Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 22:31® feederman
-
jepice> No jo no, každý den není posvícení. U nás pršelo a ted bude minimálně dva dny zakaleno, tak jestli pojedu, tak nejdříve ve čtvrtek nebo v pátek.
Tento příspěvek byl editován 26.8.2013 22:33:47 uživatelem feederman. - Pondělí 26. srpna 2013 ve 22:22® jepice-zruseno
-
Dneska se vůbec nedařilo. Plánovaná vejprava pod štěchovickou začala tím, že mi při výjezdu z garáže upadlo zrcátko, v autodílech prej levý došly, tak jsem sjel na vrakáč, koupil za 200 a přimontoval. K vodě sme dojeli už bez vážnějších komplikací. Pak jsme zjistili, že nějak kro ouklejí nic nebere, od totálního fiaska mě zachránil tloušť a kolegu okoun. Během sestupu po břehu mi ujely nohy a když už sem myslel, že hodím příšerný záda, tak tam byl nějakej drn, přes kerej sem přelít, odhodil prut a hodil příšernou držku (jenom zázrakem sem po tý hubě nesjel až do vody). No cestou zpátky mě v obci předjel kamion i s návěsem a to je tak všechno. Od příště budu zase jezdit na ryby k nám na potok.
- Pondělí 26. srpna 2013 v 17:27® LaMa
-
brčal> ok cinknu predem a zatim diky
- Pondělí 26. srpna 2013 v 17:02® feederman
-
Draky> No právě také mám z vlastní zahrady. Rezavé 2 ten jeden už ale má ty malá pírka pomalu vyškubaná a ten druhý je celý. Pak mám žlutočerného spíše hodně vybledla rezavá, že je skoro bílá, pak mám gryzliho a černého jsem koupil. Pak mám dva skalpy bílé a asi 3 skalpy slepice, ale z těch moc neváži. Ale pravda, že s některými srpky se mi váže lépe jsou měkčí.
Tento příspěvek byl editován 26.8.2013 17:03:19 uživatelem feederman. - Pondělí 26. srpna 2013 v 15:35® Draky
-
feederman> No to ti popsal Coturnix – zadnej. Porad je to kouhout, ale rozdil bude v tom, ze s jednim se ti bude pracovat lip a bude ti toho materialu stacit min a tak. Ja mam treba klasickeho „zrzaveho“ kouhotka z ceske zahradky.
Je z nej policka a ja jsem si vzal peri. Na nozicky to bohate staci a navic nevazu tisice much, takze me to docela dlouho vydrzi.
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 14:49® feederman
-
Draky> No jo taky dobrý, ale jakej je rozdíl mezi skalpem indii a skalpem českýho kohouta?? Jestli tam nějaký rozdíl vůbec je??
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 14:26® Draky
-
feederman> Zkouseni je nejlepsi. Ja to rozdeluju jen na to co saje vodu, co ne a co chce neustale plavat.
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 14:16® Coturnix
-
Pro představu. http://1url.cz/G2E2
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 14:10® Coturnix
-
feederman> Když si vezmeme třeba konkrétně kohouta. Není to o tom, který je na co ale spíš o kvalitě. Indie skalpy jsou standardní nešlechtění kohouti. Jsou levné. Pírek je méně. Srpky se ke špičce zúžují. Naproti tomu šlechtění či geneticky upravovaní kohouti mají srpek stejně široký po celé délce a pírka jsou výrazně delší, takže z jednoho uvážeš víc mušek. I struktura pírka je trošku jiná a nožičky pak vypadají jinak. Skalpy se dělí na krk(neck) a sedlo(saddle). Na sedle jsou většinou pírka pro větší velikosti mušek (16–10). Krk je univerzálnější, najdeš na něm od nejmenších po největší, ale zase od každého méně. Asi nejlepší na trhu je Whiting. Cena takového skalpu je pak ale 1k+. Spousta obchodů ale také nabízí balíček třeba 5ti pírek whiting ze sedla pro mušky velikosti např. 16. Určitě stojí za to vyzkoušet. S jedním slušným krčním skalpem z krku si vystačíš na dlouho a najdeš na něm materiál pro všechno, co se dá z kohouta vázat.
Tento příspěvek byl editován 26.8.2013 14:13:32 uživatelem Coturnix. - Pondělí 26. srpna 2013 ve 14:08® feederman
-
jepice> No jo to jsme na tom stejně tedy. Chtěl bych právě něco, kde to bude vše vypsané, ale asi nic takového nikde nebude a budu se muset nadále učit pomalu a postupným zkoušením.
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 13:39® jepice-zruseno
-
feederman> S terminologií a meteriály neporadím – beru co je doma, včetně věcí mámě z šitíčka, drátků ze starejch kabílků a podobně. Nenakupuju přes ešop, ale pěkně v krámě, kde nevybírám podle názvu ale podle toho na co se mi to zdá. Tu a tam seberu v přírodě nějaký to brko a zužitkuju. Skalp mám ale taky jenom jeden hnědej plus dva rozpadající se zbytky a nerozumím tomu
Dneska jedu s kamarádem zkoušet tohleto, bohužel nebudu mít k dispozici mojí oblíbenou intermídu, která je někde ztracená i s navijákem
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 12:44® feederman
-
Poradíte mi někdo nějakou dobrou stránku na ty materiály jejich názvy co se k čemu používá jako třeba např skalp ten a ten vhodný na ocásky nymf jo atd… Chápete? Každý to tu rozděluje na nějaké indie atd. a já žiji pořád pouze ze skalpu českého kohouta a tím to hasne, přitom je materiálů na vázání velké množství a každý je vhodný na něco jiného. Myslíte, že takové stránky existují? Jinak posílám foto klasiky a v současné době i úspěšných goldíků.
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 12:41® brčal
-
LaMa> nejlepši když mi zavolaš v kolik a zajdem do obchodu. Mam to 5 minut z domu
- Pondělí 26. srpna 2013 ve 12:13® LaMa
-
brčal> aha tak mozna tady bude problem proc se mi s intermidou na pytel hazi… mam tam ujimany intermedialni navazec okolo 2m + davam jeste silon cca 1,5–2m… Vecer jedu do OV okolo 20hod bych mohl byt v Hrabuvce, nemas tam ty jigove hacky s tema hlavickama nachystane + černé ocasní pero z bazanta + 0,5 kulaty dratek 2× + oranzový skalp z kohota nejakou indii + pokud by si nasel nejake pekne vyzdrale pavi oko 2×? Ze bych to vzal uz dneska at stacim neco navazat…Teda pokud mas cas a neni moc troufle te takhle vecer otravovat
- Pondělí 26. srpna 2013 v 8:53® feederman
-
Coturnix> Aha, tak tu určo nemám a asi ani mít nebudu…
Alespoň v tuto chvíli…
- Pondělí 26. srpna 2013 v 6:22® Coturnix
-
feederman> „Motána“
http://1url.cz/l2ql
- Neděle 25. srpna 2013 ve 23:11® brčal
-
LaMa> některé zatěžuji furt. Přece jenom je dobré tomu pomoci. Další věc když chytám na potápivku dávám návazec maximálně do 1 m
- Neděle 25. srpna 2013 ve 22:34® LaMa
-
brčal> a zonkry taky nejak zatezujes at se dostanou niz?
- Neděle 25. srpna 2013 ve 22:24® feederman
-
brčal> Honzíku děkuji, ale zajímavé je, že na jiné berou. Asi ji opravdu nevěřím… Jinak sem zkusím dát fotku vystřiženou ze včerejšího videa jak to bude vypadat. Omluvte kvalitu je to zkouška. Děkuji
- Neděle 25. srpna 2013 ve 22:05® brčal
-
feederman> na každou mušku lze chytnou rybu. Vždy , ale se jí musí věřit. Pokud mušce nevěříš nikdy na ní nic nechytneš
a druhá věc každá muška má svůj den a hodinu kdy je účinná
- Neděle 25. srpna 2013 ve 21:59® feederman
-
Asi budu za blázna, ale Motána asi nemám a ani nevím co si pod tím představit. Každopádně mám problém třebas s blešivcem, klasický bobeš tedy larva chrostíka, klasika známá i jako czech nymf a já na to prostě ještě nikdy nic nechytl a ani na to snad neměl nikdy záběr. V čem je asi problém, když přitom na plavanou jsem vždy ty dřívka nebo spíše larvy z dřívek, které jsem nalezl pod kameny chytal a úspěchy byly.. Tak nevím… Máte někdo stejný problém??
- Neděle 25. srpna 2013 ve 21:50® brčal
-
Teď chci zkusit zonkr z Veverky uvidíme jak to vypadá. Jak bude hotový přidám fotku
ukázka zonkru z netu. Vypadá to skvěle
- Neděle 25. srpna 2013 ve 21:31® brčal
-
LaMa> olovo na lurky dávám strašně dlouho
jen když jsem to někomu říkal . Tak na mě koukal jak na blázna
- Neděle 25. srpna 2013 ve 21:16® brčal
-
jepice> jsou druhy na které se dá chytat snad všude
a pokud myslíš lurky sou vzory co má každý v krabce jako Motána
- Neděle 25. srpna 2013 ve 20:09® jepice-zruseno
-
feederman> S tima strýmrama je to nejen tak, že všude jdou na něco jinýho, ale i tak, že každej používá něco jinýho (podle toho, jak s tim pracuje). Někdo používá třeba spíš lurky, někdo marabu strýmry, někdo takový ty umělý vlasy (s tím nemám zkušenost). V poslední době mi funguje u nás ten typ, kterej je na fotce (nedávno přidaný). Kromě matuky dělám hlavně z marabu – tedy krocan barvenej
- Neděle 25. srpna 2013 v 19:01® Coturnix
-
Hádam, že s ní asi nemá nikdo zkušenost co? http://url.googluj.cz/6t8
- Neděle 25. srpna 2013 v 18:54® feederman
-
Coturnix> No na Labi už jsem taky pěkně dlouho nebyl naposledy tak před 3 týdnama, ale to byla voda během dne o metr dole a pak prudce stoupala, takže záběry také nic moc…
- Neděle 25. srpna 2013 v 18:52® feederman
-
jepice> Na streamry jsem taky v životě nechytal. Ty s nimi chytáš na řekách ju a jakej je výsledek? Vím, že vždy a všude funguje něco jiného, ale nemůžeš mi poslat fotku nějakýho úspěšnýho? A popis chytání??
- Neděle 25. srpna 2013 v 18:10® jepice-zruseno
-
LaMa> Hm, zajímavý. Nemýlím-li se, tak by stačilo dát větší hlavičku a chod by byl podobný… Já to někdy zatěžuju celý stejně třeba jako mokrý mouchy a hlavičku tam nedávám. Ale chytám s tím většinou na přehradě u nás, nebo někde, kde je malej proud, velká hloubka a duháci nebo siveni. Jinak na řekách chytám spíš se strýmrama, matukama a tak
- Neděle 25. srpna 2013 v 18:09® feederman
-
jepice> No nejhorší na tom je, že jsem u nich a takováhle ostuda, krom toho jsem vyjmut z přestupkového zákona a jsme řešeni kázeňsky cestou vedoucího územního odboru. Takže já musím žádat zase cestou svého nadřízeného. Je to smůla. Já ještě blb vše dodržuji a pak prostě předjedu blbej kamion mimo obec na rovným úseku, kde nejsou žádné přechody, nadjezdy, přejezdy zastavěné oblasti ani osoby. Pouze stromy a 4 proudová komunikace a bum ho. Já mám prostě odjakživa smůlu. Aby to nebylo málo, tak mi našli v hlavě nádor o velikosti 3,5×3cm, který mi před dvěma měsíci operovali a od té doby lítám po lekařích. Už aby to bylo vše za mnou a já mohl v klidu chodit do práce a věnovat se všemu krom doktorů. Hold to přišlo vše najednou. Když potřebuje člověk nejvíce ŘP je bez něj.. Už se ale nebudu rozčilovat, protože je to pouze má vlastní hloupost…