Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 21. srpna 2013 ve 21:40® jepice-zruseno
-
feederman> No ty tu jaksi moc nemáme, respektive letos sem v tomhle potoce chytil jenom 4 obecňáky. Zato si do aleluja můžu chytat plotice, tlouště, okouny, teďka po povodních i karásky … No co si budem povídat – ty velký tloušti jsou zalezlý a opatrný, i když je jich tu dost, špatně se chytaj. A u malejch ryb je mi celkem šumák, jestli to jsou pstruzi nebo plotice, hlavně že něco sbírá.
- Středa 21. srpna 2013 ve 21:32® feederman
-
jepice> Pěkný já mám raději pstruhy než bílou na mouchu
- Středa 21. srpna 2013 ve 21:25® jepice-zruseno
-
Takhle ějak to vypadá, když se u nás na potoce daj 2 mokrý mouchy.
- Středa 21. srpna 2013 ve 21:14® feederman
-
satan666> Jinak krasavec duhoň na co pak přišel háček bez protihrotu? A ještě asi ze soukromáku ne? takové ryby se již moc nevídají alespoň tady u nás na severu.
Tento příspěvek byl editován 21.8.2013 21:14:58 uživatelem feederman. - Středa 21. srpna 2013 ve 21:13® feederman
-
satan666> Ahoj, no já si nakonec vezmu také ten 4/5, tamten je dost jemnej a na velký řeky, kde převážně chytám stačí, ale přeci jen chci ten co máš ty. Určitě nebude o tolik tvrdší než ta 3/4 a to, že je opravdu pěknej proutek. Jinak Brčál tomu opravdu rozumí, poradí je ochotný a určitě budu nakupovat pouze u něj a dokonce jej doporučím všem známým. Říkám lepšího prodejce a profíka jsem ještě v tomto oboru nepotkal a jsem rád, že tu někdo takový je.
- Středa 21. srpna 2013 v 16:55® satan666
-
feederman> tento fesak bez 3 cm 60 cm uloven na proutek co jsem psal.zdolavacka krasna,vse makalo jak melo.koncovej vlasec 0.12 Shogun-opet poradil Brcal a naprosta spokojenost..myslim,ze je na neco malo pres 2 kg a tenhle fesak mel vic a vlasec proste drzel jako svina..
- Středa 21. srpna 2013 v 16:47® satan666
-
feederman> hoj.driv sem nemohl,hodne prace.jasna vec.jak pises,Brcal dobre poradi,konzultoval se mnou uplne vse a nesnazil se mi za kazdou cenu narvat to NEJDRAZSI..hodnej clovek..dokonce mi k tomu poslal 10 much zdarma..vim reknete si 10 much zdarma-ten nadela..nejde o tech 10 much,ale o pristup..teda tak na to koukam ja..mam to hodne podobne v tom,az si budu jistejsi take pujdu do neceho jineho,zatim si ovsem nemuzu stezovat s tim co jsem psal..
- Středa 21. srpna 2013 v 16:00® feederman
-
Coturnix> Jasná dal jsem tam olověný plátek tělíčko lametka jinak kohout, který, když se namočí, tak to neplave… Snad je to zkušební jdu vázat voda byla kalná po deštích, tak jsem do vody ani nevlezl. Hnůj pojedu v pátek… jdu vázat.
- Středa 21. srpna 2013 v 16:00® feederman
-
Coturnix> Jasná dal jsem tam olověný plátek tělíčko lametka jinak kohout, který, když se namočí, tak to neplave… Snad je to zkušební jdu vázat voda byla kalná po deštích, tak jsem do vody ani nevlezl. Hnůj pojedu v pátek… jdu vázat.
- Středa 21. srpna 2013 ve 12:38® Coturnix
-
feederman> K té tvé „mokré“. Z fotky těžko poznat, ale nožičky vypadají jako kohout. Pokud ano, může se stát, že bude docela dost suchá, i v případě, že je v tělíčku nějaký tenký olověný drátek. Lepší je použít nějaké měkčí materiály (koroptev, slepice). Když už není zbytí a musí to být kohout, dá se ho klasicky namotat, pak si ho stáhnout ke křídlu a trošku převázat nití aby nebyl kolmo k háčku. To ti pomůže dostat mouchu pod hladinu. Některé klasické mokré z křídly z výřezů z letek nemají nožičky namotávané, ale používá se jen snopeček ustřižený z pírka.
- Středa 21. srpna 2013 ve 12:28® jepice-zruseno
-
feederman> Já dávám dvě mušky jen když je racionální důvod je tam dát, jak jsem psal níže – kvůli lepšímu potápění (dvě méně zatížené mušky se potopí rychleji než jedna), nebo když se chytá s blešivcem, tak používám těžkou mušku na konec a blešivec mi pak běhá v určité vzdálenosti nad dnem a podobně. Pak je samozřejmě možný chytat na mokrou a suchou nebo na nymfu, mokrou mouchu a suchou mouchu najednou. Na rybníku se dělá třeba taky to, že se jedna moucha dá nějaká barevná obluda, kterou vidí ta ryba z kilometru a za to se dá něco normálního, co pak ta ryba sežere. Ale když to dobře bere, tak jedna stačí uplně bohatě. To se pak taky stane, že je člověk tahá po dvou najednou a všeho moc škodí
Abych jenom nepindal, tak sem švihnu nějakou fotku (na jejíž kvalitu se prosím moc nezaměřujte).
- Středa 21. srpna 2013 ve 12:26® Mates(původní)
-
feederman> Tomu nevěř, to je blábol. Někteří lidé nejsou schopni se oprostit od starých zažitých zvyků a mají nutkání to cpát kde komu, každopádně když je pak potkáš u vody, mají pravici zvednutou k nebi jako v Norimberku v devětatřicátým a voděj 2–3 nymfy dolů po proudu......
- Středa 21. srpna 2013 v 10:42® feederman
-
Jo jo jo chápu to. Já většinou tedy používal pouze jednu mušku už jen z důvodu motání návazců a za druhé chytal jsem taky mezi vodní trávou a když pstroužek zajel hned jsem jednu ztratil(utrhl nebo dokonce vyhákl rybu. Tak nevím no..
- Středa 21. srpna 2013 v 10:17® LaMa
-
feederman> ja po celou dobu pouzivam ujimane navazce od Hensaku…k rychlospojce na snure provlecu ujimany navazac ktery je zakonceny mikrokrouzkem a na tento mikrokrouzek pridelavam silon (silon dale neujimam) v delce o neco delsi nej je prut vc. ujimaneho navazce 60,80,120,160 cm podle zpusobu lovu.. na rece pouzivam ujimane navazce v delce 60 a 80cm a na jezeru 120 a 160 cm + vlasec cca 1,5–3 metry… ryby to chyta, rozbaluje se to hezky…na kmenovy vlasec v cca polovine privazu chirigickym uzlem navazec kde dam musku…
- Středa 21. srpna 2013 v 9:55® jepice-zruseno
-
feederman> s tim návazcem je to jak kdy, ale často je fakt lepší, když neplave, což způsobí i např. fluokarbonový vlasec, který se lehce potápí. Znám i lidi, který před suchou mouchu dávaj malinkej broček, aby se vlasec stopil. Když ale potřebuju brázdit mušku a při potažení mi jede pod vodu (což není vždy na škodu, když se pak zase vynoří), tak mi plovoucí vlasec vyhovuje líp. Ten mikrokroužek je většinou tak pidi, že to nemá vliv. Dokonce je to tak malá věc, že mám občas problémy ho navázat a neztratit ho u toho. Jak jednou na tom vlasci je, tak už je to labada – jenom se měněj slabší návazce a dokud se to nezamotá, tak to tam je třebas celý léto. Jinak to obvykle řeším tak, že udělám soudkový uzel – na vlasec od prutu navážu slabší vlasec, jeho přečnívající boční konec využiju jako boční návazec a dlouhý přímý konec vede ke koncové mušce. Pak je možný ještě ještě udělat smyčku tak, aby přečníval ten jeden camfrňous, kterej trčí jakoby nahoru a tim pádem se přívěsná moucha tolik nemotá. Na sucho obvykle chytám jenom s jednou mouchou, na mokro nebo nymfy jak kdy – na větší vodě nebo na hloubce dávám dvě, tři jsem použil jenom párkrát v životě, přecijen mám kratší pruty a při vzdálenosti mušek cca 50 cm od sebe mám tak nějak už kolem sebe moc vlasce.
- Středa 21. srpna 2013 v 9:37® feederman
-
A přidávám jednu mokrou, také je moc nevážu, ale prý na ně mám chytat, neboť jsou někdy lepší, než goldíky. Omluvte kvalitu fotky je to foceno mobilem.
- Středa 21. srpna 2013 v 9:32® feederman
-
timbab> Jo??
- Středa 21. srpna 2013 v 8:20® timbab
-
feederman> Dávám mikrokroužek i na jednu mouchu,navíc je lepší když návazec neplave-odmastit jarem.
- Středa 21. srpna 2013 v 8:07® feederman
-
Jo jo a když máš pak suchou sestavu? tak ten kroužek je z čeho nebude to tahat pod hladinu nebo spíše víte co myslím vlasec z kroužkem pod hladinou a mouchy na hladině při záseku také nic extra nebo jsou duté a plavou? Je to hloupost uvidím dávám vždy jen jeden návazec.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 23:37® Draky
-
feederman> Silon privazu k rychlospojce a na jeho druhy konec privazu mikrokrouzek – z nej vedu 2 silony (jeden keatsi a druhej delsi) na konec uz jen navazes musky. Dlouho jsem delal rozkousnutou smycku, ale je s tim tolik patlani a jak se neco pokazi, tak se meni cela. Nedavno jsem presel na tohle a zatim spokojenost.
Na vsechno pouzivam stejnej silon, ale jen z lenosti. rozhodne je lepsi mit ty musky na slabsim vlasci, aby kdyz na to prijde a budes muset trhat, tak aby si urval jen jednu a nebo aspon zustal mikrokrouzek a vymena byla rychlejsi.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 23:30® jepice-zruseno
-
feederman> jeden vlasec k punčoše, pak boční návazce jako když se chytá na balaton na krmítko. lze využít kroužky, když se to zerve na blbým místě, tak se mění jen zervanej návazec a nemusí se dělat novej. Jinak lze použít cokoliv od rozkouslé smyčky přes soudkový uzel po nějaký speciální záležitosti… Já už nějak punčochu nepoužívám, od šňůry mám rovnou vlasec, někdy navázaný tak, aby vznikl ujímaný návazec, jindy z jednoho průměru až k mouchám.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 22:16® feederman
-
All: Jinak ještě malej dotaz jaký návazec děláte při lovu na dvě mušky. Připevníte dva kmeňáky přímo k punčošce u šňury s tím, že je kratší jeden a druhý delší nebo to připevníte k hlavnímu vlasci třeba 50 cm nad spodní mouchu s tím, že tam dáte jen 20cm návazec? a jak to vážete používáte kroužky nebo klasický uzly na spojení dvou vlasců?? Děkuji.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 21:19® brčal
-
LaMa> v tomto týdnu to bude posílat.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 21:17® LaMa
-
feederman> ja letos objevil krasu a tajemstvi mokre mouchy… pod splavy nechytam jinak nez s goldem na privesu a na kmenovym navazci kde je mokra muska
popr opacne zalezi na hloubce a aktivite ryb… a muzu rict ze na tu mokrou nachytam 2× vice ryb nez na meho golda top ONE, coz sem si jeste donedavna myslel ze je to ma nej muska v krabicce bo chyta …
Byt tebou tak mokrou mouchu bych nezatracoval…a takova breznovka v dubnu, kvetnu taky neni vubec marna…
- Úterý 20. srpna 2013 ve 20:25® feederman
-
LaMa> Jo jo budu spokojený určo, už jsem na něj slyšel kladné ohlasy zde, tak uvidíme. Stejně chytám pouze suchou a nymfu mokrou se pokusím pouze mochu nakonec, ale zonkery mě zatím nelákají ani vázat ani chytat to už můžu rovnou na přívlač
s ULkem.
- Úterý 20. srpna 2013 ve 20:17® LaMa
-
brčal> myslim ze maji nejake zastoupeni v nemecku, ale 100% to nevim… Co UV hlavicky od Fish Skullu uz jsou na ceste?
- Úterý 20. srpna 2013 v 19:50® brčal
-
LaMa> to se bude táhnout reklamace u Redigtonu. Oficiální distributor v ČR není a dokonce ani poblíž. Kdysi byl v Rakousku, ale teď už asi ne http://www.redington.com/…_locator.php
- Úterý 20. srpna 2013 v 19:27® LaMa
-
feederman> jejee kezby na rybach… bohuzel v praci
Tento příspěvek byl editován 20.8.2013 19:28:27 uživatelem LaMa.ale uz se poflakuji doma a premyslim jestli sednout k warcraftu nebo ke sveracku
Ja myslim ze s tou 3/4 si to vice uzijes na rece… A kdyz budes chtit tahat nejake zonkery a pod tak muzes pouzit nynejsi prut…Ja hodne dlouho chytal s Redingtonem RS4 8,6stop aftma 4 (jezera, reky, potoky) dalo se na tom utahnout pomalu vsechno od malych suchych jepicek az po lury a nejdulezitesi bylo ze s toho prutu proste ryba nespadla… bohuzel je zlomeny, reklamace se tahne uz od cervna
- Úterý 20. srpna 2013 v 18:52® feederman
-
satan666> Jasná. Já nakonec vzal o trochu jemnější ten 3/4 k tomu tu šňuru, kterou mi vybrali, aby to k prutu sedělo a lítalo. Doteď jsem chytal na šňuru č. 6 s proutkem, který ji prostě neutáhl a proto teď konečně budu mít sestavu, která má být a ještě jí nemám doma, ale už teď bych chtěl Honzovi (Brčal) poděkovat. Velice ochotný a má super přístup. Nebude dlouho trvat a když budu opravdu spokojený, tak si určo k Vánocům koupím toho Hendse. Jinak sháním nějaké ty polarizačky, ale asi je koupím v prodejně, kde je vyzkouším.
Tento příspěvek byl editován 20.8.2013 18:54:48 uživatelem feederman.Jdu vázat tak pište ať mám co číst nějak to tu vázne, asi jste všichni na rybách vid LaMa, Jepice a spol.
- Úterý 20. srpna 2013 v 16:15® satan666
-
feederman> ahoj.presne ten proutek co si sem posilal v odkazu od Brcala jsem si od nej letos koupil a jsem s nim spokojen.nejsem odbornik to se priznam,zkusenosti stale sbiram a sbirat budu jeste dlouho,chytam s nim jak suchou,mokrou,zkousel jsem na tom vodit i streamra a bez vetsich problemu..chytam s tim na rekach"treba Jizera,tak i potoky a daval jsem i prehradu ze brehu..ano asi se najde nekdo kdo si rekne,co je to za blazna,dit ja mam na tuhle techniku tenhle prut,na tuhle zase tento…urcite na tom neco bude a nikomu to neberu,jen pisu svuj nazor.