Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. srpna 2013 ve 22:54® Cudla
Cudla

Právě to když to nafotíš tak si to zvětšíš a hned si řikáš tady sem to a to a měl sem to,ale když vystřihneš mouchu na 18 háku tak se ti zdá pouhým okem dokonalá a není co řešit.Proto říkam jsou dva druhy much,jedny pro voko a druhý chytací.Švára by dodal ještě jí trochu vožužlat a pak je to vono… :-O

Pátek 9. srpna 2013 ve 22:35® feederman
feederman

Cudla> No proti hroty brát s rezervou celý život jsem chytal s nimi a problém nebyl. V nejhorším se dají zamáčknout, ale pak se musí počítat s tím, že když to nejsou origo bezprotihrotu, tak ryby můžou padat, ale to je stejné jako bez proti hrotu, tak když se povolí šňůra, tak taky budou padat, podotýkám, že tomu tak být nemusí pokaždé. Focení much je teď už parádička s digitálem, který má krom makra i super makro, ale třeba ze 6 fotek vyberu pouze jednu. No jukni do mého fotoalba, tam mám nějaké vzory a koukni jak záleží na osvětlení, ty molitany respektive leštící kotouče mají stejnou barvu a stejně je pokaždé jiná. :-93; . Jinak děkuji za pochvalu vázání mě baví a pořád se snažím hodně zdokonalovat. Jinak se mi zdá že na těch fotkách ty mouchy nejsou tak hezké jako naživo jsou malinké a ty nedostatky jsou opravdu neviditelné jako s tím super makrem.:-/

Pátek 9. srpna 2013 ve 22:21® Cudla
Cudla

Já sem taky něco motal ale focení mi nejde.Máš je jedlý ,ale když zamáčkneš protihrot,není to ono BL háčky jsou troch jinak stavěný

Pátek 9. srpna 2013 ve 21:41® feederman
feederman

Cudla> Nóó velké díky také patří Tobě za doporučení :->

Pátek 9. srpna 2013 ve 21:36® Cudla
Cudla

feederman> koukam si se „rozkecal“ :-P

Pátek 9. srpna 2013 v 15:33® feederman
feederman

Tak a ještě jednu klasiku :-)

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100789.jpg
Pátek 9. srpna 2013 v 11:44® feederman
feederman

Tak včera jsem se byl podívat u kolegy ladamaj a přivezl jsem si od něho nějaké nové mě osobně moc né známé materiály na vázání a takhle dopadl testík tělíčka. Uvidíme jak to bude úspěšné, předělat nebo udělat jinak se to dá vždy. :-1

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100788.jpg
Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 23:42® Draky
Draky

jepice> No ta lihovka je prave jen na par hodu a to uz se me moc nelibi, ale zas nalakovat je nemam problem. :-) Ruzove telo a bila hlava si myslim, ze bude fungovat 100% … vazu si totiz neco podobneho, ale hlavicku mam teda zlatou, ale telo rozuve a za hlavicku delam bilej prouzek nebo jak se tomu rika odborne „hlavohrud“ :-D

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 23:36® jepice-zruseno

Draky> No já na to obyčejně taky peču, ale červená hlavička nějakej efekt kdysi přinesla. Oč je pak veselejší, když se mi stane na neznámým revíru, že mi zlatá půl dne nefunguje a odpoledne zjistim, že o měděnou se ty ryby můžou strhat. Myslím si, že svítivě žlutá s černou by mohla fachat, fialová a růžová mě nedávno napadla taky. Když sou ryby plachý, tak vážu bez hlavičky a zatížim olověným drátkem dovnitř. Jinak načernit se hlavička dá i lihovkou, když se jí ryby bojí – pár náhozů to ve vodě vydrží bejt tmavší, než se to umeje.

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 23:24® Draky
Draky

jepice> No docela si me vnuknul myslenku to otestovat, ale jako myslim si, ze tu rybu to zas tak moc netizi. Malo kdy jsem poznal mezi zlatou a stribrnou. Cernou uznavam, protoze si rikam, ze kdyz chci udelat nejakou nenapadnou (prirodni :-D ) musku, tak ta cerna tak dobre padne, ale extra zmena v uspechu taky neni. Fakt si vic vyhraju s bravama musky nez s cimkoliv jinym a to ze vazu naprosto obyc mouchy, protoze me ty slozitejsi nechtej zrat. :-D

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 23:16® jepice-zruseno

LaMa> Aha, ta v tom případě by mi stačily i nefialový :-D On ten lak rychle schne, na druhou stranu se ty malý kuličky blbě barví, aby to člověk nevopatlal.

Draky> Třeba na rotačkách to drží dost dobře. Ty hlavičky neumim posoudit – znám jenom mosazný stříbrný, poměděný a zlatý a nebo eolframový oranžový, zelený a zlatý. A na ty zelený mi nic nebere – asi taky nějakej problém, tentokrát mezi holinama a prutem.

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 22:43® Draky
Draky

jepice> Verim tomu, ze to bude drzet lip nez nektery koupeny. :-) Co jsem si treba kupoval u Hanaka cerny, tak do toho blbe rejpnes nechtem a najednou je pulka hlavicky odbarvena. :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 22:22® LaMa
LaMa

Draky> na googlu sem taky hledal a nenasel… :-(( asi nekde nejaka chyba mezi klavesnici a zidli :-D jinak uz objednano…

jepice> no pro me je jednodussi koupit uz barevne hlavicky, nemam cas na to jeste hlavicky barvit, sem rad ze se dostanu obcas ke sveracku a o wekendu k vode…ale diky za tip, mozna casem vyzkousim az nebude v zime o wekendu co delat ;-)

Tento příspěvek byl editován 8.8.2013 22:24:21 uživatelem LaMa.
Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 22:00® jepice-zruseno

LaMa> Nevim, jak moc to prožíváš, ale u Vietnamců mívaj laky na nehty v ceně od cca 15 kč nahoru ve všech barvách. Sice to asi nedrží tak jako ta origo barvička, ale nedá se říct, že by se to smylo dřív, než to utrhnu. Jen je třeba připomenout, že lépe vynikne barva laku na stříbrné hlavičce, než na zlaté, kde je pak o nějaký ten odstín tmavší (mám zkušenost s červenou). Vzhledem k tomu, že teďkons frčí různý barvy nejen hlaviček, ale třeba na přívlač i rotaček, chystám se z toho důvodu rozšířit arzenál nehtových laků k těmto účelům. V orvisáckým krámě v Praze jsem kdysi viděl hlavičky ve spoustě barvách, který by mě ani nenapadly, jestli tam byla fialová ale nevím, a jak to tam vypadá teď taky nevím.

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 21:59® Draky
Draky

LaMa> Byl to prvni odkaz na googlu. :-D Ses moc narocnej, tak se nemuzes divit. :-D Doufam, ze se aspon potom pochlubis ulovkem. :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 21:12® LaMa
LaMa

Draky> diky, tak tam se se nedival, skoda jen ze je metalicka :-(( ale kdyz nic jineho tak aspon to…lepsi jak dratem do oka… ;-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 21:03® Draky
Draky

LaMa> jako treba tohle? http://fliesfactory.com/…fialova.html?…

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 20:54® LaMa
LaMa

Shanim fialove (spise tvamsi fialova nez svetla) mosazne hlavicky ve velikosti 3mm… nemate nekdo nejaky tip kdy se daji koupit? cca 50–100ks…

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 20:05® feederman
feederman

LaMa> Jinak pěkná parmička :-) Jednou jsem se je taky pokoušel přemluvit pod mostem, ale nechtěli. Nadruhou stranu jsem rád, protože tam mezi nimi byli kusy i přes 80. Z mostu byli krásně vidět.

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 20:03® feederman
feederman

sfox> Jo jo vím nožičky jsem udělal z krepenáče, protože všude používám rezavého kohouta, nebo ne všude, ale většinou, je mi sympatickej :-) 9-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 20:02® feederman
feederman

LaMa> Stydím se právě za ty proti hroty, ale vždyť se dají přece vždycky zamáčknout ne?? :-1 :-| Jinak jsem zvědavý, jestli bude mít úspěch :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 17:26® LaMa
LaMa

na red taga se zlatou hlavickou mam i letos parmu 50cm ;-) misto pava pouzito spectra-pavi dabbing od hendsaku ;-) je to rychlejsi, vice to vydrzi a ryby to zerou tak nebo tak ;-)

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100779.jpg
Čtvrtek 8. srpna 2013 v 17:21® LaMa
LaMa

feederman co ty protihroty? ;-) ze se nestydis :-D

Tento příspěvek byl editován 8.8.2013 17:22:32 uživatelem LaMa.
Čtvrtek 8. srpna 2013 v 17:10® sfox
sfox

feederman> Red tag dobrej ,dělám ho podobně jako Draky,akorád páva nadabuji na nit,a nožičky šedá slípka.Šalom.

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 17:06® Draky
Draky

feederman> Jestli nezapomenu jako je u me zvykem, tak ji sem dam :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 12:27® feederman
feederman

Draky> Jo jo vím jak to vypadá. Tohoto jsem dělal jen z jednoho a tvar od šířky do špičky. Jinak, až budeš doma pošli mi fotku, abych jej viděl :-) Jinak tento je tvořený na 16 jepici háčku a vyfocený super makrem.

Tento příspěvek byl editován 8.8.2013 12:29:11 uživatelem feederman.
Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 12:16® Draky
Draky

feederman> Oviny po telicku. „Hlavicku“ delam tim zbytkem pera resp je to jen soudek za tou zlatou hlavickou (vemu 2 ocasni pera z pava a stocim je do sebe a tema to vsechno tvorim).

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 12:02® feederman
feederman

Draky> Jo tak ty tím zlatým drátkem uděláš oviny po tělíčku a nebo tím vytvoříš hlavičku. Jinak ocásek se dá zkrátit :-) koukal jsem, že všichni mají většinou jen takové kratší ocásky no asi to bude mít svůj účel.

Čtvrtek 8. srpna 2013 ve 12:00® feederman
feederman

Tom 11> Jo jo také dělám z rezavého kohouta teď jsem dal krepenatýho a za hlavičku černej dubink králík se žlutým, ale nejde to moc vidět.

Tento příspěvek byl editován 8.8.2013 12:04:25 uživatelem feederman.
Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:52® Draky
Draky

feederman> Delam mu mensi ten ocasek a telicko ma cele z pava – omotam hacek pavem az k hlavicce a pak vemu zlatej dratek a obtocim to tim.dratek ustrihnu a za tou hlavickou udelam ze zbytku pera (neustrihnes ho po namotavani na hacek) takovej soudek za hlavickou a je hotovo. :-) Dal bych ti fotku, ale jsem ted na chalupe a mouchy mam doma, jsou tu sice tatovo, ale uz jsou od ryb ozuzlany, tak by si tam stejne prd videl. :-D