Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 5. srpna 2013 v 18:13® Piranha
Piranha

Mates(původní)> nevěřím že je Milda takovej fanda do čtení :-)

Pondělí 5. srpna 2013 v 18:04® LaMa
LaMa

feederman> ono je to jednoduche jak facka…jen dostat ten grift do ruky… muzu ti to natocit jestli mas zajem…pomalu, polopate…nic na finisru neupravuj…bo s timto finisrem jdou krasne i zakoncovat parachutky, nemusis to delat pres napr. propisku…mas na vrchu takove jako by S ?

Tento příspěvek byl editován 5.8.2013 18:08:14 uživatelem LaMa.
Pondělí 5. srpna 2013 v 17:26® feederman
feederman

Už mi poradili je zde na 7 minutě, ale je to docela složité: http://globalflyfisher.com/…es-fly-tying, tak ho upravím asi…

Pondělí 5. srpna 2013 v 17:16® feederman
feederman

Čoveče mám asi levé ruce, ale vždy mi nit vyklouzne nejde mi to mám to jiný jedině, že to upravím, ale aby to potom fungovalo…

Pondělí 5. srpna 2013 v 17:02® feederman
feederman

LaMa> Paráda děkuji moc jdu to vyzkoušet vypadá to jednoduše, ale napoprvé je to jako maturita :-D

Pondělí 5. srpna 2013 v 16:59® LaMa
LaMa

feederman> ten finisecher mam taky nebo alespon velmi podobny od Indie a muzu rict ze se s nim zakoncuje muska jedna basen ;-) je to vsechno na jedno brdo zkus mrknout sem mozna to pomuze

Tento příspěvek byl editován 5.8.2013 16:59:36 uživatelem LaMa.
Pondělí 5. srpna 2013 v 16:44® feederman
feederman

Čau chlapi, potřebuji poradit dnes jsem si koupil pomůcku na ukončení mušky respektive na zakončení ztraceným uzlem, bohužel nevím jak se to používá, zkoušel jsem to dle videí, ale mají zakončovače jiné. Jinak jim to jde velice rychle. Já ačkoliv jsem zkoušel vše možné, tak to prostě neumím. Jako nějakej uzlík se jako povedl, ale to kdybych měl dělat u navázané mouchy, tak ji mám celou rozvázanou a uzlík by ani možná nedržel, protože nevím, jak jsem to vubec udělal. Já měl na uzlíky vlastnoručně vytvořenou pomůcku a proto možná mám špatné návyky. Prosím pokud máte někdo stejný zakončovač nakreslete mi nebo hoďte mi sem nějaký odkaz či fotky nebo video. Děkuji moc.

Tento příspěvek byl editován 5.8.2013 16:47:40 uživatelem feederman.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100708.jpg
Pondělí 5. srpna 2013 v 9:22® Mates(původní)
Mates(původní)

Piranha> Pravda v tom je, proto jsem se ptal kde to četl, bo to nemá ze sebe. :-))

Neděle 4. srpna 2013 ve 13:10® satan666
satan666

Tom 11> diky za tip.nakonec sem volil neco podobneho a celkem to slo.

Sobota 3. srpna 2013 ve 23:18® Spayline

mildas> Hele, ty, jako muškař, nechytáš na mušky? A na jakou tedy berličku? :-)) ))

Sobota 3. srpna 2013 v 18:11® Tom 11
Tom 11

satan666> Já byl se suchejma chrostíkama a dobrý :-)

Sobota 3. srpna 2013 ve 14:16® satan666
satan666

zdravim.poradi nekdo jen tak orientacne,na jakou mouchu v tehle vedrech lovit?!diky

Sobota 3. srpna 2013 v 6:22® Piranha
Piranha

Mates(původní)> ono je na tom dost pravdy, vedení mušky, nebo nahození je taky dost o rybě jak o mušce.

Pátek 2. srpna 2013 ve 21:39® Mates(původní)
Mates(původní)

mildas> Kdo to kde napsal?

Pátek 2. srpna 2013 v 11:32® mildas

Ucinnost a neucinnost much je jen berlicka pro ty, kteri neumi chytat.

Středa 31. července 2013 ve 20:43® brčal
brčal

LaMa> je to jednoduché. Jen se to ještě neprodává a určo to budu mít. V prodeji to bude od 20.srpna kdy se to bude rozesílat po světě a pak dál. http://flymenfishingcompany.org/…l-fish-mask/ dostal jsem jen dva kusy hlaviček a to na testování. Někdy jim posílám svoje výtvory :-) na fotce :-)

Středa 31. července 2013 ve 20:31® LaMa
LaMa

brčal> vypada to zajimave, to by se mi hodilo na pludky rybicek a zonkery co vazu at se nemusim s*at s UV gelem… nemas nejake video jak se s tim pracuje? kdyby to bylo na vazani neco jednoducheho tak bych u tebe objednal… vypada to velmi dobre

Středa 31. července 2013 v 19:39® brčal
brčal

LaMa> hlavička je originál Fish Mask a je z fluoro-epoxy materialu. Dostal jsem to na zkoušku. Tak jsem neodolal :-)

Středa 31. července 2013 v 19:04® LaMa
LaMa

brčal> cau, z ceho mas tu hlavicku?

Středa 31. července 2013 v 18:36® brčal
brčal

Osobně chytám na vše co se namane :-) Furt něco zkouším. Teď v sobotu nebo neděli jsem si nachystal dvě mušky a jdu je vyzkoušet . První je na fotce. Trošku potrapím zubaté na pstruhovce pokud se jim bude chtít

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100604.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100605.jpg
Středa 31. července 2013 ve 14:19® Draky
Draky

mvincik> Ted frcim pryc, ale vecer sem snad neco hodim. :-)

Středa 31. července 2013 ve 14:15® mvincik
mvincik

Draky> Souhlasím s tebou, že je to více než o vzorech spíše o různých barevných variacích. Mohl by jsi mi sem hodit nějakou alternativu toho tvého Golda,

A když už jsme u toho vázání, co by jste mi doporučili na parmy? Nějak jim nemohu přijít na kloub…

Středa 31. července 2013 ve 12:41® jepice-zruseno

feederman> Když nechytám na svojí mouchu, tak jedině na takovou, kterou dělal táta nebo strejda nebo někdo jinej, kdo mi jí dal, takže je cennější, než vlastní.

Středa 31. července 2013 ve 12:04® feederman
feederman

Draky>Jo jo přesně tak dobré základy na vázání jsou všude na internetu jak říkám hodně se dá okoukat z videí, ať už českých či zahraničních postupy jsou téměř stejné a nejhezčí pocit je opravdu ten, když ryba zabere na vlastní mouchu :-)

Středa 31. července 2013 v 11:44® Draky
Draky

feederman> To ja to este zjednodusil…jedu skoro jenom goldheady a sem tam blesouna, ale zameruju se na barvy. Porad vymejslim nejaky barevny kombinace a funguje me to super. :-) po nejakym case zase zkousim nejakej novej vzor, ale vetsinou jen upravuju a doladuju ten starej. :-)

Středa 31. července 2013 v 7:44® feederman
feederman

jepice> No je pravda, že člověk vezme něco z této literatury poté zase z této, naučí se základy a váže já abych řekl pravdu, tak nejraději mám suchého chrostíka na večer, jepky přes den a goldkopy :-) A jsou vázány opravdu pouze klasicky, dubing tělíčko štětinky ocásek, (křidélka) a nožičky minutové vázání :-) a opravdu účinné :-)

Středa 31. července 2013 v 0:11® jepice-zruseno

feederman> No já jsem s tím taky zápolil s tima jeho vzorama, jenže tatínek a později strejda mě naučili vázat takovou tu klasiku a musím říct, že na mých revírech je to účinnější.

Úterý 30. července 2013 v 17:53® feederman
feederman

jepice> Jo složité jsou, ale je to hezky obrázek po obrázku vysvětlený a ryby mi na ně berou :-) . Nejlepší je internet you tube atd. Zde jsou přesné postupy je to barevné a dá se to krásně napodobit a pouze hodiny a hodiny vázání tě vedou k dokonalosti :-)

Úterý 30. července 2013 ve 12:19® jepice-zruseno

feederman> Edwardse mám taky. Krásný mušky, který jsou složitý a nechytaj ryby :-D Teda alespoň pro můj styl vázání je to nepoužitelný.

Úterý 30. července 2013 v 7:00® feederman
feederman

Tak to už máš jedno, zda-li broučky nebo mušky nééé? :-) Kniha vypadá slibně, ale já se učil podle této: http://rybarske-potreby.monfish.com/…44,1374.html a nemohu si stěžovat. Dnes bych si zapnul internet a you tube a vše tam je :-) .