Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 23:23® jepice-zruseno

brčal> Vypadá to moc hezky, asi bych na to taky nechytal, protože se domnívám, že ty ryby to nedokážou ocenit. Nic jiného mi ani nezbývá, protože bych to asi ani nevytvořil. Musej bejt spokojený s mým bílým marubu zespoda a černým kohoutem zezhora a plotička je hotová :-D

Tento příspěvek byl editován 29.8.2013 23:23:28 uživatelem jepice-zruseno.
Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 23:04® brčal
brčal

jepice> hm tem mi trval včera 30 minut :-D tak a po víkendu streamr nebude a začnu tvořit nový :-D

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 22:45® jepice-zruseno

brčal> Jezuskote ono to má pěkněj ocásek :-)

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 22:29® brčal
brčal

Cudla> není. Právě se těším na to že to tam hodím a hned mi to nějaká uhryzne :-D . Budu pak šťastný :-) nebo to urvu na nějaké vázce :-D

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 22:23® Cudla
Cudla

brčal>Honzo není to škoda házet do vody? :-O :-P

Tento příspěvek byl editován 29.8.2013 22:24:34 uživatelem Cudla.
Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 22:20® brčal
brčal

Tak na Chytej sraz na místní zubaté. Pro zajmavost cca hodina hraní :-D

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101235.jpg
Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 21:14® bubu
bubu

regulus> nic moc,na P jsem byl letos snad 4×,problém s páteří. I si chtěli říznout,zatím odolávám. Much pro sebe jsem za dva roky moc nenevázal,jen pro známé. Více SZ

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 20:36® feederman
feederman

Tak dnes úplně luxusní chytačka opravdu super :-) Spousty záběrů, spousta ulovených potočáků. Děkuji LaMa za ty háčky bez protihrotu jde to s nimi suprově teď vyzkouším od Hendse, které mi zašle snad hned v pondělí Honza – Brčál. Ty Hanákovský jsou docela dost měkké no, ale chytat se ty čudly dají :-)

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 20:15® regulus
regulus

bubu> zdarec Evžo, jak jde život, no co, opět jsem nevydržel … :-93;

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 20:14® regulus
regulus

Palivec> při vší úctě ke tvým šedinám a znalostem, buď jsi nepochopil co jsem napsal nebo …
Já jen konstatoval, že dva různé přípravky, tedy ten s motorem a ten druhej jsou pro zcela něco jiného. Jestli to budeme nebo nebudeme nazývat dabováním do smyčky je zcela fuk. Ten s tím motorkem slouží k výrobě polotovarů a rotační dabovač slouží k dabování v průběhu vázání. Nic jiného jsem tím říct nechtěl, no a můj komentář ke knotům nechej úplně bokem, taky myslím docela jasně napsáno. Nemyslím si, že někoho pletu.

Tento příspěvek byl editován 29.8.2013 20:16:43 uživatelem regulus.
Čtvrtek 29. srpna 2013 v 18:31® bubu
bubu

regulus> Juro,že si vůbec ještě otloukáš prsty. Ať si kluci dabují cdc do smyčky třeba i na tom „strojku“.

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 18:10@ Palivec

regulus>Jak jinýho? Když si našoulíš knoty do foroty, nemusíš se babrat při vázání mušek s dabováním do smyčky. Je to to samé a s jedním i druhým dosáhneš stejný výsledek Je to dabování do smyčky. Různé jsou jen nástroje. Já knoty dabuji zásadně s použitím drátu, co na suché není to optimální. Přímo při vázání dabuji jen to, co nemám připravené, nebo CDC peří do kevlarové, či aramidové niti, při babrání se s tílky z CDC dabingu. Ale dělej si co chceš, jen netvrď hlouposti. Pleteš mladé.

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 12:42® feederman
feederman

Já už to taky dávno nemám, nebo možná někde mám, ale nevím kde, teď už již dabuji pouze na niť a jsem spokojený. :-) A teď razím na ryby tak zdarec večer napíšu jak to šlo… Čau Tonik. :->

Čtvrtek 29. srpna 2013 ve 12:09® regulus
regulus

Draky> pokud dobře vidím, tak ten dabovací stroj má v úvozovkách. Každýmu vyhovuje něco jinýho, to co jeden má za výbornou pomůcku je pro druhýho zbytečnost. Znám lidi, co by nechtěli rotační svěráček ani za nic a taky ty, co si to bez něj už dnes neumí představit nebo by jim to alespoň scházelo. Ono těch různejch udělátorů je halda a ne každej používá všechny. Pro mě by třeba byla na prd ta mašinka s tím motorkem, knot jsem při vázání ještě nepoužil, což ovšem neznamená, že by knoty byly špatně, já jen buď nevážu určitý typy mušek nebo je vážu jinak. pokud budu mít někdy potřebu si nadělat knoty do zásoby, tak si udělám i ten udělátor.

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 11:28® Draky
Draky

regulus> Coz jasne si to psal, ale palivec tvrdi, ze rotacni dabovac neni to prave orechove, protoze je udajne lepsi „dabovaci stroj“. No a ty tvrdis, ze tu s feedermanem motame 2 veci dohromady, tak jsem volaky zmeneteny. :-D

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 11:24® regulus
regulus

Draky> nerozumím, napsal jsem to snad jasně :-O

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 11:16® Draky
Draky

regulus> Tak co je teda ten dabovaci stroj? :-D

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 9:11® regulus
regulus

Trochu tady pletete dohromady dvě věci, který jsou každá na trochu něco jinýho. Rotační dabovač je pomůcka pro dabování do smyčky viz ten odkaz na Tomuchův článek níže a ten udělátor s motorkem je čistě na výrobu knotů, princip sice zdánlivě stejnej, ale každý na něco jinýho.

Čtvrtek 29. srpna 2013 v 8:57® feederman
feederman

Něco podobného jsem si doma vyrobil před x lety ten dabovač. Požil jsem motůrek z malého autíčka na něj přidělal drátek do vidličky jako je klasika ruční dabování ten drátek aby byl pružnej jsem vzal z vánočního stromku jak jsou na bombóny a na prkýnko přidělal s tím, že naproti jsem zatloukl řebíček. Mezi to jsem dával měděný slabý drátek z jiného motůrku a mezi to dubbing králík, zajíc. Tím jsem si vytvořil klasické knoty.

Středa 28. srpna 2013 ve 23:32® Draky
Draky

jepice> To se ti jenom priroda snazi rict, ze by si mel na chvilku prestat plasit ryby a jen tak si odpocinout. :-D

Středa 28. srpna 2013 ve 23:31® Draky
Draky

Palivec> Ja jsem zatim jenom videl ten rotacni dabovac no.

Vygooglil jsem cosi o domaci vyrobe toho pristroje. Vpodstate si smycku udelas predem do ktery to usporadas a rotuje to za tebe elektromoturek ne?

Tohle jsem nasel, ale nevim, nevim jestli ti to tolik usnadni praci. :-)

Tento příspěvek byl editován 28.8.2013 23:34:20 uživatelem Draky.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101210.jpg
Středa 28. srpna 2013 ve 23:28® jepice-zruseno

Draky> Blbej tejden mám já – v pondělí na rybách sem skoro nic nechyt, málem se zabil a zmoknul. Dneska sem šel na plavanou hnedka po tom, co pan moderátor na ČT řekl, že odpoledne už pršet nebude, bude polojasno a pouze přeháňky na jihu území. Jak to dopadlo si můžete domyslet. Aspoň že to bralo.

feederman> Tohleto skřipcový dabování mám zmáknutý teoreticky i prakticky a výsledkem je, že jsem to už X let nepoužil :-D Tloušti, okouni, plotice, oukleje a jim podobná vyčuraná havěť to stejně nedocení a pstruh se tu chytne jenom náhodou.

Středa 28. srpna 2013 ve 23:13@ Palivec

Draky> Do smyčky můžeš dát dubbing, peří, různá vlákna a pod. Svého času jsem tu publikoval nákres příslušného vercajku (rotační dabovač není to pravé ořechov). Myslím, že Šiman nabízí ten „dabovací stroj“. Jde hlavně o přípravu materiálu a jeho uspořádání ve smyčce.

Středa 28. srpna 2013 ve 22:59@ Palivec

LaMa> Nedávno jsem koupil v nějákém hypáči (snad Tesco)sadu „laiblsvorek“.Hmm, snad 10 kusů za 1€. Jsou o jen trochu užší jako ty „original“ od Rudiho Hegera.

Středa 28. srpna 2013 ve 22:54® Draky
Draky

feederman> Do smycky muzes davat i klasickej dubbing. :-) Chce to teda si poridit rotacni dabovac. Sam jsem to zatim nezkousel, ale docela me to laka. :-)

Mates(původní)> Blbej tejden co?

Středa 28. srpna 2013 ve 21:43® regulus
regulus

Mates(původní)> jeho dotaz mi až tak stupidní nepřipadne, zeptal se, dostalo se mu odpovědi i když ne od tebe. Máš krámy nebo co??? ;-)

P.S. Ber to tak, že odpovídat nemusíš, ale taky není třeba zbytečně prudit, nikdo učenej z nebe nespadl.

Středa 28. srpna 2013 ve 21:08® feederman
feederman

LaMa> Děkuji toto jsem opravdu neznal a je to opravdu jednoduché a dá se to i vyrobit :-)

Středa 28. srpna 2013 ve 21:03® LaMa
LaMa
feederman> hledej na youtube.com …napr.

misto toho trojuhelniku se da pouzit polystyren popr. foam, ktery si vyrobis a upravis dle toho trojuhelniku ;-) a misto laiblova skripce se da pouzit sponka na papir, nebo tak nejak se to jmenuje, kterou koupis v kazdem papirnictvi ve ruznych velikostech, je to podobne tomu laiblovu skripci a jako krizovka no problem ;-)

Tento příspěvek byl editován 28.8.2013 21:08:39 uživatelem LaMa.
Středa 28. srpna 2013 ve 20:47® feederman
feederman

LaMa: http://www.chytej.cz/…y-lekce-c-5/

Středa 28. srpna 2013 ve 20:45® Mates(původní)
Mates(původní)

feederman> co tam máš dál? Myslim co ještě nevíš?