Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 15. září 2013 ve 13:58® feederman
feederman

Pawell> Dobrý,tak to by jsme museli být bez papírů všichni, to že si člověk udělá fotku je přeci nesmysl a né hrubé porušení RŘ, krom toho, když chytám ze břehu, tak nebudu skákat do vody, abych ji pustil přímo ve vodě. Krom toho jsem jej musel vyháčkovat peánem měl to hlouběji v tlamě a nebudu se sním přetahovat někde v proudu. Tak prosím všechny pány zřejmě velice poctivý, aby si chytali tak jak chtějí, ale v souladu se zákonem a neřešili zde foto ryby v trávě. Příjde mi to velice nehezké a zavání to pouze závistí… Je zajímavé, že se ke komentům přidá vždy osoba, která zde v poslední době nedala a hraje si zde na svatého.

Tento příspěvek byl editován 15.9.2013 14:03:39 uživatelem feederman.
Neděle 15. září 2013 ve 13:25® Pawell

feederman> No jestli tu otázku myslíš skutečně vážně, neděláš si prču, či neprovokuješ, tak asi takhle – jakákoliv jiná manipulace s rybou, která se vrací do vody, než činnost vedoucí k uvolnění háčku a vypuštění ryby je zbytečná manipulace, která je jako taková zakázána.

Tento příspěvek byl editován 15.9.2013 13:29:13 uživatelem Pawell.
Neděle 15. září 2013 ve 13:20® satan666
satan666

feederman> nereagoval sem na tebe,jen,ze si prectu v radu jak je to tam napsane.Samotneho me to zajimalo.tak sem jen zkopiroval co je tam uvedeno v kolonce Zachazeni s rybami..a dle toho jak je to tam napsane,si Neporusil nic..muj nazor tedy..neco jineho by asi bylo,jak se tam uvadi,vytahovani ryby po brehu a nesetrne vraceni ryby zpet..s toho co si psal,si nic takoveho neudelal,takze ok..najde se nekdo kdo na to kouka jinak,to urcite..proste jen muj pohled a pocit.

Neděle 15. září 2013 ve 12:52® feederman
feederman

No a co jsem tedy porušil, rád se přiučím ??

Neděle 15. září 2013 ve 12:23® satan666
satan666

primo ze stranek CRS. VII. Zacházení s ulovenými rybami

Při vylovování ryby je osoba provádějící lov povinna zacházet s ní šetrně. Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě. Pokud vězí háček hluboko v jícnu ryby, je nutno jej odstřihnout (odříznout). Za hrubé porušení tohoto ustanovení bude považováno vytahování ulovené ryby po břehu nebo její nešetrné vracení zpět do vody.

Usmrcování ryb se provádí omráčením silným úderem tupým předmětem na temeno hlavy a přetnutím žaberních oblouků nebo přetnutím míchy a cév řezem bezprostředně za hlavou. Pokud osoba provádějící lov ulovenou rybu usmrtí, očistí a zbaví vnitřností, nesmí zbytky vhazovat do vody nebo je ponechat na místě

Neděle 15. září 2013 ve 12:13® satan666
satan666

Medvěd> nemyslel jsem to nejak spatne.jen mi neprislo tak Brutalni,polozit tu rybku na Mokrou travu a udelat rychle foto..podivam se tedy do radu,jak to tam presne pisou.

Neděle 15. září 2013 ve 12:02® Medvěd
Medvěd

satan666> mimo jiné je to docela hrubé porušení pravidel.když už tedy nebereš fakt nějakou tu etiku

Neděle 15. září 2013 ve 12:01® Medvěd
Medvěd

feederman> píšeš že se dělají horší věci.Souhlasím,dě­lají.Jen mi to připadá jako taková berlička na hovno

Neděle 15. září 2013 v 11:42® satan666
satan666

feederman> ahoj.jak pises.nekteri se k rybam chovaji mnohem hure..o tom zadna..opravdu nevidim problem v tom,kdyz setrne tu rybku polozis na travu,udelas foto a sup s ni do vody.a 43 potocaka bych fotil taky..je to moc pekna rybka.a tim bych uzavrel tema-polozit rybu na travu.ja jdu tak za hodku se na ne podivat a pak do prace i s cajkem.to si zas ze me budou Kolegove delat srandu.

Neděle 15. září 2013 v 11:36® feederman
feederman

No jo opět se přidám,dělají se věci opravdu horší a to nemusím chodit daleko, když stojím ve vodě vedle je blb s trojháčkem na kterém má pstroužka, který se mu plácá pod nohama a frajírek si telefonuje… To je dle mého názoru rovněž stresující a šokující pro tu rybu. Krom toho dvě fotečky,které mi pořídil otec, který měl připravený fotoaparát na břehu a já jej jen položil vyfotil vzal do ruky udělal druhou fotku a ihned opatrně pustil, kdy krásně odplaval. A zas taková čudla mi to nepřipadalo na naše podmínky, kde chytíš 100 malých a do toho jednoho pěknýho.

Neděle 15. září 2013 v 11:00® satan666
satan666

Tom 11> s tim souhlasim pane.myslim,ze polozeni na"travu"neni pro tu rybu zas takovej problem.i my sme se jako mensi kuci k rybam chovali hure a prezili..je to vec nazoru..toto je vzdy Osemetne tema.

Neděle 15. září 2013 v 10:09® regulus
regulus

Tom 11> Položím ti jedinou otázku, proč zbytečně šahat na ryby, muchlat je v ruce nebo je válet po zemi (i když je to mokrá tráva)?
Nemyslím tím teď tuto konkrétní feedermanovu fotku, myslím to obecně a u všech ryb, nejen u potočáků. Proč je nutný fotit každou čudlu, kterou pak stejně hodíš zpátky do vody.

Neděle 15. září 2013 v 10:05® Medvěd
Medvěd

Tom 11> proč zkoušet tu odolnost u hájené ryby před třením?

Neděle 15. září 2013 v 6:57® Tom 11
Tom 11

Medvěd> Ono se to s tou choulostivostí potočáků dost přehání, plně dostačující je mokrá ruka, a tráva mu stopro nic neudělá jen je o pár vteřin dýl nasuchu, jako malý jsme jich měly v rukách stovky nikdy jsme žádnýho neodnesly :-) ale ani mrtvý žádný nebyly, a to jsme se k nim chovaly i hůř. Bylo nám okolo deseti, to byly časy, věděl jsem o každý rybě ve struze, ted tam nic neni, jen párkrát do roka granulky který skrmí aktivisty „vysazená“ vydra :-)

Sobota 14. září 2013 ve 20:13® feederman
feederman

Medvěd> JJJ vím to příště se polepším… A budu fotit pouze ve vodě..

Sobota 14. září 2013 ve 20:10® Medvěd
Medvěd

feederman> co Ti na tohle napsat.Ryba hezká,ten zbytek na pár facek

Sobota 14. září 2013 v 19:18® feederman
feederman

Nevešly se…

Tento příspěvek byl editován 14.9.2013 19:19:55 uživatelem feederman.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101651.jpg
Sobota 14. září 2013 v 19:16® feederman
feederman

Tak chlapci dnes krásný PP 43cm. Doufám, že se sním ještě příští sezonu potkám :-) Ten poslední snímek je vystřižený z videa, když plaval domů :-)

Tento příspěvek byl editován 14.9.2013 19:18:00 uživatelem feederman.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101649.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img101650.jpg
Sobota 14. září 2013 v 15:26@ Palivec

Mates(původní)> ešče že si původní Pamatuj – po fšeckém je hovno, enem po fčelách je med.

Sobota 14. září 2013 v 11:30® Mates(původní)
Mates(původní)

Palivec> neumíš hledat, ale to nevadí.

Sobota 14. září 2013 v 10:23® feederman
feederman

Mrtvá jepka.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101633.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img101634.jpg
Pátek 13. září 2013 ve 20:09® feederman
feederman

Jedna Lipaní

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101626.jpg
Pátek 13. září 2013 ve 13:11@ Palivec

Mates(původní)> No to se ti moc nepovedlo, spíš vůbec. Na dotaz ohledně těch příšer z Västerviku, mi naskočili tydle břichatky: http://www.jenfotografi.com/start.html

Čtvrtek 12. září 2013 ve 22:54® brčal
brčal

Mates(původní)> jen pro tebe koukni se tady. http://www.chytej.cz/…ky-na-musku/ pokec k článku.

Tento příspěvek byl editován 12.9.2013 22:55:00 uživatelem brčal.
Čtvrtek 12. září 2013 ve 22:51® brčal
brčal

Mates(původní)> každopádně vím. Koukni se tak 3 roky nazpátek :-)

Čtvrtek 12. září 2013 ve 22:49® Mates(původní)
Mates(původní)

brčal> Je vidět, že si nečetl článek Příšera z Vasterviku (myslím, že jsem to napsal blbě), každopádně by si věděl proč se to takhkle váže…

Čtvrtek 12. září 2013 ve 21:41® regulus
regulus

Palivec> no jo uniklo mi to … :-|

Čtvrtek 12. září 2013 ve 21:30@ Palivec

regulus> ® brčal brčal LaMa> měl jsem jeden potah od štiky. Pstrha jsem ani nezkoušel. Hlavní bylo pro mě vyzkoušet nové streamry. Lepší to tam bude na podzim.

Úterý 3. září ve 20:58® LaMa LaMa brčal> pstruzi a stiky nesli vubec? Budu moc rad kdyby bylo nejake blizsi info ;-)

Úterý 3. září ve 20:47® brčal brčal LaMa> chytl jsem jednu rybku a ani nevím jak :-D Na streamra Jesetera jen škoda že nemám fotku a nejsem si jistéj jestli to bylo přímo za hubu. Proutek zjistím bylo řečeno v půlce září.

Čtvrtek 12. září 2013 ve 21:28® brčal
brčal

regulus> v neděli ráno mi vyjel po streamru Jeseter kolem 70 cm pustil jsem ho a nefotil :-)

Čtvrtek 12. září 2013 ve 21:27@ Palivec

regulus> Už to tady napsal.