Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 21. července 2013 ve 23:06® mildas

Člověk sem po týdnu vleze a nestačí se divit. Tolik mouder snad ani nevstřebám.

Neděle 21. července 2013 ve 13:43@ Palivec

regulus> Já mám antipatii k lovu ryb obecně, chech. Mi to připadá s tím zakazováním Frantíka úplně ujeté. Když si přečteš jak píše Křivanec o divadle s jigovými muškami před MS na Slovensku a impulsu, který to dalo rozvoji používání „kuliček“, pochopíš, jak to myslím. Soudím, že chujoviny působící proti všem novinkám, které generují všelijací idioti, jsou adekvátní boji s dopingem ve sportu. Jedni vydělávají na produkci dopingových látek, druzí na jejich detekci. „Fázový posuv“ mezi novinkami a schopností jejich detekce a zákazu je cca 5 let. Když jsem se vrátil z emigrace a na první okresní konferenci rybářské organizace mne „revolucionáři“ bojující proti móresům hajzlů, co funkci zneužívali pro obohacení, nanominovali a posléze zvolili za podpředsedu organizace. Senilní dědkové, tehdy mladší, jako jsem dnes já, mne zlikvidovali v hlasováních směřujících k vymýšlení toho, jak rybářům klást překážky. Proti přesile 9:1 jsem neměl šanci. Taky výsledek plyšáku… Rezignoval jsem a šel na ryby.

Neděle 21. července 2013 ve 13:13@ Palivec

ZN> Zdeňku, já už cca 50 let vím, že nésu neomulné, ale v tomto se nepletu. Z MRKu vím, že cosi vyrábíš, ale nesledoval jsem co a z čeho. Ten polystyrén máš na fotce.

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img100345.jpg
Sobota 20. července 2013 ve 21:43® ZN
ZN

Palivec> žabožrouta chytám rád. Ale neupsal jsi se s tím polystyrenovým signalizátorem?

Signalizátory si dělám sám, dělám je i pro pár známých a kamarádů. Právě k vůli viditelnosti. Takže nějakou zkušenost s tím mám. Ale polystyrenové, to mi hlava moc nebere.

Sobota 20. července 2013 ve 20:09® regulus
regulus

Palivec> francouze nepoužívám, tak nějak k tomu mám jakousi osobní antipatii i když naprosto nepochybuji, že to je nejspíš velmi účinná metoda. Jsem trochu konzerva a né že bych se novinkám úplně bránil, ale ono je to ve svojí podstatě tak trochu kombinace něčeho s něčím, není to špatně, to určitě ne. Mám na francouze hodně podobnej pohled jako na kulový plovátko i když je to něco jinýho.
Pokud se týká náhledů z pozice co je ještě povoleno a co je už zakázáno, tak si myslím, že současná legislativa, alespoň v ČR, je tak trošinku pozadu (kulantně řečeno), řekl bych, že rybolovné způsoby lze daleko lépe specifikovat a pak už nemůže docházet k tomu, že to někdo ochcává, prostě lze to specifikovat docela přesně. Nejde o moc, jen o pár řádků v textu.

Tento příspěvek byl editován 20.7.2013 20:11:53 uživatelem regulus.
Sobota 20. července 2013 v 15:36@ Palivec

Piranha> Já nesouhlasím, muškařina je primárně lov ryb na umělou mušku. Také občas praktizuji „francouze“. Ale mám i šňůru. V navijáku, protože forfach mám dlouhý 9 metrů. Dělal mi jej mistr světa. Přesněji člen týmu mistrů světa. Nevím, co je to za polymer, je to měkké, prakticky nulová paměť. Mám černý, modrý a žlutý… Já mám s „francouzem“ trochu problém. Už nevidím jako v mládí a běžný signalizátor je mi k hovnu. Minule jsem kdesi koupil opticky výrazná tělíska z polystyrenu. Vyrobce Balzer, montuje se to na forfach stejně jako silikonové zarážky. Ještě jsem to nepoužil. Asi budu někoho těžko přesvědčovat, že to není plavák…A lov nedovoleným způsobem=pytlác­tví=trestný čin. Asi se vrátím ke střapcům z nepotopitelného dutého vlákna Tiemco. Ono to sice také může fungovat jako plavák, ale vypadá to jinak, nehledě, že se z toho dá udělat signalizátor v podobě nepotopitelné muš­ky.

Pátek 19. července 2013 v 7:37® Piranha
Piranha

Palivec> hlavně to ,,za použití muškařské šňůry,, de fakto francouzký návazec upnutý k backyngu už není muška řina také a na Ohři za to RS blbne.Musí tam bít alespoň metr lajny.

Pátek 19. července 2013 v 7:24@ Palivec

A já myslel, že je to o lovu s umělými muškami za použití muškařského prutu, navijáku a muškařské sňůry…Omlouvám se.

Středa 17. července 2013 ve 14:41® chytal

ahoj lidi chtěl jsem se zeptat jestli někdo nezná revír Kocába dík.

Středa 17. července 2013 v 10:30® mvincik
mvincik

Scanix> Odpověď máš v Přívlači, ať to tu mouchám nezaplácáváme…

Středa 17. července 2013 v 1:27® Scanix
Scanix

mvincik> no jako clovek se s tebou fakt nenudi, to se musi nechat ;-)

Úterý 16. července 2013 ve 23:13® mvincik
mvincik

Scanix> Toho jsem se bál už teď, po tom, co jsem přišel na to, kde mam klíče od vozu. :-D

Úterý 16. července 2013 ve 13:18® Scanix
Scanix

mvincik> tak dej bacha, at ti nepropichnu priste boat, az na me pujde zase zero :-)

Úterý 16. července 2013 ve 12:29® HaD
HaD

mvincik> taky si to myslím :-D

Úterý 16. července 2013 ve 12:04® mvincik
mvincik

Scanix> Ja myslím, že je to dosti vážné, více než si sám Petře dokážeš představit! :-D

Pondělí 15. července 2013 ve 14:30® Scanix
Scanix

siri> to je pravda, ale presto by stalo o to, mit zakony takove, aby ty „zmeny“ mohl svaz provadet vice dynamicky, je to cele jakesi zkostnatele :/

Pondělí 15. července 2013 ve 13:48® HaD
HaD

Scanix> myslím to v dobrém :-)

Pondělí 15. července 2013 ve 13:46® siri

Scanix> chranit vice znamena zpravidla dale neco omezit, posunout mantinely DOVNITR – a to snad preci muze udelat prislusnej ‚rybsvaz‘ na svych revirech komplet nebo na vybranem reviru, ci jeho casti. K tomu neni treba prepisovat zakony…

Pondělí 15. července 2013 ve 13:32® Scanix
Scanix

David H.> myslis, ze je to se mnou az tak zle? :-)

Pondělí 15. července 2013 ve 13:29® HaD
HaD

Scanix> Tebe by asi v BC rádi neviděli. Popíchal bys i to, co tam nežije :-D

Pondělí 15. července 2013 ve 13:29® siri

David H.> pouzivam ne prave nejrozsirenejsi UC Browser (bo umi asi 12 stranek, kazdou s vl. Historii, kopirovani linku, ukladani obrazku i celych stranek a tak…), ale doted mi tu vsecko fungovalo celkem dobre – myslel jsem, ze jste nasadili nejakou podobnou funkci, jako je ta, ktera se stara o prevod uvozovek na (u nas) typograficky spravne pary, nejaky hlidani paru zavorek. Ovsem fakt mne dostalo, kdyz jsem smajla zase zahlidl v dialog. okne pri editaci… [komicke, jakoze zde by byl smajlik, kdyby mi to fachcilo, pochopitelne]

Pondělí 15. července 2013 ve 13:21® Scanix
Scanix

siri> vsak jo, kolik lovcu, tolik chuti, ale tak je jasne, ze pravidla jsou od toho, aby se dodrzovala, jen bohuzel u nas nemaji ten ochranarsky efekt takovy, jaky by mely mit, nebo mohly. Pak jsou to spis jen narizeni, ktere jsou pro zlost. Lov treba v BC bych si take dal libit, ostatne kdekoliv, laka me toho hodne, ale moznosti tolik uz neni, tak chodim za humna a jsem spokojen ;-)

Pondělí 15. července 2013 ve 13:03® HaD
HaD

siri> opravdu? :-) mě ano! :-)

Tento příspěvek byl editován 15.7.2013 13:04:23 uživatelem HaD.
Pondělí 15. července 2013 ve 12:35® siri

David H.> cece, kdyz jsem ted testnul smajlika v tradicnim tvaru dvojtecka, pomlcka, zavorka, taky se v plku nezjevil, ale pri editaci se zas ukazal – lec v editovane verzi opet chybel… Jen tak pro informaci.

Pondělí 15. července 2013 ve 12:20® siri

Scanix> chytani ‚na houpacku‘ je v podstate ‚polozena‘ – ze se tam obvykle nechava splavek, je podruzny, kuprikladu s ‚bukoindikatorem‘ by to mohlo fungovat i lip… :-) Jinak ja obcas na ‚konvencni‘ nacini navazu nymfu taky, kdyz zjistim, ze nemam na co chytat. Na mimopstuhovce… A taky jsem driv rad chytaval ‚na tezko‘ v proudu tak, ze jsem nechal cestovat lehci oluvko s vodou, jen udrzoval vlasec napnuty a zabery registroval citem. Aniz bych mel potrebu to nejak odlisovat od jinych stylu ‚polozene‘… Ale hlavne jsem alergickej na jakykoli volani po zmenach legislativy jen proto, ze se ta stavajici nekomu nehodi do kramu (ja tohle chci a chci a chci, vyhlaste stav legislativni nouze a hned to prepiste, protoze eurotrendy…). A pak neco dalsiho nekomu jinymu, atd. – pritom by v tomto pripadku uplne stacilo se presunout proste nekam, kde jsou tak daleko, ze (aspon na rybareni) zadna pravidla nemaji. Tzn. nejspis nekam vychodneji… Bo i v takovy Kanade, kde je par lidi na hooodne km rek a fury ryb, maji pravidla, dokonce krom psanych i nepsana, a dodrzuji je. Presto tam treba takovy kolega Parizek capl sveho prvniho salmona, ne nekde v divocine, ale na reviru se znacnym rybarskym tlakem (byl tam nekde pracovne, tak chytal tam, kde se k vode dostal), s tim, ze ta pravidla dodrzel a tu rybu (zcela prirodni generacku…) na jednu muchu na jednohaku – dokonce ‚suchou‘ – dostal.

Tento příspěvek byl editován 15.7.2013 12:24:36 uživatelem siri.
Pondělí 15. července 2013 v 11:05® Scanix
Scanix

siri> tak soulacka je taky plavacka, ono to, ze indicator neplave, to je uz detail, ale mas pravdu, ze dlouha nymfa s plovoucko, je tomu bliz. Kazdopadne jde delat ledacos, at s musakem, tak jinym nacinim a ano, nekdy je to zoufalost, kazdopadne bych to az tak neclenil, proste omezil smysluplne nastrahy a pokud da nekdo musku na feeder na polezenou, to je jeho vec, btw. to taky funguje, vcetne zoufalosti jako gumove nymfy :-)

Pondělí 15. července 2013 v 10:23® siri

Divna vec, vypadl mi druhy emotikon (v tomto pripadku smajlik tvoreny dvojteckou a zavorkou) za slovem ‚zoufalost‘…

Tento příspěvek byl editován 15.7.2013 10:25:15 uživatelem siri.
Pondělí 15. července 2013 v 10:20® siri

Scanix> ale prdlajs, ‚franc. nymfa‘ neni zadna plavacka, kdyz uz, tak ‚houpacka‘ – mas to nejaky pomotany, moc ctes netovy debaty… :P Plavacku pripomina dlouha nymfa, zvlast ve variante chytani s (plovoucim) indikatorem ci pakosovani na stojaku. A chytani na gumovy nymfy s vlacakem neni privlac, ale zoufalost… :-) Uz jen kvuli vyvazeni prutu a taky nahazovani lehkych nastrah se k tomu samozrejme daleko vic hodi musak.

Pondělí 15. července 2013 v 10:09® HaD
HaD

jiris> strýmrování je ideál.

Btw. Ty videa – to je nářez!

Neděle 14. července 2013 ve 22:33® Scanix
Scanix

jiris> to mas bohuzel pravdu :-((

Jinak ten kajak extrem, to je masox, to se musi nechat, ja zatim poridil jen belly boat a tak treba nekdy prubnu tohle, zetim jen par pokusu bez ryby, ale je to fajn :-)