Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:48® Tom 11
Tom 11

feederman> Když mu uděláš tělíčko z páva nebude tak " chlupatej " ale bude fungovat určitě i tenhle, já třeba ty nožičky dělám z rezavýho kohouta a taky dobrý :-) Když si večer vzpomenu hodím ti ho sem :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:45® feederman
feederman

Draky>Podle všeho by měl jít hlavičkou napřed no… Jak jej vážeš na tuhle mouchu jsem snad chytil pouze jednou rybu a to byla bez hlavičky byl to potočák no a kupodivu v klidné partii řeky a přes den :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:43® Draky
Draky

feederman> Redtag funguje pomerne dobre, ale taky to neni zarucena nastraha…ja ho vazu jinak, ale to neznamena, ze ten tvuj je spatne. :-) Hod ho do vody a uvidis. :-)

Čtvrtek 8. srpna 2013 v 11:36® feederman
feederman

Tak ještě Redtag-gold, prý by na to měl být také úspěch, vždy jsem to vázal pouze bez hlavičky, ale na jednom videu jsem viděl, že by to mohlo jít, tak můj první testík+foto. Pokud s tímto vzorem máte někdo zkušenosti, rád si je přečtu.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100767.jpg
Čtvrtek 8. srpna 2013 v 9:50® feederman
feederman

A ještě přidávám Goldíka :-) Dobré rady na vázání od Vás rád příjmu, zhruba před 4 roky na ně úspěch byl a na nic jiného, když ryby nesbíraly jsem nechytal :-)

Tento příspěvek byl editován 8.8.2013 09:52:36 uživatelem feederman.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100765.jpg
Středa 7. srpna 2013 ve 20:54® feederman
feederman

Draky> Díky :-)

Středa 7. srpna 2013 ve 20:52® feederman
feederman

Teď samostatně pouze parašutku CDC pouze na molitanu, ale vázal jsem ji už v přítmí, tak je nic moc.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100753.jpg
Středa 7. srpna 2013 ve 20:07® Draky
Draky

feederman> Urcite je to lepsi. :-)

btw: peknej musak :-)

Středa 7. srpna 2013 ve 20:01® feederman
feederman

LaMa> Tak jsem to zkusil bez pozadí rostliny pouze ve svěráčku a asi možná je tam opravdu rozdíl. Ještě zkusím pak pouze na papíru.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100752.jpg
Středa 7. srpna 2013 ve 14:08® Mates(původní)
Mates(původní)

Nils Master> Mám zájem, nabídku máš v osobní poště na Chytej.

Středa 7. srpna 2013 v 11:32® Tom 11
Tom 11

Nils Master> Neprodával bych :-)

Středa 7. srpna 2013 v 9:33® Nils Master
Nils Master

Mušky Ryna po dědovi, kdyby někdo chtěl ať se ozve… nevim jakou to má cenu, či jestli to někdo sbírá… je to pořád originálně zabalený

Tento příspěvek byl editován 7.8.2013 09:34:49 uživatelem Nils Master.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100740.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100741.jpg
Středa 7. srpna 2013 v 0:11® ZN
ZN

chybí troška pokory a sebereflexe. Něco je špatně.

Úterý 6. srpna 2013 ve 21:42® Draky
Draky

Palivec> Ne, ty mas smulu. :-P :-D

Tento příspěvek byl editován 6.8.2013 21:42:55 uživatelem Draky.
Úterý 6. srpna 2013 ve 21:27® jepice-zruseno

feederman> Jak jsem psal, ty křidálka už dělám z CDC, tohle je sice hezký, ale kroutí mi to vlasec, protože to je často více či méně vyosené. To tělíčko pomocí mnou používaného postupu není nikterak náročné.

Úterý 6. srpna 2013 ve 21:07® feederman
feederman

jepice> Jéé opravdu jsi mě potěšil děkuji moc. Vázání mě baví hodně já vlastně přestal asi před těma 4–5 rokama z důvodu, že z naší MP Ohře začali mizet pstruzi a celkově ryby. Teď se k tomu vracím, protože si vezmu příští sezonu PP a budu jezdí po pstruhovkách. Je mi 26 a z toho už vlastním rybářský lístek 16 let a předtím jsem chytal s tátou, takže rybařím od mala hodně mě to chytlo a baví mě to v posledních letech se věnuji zejména feederu, vláčce a mouše a u mouchy chci zůstat. Jinak chrostíka mokrýho budu dělat tenčího já jsem ho opravdu nikdy nevázal nešlo mi to. Jinak ten suchoš je moje nejoblíbenější moucha na večer je fakt super, akorát stačí jedna ryba a ty křidélka jsou ošklivá teď je ještě trochu přetáhnu lakem, aby měli větší pevnost, ale jinak i s rozbitýma křídlama na něj jdou. Jinak jedna jepka má tuším tělíčko z dubinku a ta druhá z toho odrného páva, ale je to špatně vidět. Od tebe by jsem chtěl naučit ty jepky s křidélkama nahoru to je dokonalost. Hlavně bych potřeboval vědět z jakých peříček jsou křidelka a postup sestříhání.. Tělička jsou nádherná rovněž mám o to velký zájem psal jsi, že jsi na FB.

Úterý 6. srpna 2013 ve 20:46® jepice-zruseno

feederman> Mušky máš krásný. Ten chrostík je udělanej pěkně, ale já bych ho dělal štíhlejšího. Podle mě štíhlejší propadává vodou rychleji i s malou zátěží. Pak taky mám pocit, že tito chrostíci bez schránek jsou skutečně nepatrně štíhlejší – to ale nevylučuje, že po tom ryby pudou jak vzteklý). Pokud to má být i na pstruhy, tak používám místo vlasce drátek, aby to neohryzali (možná by to řešil fluokarbon?). Suchýho chrostíka s klasickými křidélky jsem nepoužíval už hodně dlouho – dělám cdc. Tohle by mohlo být to pravé na opatrné ryby. Koukám, že toho už máš zmáklýho tolik, že je blbost abych nějak víc radil já. Je vidět, že patříš mezi lidi, kteří rádi vážou. Abych jenom neplkal, tak sem dám aspoň fotku z archivu. Mimochodem ty jepice už dělám s CDC křídly, ty jak jsou na fotce někdy kroutí vlasec při náhozu.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100726.jpg
Úterý 6. srpna 2013 ve 20:42® feederman
feederman

LaMa> Já to tam chtěl napsat, že mi to připomíná srnce, ale říkám raději nee, abych nebyl opět terčem posměchu jako s mateřským znaménkem… Stejně ten postup asi neznám, ale juknu po netu, třeba někde bude :-)

Úterý 6. srpna 2013 ve 20:31® LaMa
LaMa

feederman> to telicko je vazane do smycky a z barveneho bileho srnce a nasledne sestrihane do pozadovaneho tvaru…mega moucha na vecerni chytani kdyz uz neni na nic videt ;-)

Úterý 6. srpna 2013 v 19:38® feederman
feederman

LaMa> Jinak to tělíčko je z čeho ? to je nějakej ???

Úterý 6. srpna 2013 v 19:36® feederman
feederman

LaMa> No a otec mi to říkal a já bl..c musím vždy něco extra. Na fotech je to zřejmé a budu si dávat pozor a hned co něco uvážu dnes již však nevím, pač jdu zavařovat okurky sem hodím foto. :-)

Úterý 6. srpna 2013 v 19:28® LaMa
LaMa

feederman> tak kytka a stim drevem rozbiji celou siluetu musek :-(( zkus to jen polozit na papir… (muj nazor) nebo neco co nebude v pozadi s muskou splyvat… ja se taky pokosel o pukusy, ktere moc nevysli, a zjistil jsem ze stejne nejheci to ma MatesPB :-) a ze nejhezci to je jen na papire :-) proste kdyz tam neco pridas tak pak se straci detaily mouchy…viz foto na te prvni nevidis poradne detaily chlupateho hacku

Tento příspěvek byl editován 6.8.2013 19:31:50 uživatelem LaMa.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100722.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100723.jpg
Úterý 6. srpna 2013 v 18:43® feederman
feederman

jepice> Jinak koukal jsem na růžovku a obdobnou vážu také, patří to mezi nejoblíbenější mouchy co se týče lovu i vázání v jednoduchosti je síla. Jinak jsem tedy ráno nafotil nějaké vzory, tak jukněte a omluvte kvalitu fotek. Jinak larvu chrostíka neberte příliš vážně moc jsem na to nikdy nechytal a ani ji nevázal. Místo černých ovinu by měl být vlasec atd. Popřípadě za rady budu rád.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100718.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100719.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100720.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100721.jpg
Úterý 6. srpna 2013 v 18:33® feederman
feederman

Spayline> S tím dubinkem máš pravdu, některý prostě drží hůře a řádně se nedá na nit navinout a když jej více namotáš tak je to na háčku silné a ošklivé, takže by to možná na škodu nebylo. No uvidíme. :-)

Úterý 6. srpna 2013 v 18:31® feederman
feederman

jepice> Jo je mi to jasné, tak já jsem poprvé zkoušel vázat mouchy v r. 2000. Jednoduché snad již zvládám i když pořád se učím něčemu novému a pokaždé přijdu na nové materiály a postupy a zkouším a zkouším. Proto se na mě nezlobte, když k Vám směřuji úplně primitivní otázky jako včera s tím tělíčkem z pavýho péra a i když jsem to zkoušel, tak se to sice povedlo, ale asi jsem měl slabé stebílko a oviny nejsou téměř viditelné jako na videu, i když pominu to, že je to nejspíše zvětšené.

Úterý 6. srpna 2013 v 18:26® feederman
feederman

David H.> Davide díky mám stejný názor. Pokud někdo chce dělat zde z lidí hlupáka většinou poukazuje pouze sám na sebe.

Palivec> Ze strany Davida H. to bylo sděleno jasně a pokud nechceš reagovat na příspěvky tak aby jsi pomohl, tak se tomu raději vyhni prosím, nebo je přehlížej. Děkuji.

Úterý 6. srpna 2013 v 18:08® Spayline

feederman> Dabovací vosk je na první pohled zbytečný vopruz, ale smysl má u mizernějšího dubingu, který se špatně chytá na nit. Navíc působí jako prvotní impregnace. Nepoužívám, ale věřím v jeho efekt.

Úterý 6. srpna 2013 v 15:25® jepice-zruseno

feederman> Kdysi se zde objevil můj článek o růžovce: http://www.chytej.cz/…ska-ruzovka/ – dá se použít jakákoliv barva CDC. Možná, že s takto primitivní mouchou je vhodné začínat, pak je nutné si projít obdobím složitějších mušek, aby nakonec člověk zjistil (tak jako já), že podobné základní verze bohatě stačí. Podobně jednoduše dělám i ostatní typy mušek. V poslední době jsem od různých srstí a syntetických chlupů nebo paprsků pírek na tělíčka začal používat obyčejné tělíčkové nitě a zjistil jsem, že to rybám vůbec nevadí. Mnohem důležitější je, aby měla moucha správnou velikost, plavala když má plavat nebo se potápěla správně hluboko. Asi nikdy nedojdu k názoru, že nejuniverzálnější muškou je Liškova chmýřenka, která se dá používat jako suchá, mokrá nebo i streemer. Ale autorovi této mušky se nedivím, že mu tento jeden vzor na většinu situací úplně stačil.

Úterý 6. srpna 2013 ve 14:53® jepice-zruseno

Draky> Já ho udělám prstama taky poměrně rychle, ale když je mám často takový vodrbaný, tak mi po nich ta nit těžko klouže a zachytává se za kůži.

Úterý 6. srpna 2013 ve 14:51® HaD
HaD

Palivec> nedělej z lidí blbce, prosím. Každý se nenarodil s tak ohromnou inteligencí jako Ty a každý za sebou nemá výrazně více než půl století vzdělávání. Díky.