Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. srpna 2013 v 11:00® feederman
-
sfox> Tak nakonec 3/4 9ft jako máš ty
a rovnou teda i šňůru k tomu aby mi to konečně vše sedělo jak má
- Úterý 20. srpna 2013 v 6:41® feederman
-
No a tak v čem je tedy ten hlavní rozdíl mé požadavky byli suchá plus nymfa větší řeky jako je Ohře, aby byl pevný, tedy aby nebyl jako luk když tam bude samotná šňůra byl jemný, citlivý a při zdolávání ryby pracoval celý v délce kolem 275, protože mám teď 2,55 cm.
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 23:32® sfox
-
feederman> Stou 5 tkou klidně můžeš sušit ,jde to v poho ,5tka je „univerzál“)))
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 23:16® feederman
-
No já ted koukám asi by byl ideálnější ten 3/4 chci suchou a nymfu a tamten 4/5 je nymfa a francouzká nymfa nebo já už jsem z toho jelen fakt
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 23:11® sfox
-
feederman> Na jaře jsem koupil u Brčála ten samej ,akorád 3/4 ,můžu ti říci jen jedno ,parádní proutek ,uvidíš budeš spokojenej.
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 22:38® LaMa
-
feederman> no uvidis sam, ja na ten prut slysel prozatim same kladne ohlasy…v ruce jsem ho nemel takze nemuzu dale komentovat
a proc aftma 4/5?
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 22:22® feederman
-
LaMa> No nakonec levnější variantu http://www.ubrcala.com/…-rod-4-5-9ft ten druhý by byl až za 7 dní a také za 6000,–Kč což už bych si na něj letos asi nezachytal. Uvidím jak s tímhle budu spokojený, ale prý dle brčala jo. Nevím no…
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 21:42® LaMa
-
feederman> co sis vybral?
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 21:16® feederman
-
Tak proutek objednaný a doufám, že budu spokojený, ale tak doporučil jej profesionál z oboru, tak asi jo
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 13:21® feederman
-
LaMa> Jo už si píšeme s Honzikem a já si ho také vezmu tedy ten, který mi tam doporučí. Je pravda, že letos mi zdraví hodně překvapilo a nic není na světě důležité než to zdraví já si za bolestné a marodní pořídím nový proutek. K tomu mám za necelých 14 dní narozeniny a tak bych ho mohl mít jako k nim.
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 12:42® Coturnix
-
feederman> Jo pruty, věčné to dilema. Hodím do placu jednu ne možná úplně známou informaci. Gammarus do teď nabízel pruty St.Croix. Nicméně moc lidí to nekupovalo, takže tato spolupráce teď končí. Gammarus tedy vyprodává muškařské pruty se slevou 25~30%. Občas se na nějaký kousek objeví i sleva vyšší. http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx?… Mám svůj 4kový Greys opravdu rád. Kdybych to ale mohl řešit, jako že teď nemůžu, prodal bych ho a koupl tenhle: http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx Měl jsem ho na prodejně v ruce a líbil se opravdu moc. Triumphy jsou za ty peníze vcelku fajn, jen 4ky a 5ky jsou pro tvoje užití moc krátké. 9stop 4ka nebo 5ka Avid je taky hezkej proutek.
- Pondělí 19. srpna 2013 ve 12:22® LaMa
-
feederman> S vyberem prutu moc nepomuzu, ohri neznam a v tuhle chvili mam 7 prutu (od aftma 4, 8ft az po jezerni 7 v 10ft)…dle vody a lovu volim i prut… byt ale tebou tak jdu do aftma max. 4 a mozna byt tebou tak bych sahl taky po tom Hendsu, mas to 2 pruty v jednom
Jinak jak pise Brcal, prut mam objednany u nej
- Neděle 18. srpna 2013 ve 23:51@ Palivec
-
Draky> Ne, na zátěž to nepoužívám. Není dúvod a tlustší wolframový drát (podobný tomu z olova) je příliš tvrdý a také drahý. Wolfram má vysokou teplotu tání a všechny ty kuličky se vyrábějí lisováním z prášku a sintrováním. Na zpracovaní je to náročný materiál.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 23:29® brčal
-
feederman> Lama čeká nový proutek od Hendse co bude v polovině září. 2 v 1 aftma 2. Ty máš možnost si ho vyzkoušet proutek na výstavě Moderní rybář , kde určitě bude . možná se stihne i nové aftma 3 a 4. Pro tebe bych volil tu 4 nebo 5 co je v prodeji.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 23:04® feederman
-
LaMa> Odkud jej objednáváš pošli mi na něj sím odkaz
Tento příspěvek byl editován 18.8.2013 23:11:43 uživatelem feederman.Říkám, že strašně moc záběrů neproměněných protože zabere vždy, když to člověk nečeká a soustředí pozornost na něco jiného… Chtěl bych právě také vybrat celou setavu. Mám tedy proutek tak 2–3 sezony starý, ale nevím moc mi nesedí i když je tedy lepší než, ty dva předchozí. Teď bych právě chtěl něco, už úplně jiného co bude prostě lítat, cítit a hlavně kvalitní, pevný, ale zároveň citlivý. Pokud něco víš sem s tím. Lov převážně suchá řeka větší převážně jako je Ohře atd.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 23:01® feederman
-
LaMa> Tak tady poznat jde také, ale je to jako kdyby to nedobrali prostě jen drbanec a jestli není doplá řádně šňůra, tak se pouze píchne a už nechce. Budu si kupovat k Vánocům novou sestavičku. Ještě vůbec nevím co kurňa je to složitý a pořádnej krám, abych to osahal tu není. Tak nevím…
- Neděle 18. srpna 2013 ve 22:38® LaMa
-
feederman> proto hodne lidi chyta na francouze protoze tam jde daleko lepe poznat zaber
Ja cekam na novy proutek na frantika 5v1 aftma 2
tak sem zvedavy jak mi to (ne)pujde…?
- Neděle 18. srpna 2013 ve 21:49® Draky
-
Palivec> Nene nevycet, ale jak tam bylo, ze dela ty wolframovy zada, tak me napadlo jestli se dela i dratek. Trosku jsem pogooglil a nasel, a protoze se po vetsinou vyznas, tak jsem si dovolil polozit otazku na toto tema.
Zkousis tim i zatezovat nejak vyraznejc telicko? Myslim treba jako nahrada za ten olovenej dratek.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 21:47® LaMa
-
aha tak diky za vysvetleni, nejak mi to totiz hlava nebrala
- Neděle 18. srpna 2013 ve 21:04® Cudla
-
brčal>Honzo byls rychlejší
- Neděle 18. srpna 2013 ve 21:03® Cudla
-
LaMa>Je to vlastně krocan a když se ti povede dobrá barva tak nemá chybu,dostal jsem pár kousků něco jako grizly a perfektní.Je to vlstně peří z nohou.....
- Neděle 18. srpna 2013 ve 21:02® brčal
-
LaMa> používáš ho i ty. Akorát že tam napsali z čeho je. Teď jsem si barvil marabu na zkoušku z bažantí slepice na černo a je super. Používám někdy i mini marabu a to je ze slepic.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 20:31® feederman
-
Tak dnes opět super rybačka chytání pouze na bez proti hroty a dají se ryby zdolat. dokonce jsem 2 sbírající pstroužky vysušil na cdc jepku bez proti hrotu a je to lepší chytat na suchou bez proti hrotu než na goldy bez. Záběry jsou viditelné a tutové
Přikládám fotečku z mobilu jednu a jednoho goldíka.
- Neděle 18. srpna 2013 ve 20:21® LaMa
-
Pouzivate nekdo Turkey Marabou misto klasickeho Marabou, co se vsude u nas prodava, na lury? jaky je v tom rozdil? Hybe se to ve vode stejne nebo to ma nejake jine vlastnosti? Predem diky za postrehy
- Neděle 18. srpna 2013 v 19:43® Coturnix
-
feederman> K brýlím mám jen jednu věc. Neobjednávat, projít obchody a zkusit, jaké budou dobře sedět. Jednou jsem si objednal z e-shopu. Lehce přesahovaly obličej a nebyly dostatečně zaoblené. Jakmile jsem měl slunce v zádech, musel jsem je sundávat. Teď asi začnu shánět polarizační klip. Chrostíky jsem ještě viděl, ale obávám se, že na malé jepičky už to letos nebude nějako ono.
- Neděle 18. srpna 2013 v 19:23@ Palivec
-
Draky> Pokud vyčetl „tungstenový drátek“ „u Šimana“, tak jsi měl halucinace. Je použitý tungstenový (wolframový) výlisek na zádíčka křiváka. Drát je měděný. Ale s wolframovým drátem zkušenost mám. Wofram je mimořádně pevný a na provázání tělíčka z páva,pštrose a pod. aby se nerozpadalo po zásahu pstružích zubů, neznám nic lepšího, jako teňoučký wolframový drátek (nechce se mi hledat mikrometr a měřit). Zcela náhodou jsem dostal kdysi malou cívečku právě od Petra Vrablece a jaksi z ní ten wolfram neubývá.
- Sobota 17. srpna 2013 ve 23:22® feederman
-
LaMa> No jako já byl opravdu rád, protože z důvodu mého marodního mám opravdu špatnou dobu na ryby, ale zase aspoň že tak no já myslel, že tam ryby už pomalu nejsou a hele opravdu super rybačka. Já mám své polaroidy už asi 10 roků, ale jsou tak dobité, že si pořídím nové a hodí se mi to jak jsem již psal, tak mám ty narozky a na lepidlo za 1100,–Kč prdím a koupím si ty brýle stejně to lepidlo koupím, ale ještě počkám.
Tento příspěvek byl editován 17.8.2013 23:23:09 uživatelem feederman.Těším se příští rok na PP ta moucha je stejně věc opravdu super. Rovnou si také pořídím i novej mušák, a vše sestavím aby mi to pasovalo a sedělo.
- Sobota 17. srpna 2013 ve 22:50® LaMa
-
feederman> Taky sem byl u vody a bida…vody malo, tepla jak chcanky, ryby brali dost opratrne chvilemi jsem mel pocit ze se tech musek boji
po cca 10 potocacich sem to zabalil bo sem byl pomalu na infarkt, jeste ted be boli cela prava strana hrudniku az k rameni
Ono se sem tam stane ze ryba spadne
ale nebylo by to ani ono vytahnout kazdou rybu
To pousteni z BL hacku je super ze?
Jinak ja pouzivam obyc polarizacky za cca 300–400 kč na kazdou sezonu nove bo je mivam po roce dost dobite, tak neporadim…
- Sobota 17. srpna 2013 ve 21:27® feederman
-
Tak buď ty: http://www.zbozi.cz/…cim-okrajem/ a nebo asi spíše ty: http://www.rybarske-nej.cz/…-multi-layer
- Sobota 17. srpna 2013 ve 20:50® feederman
-
All> Tak pro všechny znalce z oboru muškaření. Sháním nové polaroidy. Doporučíte něco, chci to zejména za slunečna, ale aby krásně rozjasnili i při zatažení slunce nebo i do tmavých spíše stinných partií jako dnes za stromy byl stín a s mojemi již starými polaroidy špatná viditelnost, což by mi měla rozjasnit barevná skla polaroidů. Cena tak do 1000,–Kč. Zkušenosti a Vaše spokojenost s vašemi brýlemi včetně odkazů přivítám. Ale ne z E-bay!!