původní)
-
Tom 11> Ale legrace to je ne? Já se teda bavím
- Úterý 24. září 2013 ve 20:35® Mrknato
-
Tom 11> U nás ve Vč. na obou Orlicích přibývá muškařských revírů jako hub po dešti. Lovím tam často a z toho co vidím, tak tam 90% rybářů loví na strýmra. Nedokážu si vysvětlit, čím je rybářštější tahání strýmra za šnůru, než otáčením kličky smekacího navijáku.....
Revíry se vybílí muškou úplně stejně jako plechem… Navíc, když je málo vody, tak tím plechem podstatně hůř.
Nevím co by se dělo, kdyby na MP revírech vznikaly plavačkářské revíry, kde by byla zakázána položená..... za účelem ochrany mizejícího kapř, jak říká mnoho WaM. ))))
- Úterý 24. září 2013 ve 20:20® Tom 11
-
Mrknato> Tak zrovna muškařský revír kde se nesmí přívlač bych osobně uvítal, co si budem povídat se smočenejma (smáčci) si zachytám líp, ale zbožňuju lov na sucho ten moment kdy ryba zaútočí je k nezaplacení. A na vybílenejch vodách si toho moc neužiju
Tento příspěvek byl editován 24.9.2013 20:24:37 uživatelem Tom 11. - Úterý 24. září 2013 v 19:44® Mrknato
-
Tom 11> Když napíšu, že všechno souvisí se vším, tak tu u některých vzbudím minimálně smích.
To, co tady, i na MRKu dělají redaktoři a spolupracovníci webů presentováním článků, videdí je bezva, poradí začínajícím, ale i zkušeným rybářům. Nikde tu nevidíš sortýrování, nebo nějaké rozčarování i ze zbytečných dotazů. M.j. něco podobného fungovalo dříve i v časopisu Rybářství. Potud OK.
Jenže jiní rádoby „rádci a znalci“ manipulují míněním rybářů ze zcela zištných důvodů. Např. podpoře likvidace biodiverzity v revírech zaváděním K70, likvidace obsádky podporou „moderních evropských trendů“ lovem24 z biwi na 3 pruty, vytvářením muškařských revírů, kde je zakázána přívlač, Stavěním některých rybolovných způsobů nad jiné a to vše u některých se záměrem na privatizaci revírů, třeba z důvodu „nedostatečné podpory a opomíjení“ určitých trendů.
Problémem rybařiny není to, jestli je FR plavaná, či ne. Poslouží to k odvedení pozornosti, pokud se nejedná o případ rybářské metrosexuality…
- Úterý 24. září 2013 v 19:12® Tom 11
-
Palivec> Jasně souhlasím, ale nebudu přeci cpát tu svou někomu kdo o ni nestojí. Tak jako ti odborníci dělaj, poplivou to co někdo napíše a jak na to správně nikdo nenahodí, tak co tady s nima ?
- Úterý 24. září 2013 v 18:40@ Palivec
-
Tom 11> Ale celé to natahovaní se, kdo má pravdu, samozřejmě nic nevyřeší. Každý má pravdu. Svoji. Ta skutečná, obecná, padla na Piavě, jak říkal můj nebohý kamarád.
- Úterý 24. září 2013 v 18:35® Tom 11
-
Mrknato> Jen do nich, trefuješ se přesně tam co je třeba, držím ti palce, podpořit tě tu však moudry nemůžu. Chytám mouchu „jen“ rok, a věci který vím přeci nemůžou být nad to, co píše Medvěd, Drozdák, buko a jim podobní
Tento příspěvek byl editován 24.9.2013 18:36:39 uživatelem Tom 11.Hoši
jestli se taky někdy tak budu chovat naflákejte mi držku
- Úterý 24. září 2013 v 16:20® Mrknato
-
jepice> Ne vedlejším webu má někdo copyright na hlášku, že učit lidi chytat ryby je obrovská hloupost. Když učí lovit ryby někdo na soukromáku, je to jeho byznys, proč potom to samé se odsuzuje na svazovce, nebo webu? To, že fr. návazec ze silonu je na prd, protože tak jako tak je z něj pružina nám tu napíše, když všechny vyprodal...... Takže na toto jsem přišel také, stejně jako to, že na mušce až tak nezáleží, ale na tom, jestli jsou v řece ryby, jak nám tu sdělil pan Musil z repre. No a podle mě vůbec nezáleží na tom, jestli provozuju lov ryb na umělou mouchu s feeedr prutem, smekacím navijákem a silonem, nebo echt výbavou od SAGE a Simmsu. Kdyby se tohle rozkřiklo tak prodejci tackles můžou zavřít kvelby… Proto je nám tu mlženo o naprosté svébytnosti echt FR, které nikdo vůbec nerozumí, až na pár závodníků a pepiků.
- Úterý 24. září 2013 v 15:50® Mrknato
-
Buko> Ale to víš, že četl..... Nijak nezpochybňuji tvoji rutinu jak v lovu, tak ve vázání. Co mně přišlo vzláštní, jak dělíš lidi na ty co pouští a těm prozrazuješ taje a fígle rybařiny a na ty nespolehlivé, masaře. Ty hod co hod taháš lipany, pstroužky a nic nebereš, závodíš, trénuješ. Jiný si lapne tři kousky a jde dom. Kdo asi škodí víc? Celá muškařina je velmi podobná plavané, ale když ji provozuje pepik s tím nej, co je možné objednat jen z emetiky, UK, nebo od profivazeče na průkazku CaR, či muchclubu, tak to někomu může přijít fakt osobitý a originální. Reagoval jsem na tvůj příspěvek na vedlejším webu, jak jsi tady proškolil ty, co si myslí, že FR je téměř plavaná… Rozdíl mezi plavanou, lovem na um. mouchu není věcně v návazci, signalizátoru, šňůře, spešl prutu a kolečku. To by jsi mohl jeko profivazeč vědět.
- Úterý 24. září 2013 v 15:06® drozďák
-
jepice> podívej Jepičáku, jsi dospělej a chytrej chlap, takže sám dobře víš že jako idiot si můžeš připadat pouze tehdy, když si tak připadat chceš.
Navíc rozklíčovat Mírův způsob myšlení přeci není nijak složité. Ten chlap se tím živí, tudíž si musí i virtuálně vybudovat aureolu nadmíru zkušeného praktika, který zná a ví vždy trochu víc než ostatní. K tomu patří i dělání vědy z jinak triviálních věcí. Pomáhá to kšeftu stejně, jako programové halení muškařeké problematiky do rádoby tajemného hávu. Prozradit fígle, vázací postupy atd. by mohlo být v jeho očích kontraproduktivní, i když opak bývá pravdou. Podělit se o zkušenosti nicméně není povinností nikoho a v některých aspektech to i chápu. Ale Mirkovi příspěvky, byť mají vždy obchodní kontext mě nijak neurážejí. Mohou mě někdy rozesmát, ale proč bych měl tupit začátečníkům entuziasmus a slušnému chlapovi kšeft??? Není problém přebrat si z nich, co uznám za vhodné. Pouze ty dovětky plné falešné skromnosti by mohl možná Míra vynechat, ale beru to jako takový copyright, který dobře poslouží jako podpis
- Úterý 24. září 2013 ve 14:23® HaD
-
MEDVĚDE!!! VŠECHNO NEJLEPŠÍ K NAROZKÁM!!! JEŠTĚ ROK BUDEŠ MLADEJ KLUK
)
- Úterý 24. září 2013 ve 14:18® jepice-zruseno
-
Buko> Když ty příspěvky jsou opravdu trochu zvláštní. Sdělíš nám, že to děláme blbě, ale neřekneš, jak to dělat správně. Sdělíš nám, že pupa není larva, ale nenapíšeš, co to opravdu je. Čtenář si pak může připadat jak idiot. Zvláště je-li zvyklý se se svými zkušenostmi podělit a totéž čeká od ostatních. Uznávám, že tvoje umění, zkušenosti a moudrost jsou asi dokonalejší, než třeba moje, ale mohl bys nám to naznačovat taktněji.
Mrknato> Nedávno jsme prošvihli jedinečnou možnost naučit se chytat ryby: http://www.labskapstruhova.cz/…ke-2-rocnik/ Tak si nestěžuj, že nás to buko nechce naučit
Akorát nevím, jestli je Buko schopen poznat masaře a co dělá, když se mu tam masař přihlásí.
- Úterý 24. září 2013 ve 13:42® drozďák
-
Slyšíte, pánové, jak lajtnant Dub zase žvaní.......?
- Úterý 24. září 2013 ve 13:33® HaD
-
Piranha> já jsem od přirození stydlivka
- Úterý 24. září 2013 v 10:37® Buko
-
Mrknato> četl jsi dobře mé příspěvky?Psal jsem.Vzal jsem něčí prut bez signalizátoru, přivázal své mouchy a opět chytal lipany téměř na hod. Pak jsou tvé profi mušky a profi splávky na FR jen nefunkčními atrapami? Nějak nechápu, proč bych měl na veřejný web sdělovat jak a na jaké mušky chytám.Opatruj se a chytej samé velké ryby.
- Pondělí 23. září 2013 ve 23:17® Mrknato
-
Buko> Tak nějak tě nechápu… Definuješ se jako profivazač, zadal jsi si se závodníky, ale nechceš radit a sdělovat své zkušenosti. Pak jsou tvé profi mušky a profi splávky na FR jen nefunkčními atrapami?
Plavaná je plavaná. Má samozřejmě své odnože, jako je „bednová plavaná“, šoulačka, plavaná na „cit“, plavaná s mouchou, chlebem, rybičkou..... No a je přeci jedno, jaký prut, naviják a vlasec k tomu použiju. Jsou takové spešl podmínky pro kaprařinu, přívlač a položenou? Stanovení „plavané“ jako lovu umělou mouchou je jen pokus o zablokování návalu na pstruhovky s jakýmkoliv cajkem, což umožňuje i vyhláška 197/2004. Zakazují to ale leckde BP, které protlačili závodníci a jiní koumesové, aby z jedné odnože plavané udělali něco extra. No a obdobně jako s golfem, ténisem a jachtingem se na to nabalili pepici. Divný je, že ti nevaděj....... pro koho tedy tajíš ty své vynálezy? Když ještě na pstruhovkách lovili „vandráci, lopaty, montérkáři“, ryb bylo dost. Dnes už je tam skoro nenajdeš, ani jedny, protože je nahradili závodnici, adepti závodění v trojfázovém tréningu, všudypřítomní a latentní pepici a pár spravedlivejch co furt pouští..... To sou vyhlídky, co?
Tento příspěvek byl editován 23.9.2013 23:21:34 uživatelem Mrknato. - Pátek 20. září 2013 v 16:03® Piranha
-
Kniha dobrá, ale HaD se nějak stydí, asi za tu čudlu
- Pátek 20. září 2013 v 11:15® regulus
-
Mates(původní)>
tak si myslím, že včilka jsi trefil vedle …
- Pátek 20. září 2013 v 11:02@ Palivec
-
Mates(původní)> Myslíš, že ten sumec je blonďák?
- Pátek 20. září 2013 v 7:29® Mates(původní)
-
Palivec> Špatná kniha, špatná ryba, navíc ten blonďák......viděl jsem jí v antíku za 60 korun a nechal jsem jí tam ležet, radši jsem si koupil breviář z roku 1991.
- Čtvrtek 19. září 2013 ve 13:22@ Palivec
-
Mates(původní)> Má tady po dlouhé době jeden příspěvek. Trochu se vrať, najdeš ho. Myslím „jepici“ to psal o Frantíkovi a ČN (snad ukradené Polákům,kteří neměli šňůry, ale Čechy dovedené téměř k dokonalosti)… Ale ty víš, stejně jako já, všechno, nás se to netýká. A kup si knížku, ať se dovzděláš.
- Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:53® Mates(původní)
-
Palivec> Co si konkrétně myslel tím: To co napsal Buko, by si měli mladší zapsat dobře za uši????
- Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:06@ Palivec
-
Výborná je „amonitka“ (Ammonite Nymph)Steve Thorntona. Barevné varianty všelijaké. Tu to máte dokonce česky: http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
Já s tím imituji rúzná vývojová stádia potočníků (samozřejmě krom dospělců). Zatížené na dno nebo ke dnu, nezatížené olovem pří líhnutí potočníků mírně pod hladinou. Dlouhá tykadla rybám nechybí. Při líhnutí je berou lépe jako dospělce. Tělíčko se pěkně motá z „fish skin“ co má v nabídce třeba FMFLY.
To co napsal Buko, by si měli mladší zapsat dobře za uši.
- Čtvrtek 19. září 2013 v 10:56® jepice-zruseno
-
Mates(původní)> Jo, bubu má tu kuklu svlíkací
Moc pěkná!
- Čtvrtek 19. září 2013 v 8:31® Mates(původní)
-
feederman> Zase si zmatenej, kdyby si měl knihu, tak víš.
http://www.muskareni.cz/…h/artic3.php?…
Stejnej případ jako s tím vázáním do smyčky…
- Čtvrtek 19. září 2013 v 8:26® Mates(původní)
-
bubu> Ty jo, řekl bych, že máš lepší pupu než Buko…
- Čtvrtek 19. září 2013 v 7:50® Mates(původní)
-
Draky> Tu myš vážu menší a dávám jí jako koncovou když chytám hluboký tůně s podemletým břehem…
- Středa 18. září 2013 ve 23:16® Draky
-
Buko> Ty mysky jsou uzasny…uplne wow!
Ta leva horni muska – je pod ni olovenej dratek?
- Středa 18. září 2013 v 17:37® feederman
-
jepice> OK plně chápu
a děkuji.