Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 13. srpna 2013 v 11:11® feederman
feederman

All> Každopádně jsem nikde nepsal nic o sintetice používám vše přírodní možná u dubbingu, že si přidám umělá vlákna např lesklá, ale jen pár. Jinak to UV lepidlo se dá použít i na zakápnutí hlavičky nejen těla mouchy např. u pakomára, ale jak říkám je to drahé a já raději používám lak za pár švestek :-) Píšete, že máte své osvědčené mouchy, ale aby jste sem pro mě hodili nějakou inspiraci, která je osvědčena to ne :-)) , ale aspoň se zde konečně diskutuje. a já se jdu podívat co mi přišlo. Teď tu byla pošta.

Úterý 13. srpna 2013 v 9:36® Tom 11
Tom 11

Palivec> Nabízí se ještě jedna možnost, a to ta že neumím používat CDC dabing,protože jsem ho po dvou pokusných mouchách hodil na dno kufru :-) Možná tam ještě je :-) Můžeš mě poučit, rád se naučím něco novýho.

Tento příspěvek byl editován 13.8.2013 09:37:23 uživatelem Tom 11.
Úterý 13. srpna 2013 v 8:10® Tom 11
Tom 11

Palivec> Nejsem odborník, nepoužívám umělý materiály, stejně jako lidi kterých jsem se ptal při začátcích, když dubbing tak králík a ted momentálně stejně chodím jen se suchou(bez dubbingu). Taky jsem si ho koupil na začátku a mušky z toho po první rybě byly hotový, místo toho jsem začal dávat vo pírko CDC víc a jsem spokojenej. A teď už vím, ze svých slabých zkušeností, že rybu nezajímá dubbing, zajímá jí silueta na hladině. A upřímě nemám rád když se do mě někdo naváží kvůli názoru. Ty jak vidno jsi názoru jiného, budiž, ale mě ten můj nikdo nevymluví :-)

Úterý 13. srpna 2013 v 7:33@ Palivec

Tom 11> Nesmysly, syntetický dabing vodu většinou nepřijímá. Ani mazat jej nemusíš. Vidím, že se zrodil odborňýk…

Úterý 13. srpna 2013 v 6:17® Tom 11
Tom 11

feederman> CDC dubbing je potřebnej asi tak jako ty UV laky :-) Pokud to neošetříš nějakým mazadlem (CDC Oil, HENDS, jsem si ted pořídil a super)tak se to nacucne vodou stejně. Ale muškuju a vážu jen rok takže na mě nedej :-)

Pondělí 12. srpna 2013 ve 23:01® Draky
Draky

feederman> Jj lak. Jak rikas – jeden vylet k vietnamcum a zas si muzes frcet. :-) S tim UV jsem nikdy nedelal, jen jsem to videl na videich a moc me to nezaujalo. Nebylo to spatny, ale byla by to dalsi sranda na kterou by me ryby nebrala (ted urcite nastvu spoustu muskaru :-D ). Je to hezky, ale nic co bych musel nutne vazat a zatim mam dost prostoru na experimentvani s mejma vyzkousenejma typama much, takze nemam nutkani hledat dalsi „novinky“. :-) Jinak bych to asi v sade nekupoval, protoze si myslim ze jako „rybarska“ potreba to bude zbytecne drahy. :-)

Pondělí 12. srpna 2013 ve 22:44® feederman
feederman

Draky> Jako lak ju? to není drahý na nehtíky :-) Včera jsem koukal na ty UV lepidla a jako ta cena to je ďarda… Jak mi to vydrží dlouho?? Koukal jsem, že s tou baterkou za něj chtějí 1100,–Kč což budu muset asi napsat ježíškovi a nebo teď mi napadá, že mám za necelý měsíc narozeniny :-) Jinak zítra mi přijde domu nějakej novej materiál, tak budu vázat. Melo by mi přjít CDC peří asi 7 g, tak jsem zvědavej co to bude, taky nějaký skalp, dubbing, a i cdc dubbing, narazil jsem na kluka, kterej končí a rozprodává, ale skalp je novej z krámu, protože jsem neměl doma černýho kohouta, tak než seženu jsem musel objednat. :-)

Pondělí 12. srpna 2013 ve 22:09® Draky
Draky

feederman> Mozna uz je moc hustej, takze si ted budu muset koupit novej. :-)

Pondělí 12. srpna 2013 ve 21:30® feederman
feederman

jepice> Tak jsi zpět ju? :-)

Neděle 11. srpna 2013 v 18:13® feederman
feederman

LaMa> Ted jsem udělal svojeho prvního červenej se stříbrnou lametkou, kterého jsem zalakoval, akorát, ten lak je už nějakej divnej všiml jsem si toho už při zakápnutí hlaviček u jiných much, asi je to stářím … dělá takovou divnou strukturu jako takové krystalky nebo co je to…

Neděle 11. srpna 2013 v 18:08® LaMa
LaMa

feederman> jj ja opet vazal ;-) i kdyz sem mel v planu jit puvodne k vode…je treba doplnit i pakomary bo leto jednou skonci a na podzim bude trebas byt pripraveny i na jezero…a kdo je pripraven neni zaskocen ;-) jen sem zjistil ze mam vsechny laky huste a nemam to cim naredit abych je mohl zalakovat :-((

Neděle 11. srpna 2013 v 16:54® feederman
feederman

Draky> No to víš, tak od toho to diskusní forum je a hlavně nás tu spojuje všechny to samé a to je ta krása u vody :-) Je pravda, že jsem většinou pouze pročítal a nikam moc nepsal pouze do z lovu. Teď, ale koukám, že sem stejně píší stále ti samí. :-)

Neděle 11. srpna 2013 v 15:21® Draky
Draky

feederman> Ses tu nejak rozpovidal. :-D Ja ted nevazu, protoze musim dokoupit hlavicky a ani se ted moc nedostanu na ryby s musakem, tak nemam moc duvod vazat. :-)

Neděle 11. srpna 2013 v 15:16® feederman
feederman

Ahoj, zase sedíte u svěráčku a vážete ju? Dlouho zde nikdo nic nepsal…

Sobota 10. srpna 2013 ve 20:39® LaMa
LaMa

brčal> jestli budes mit cestu okolo tak mi to muzes hodit budu v praci ;-) kdyby si mel na prodej i plechovku toulenu tak ji muzes pribrat ;-)

Sobota 10. srpna 2013 v 19:40® brčal
brčal

LaMa> v pondělí jedu na poštu a mám tam ten tvůj drátek 0,5 a 0,4 a 0,3 mm. Pokud chceš hodím ti ho do práce jak pojedu kolem nebo dám Hekymu ?

Sobota 10. srpna 2013 v 19:16® feederman
feederman

Také jsem zkoušel z odraného páva, ale jednotlivé článečky mi nějak nejdou vidět. Možná jsem měl slabé stéblo, ale když já tam jiné nemám. Jinak volavku by jsem chtěl taky máš nějaké dodavatele. To samé CDC jaké doporučíte? Popř. mi sem prosím naházejte odkazy, nebo do zpráv.

Sobota 10. srpna 2013 v 18:44® brčal
brčal

LaMa> nevím z BQ nevážu skoro vůbec a moc na to nechytám. Mám radši přírodní materiál na suché mušky. Klasické Brčko z páva je pro mě nepřekonaná muška nebo tělíčko z Volavky, Olivku dělám klasicky z nitě. Dlouho jsem nemohl sehnat olivovou volavku . Teď ji budu mít zase :-D

Sobota 10. srpna 2013 v 18:17® LaMa
LaMa

brčal> olivovky jsem vyradil uz pred cca 2 rokama bo sem jich mel pul krabicky bo kazdy rikal ja na to chyta a me to vubec nezrali, stejne jako sede, tak nevim… stejna muska, stejna veliost, hnedé z BQ a tu zerou, olivovy BQ nic … uvazu ji stejne od svetle po tmave olivovou a nic… no občas se neco spletlo, nerikam ze ne… mozna bude chyba v tom BQ, nevim…

Sobota 10. srpna 2013 v 17:55® brčal
brčal

LaMa> tak to si asi jediný :-D Olivku mi žerou na všech ravírech co jsem chytal. Jedna z nej na Lipana jenže těch je už poskromnu :-((

Sobota 10. srpna 2013 v 17:46® LaMa
LaMa

brčal> tady s tema jepkama si chytal na labske? ja nevim proc ale me olivove proste nic nezere :-(( krasnej duhak! uz se tesim az taky budu boutovat jak te vidim na BB :-)

Sobota 10. srpna 2013 v 17:04® feederman
feederman

Brčal> No jo máš je hezčí, já mám tady jednu na zkoušku, ale nic moc hlavně tu hlavičku tím lakem nějak jsem ji asi nenechal zaschnout.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100814.jpg
Sobota 10. srpna 2013 v 16:54® brčal
brčal

Omlouvám se háček je SLD :-)

Sobota 10. srpna 2013 v 16:07® feederman
feederman

brčal> Krása :-) jdu na ně :-)

Sobota 10. srpna 2013 v 16:03® brčal
brčal

LaMa> já jsem nedávno svázal Partridge SD :-) a dokonce i vyzkoušel. Heky nenadával :-D a nevěděl že o tam má.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100811.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100812.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100813.jpg
Sobota 10. srpna 2013 ve 13:17® feederman
feederman

LaMa> Super, aspoň nejsem jediný, kdo sedí u svěráčku :-) :-D

Sobota 10. srpna 2013 ve 13:03® LaMa
LaMa

feederman> na dovolene ne, ale u sveracku ;-) dovazuji Partridge Spider… letos jsem to vyzkousel a muzu rict, ze jsem velice mile prekvapeny ucinosti mouchy…

Sobota 10. srpna 2013 ve 12:44® feederman
feederman

Koukám, že zde diskuse stojí, to jste všichni na dovolené?? :-|

Pátek 9. srpna 2013 ve 23:03® feederman
feederman

Cudla> Přesně tak a já doufám, že ty moje jsou chytací, tedy aspoň v minulosti byly. Jinak s tím zvětšením máš pravdu a podruhé si dáš alespoň pozor co a jak děláš :-) . Já marodím, tak tu můžu strašit ještě chvilku. Dobrou.

Pátek 9. srpna 2013 ve 22:56® Cudla
Cudla

Jdu do peří ráno jdu du roboty a nevim co mě čeká.......dobrou