Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 25. srpna 2013 v 18:03® feederman
feederman

Draky> Jo určitě navážu jen změna za svěráček si jdu sednou až teď jel jsem se podívat s kamošem do Prahy a určitě si je udělám i bez reda :-)

Neděle 25. srpna 2013 v 17:45® timbab
timbab

Coturnix> Já teď na Labi dlouho nebyl ale když je málo vody tak to taky není ono.Víc vody by určitě prospělo,já byl minule s mouchou na Doubravě a stav vody byl opravdu tristní.

Neděle 25. srpna 2013 v 17:21® Coturnix
Coturnix

timbab> Tak copak, Labe je pořád v pohodě i když je voda taky nízko. Kaprům se dneska ale fakt nechtělo. „Závodní“ louka pod Rosickým nadjezdem byla plná lidí. Kapr se nechytl ani jeden. Tam mě průtok netrápí. Ale Chrudimka by se mohla zvednout, jednak by to určitě prospělo lovu pstruhů a řekl bych, že jestli v Seči ještě zbyl nějakej úhoř, určitě by to taky ocenil.

Neděle 25. srpna 2013 v 16:56® timbab
timbab

Coturnix> Kolik teče v Labi vody?Já byl o víkendu s feedrem na pstruhovce a kapři šli pěkně :-))

Neděle 25. srpna 2013 v 16:20® Coturnix
Coturnix

feederman> Ani nevážu, ani nejsem na rybách. Ráno jsem byl. Feederovat u nás na Labi. :p Pěkné to bylo, jen kapři nebrali. Změna počasí jim neprospěla. V pátek na stejném fleku chytil známý kapra 87 taky na feeder. Prý se docela pobavil. :-) Včera pstruzi s vláčákem, ale žena říkala, že se mi tam moc být nechce. I tak pěkné dvě hodinky. Několik prcků, jeden pěknější se v proudu vypnul. Doufám, že příšít víkend dostanu vycházku na trošku delší dobu a půjdu si zamuškařit. Mohlo by ještě chvíli pršet, aby se voda u nás dostala alespoň na normální průtok. V tomhle podstavu jsou větší ryby hrozně opatrný…

Neděle 25. srpna 2013 v 16:17® LaMa
LaMa

jepice> vazu lury na 12-tku hacek, nekere typy vyjimecne na 10-tky…hlavicky od 3,2–3,8mm a davam 7–9 ovinu oloveneho dratku kulateho 0,5mm na hacek, ktery nasledne natlacim co nejvic to jde do hlavicky…takze mam do max. ani ne poloviny hacku olovo tim padem je predek mouchy zatizeny a ve vode kdyz to tahas tak je to sinusoida a ten ocasek se uplne jinak chova nez pri nezatizene lure…celou zatizenou jsem nezkousel ani vazat…jinak chytam na plovouci lajnu s intermidou neumim hazet :-D nebo spis se sni haze uplne debilne :-(( mozna to je lajnou, mozna prutem ale asi bych videl chybu nejspis v rukach ;-)

Neděle 25. srpna 2013 v 15:58® jepice-zruseno

LaMa> Zátěž v hlavičce? Já vážu lury se zlatou hlavou a nebo zatížený po celým tělíčku olověným drátkem. Ty to zatěžuješ jenom tlustším olověným drátkem vepředu?

Edit: je to jen zvědavost, protože momentálně už asi půl roku nemůžu najít naviják se 7kou intermídou, se kterým na ty lury chytávám.

Tento příspěvek byl editován 25.8.2013 15:59:22 uživatelem jepice-zruseno.
Neděle 25. srpna 2013 v 15:56® jepice-zruseno

feederman> Tak to je pech. No snad usoudí že tě pokárali už dost a budeš méňě chvátat a daj ti to zpět. Mě stavěli za posledních asi 10 jízd 3krát, ale naštěstí jen tak. Dokonce dejchání proběhlo jenom jednou. Spíš viděj fáčko, tak dou po STK.

Neděle 25. srpna 2013 v 15:39® Draky
Draky

feederman> Udelej si jich par i bez red zadecku…dej tam treba srpky z bazanta. Jak jsem jim nebude chtit do barevnejch veci, tak by ti mel fungovat tenhle. :-)

Neděle 25. srpna 2013 ve 13:05® feederman
feederman

LaMa> No jo já chvilku seděl před obědem a teď si sednu opět. Chtěl bych nějaký nový vzor, který bude fungovat. Včera hsem třebas měl úspěch na golda s pávem a red zadečkem okroužkován lametkou a ještě přetáhlou lametkou přes hlavohruď. :->

Neděle 25. srpna 2013 ve 12:58® LaMa
LaMa

feederman> Ja sedim u sveracku, bo mi asi uz totalne hrablo :-D vsechny lury jsem orezal a vazu je nanovo se zatezi v hlavicce… tohle se mi letos velmi osvedcilo zatizit luru… ve vode se pak pohybuje uplne jinak, krasne se vlni ;-) ma uplne jiny pohyb nez bez olova v hlave ;-) a ryby to zerou 3× vice a bo jsem vsechny zatizene porval tak musim dovazat protoze kdo je pripraven neni zaskocen ;-) a dokonce to zerou i mensi candati ;-)

Tak snad budes mit papiry brzy zpet…

Tento příspěvek byl editován 25.8.2013 13:07:36 uživatelem LaMa.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101111.jpg
Neděle 25. srpna 2013 ve 12:26® feederman
feederman

jepice> Věřím, že tyhle ryby se normálně přirozenou cestou rozmnoží :-) Já včera měl záběr na nymfu taky zlatou a helejme potočák vyskočil a byl fuč říkám píchnul se no a moucha fuč. Byl narušený vlasec… Snad mu to vypadlo, když to nemá hroty.. Jinak byl z nich asi největší. Dnes jsem sepsal žádost na odpuštění zbytku trestu a pevně doufám, že mi vrátí řidičák a budu moci jezdit na ryby sám a kam budu chtít. Celé léto jsem musel otravovat otce a ten vzhledem ke svému věku radost moc neměl. Pro ty co by je to zajímalo předjížděl jsem dva kamiony mimo obec a před nima jeli neoznačení policisté a šup 148 km mi naměřili. Hned 5000,–Kč a zákaz řízení na 6 měsíců. Stydím se…

Neděle 25. srpna 2013 v 11:28® jepice-zruseno

feederman> Něco jako je na tý fotce, co jsem sem nedávno dával. Větší radost mi ale udělaly ty podoustve, kvůli kterejm sem tam ty zlatý (mosazný) hlavičky házel a tyka proudníci, kteří v tom místě už moc nebyli. Je ale vidět, že to je jedna generace – jsou všichni stejně velcí. Snad se vzmůžou a znovu se úspěšně pomnoží.

Tento příspěvek byl editován 25.8.2013 11:29:17 uživatelem jepice-zruseno.
Neděle 25. srpna 2013 v 11:00® jepice-zruseno

feederman> Docela pěkný za ty prachy. Já už mám pár let Lamson rádius, který má poněkud umírněnější design a za cenu o 300 vyšší se dle mne pořád vyplácí. Navíc je to typ opředený mnoha legendami o jeho výrobě :-D

Neděle 25. srpna 2013 v 10:34® feederman
feederman

Jinak jsem si objednal u Honzi tento navijáček vypadá dost slušně a i dle doporučení prý je :-) Tak se na něj těším. Máte jej někdo a jaký je? http://www.ubrcala.com/…Fly-Reel-3-4

Neděle 25. srpna 2013 v 10:31® feederman
feederman

Jste na rybách, u svěráčků, v práci nebo někde na výletě, že je tu takový klídek? :-|

Neděle 25. srpna 2013 v 10:28® feederman
feederman

jepice> To je paráda dvě najednou :-D . Nevím co jim na ty háčky vážeš, ale asi jim chutná pivo

Sobota 24. srpna 2013 ve 22:23® jepice-zruseno

Dneska jsme vyrazili na sázavu a celkem to bralo, i když velikostně nic moc. Tloušti, oukleje, proudníci a dvě podoustve.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101109.jpg
Sobota 24. srpna 2013 v 19:22® feederman
feederman

Tak dnes jsem testnul novej revír, kde jsem byl poprvé a celkem dobrý ryby sbírali i z hladiny, ale na suchou jsem měl pouze asi dva útoky. Jsou chytří ty pstruzi. Jinak záběry nějaké byly a i rybičky se podívali ven vše potočáci do 30 cm. Přidávám dvě fotečky. Video s rybou mám také, ale to sem prostě nejde hodit no.. :-|

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img101104.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img101105.jpg
Sobota 24. srpna 2013 v 19:13® LaMa
LaMa

brčal> myslim ze ty tungsteny 3,5mm + hacky budou pro zacatek stacit ;-) myslim ze to byla zrovna ta velikost co sem videl ;-) navazec, indi a reel mam ;-)

Sobota 24. srpna 2013 v 18:20® brčal
brčal

LaMa> ha tak já mám vždy u sebe jen 3 velikosti stříbrných a zlatých 4mm – 3,5 mm a 3 mm a barvené 3,8 mm a 3,3 mm :-) jigové háčky od 10–18 :-D + návazec, indikátor a navi 2/3 a si koplet.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2013 18:20:51 uživatelem brčal.
Sobota 24. srpna 2013 v 18:13® LaMa
LaMa

brčal> taky na francouze cekam a cekam… uz se tesim az ho vemu k vode ;-) jen musim navazat mouchy tzn. koupit jigove hacky, hlavicky… to zas bude penez :-(( muzes mi rovnou i rezervovat 100ks hacku a hlavicek velikost to co si mel na prodejne u me co si vazal ty cerne mouchy (takovou velikost jak hacku tak hlavicek 70ks/zlata a 30ks/stribrna takove ty hladke ne fazetovane ty jsou drahe :-p nevim jake to byli velikosti) zbytek doberu na prodejne, se pak stavim jak budes mit pro me proutek ;-)

Sobota 24. srpna 2013 v 17:04® brčal
brčal

satan666> vůbec sem se k nim nedostal :-(( teď budu vázat pár ks na štiku na Jestřabici .

Sobota 24. srpna 2013 v 16:37® satan666
satan666

jepice> tak to je dobre..takze rybarka..docela me ta predstava pobavila.holka killer,aby mohla snist maso.

Sobota 24. srpna 2013 v 16:28® satan666
satan666

brčal> ahoj.tuhle sme si psali ohledne tech poppu na stikouny..psal si ze musis 2 uvazat,tak me zajima jak si s nema pochodil.jestli dobre fungovali..nemas jejich foto.

Sobota 24. srpna 2013 v 16:11® brčal
brčal

LaMa> proto potřebuješ francouze :-)

Sobota 24. srpna 2013 ve 13:41® satan666
satan666

LaMa> ahoj.super pristup..to se mi libi..jen tak dal..

Sobota 24. srpna 2013 ve 12:02® feederman
feederman

LaMa> Okis já ted jedu na ryby je hezky zítra má pršet dám večer vědět jak jsem dopadl. já myslel spíše ten první moment, když rybu přiseknu a rychle zatáhnu šňůru, aby byla doplá víš, tak ona je většinou suchá a zapálí, tak jen tak. :-)

Sobota 24. srpna 2013 v 10:28® LaMa
LaMa

V zaplave adrenalinu kdyz taham rybu 40+ kdy by to mohlo teoreticky palit to vubec nevnimam :-) To spis kdyz chci urvat mouchu ktera je napr na strome a snura pri trhani projede prsty, tak to je jina :-D Jinak co se tyce tech nepromenenych zaberu, tak to je zaber ze ti ryba do mouchy jen drbne? takovych zaberu mam za vychazku nepocitane, jsou to nesekatelne zabery vetsinou od mensich ryb…

Sobota 24. srpna 2013 v 10:10® jepice-zruseno

feederman> Některý lidi používaj na prsty takový návleky – viděl jsem to jednou u někoho na závodech. Ale jinak mě to zase tak moc nepálí :-D Spíš mi to přišlo jako machrovinka.