Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 17. září 2013 ve 21:32® feederman
-
Mates(původní)> Hoď sem nějakou mochu pro inspiraci, ať se to také naučím, tak nebuď soukromník
(Hlavně prosím ne rady kup si knihu a podobně). Dnes jsem ji sháněl a nemají jí u nás v knihkupectví…
- Úterý 17. září 2013 ve 21:09® Mates(původní)
-
Draky> hmm
- Úterý 17. září 2013 ve 21:02® Draky
-
Mates(původní)> aftma 5 a 9 stop.
To rupnuti vetsinou probehlo v ruce, takze to nebylo tak, ze bych za to zarval jak blazen a urval to. Proste na prvni pohled nenarusenej silon a najednou si mel 2 kusy.
- Úterý 17. září 2013 ve 20:59® Mates(původní)
-
Draky> A jakej máš prut?
- Úterý 17. září 2013 ve 20:57® Draky
-
Mates(původní)> Tak nikde neni receno, ze mam nutne pravdu, ale tak me to proste prislo a docela si za tim stojim, protoze to provedeni je (pro me) opravdu docela o nicem. Uz jen samotne privazani mikrokrouzku je pomerne nekvalitni a vetsinou si ho musis prevazat. Ze 4 navazcu se me 2× stalo, ze ten ujimanej navazec rupnul jako nic.
Treba jsem jen trefil na vadny kusy, ale pro me osobne je to spatnej navazec.
- Úterý 17. září 2013 ve 20:49® Mates(původní)
-
Draky> No to, že ty to neumíš používat neznamená nutněm že to stojí za prd, znám lidi, co si to chválej a chytají takový ryby, který ty možná nikdy neuvidíš.....
- Úterý 17. září 2013 ve 20:44® Draky
-
Buko> Jojo pouzival jsem komercne vyrabeny (Hanak) a stalo to za prd.
Nechces hodit par rad jak na opravdoveho francouze a jak si treba delat ty navazce, aby to za neco stalo?
- Úterý 17. září 2013 ve 20:41® Mates(původní)
-
Buko> Zdravím, chtěl bych se zeptat zdali budeš vázat va podzimním veletrhu, rád bych se stavil.
- Úterý 17. září 2013 ve 20:40® Mates(původní)
-
feederman> oboje hrozný, rozřež to a zkus to znovu.
- Úterý 17. září 2013 v 19:21® feederman
-
Jo a abych nezapomněl, to jsou nožičky dávám je ju
Ale zase jak u které
- Úterý 17. září 2013 v 19:18® feederman
-
Rozenec háček Varivas vel. 18.
- Úterý 17. září 2013 v 19:11® feederman
-
Jo jo je to drátek stříbný není to lametka je to udělané schválně a nemyslím si, že to bude potápět mouchu, poněvadž samotné háčky budou těžší než těch pár ovinů stříbrného drátku a plave to stejně. Krom toho to mám již ozkoušené na 14 háčku a fachalo to. Nedávám to však na každou, protože kolikrát se jim to nemusí líbit, ale o tom ta rybačka je ne? Když nechtějí jednu dá se jiná…
- Úterý 17. září 2013 v 18:50® Piranha
-
Medvěd> taky narážíš na ten drátek?
- Úterý 17. září 2013 v 18:20® feederman
-
Medvěd> Má plavat pouze hořejšek zbytek tělička pod vodou
- Úterý 17. září 2013 v 18:18® Medvěd
-
feederman> ta muška má plavat?
- Úterý 17. září 2013 v 15:29® Piranha
-
Buko> FRN forever.
- Úterý 17. září 2013 ve 12:25® feederman
-
Tak vel. 18 háček Varivas jedna křídlatka.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2013 12:26:11 uživatelem feederman. - Úterý 17. září 2013 v 9:58® Buko
-
jepice>Je to pár let co jsme se neviděli.Do diskuzí se nezapojuji, nechci radit masařům.Dnes mi to nedalo.Měl jsem to štěstí, že jsem se mohl podílet na vývoji CZN a taky FRN. Takovou snůšku nesmyslů co jsi napsal o české nymfě a francouzovi jsem už dlouho nečetl.Chvilku jsem uvažoval, že jsi pojedl trochu víc tureckého medu.Např Francouz je vlastně feeder.
Feeder -záběr poznáš na špičce. Na FRN potřebuješ na odhoz tvrdý prut.Jak poznáš záběr?Viděl jsi někdy chytat FRN?LaMa> Prut na francouze nemám, To vysvětluje vše.Hlavně že tu rozdáváš moudra..... z prutu visí metr šňůry místo policajta nebo brka. Barevná rychlospojka, aby to bylo líp vidět.Totální nesmysl. Rychlospojku na CZN a FRN bych na prut už nikdy nedal.Přiznávám, že jsem je zkoušel.Další ze všeobecných zažitých nesmyslů je, že FRN je vlastně plavačka.Proč to plavačka není zde vysvětlovat nebudu.
Draky:Respektive jsem francouzskej navazec pouzival a uz ho nemam.Ani se Ti nedivím, pokud jsi používal komerční, které se dají koupit.Jsou to silony které trpí vlivem UV záření.Už při koupi máš za FRN spirálu… indikator me dela prave rychlospojka…zauvažuj a zahoď ji.
Vím že neumím nic a musím se ještě hóódně učit.Jen mě to nedalo nezareagovat.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2013 09:59:34 uživatelem Buko. - Úterý 17. září 2013 v 0:55® Draky
-
ZN> No napsal jsem to trochu nestastne a jako samouk v tom mam myslim i trosku bordel.
brčal> fuj, tohle potkat ve vode, tak utecu.
- Pondělí 16. září 2013 ve 22:51® Pláča
-
brčal> OK jasně, příště se už ozvu dříve
- Pondělí 16. září 2013 ve 22:47® brčal
-
Trošku veverky
- Pondělí 16. září 2013 ve 22:46® brčal
-
Pláča – jeden už mám od Chorchuse. jednou jak bude více času jdu do toho
http://www.chytej.cz/…acky-bamboo/
- Pondělí 16. září 2013 ve 22:41® Pláča
-
Zdravím všechny, jsem tu nově přihlášen a nevím přesně jak to zde chodí, ale přicházím s nabídkou pro všechny. Jednám za Muškařský klub Karlovy Vary a my pořádáme, 4. českou školu štípaných muškařských prutů z bambusu ve spolupráci se Švýcarskými stavěči. Pokud bude mít někdo zájem může mě kontaktovat a já podám podrobnější info. Přihlášení je možné do konce září (vím je to trochu na rychlo). Akce proběhne 6. – 10. 11. 2013 a potřebujeme čas na přípravu. Děkuji za pochopení.
Výsledek může vypadat nějak takhle
- Pondělí 16. září 2013 ve 21:34® ZN
-
Draky> rozdíl mezi žabožroutem a krátkou nymfou je jako rozdíl mezi F1 a Citroenem DS3. Obojí má své ouzlo, ale je to diamtrálně odlišné.
- Pondělí 16. září 2013 ve 20:42® jepice-zruseno
-
LaMa> Aha, tak to jsem netušil. A čím přišíváš knoflíky?
- Pondělí 16. září 2013 ve 20:41® jepice-zruseno
-
Draky> Je mi to jasný. Prostě asi česká nymfa, neboli houpačka. kus vlasce podle hloubky a chytací dálky, z prutu visí metr šňůry místo policajta nebo brka. Barevná rychlospojka, aby to bylo líp vidět
Popsáno bobkařskou terminologií, francouz, pokud je bez indikátoru, je vlastně feeder.
- Pondělí 16. září 2013 ve 20:39® LaMa
-
jepice> no ja trebas jehlu doma nemam
ale vse okolo jo
- Pondělí 16. září 2013 ve 20:37® Draky
-
jepice> nooo tak ja moc nevedel jak to popsat, tak jsem sel do toho takhle.
- Pondělí 16. září 2013 ve 20:22® jepice-zruseno
-
Draky> Klasická nymfa ve stylu francouze? Já si klasickou nymfu představuju jako larvu jepice, chrostíka, případně blešivce nebo něco podobného zatíženého uvnitř drátkem, bez kovové hlavičky a nahazování pomocí šňůry do patřičné vzdálenosti. Všechno ve stylu české, polské a francouzké nymfy (a třepaná), co teď provozuje většina z nás, protože na ty „marmyšky“ to líp bere, se dá nazvat jako evropské nymfovací techniky, ale nespisovně se tomu říká „na Hitlera“.
LaMa> Prut na francouze nemám, ale jako spojení šňůry a vlasce se mi osvědčilo jehlou protáhnout kousek vlasce šňůrou a udělat tam jakejsi „omotávanej uzel“ – určitě to někde vygůglíš. Jednoznačnou výhodou je, že k tomu neni potřeba shánět spojky nebo lepidlo nebo cokoliv a jehlu má každej doma.
- Pondělí 16. září 2013 v 18:20® Draky
-
LaMa> Ja normalne pouzivam lajna → rychlospojka → navazec a nebyl s tim zadnej problem, ale chytam na mensi ricce, takze ten 9m navazec z navijaku nedostanes.
Respektive jsem francouzskej navazec pouzival a uz ho nemam. Chytam vpodstate klasickou nymfu (snura → rychlospoj → navazec v delce prutu + -), ale ve stylu francouze a indikator me dela prave rychlospojka.
Zatim takhle chytam rok, ale oproti predeslejm letum s francouzem jsem nevypozoroval zmenu.