Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 17. srpna 2013 v 19:08® feederman
-
Tak jsem doma a neuvěřitelná rybačka asi 5 potočáků kolem 30 a nespočet záběrů šli pouze na goldy. Za sebe můžu říci, že jsem si zde nikdy nezachytal jako dnes a velice mě mrzí, že marodím. Jinak to tam musí být masírka, když začnou v podvečer sbírat. Dokonce jsem pokřtil ty háčky bez protihrotu dost záběrů neproměněných, jeden na bezprotihrot 3× vyskočil a vyháčkoval a jednoho jsem zdolal. Tak to asi na ně půjde LaMa měl pravdu mám nesmírnou radost ze všeho.
- Sobota 17. srpna 2013 v 15:09® Draky
-
Palivec> Zajimavej blesoun rozhodne.
Mas zkusenosti s tim tungstenovým dratkem?
- Sobota 17. srpna 2013 v 10:40@ Palivec
-
feederman> No na večer bych dal spíš pupu potočníka…
- Sobota 17. srpna 2013 v 10:29® feederman
-
Tak ještě pár kousků a za chvilku vyrážím
Večer dám vědět jak to dopadlo, ale již předem budu rád za alespoň jeden kousek pstroužka. Po tom návalu lidí a velké vodě je to téměř prázdné.
- Sobota 17. srpna 2013 v 8:00@ Palivec
-
Abych mladé neblbl a nehodili náhodou po obchodech a nežádali „partridge“, přiznávám barvu. Jde o koroptev polní http://cs.wikipedia.org/…v_poln%C3%AD. Zkušenějším se omlouvám.
- Sobota 17. srpna 2013 v 7:55@ Palivec
-
feederman> Kťiváka, gammaruse pstruzi berou i ve fantastických napodobeninách majících dost daleko od reality. Včera jsem chytil potočáka na gammaruse délky cca 3 cm, tělíčko nalité olovo + epoxy s flitry, nožičky zelené. Měl jsem ho na klobouku asi 5 let. Nastuduj si, kde gammarusi žijí, jaké mají barvy. Chytat s nimi ve středu řeky a ve sloupci není to optimální, tam se oni nezdržují…Před lety jsem si je nosil domů a zaléval lakem a studoval. Průkopník vázání mušek na zaoblené háčky (jeden z prvních v Evropě určitě, i Křivanec neznal nikoho před ním), Peter Vrablec z Prievidze, na muškařské konferenci v září 1988v Ivančicích u Brna, popsal jejich vázání dobře a od té doby se toho moc nezměnilo. Tehdy populární „mazurka“ od Dr. Václava Mazury z Brna, byla téměř „tajná zbraň“, ale Mazuru nenapadlo ohnout háček do obloučku, jako to dělal Peter Vrablec. Velké firmy začaly vyrábět „křivákové“ háčky až po letech.
Můžu se mýlit, ale jen v detailech…
- Sobota 17. srpna 2013 v 7:36@ Palivec
-
Palivec> Překrytí může být všelijaké…
- Sobota 17. srpna 2013 v 7:33@ Palivec
-
Draky> TOP blešoun se dělá trochu jinak. Tady to máte. http://shop.siman.cz/index.html?… Kdysi měl Honza Šiman na stránce i video. Ale i fotky jsou postačující. Já si dávám tu práci, že aplikuji i peří z divného ftáka (Angláni nevím proč, píší „HUNGARIAN PARTRIDGE“, http://www.ebay.com/…an-partridge).
- Sobota 17. srpna 2013 v 0:08® feederman
-
Draky> Olověný drátek tam dávám mám jak trubičku, tak placičku. Ocásek tam být nemusí a podle mě hodně zesiluje i to tělíčko. Vyčesávání to máš pravdu vyčešu to pořádně. Jinak hold je najedu já na ně nikdy nechytal,protože jsem na ně nikdy úspěch neměl. ale patří to mezi základy potravy pstruha, tak uvidím ráno navážu ještě pár goldíků a odpoledne vyrazím mušit
Těším se celkem posledně tam sbíral jeden šikula, ale já měl u sebe pouze vláčák a mušak jsem nechal v autě. Doufám, že bude při chuti i zítra pak to projdu na goldy a uvidím.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 21:28® Cudla
-
Draky>ideální je,pevně uchopíš toto,projedeš hřebenem a máš kvalitní materiál kterým vytvaruješ tělíčko bobeše omotáš barvenym pštrosem hřbítek a to ostatní je už stejnej postup.Kočka saje vodu tak do metrový hloubky ani zátěž nepotřebuješ…Čája když začnu vázat tak za peříčko si nechá všechno líbit
Tento příspěvek byl editován 16.8.2013 21:29:59 uživatelem Cudla. - Pátek 16. srpna 2013 ve 20:30® Draky
-
feederman> Na hacek se namotava olovenej dratek a i s nim de udelat doce stihloun.
Osobne bych mu nedelal ten „ocasek“ a poradne z nej vyces chlupy.
Vubec se toho neboj.
Tady je jeden z mejch top blesounu – uz je malo svetla a jen jsem to rychle udelal mobilem.
- Pátek 16. srpna 2013 v 16:18® feederman
-
No já jsem někde vyděl rotační svěráček na bazaru za 1500,–Kč, ale bůh ví co je to zač škoda, že to již nemohu najít…
Jinak mi dnes přišli háčky, tak házím fotečku a rovnou ještě jednou chrostíka. ale fixa na hlavičku bude, až večer. Musím je také pilovat jak jsem již psal je to jednoduchá moucha, ale pro mě je složitá. Ten tvar, aby vypadala jako tady ten vzor: http://www.musky-muskareni.cz/…ks_8124.html. Nevím jestli je zatěžujou ale asi ne jinak by to nemohlo být tak štíhlý no uvidíme.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 13:19® LaMa
-
Ja vazal dlouho dobu na rotacni Danice, byl sem s nim velmi spokojeny ale leta vzali za sve a sel sem do vyssiho levlu
S rotacnim pakovym od Tvrdka maximalni spokojenost (nechal jsem si ho upravit – tycka ktera slouzi k rotaci tak tu sem si nechal predelat do L, klasicky je rovna I, a otvirani celisti je klasicky za celistmi tak sem si to nechal predelat do predu pred celisti). Rotaci vyzivam skoro porad pri krouzkovani, dabovani, telicka z odraneho paprsku pava, lakovani trebas pakomaru, zalivani telicek do laku atd atd… navic pri rotaci porad kontrolujes musku a hned vidis kde je trebas chyba…uz si nedovedu prestavit vazat bez rotace
Karticku do Makra nekde mam ale nevim kde
njn kdyby nekdo nebyl bordelar tak by ji i nasel
- Pátek 16. srpna 2013 ve 13:11® Draky
-
Coturnix> Souhlasim
ja bych to asi nejvic ocenil pri tvoreni telicek treba z bazanta. Jsou to krehke srpky a bylo by to trosku sikovnejsi, ale da se to docela dobre delat i bez toho.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:58® Coturnix
-
Taky mám klasického Tvrdka. Rotační jsem měl možnost vyzkoušet. Kdybych vázal profi, určitě do něj jdu. Podle mě kroužkování u klasických suchých a nymf není tak velká výhoda. Rotace se mi hodně líbila třeba pro kroužkování zonkerů, lakování hlaviček a takové ty finální upravovačky suchým zipem, kde je fajn si výsledek prohlédenout a dodělat z více úhlů. Takže „ušetřené“ 3~4k jsme narval do kvalitnějších skalpů atp.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:46® feederman
-
Draky> Vím, že je to dražší no právě proto se ptám, kdo co má doma a jaký typ + spokojenost. Popřípadě zda-li se najde někdo, kdo jej má na prodej a nebo o někom ví, kdo již třeba končí.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:37® rabbit
-
LaMa> nene je to klasický toluen a kartičku má dnes kde kdo
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:33® Draky
-
feederman> No asi ulehcilo, ale zaroven je ten sveracek vyrazne drazsi, takze se musis rozhodnout jak moc chces usnadnit praci.
Ja mam klasickyho Tvrdka.
Jinak na ten zivnostak ti vydaj 2 karty, takze se to da resit pres znameho.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:17® feederman
-
No právě pouze na živnosťák a když máš tu kartičku, tak asi musíš mít živnost :. Jinak když jsme už u těch svěráčků, co máte doma? Hlavně tedy rotační za nějakej dobrej peníz? Také si chci pořídit mám jen obyčejný a při kroužkování by mi to hodně ulehčilo práci, alespoň teda myslím.
- Pátek 16. srpna 2013 ve 12:06® Draky
-
LaMa> Nevim jestli to je porad, ale pamatuju si, ze do makra si potreboval takovou tu kraticku, kterou ti dali jen na zivnostak, takze ho tam asi diky tomu muzou prodavat.
- Pátek 16. srpna 2013 v 11:15® LaMa
-
rabbit> a není to toluen smes? Je fakt ze v Makru sem se po tom nikdy nedival.. Jinak ho mam uz doma
Mates: no zkusim se poptat… s p.Tvrdkem mam prozatim same dobre skusenosti, bo jsem chtel rotacni pakovy sveracek upravit na prani a nebyl zadny problem
Tento příspěvek byl editován 16.8.2013 11:17:10 uživatelem LaMa. - Pátek 16. srpna 2013 v 11:01® rabbit
-
LaMa> toluen se dá koupit bez problémů snad jen v Makru
- Pátek 16. srpna 2013 v 7:48® Mates(původní)
-
LaMa> Zkus se zeptat pana Tvrdka, ale opatrně.
- Pátek 16. srpna 2013 v 7:21® feederman
-
LaMa> No jo právě kvůli těm lakům
chi chííí…
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 22:58® LaMa
-
feederman> jj uz jen na zivnostak kvuli fetakum
Tento příspěvek byl editován 15.8.2013 23:03:00 uživatelem LaMa.ale domluvil jsem se v praci a uz je na ceste i s dvouslozkovym epoxidem na pakomary… no ono to vazani je navykove a uz vim proc
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 22:51® feederman
-
LaMa> Aha no tak toluen ti už prodají pouze na živnosťák ne?? Tak snad bych jej taky nějak sehnal..
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 22:47® LaMa
-
feederman> hlavicky lakuji lakem od Buka (Head Lacquer)
tady to jde videt lip…trosku problem je sehnat toluen na redeni, ale zitra mi dovezou sedmicku tak muzu lakovat do aleluja
nebela to a krasne to drzi a kdyz tim prelakujes celou hlavicku tak to ma i hezky efekt
jinak staci zakapout jen uzlik
Na majovky se nejlip chyta kdyz se roji, jinak to nema moc smysl vytahovat z krabicky…
Tento příspěvek byl editován 15.8.2013 22:51:05 uživatelem LaMa. - Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 22:44® feederman
-
LaMa> Čím máš udělanou tu hlavičku myslím zakápnutou. Jinak já nevím, ale tak zítra vyzkouším to tělíčko cdc dubingem který nainpregnuji, ale jaký bude výsledek nevím…, tak jako spíše to bude v krabičce jako poslední vzor, kdyby nechtěli sbírat jiné.. zkusit se má vše..
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 22:28® LaMa
-
feederman> Ty vyvazane telicka usetri dost casu
tady mam jednu nepovodenou majovku i nepovedene foto
ty povedene mam vsechny porvane bo obcas se u vody hodi
plovaci schopnosti nic moc
proto telicka uz priste budu vazat z polycelonu
ty vyvazene to chytis jednu rybu a muses to prevazat bo uz to neplave dokud to nevyschne
BTW: nevite proc mi rezivi celisti od Tvrdka? je to normalni?
Tento příspěvek byl editován 15.8.2013 22:32:42 uživatelem LaMa. - Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:34® feederman
-
Mates(původní)> Koupit hotová, tak to by mne ani nebavilo…