Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 30. července 2013 ve 12:19® jepice-zruseno

feederman> Edwardse mám taky. Krásný mušky, který jsou složitý a nechytaj ryby :-D Teda alespoň pro můj styl vázání je to nepoužitelný.

Úterý 30. července 2013 v 7:00® feederman
feederman

Tak to už máš jedno, zda-li broučky nebo mušky nééé? :-) Kniha vypadá slibně, ale já se učil podle této: http://rybarske-potreby.monfish.com/…44,1374.html a nemohu si stěžovat. Dnes bych si zapnul internet a you tube a vše tam je :-) .

Pondělí 29. července 2013 ve 23:11® ZN
ZN

rabbit>

Karafiát??? Ten vydal Broučky :-)

Tento příspěvek byl editován 29.7.2013 23:12:39 uživatelem ZN.
Pondělí 29. července 2013 v 18:26® rabbit
rabbit

dravec15> jo a jukni do místní knihovny, u nás ji tam zrovna v 1 dílu mají :-)

Pondělí 29. července 2013 v 17:07® LaMa
LaMa

ale zase na druhou stranu, navazes si kdyz potrebujes takovou a takovou musku… nektere musky v obchode ani nekoupis a litat porad do obchodu abych doplnoval krabicky muskami tak za ten benzin co bych projel tak mam nejake ty vazaci veci :-D a pamatuji se jeste kdyz sem chytil svou prvni rybu na svou musku… udelala mnohonasobne vetsi radost nez na musku kupovanou ;-)

Jinak tu knihu muskareni a vazani musek si porid ale nevim jestli se ti podari sehant jeste prvni dil…jsou tam z jakeho materialu se vazou + nejake postupy ale tech na netu najdes mraky a obdobi kdy by je meli ryby zrat…

Pondělí 29. července 2013 v 16:22® jepice-zruseno

Draky> My máme doma takovej masakr věcí, že kupuju jenom nitě a háčky, občas zlatý hlvičky. Je to tím, že tatínek vázal už dávno a výbava se jen úměrně po dlouhá léta rozšiřovala, nějaký peří se povedlo někde zachránit a dostat. Někdy tedy přikoupím nějaký matroš, ale to se pohybuje řádově kolem 80 kč ročně a kupuju to jenom pro to, že se mi to líbí. Oproti přívlači nebo krmenímu na plavanou a položenou je to dá se říct levnější záležitost.

Pondělí 29. července 2013 ve 14:55® Draky
Draky

Tom 11> Njn, tak cim vic nakoupis, tim vic musis vazat. :-D

Pondělí 29. července 2013 ve 14:20® dravec15

Mockrát děkuji za rady.

Pondělí 29. července 2013 ve 14:12® Tom 11
Tom 11

Draky> Ušetříš neříkám že ne. Při tom kolik chce třeba Brčál za mouchu kterou doma udělám za čtvrtinu ceny. A to od něho jsou dokonalý a zdaleka ne nejdražší. Spíš myslím tu úplně prvotní zásobu všeho. já jen za háčky v první fázi dal těch 5K :-)

Pondělí 29. července 2013 v 11:48® Draky
Draky

Tom 11> No ja do toho investoval 5K a uz jsem okolo 1,5K usetril a to vazu par mesicu a zatim ani neprodavam. :-)

Pondělí 29. července 2013 v 11:37® Tom 11
Tom 11

dravec15> Zajímavý jak se, při cenách všech potřeb k vázání, do toho všichni hrnou :-) Kdybych to měl všechno spočítat (a to jsem si sveráček vyrobil doma) tak bych asi znovu nezačal :-)

Pondělí 29. července 2013 v 10:00® Mates(původní)
Mates(původní)

dravec15> Asi 5 sekund na googlu:

https://www.google.cz/search?…

Pondělí 29. července 2013 v 8:57® jepice-zruseno

dravec15> Chtěl jsemnavrhnout Kurnocika – Encyklopédia muškaření :-D Ale mušky se zlatou hlavičkou a jepice z CDC křidýlkem v něm ještě nejsou – a ty se dnes používají asi nejčastěji.

Neděle 28. července 2013 ve 23:16® rabbit
rabbit

dravec15> Karafiát – Muškaření a vázání mušek

Neděle 28. července 2013 v 19:54® dravec15

Dobrý den. Prosím vás, neznáte někdo knihu o vázání mušek. Ideálě aby v ní bylo: z jakého materiálu se moucha váže, postup vázání, doba nejlípe vhodná pro použití mušky atd. Prosím kdyby jste o nějaké takovéto knížce věděli, napište prosím název knihy a autora. Mockrát děkuji. S pozdravem Štěpán Pelz

Neděle 28. července 2013 ve 12:02® satan666
satan666

LaMa> dik za tip.neco podobneho v krabce mam.ja vcera na prehrade zkousel zlatou zatizenou a ani ty okouni proste nechtely dobrat.moc ryb videt nebylo,a dyz jo dopadlo to jak sem psal.dokonce i straz prisla zrovna ve chvily kdy sem tocil snuru a moc nechybelo a tipka sem svihnul mouchou.hehe,,do­cela sem se u toho pobavil..

Neděle 28. července 2013 v 11:42® LaMa
LaMa

satan666> vcera bylo taky horko jak cip a muzu rict luxusni pochytanicko, ale chytal jsem jen pod splavy bo je malo vody…popichano mraky potocaku :-) vespod jsem mel mokrou a na privesu goldika viz foto… k veceru se zacali zvedet ale krabku se suchymi jsem nechal v aute :-(( … ta mokra stribrna jako by breznovka je masakr…k vode to urcite smysl ma jit…

Tento příspěvek byl editován 28.7.2013 11:47:44 uživatelem LaMa.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100517.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100518.jpg
Neděle 28. července 2013 v 10:01® satan666
satan666

ahoj.tak co myslite Musaci..pujde to v tomhle vedru aspon na neco…ma vubec smysl jit k vode..kdyz jo,asi spis na suchou to zkusit..

Sobota 27. července 2013 v 15:55® jehla

Chorchus> kdyžtak někdy jukni na moje pološílený, zravidla hlavně muškařský stránky..:

http://jehla-hamsterflyfishing.blogspot.cz/

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100502.jpg
Sobota 27. července 2013 v 15:43® jehla

Chorchus> bylo mi potěšením, díky za zapalovač, odvedl skvělé služby…taky jsme něco chytili, fajn týden to byl…tak zase někdy..:-))

Pátek 26. července 2013 ve 22:09® Chorchus
Chorchus

jehla> Ahoj, jestli jsi Jehlo na té prostřední fotce uprostřed, tak jsme se před týdnem potkali na na boatu na Labské. Věnoval jsi mi vykulenou mouchu. Byl jsem tam s mým klukem. Bylo nádherně, rybky se nachytaly a rád jsem tě poznal.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100479.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100480.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100481.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100482.jpg
Čtvrtek 25. července 2013 ve 13:12® jehla

Kdo jste bylki na Belly boat cupu, video udělal Martin „Aban“ Brabec, je k vidění třeba na:

http://jehla-hamsterflyfishing.blogspot.cz/…up-2013.html

a je tam i odkaz na jeho stránky, má tam i další hezký věci…:-)) na fotce je autor videa ten vlevo, jo…?

výsledky a pár dalších fotek najdete tady:

http://jehla-hamsterflyfishing.blogspot.cz/…r-z-bbc.html

jinak jiný fotky nikdo další holt neposlal, škoda…

Tento příspěvek byl editován 25.7.2013 13:14:36 uživatelem jehla.
foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100449.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img100450.jpg
Středa 24. července 2013 v 18:47® feederman
feederman

Piranha> Souhlas a mají mojí podporu…

Středa 24. července 2013 v 17:50® Piranha
Piranha

hraji> Myslím že je to dokonce podporované svazem, já osobně dávám palec hore pač je to jen dobře.Je to pstruhová voda tak pstruh.S těma sumcema mi to přijde jako malinko mimo mísu přirovnání,

Středa 24. července 2013 v 15:10® feederman
feederman

ZN> Ne ne, tam mě to prostě dostalo, je mi jasný, že se to stejně nezmění, ale dosti mě tam urážel a vysmíval se pan ing. To je jedno. :-) Ať si dělá kdo chce co chce. Není tak?

Středa 24. července 2013 v 15:02® ZN
ZN

feederman> vidím, že už řádíš i tady, Tonceku.y :-)

Středa 24. července 2013 ve 14:46® HaD
HaD

LaMa> podle mě i ten nejmenší. Vycházím ze zkušeností na lodi, kdy i za hodně silného větru loď velmi zabrzdil obyčejný větší vezírek s vhozeným kamenem.

Tento příspěvek byl editován 24.7.2013 14:46:26 uživatelem HaD.
Středa 24. července 2013 ve 14:17® feederman
feederman

Pokud dobře čteš, tak tam píše, že to pořádá společně za přítomnosti rybářského svazu, kdy jde pouze o sponzorní dar, tak prosím čti ještě jednou a poté komentuj a ještě k tomu negativně. Již 2× vysazování proběhlo co jsem tedy četl a ČRS toto podporuje a krom toho i přispívají penězi.

Středa 24. července 2013 ve 13:10® hraji
hraji

Pročetl jsem si text zveřejněný na uvedeném blogu a nemohu se zbavit intenzivního dojmu, že pak architekt se rozhodl k nějaké akci, podle něj bohulibé, aniž se zatěžuje takovými podružnostmi, jako je veterinární zákon, zákon o rybách a další legislativa. V konečném důsledku to minimálně přestupek, možná dokonce TČ. Děsím se myšlenky, že se najde nějaký podobný „aktivista“ , který se rozhodne, že má třeba na našem revíru málo sumců. Prostě je to celé postavené na hlavu.

Úterý 23. července 2013 ve 23:21® feederman
feederman

Čau kolegové, jistě se zde najdou rybáři(muškaři) ze Severních Čech, kteří znají řeku Ohři a vědí, že na této vodě ubývá rybí populace. Na internetu jsem našel stránky přátel Ohře, kteří již chtějí proti tomuto bojovat a opět ryby konkrétně PP a PD na pstruhovém úseku pod Nechranicemi dosadit. Určo to stojí minimálně za přečtení, i já jsem na jejich účet před malou chvilkou přispěl nejnižší částkou 300,–Kč a to mám povolenku mimopstruhovou. Odkaz je zde: http://kpo-klubpratelohre.blogspot.cz/ nevím, ale myslím si, že je to na dobrou věc. Jen doufám, že se toho nechytí masaři a nepůjdou to hned vymastit..