Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 4. září 2013 ve 22:29® brčal
-
LaMa> určitě něco vymyslím. Labskou jsem uvažoval v říjnu. Jenže čekám na vyjádření jestli nezkočím se podívat na Salzu na Lipana. Budu vědět začátkem října. Když tak by jsme mohli zajet na Labskou
- Středa 4. září 2013 ve 22:09® LaMa
-
satan666> co jsem slysel a sam bych volil tak bych chytal u pritoku, voda bude asi jeste tepla a ryby nekde uprostred asi moc nepujdou…U pritoku by mohla byt voda prokyslicenejsi a ryby by mohli byt aktivnejsi… Byl sem ted o wekendu na jezere a totalne sem pohorel
vody malo a tepla jak chcanky
dokonce nesli ani okouni a bily plevel, kteri me vzdy zachranili od zera kdyz nesli teckovani…
brčal> tak to by bylo super kdyby se do budoucna neco takoveho objevilo a zrealizovalo…nekdy z jara nebo na podzim…urcite bych jel at by to bylo kdekoliv v ČR
Tento příspěvek byl editován 4.9.2013 22:10:43 uživatelem LaMa.Skoda ze mi letos utekla ta Labska jak jste byli s Hekym
Co se obcas objevuji nejake jezerni muskarske akce tak to stoji hromadu prachu a je to vetsinou pro jantary coz uz uplne nejsem
- Středa 4. září 2013 ve 21:57® brčal
-
LaMa> hm tak to do budoucna zvážím
- Středa 4. září 2013 ve 21:55® LaMa
-
brčal> nabidka zajimava
jen skoda ze me stiky moc neberou
sice je to parada kdyz vyskakuji pri zdolavani z vody…ale to hazeni tezkych streamru, nejak nezvladam
abych se tam spis netrapil nez chytal
mam chycenych par mensich stik na lury ale nic velkeho max 45
neplanujes spis nejakou akci/slet na nejakem duhakodromu?
to bych nevahal ani minutu
spis bych se priucil neco z jezerni muskariny pri lovu pstruhu…
- Středa 4. září 2013 ve 21:32® brčal
-
David H.> hm škoda. Bylo to fajn se setkat aspoň někdy a něco si ukázat. Trička jsou vystavené ve pracovně na mušky
- Středa 4. září 2013 ve 21:21® HaD
-
brčal> Tyjo, to nevím. Toulík už se na to vybodnul…
- Středa 4. září 2013 ve 21:14® brčal
-
David H.> kdy bude Vázací výkend co býval od Toulíka s tvojí záštitou ? Bývalo to super .
- Středa 4. září 2013 ve 21:10® HaD
-
brčal> taky díky!
- Středa 4. září 2013 ve 21:09® brčal
-
David H.> je to tam
díky
- Středa 4. září 2013 ve 20:43® HaD
-
brčal> ta rubrika je na všechny rybářské akce, nejen závody
- Středa 4. září 2013 ve 20:42® brčal
-
David H.> to nejsou závody
, ale i tak to využiju . Díky a promiň
- Středa 4. září 2013 ve 20:33® satan666
-
zdravim.jedu zitra na Labskou Poprve.dokaze mi nekdo poradit,kterej usek mam zkusit radeji..?!diky za rady
- Středa 4. září 2013 ve 20:31® HaD
- Středa 4. září 2013 ve 20:31® HaD
- Středa 4. září 2013 ve 20:30® brčal
-
LaMa> ještě todle by tě možná zajmalo. Hlavně bude tam lodička s motorem. Omluva Adminům nevím kde to vrazit
Dobrý den, Program semináře : Pátek 28.9. v 17.00 sraz v Rybářském domě v Roudně. Zaplatíme si ubytování v chatkách a lodě. Rozdělíme se vždy po 2 lidech na loďku. ( zkušenější muškař z méně zkušeným). Když se všichni zabydlíme, tak budu mít připravený svěráček a ukážu a vysvětlím vázaní streamra z Articuled Shank. Pokud bude zájem můžete si sváznout i svůj streamr. Rád Vám s tím pomůžu a poradím. Kdo bude mít zájem, tak si může zajít vyzkoušet proutky, které dovezu. Večer, pokud nám nezavřou hospůdku, můžeme zajít na „jedno“ Sobota: Rozložíme se do lodí a vyrázíme na vodu. Pokusím se před odjezdem doporučit místa , které znám. Večer určitě zhodnotíme den a dáme nějaké pivko. Opět můžeme připravit streamry o které příjdeme. Neděle. Vyjedeme na vodu a chytneme možná další štiky.
Nechám na každém, jestli bude chtít jet už v sobotu nebo v neděli domů. Cena :zahrnuje jen ubytování za dvě noci 300 kč. Zbytek povolenky, lodě se dají zaplatit na místě. Jídlo a pití každý svoje. Vezmu malý grill, tak něco na oheň není problém. Materiál na vázaní budu mít svůj ,určitě si vemte nějaké drobnosti a potřeby k vázaní a chytání.
PS není to koplet. Pošlete mi Sz
Tento příspěvek byl editován 4.9.2013 20:31:24 uživatelem brčal. - Středa 4. září 2013 v 19:28® brčal
-
Palivec> nemůže
- Středa 4. září 2013 v 17:46@ Palivec
-
brčal> A viděl jsi fotku? Nenapsali s manželkou, ale s partnerkou. Může to být detto, ale nemusí. Jednomu můžou vyrobit i průser.
- Středa 4. září 2013 v 17:43@ Palivec
-
Na programu F+H jsem viděl krásný lov lipanů na slavné řece Test. Čekal jsem fly fishing. Omyl. Jemný prut, centrepin, plavák, na háčku kosťák. Ale brali a byli krásní…
- Úterý 3. září 2013 ve 22:02® brčal
-
LaMa> měl jsem jeden potah od štiky. Pstrha jsem ani nezkoušel. Hlavní bylo pro mě vyzkoušet nové streamry. Lepší to tam bude na podzim.
- Úterý 3. září 2013 ve 20:58® LaMa
-
brčal> pstruzi a stiky nesli vubec? Budu moc rad kdyby bylo nejake blizsi info
- Úterý 3. září 2013 ve 20:47® brčal
-
LaMa> chytl jsem jednu rybku a ani nevím jak
Na streamra Jesetera jen škoda že nemám fotku a nejsem si jistéj jestli to bylo přímo za hubu. Proutek zjistím bylo řečeno v půlce září.
- Úterý 3. září 2013 v 19:44® LaMa
-
brčal> Cus, tak jak bylo? Pochytal si neco na tu potvoru co si tu daval?
Uz vis datum naskladneni a cenu prutu? Mouchy uz mam nejake navazane tak me svrbi ruce
poslu ti many predem na ucet…
- Úterý 3. září 2013 v 19:29® feederman
-
Coturnix> Jasan napodobenina vzoru jednoho eshopu na netu.
Další jsem již také nekroužkoval. Byla to zkušební.
Já jen teď přemýšlím, že vyzkouším chytat na dvě mouchy najednou, aby je otestoval hlavně tedy ty chrostíky na které nemám úspěch myslím tím na larvy chrostíků. Teď však přemýšlím, když jsem zapomněl objednat ty mikrokrožky, že tam dám trojobratlík co používám na feeder. Možná by to nevadilo, i když to bude o něco větší… No uvidím.
- Úterý 3. září 2013 v 19:08® Coturnix
-
feederman> Taky bych volavku „nedrátoval“. Já třeba volavku a stejně tak páva sice nepodlakuji, ale používám na kroužkování 0.08 vlasec. Schová se tak, že neruší „kresbu“ peří a udrží mouchu v kupě. Přijde mi to tak nějak pohodlnější. Čím míň šahám na lak, tím míň ho rozleju. Ještě k tomu rozenci. Vypadá to, že tam máš ještě nožičky z nějakého kohouta. To bych tam nedával. Stačí tam ta kapsička z CDC. Jde o to, aby za ní moucha visela v blance a telíčko bylo pod hladinou. S nožičkami to má blíž ke klasické suché mušce. K velikosti hlavičky jen tolik – řekl bych, že ryba to měřit nebude.
- Úterý 3. září 2013 v 18:54® brčal
-
feederman> já děkuji
- Úterý 3. září 2013 v 16:24® feederman
-
Mates(původní)> Podlakovaná je také ta volavka jinak jsem udělal s kroužkem pouze jednu a další jsou již bez. Dnes mi totiž přišel stříbrný drátek měl jsem jen měděný, tak jsem jej vyzkoušel. Jinak je tak jemný, že nejde pomalu ani vidět.
- Úterý 3. září 2013 v 15:10® Mates(původní)
-
feederman> Nekroužkoval bych drátkem, ale spíše lametkou, ve finále bych možná nekroužkoval vůbec, jen bych podlakoval tu volavku.
- Úterý 3. září 2013 v 15:08® Mates(původní)
-
feederman> S barevnými zátěžovými hlavičkami mám jen ty nejlepší zkušenosti. Gold jak kde záleží na období. Silver je taky oblíbený, ale záleží na proporci a barvě materiálu.
- Úterý 3. září 2013 ve 14:14® feederman
-
A ještě k této mušce měla by to být napodobenina rozence jepice. Opět můj první kousek háček vel. 14 zn. hends. Tělíčko olive volavka, kroužkování stříbrný drátek, křidélko CDC a nožky kohout světlý strakatý. Připomínky beru a budu rád.
To samé za fígle. Děkuji. Dočetl jsem se, že hlavička této mušky má být větší, tak doufám, že je to tak správně.
- Úterý 3. září 2013 ve 13:25® feederman
-
Tak a ještě jaké máte zkušenosti s barevnými zátěžovými hlavičkami u nymf? Vím, dle své zkušenosti, že nejlépe mi jdou na gold. Dnes s navijákem mi přišli i háčky s větším očkem, kam jsem mohl barevné dát a nepropadávají
. Vzorek zde jeden tělíčko volavka barvená (Olive) a jeden tělíčko pštros. Foto mobil.