Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 28. srpna 2013 ve 20:44® feederman
feederman

LaMa> Aha, takže něco jako, když se dabuje, ale je to s delšími cdc vlasy. Ten skřipec stejně nemám jen jsem narazil na jepku z cdc do smyčky, jako rozence proto jsem se ptal. Děuji.

Středa 28. srpna 2013 ve 20:33® LaMa
LaMa

feederman> Tezko se to vysvetluje, musis ten brk zasunout do nejake peny nebo polysyrenu, kde mas vyrizlou linku, pak to cdc co ti trci chytis do laiblova skripce, vytahnes, brk odstrihnes a cdc vlozis mezi dve nite a zatocis to…Je to jednoduche ale blbe se to vysvtluje :-) lepsi by byla nazorna ukazka ;-) Dobra je kniha Vazani musek z CDC peri

Tento příspěvek byl editován 28.8.2013 20:34:27 uživatelem LaMa.
Středa 28. srpna 2013 ve 20:32® feederman
feederman

Mates(původní)> Sorry, číst to také nemusíš jako idiot, Přeji pěkný večer :-)

Středa 28. srpna 2013 ve 20:31® Mates(původní)
Mates(původní)

feederman> Kup si nějakou knihu, nebo DVD a přestaň se ptát jak idiot.

Středa 28. srpna 2013 ve 20:22® feederman
feederman

Kucí jak se váže cdc do smyčky ???? Jako to znamená, že to uvážu u hlavičky přehnu a uvážu znovu tu špičku???? :-|

Středa 28. srpna 2013 v 17:01® feederman
feederman

Draky> Jo jo o tom zkoušení to opravdu je. Já spíš letos z důvodu vycházek marodního chtěl chytat než zkoušet a už se těším na příští sezónu no :-)

Středa 28. srpna 2013 v 16:15® Draky
Draky

feederman> Chytam na 2 musky. Rychlejc tak vyzkousim vice vzoru a kdyz uz mam jednu ktera hodne dobre funguje ten den, tak mam porad moznost „ladit“ tu druhou a najit dalsi super musku a nebo muzu testovat nove vzory/barvy, protoze vim, ze ten berou dobre. :-)

Kdyz lovej, tak musi byt chyba na strane rybare. Je to spatnou prezentaci nebo spatny vzorem / barvou / velikosti musky. Myslim si, ze kdyz lovi, tak nema smysl odchazet, ale naopak. Vydrzet a zkouset co se da. To je prave kouzlo toho, ze si mouchu muzes navazat jakou jen chces. Kolikrat jsem se vratil z ryb a rikal jsem si, ze me chybej „jasnejsi“ musky nebo tezsi a tak. Vse je to o zkouseni i tech nejvetsich silenosti. :-)

Ta prezentace musky dela taky sve. chodim muskarit s tatou a je naprosto normalni stav ,dyk necham tatu prochytat tun a nechyti nic nebo 1–2 pstruhy. Jdu tam po nem a mam stejne musky, stejny prut a vytahnu tech pstruhu klidne 10. Chytam na mensich rickach, takze to nemam tak slozite jak ty, ale o to vic je na mensim toku videt. Nejednou se me stalo, ze ryba musku nechtela dokud jsem ji proste nenahodil tak, aby to rybe „vyhovovalo“ a to se nejdnalo o pulmetry, ale opravdu o centimetry. Zejmena u suche musky stacilo nahodit o 5 cm vedle a videl jsem, jak ryba musku naprosto ignoruje (klidne jsem to k rybe nechaval splavat 2m, takze mouchu musela videt), ale jakmile jsem se trefil, tak ryba po mouse vyletela jak vystrelena z praku. :-)

Středa 28. srpna 2013 v 16:09® feederman
feederman

LaMa> No to je fakt no mě se stalo, že je vidím taky sbírat z hladiny a vzali mi při dojezdu nezatíženého goldíka, který k hladině vyjel ze sloupce…

Středa 28. srpna 2013 v 16:07® feederman
feederman

Chtěl bych toto i v těchto barvách, ale ta cena… škoda, že to nikdo nemá za lepší peníze… :-( http://www.czechnymph.com/…ombo-starter

Středa 28. srpna 2013 v 16:05® LaMa
LaMa

feederman> nekdy nesbiraji dosplele jedince ale rozence ;-) to se mi taky stava ze vidim sbirat ryby ale suchou vzit nechcou, tak nasadim rozence a hned to jde ;-)

Středa 28. srpna 2013 v 16:04® feederman
feederman

LaMa> Pěkné ještě by mohli psát stav zakalení, aby jsem věděl, jestli to má zítra cenu jet, ale asi jo :-) A už se těším jdu k tomu rozloženému bordelu ještě něco umotat.

Středa 28. srpna 2013 v 16:01® feederman
feederman

Draky> Taky se mi to zdá právě chytáš s jednonávazcem, nebo dáváš více much najednou?? Já chytám většinou na velké řece, kde je většinou hloubka nebo spíše více vody u jedné strany řeky, nebo je hluboká stejně jak uprostřed, tak třeba 2m od břehu. Ryby tam jsou, ale jak říkám, tak někdy prostě jen drbne a konec. Pak můžu házet jak chci a nejdou. Chtěl bych právě opět nějaké již ozkoušené vzory i když vím, že na co šli včera jít už nemusejí a zase všude jinde i třeba na stejné řece v jiném místě nemusejí chtít tu samou mouchu. Já třeba naposledy co jsem byl ve vodě jsem šel jak vůl dejme tomu 80m a nic nešlo, přitom skákali a sem tam sbírali z hladiny. Ty ryby tam jsou, ale nechtěli moje mouchy. Potom jsem popošel o 20 metru dolejš a měl jsem během dejme tomu čtvrť hoďky 4 záběry jeden pstruh spadlej i s mouchou a 3 vytažený. Je to zajímavé no… A to vše prostě na úseku taky 10m.

Středa 28. srpna 2013 v 15:59® LaMa
LaMa

Narazil jsem na dobrou stranku kde jsou uvedene jak stavy/prutoky tak i teplota vody ;-) tak snad se bude odkaz nekomu i hodit ;-) no a mozna ji vsichni uz znate jen ja ji neznal :-D

http://hydro.chmi.cz/hpps/

Středa 28. srpna 2013 v 15:04® Draky
Draky

feederman> No ja vetsinou zacinam s 2 nejuspesnejsima muskama z predeslich dnu. Kdyz to nebere, tak podle citu to menim. Jsou mista, kde vim, ze je 100% a pokud jsem do te doby nenasel mouchy, ktera by jim chutnala, tak tam jsem do te doby, dokud nejakou nenajdu. Jsem schopen vymenit za jednu vypravu 20+ musek (zmeny barev ne vzoru prevazne). Takhle me to funguje v tech horsich dnech, kdy nachytam treba jen 10–15 pstruhu za tu vypravu – asi teda za 2–4 hodky.

Kdyz to bere, tak si vetsinou vystacim s 3 mouchama, ale kdyz dojdu na nejakou vetsi tun, tak jich tam treba 10+ – vymenim. Ryby jsou vybirave a ikdyz vytahnu z tune 10 pstruhu, tak vim ze jich je tam mnohem vic a vyplati se menit. Kdyz bych neprevazoval, tak vytahnu klidne 3× – 4× min pstruhu a to ikdyz tam budu mit 2 super uspesny musky na ten den. :-) Hodnekrat uz se me stalo, ze jsem jel co hod to pstruh a pak najednou pauza a klidne tam muzu stat hodinu a nic se nezmeni, ale jak prevazu, tak se to zase najednou rozjede. :-)

Pokud sbiraj, tak jim tam hazu nejaky droboucky cdc. Tam jsem zatim nejak neobjevim kouzlo vzoru a barev, zatim se zda, ze tem rybam jde jen o to, aby to bylo drobny a jelo ji to nad hlavou. :-D

Středa 28. srpna 2013 ve 14:41® feederman
feederman

Draky> No tak ona je vlastně pravda, že já většinou také vážu stále stejné vzory pouze barevnost je jiná. Když jdu k vodě tak většinou vyzkouším pouze 2–3 vzory a někdy ani to ne… :-) Mám pouze ty nymfy na které chytám převážně a nejraději a když někde nějaký sbírá, tak mu nabídnu suchou CDC a většinou to vyjde no :-) a když ne, tak tam dám místo CDC křídlovou jepku a výjde třebas ta.. Jinak když ani to ne jdu jinam. Jak to děláte Vy hmm??

Středa 28. srpna 2013 ve 14:14® Draky
Draky

feederman> Nic extra jsem nevazal. Jen obyc musky, ale chtel jsem si trosku rozsirit krabicku o par vzoru. :-)

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101183.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img101184.jpg
Úterý 27. srpna 2013 ve 23:36® feederman
feederman

ÓÓÓ nic, jdu tedy spát. Je to tu nějaké mrtvé… Tak dobjou všem chrr

Úterý 27. srpna 2013 ve 21:24® feederman
feederman

Draky> Doufám, že se pochlubíš fotečkama :-) ať mám nějakou inspiraci na zítra :-)

Úterý 27. srpna 2013 ve 21:14® Draky
Draky

feederman> A to ja zrovna pred chvilkou zacal vazat. :-D Jen musim koupit novej lak. :-D

Úterý 27. srpna 2013 ve 20:46® feederman
feederman

Já už teď večír na vázání dlabu… zase zítra :-))

Úterý 27. srpna 2013 ve 20:45® feederman
feederman

LaMa> Ok dáš mi vědět? Rád bych je měl a nebo, když najdeš něco jiného pošli mi prosím odkaz :-)

Úterý 27. srpna 2013 ve 20:26® LaMa
LaMa

feederman> jj koukal ale jeste nebyl cas odepsat bude to na dyl… Nejak neetiham … Dnes misto toho abych vazal tak sem vecer usnul :-(( ale jdu neco uvazat bo sem si vcera dovezl nejake hacky tak sem zvedavy…

Úterý 27. srpna 2013 v 19:40® feederman
feederman

LaMa> Koukal jsi jinak na ten mail kvůli těm skalpům?? Posílal jsem ti odkaz včera…

Úterý 27. srpna 2013 v 19:39® feederman
feederman

LaMa> Je to vel. 10 hanáka H360BL. Velikost zlaté hlavy 3,8mm je to úplně akorát. Ale měděný a fialové propadávají. Stříbrné, zlaté a měděné sedí i na vel 12. :-) Možná je to pouze špatně vyfocené, ale očko tam je suprové. Jinak jsem si objednal od Honzika (Brčála) nové háčky, ale přijdou, až v úterý s navijáčkem. :-)

Úterý 27. srpna 2013 v 19:03® brčal
brčal

LaMa> ještě k tomu zonkru. Fotka se někde předtím zasekla. Nádherná barva :-D

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101162.jpg
Úterý 27. srpna 2013 v 17:48® jepice-zruseno

LaMa> Já myslím, že s trochou snahy to navlíkne :-D Mě občas prolítne očko tou hlavičkou uplně, to je pak teprv při chytání problém :-D

Úterý 27. srpna 2013 v 15:42® LaMa
LaMa

feederman> ten goldik je fajny ale nevim jestli vidim dobre… ta hlavicka nezasahuje nahodou do ocka hacku? neni pak problem navazat silon? Tyhle hacky pouzivam spis na pakomary a na goldy radeji gammarove, maji hrubsi drat tzn i vetsi ocko hacku…

Úterý 27. srpna 2013 ve 14:32® feederman
feederman

A ještě CDC tělíčko obarvená volavka (Olive) obě stejná, ale pokaždé vázané z jiné strany.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101159.jpg
Úterý 27. srpna 2013 ve 12:05® feederman
feederman

Dnes jsem udělal ještě stejné vzory jako včera, ale s kroužkováním. Jeden sem postupně nafotil. :-)

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101154.jpg
Úterý 27. srpna 2013 v 9:52® satan666
satan666

ahoj.kuci,muzete mi malinko poradit s vyberem much na Labskou kam jedu pristi vikend..jestli mate nekdo neco vyzkouseneho.­.muzete soupnout i fotku,abych mel ceho se chytit..diky vam.