Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 14. července 2013 ve 22:01® jiris
-
Scanix> nejsou tady smysluplné jiné důležitější zákony
Ale co, nebudeme zbytečně šedivět.
Když jsi v těch sumcích, tak mrkni na tohle
, zrovna jsem to našel.
- Neděle 14. července 2013 ve 21:52® Scanix
-
jiris> jasne, taky bych to videl jako streamerovani a hotovo, dokonce by se meli aktualizovat BP, resp. i zakon, trosku to je mimo uz spousty let a nikdo s nicim neprijde, to je mi zahadou, copak nikdo ze zakonodarcu nerybari, copak nikdo neni schopen prijit s novelou zakona? Asi ne, to bude tim
To je dobre, ono jako plavana a treba franzouska nymfa, vis jak.
Podle me je jedno, jakym zpusobem se lovi, v zasade jde napodobit jedno druhym a neco proste ne. Me spis vadi, ze je v BP takovy pordel a pak mi vadi to obcasne staveni muskariny nad jine, ale to je muj osobni Don Quijoteovsky boj
- Neděle 14. července 2013 ve 21:43® jiris
-
David H.> ale ne, neberu to hanlivě. Snažil jsem se Ti vysvětlit můj pohled.
Spíše si myslím, že je čeština paskvil ve většině RS pojmů. (přívlač muškařským prutem
), to snad ne. Raději strýmrování (ano je to přitahování napodobenin uvázaných (slepených) rybiček..), ale to by bylo moc dlouhé.
Prostě se tohle řeší jen u nás v čr.
Uvidím týpka na moři s mušákem, který strýmruje tunáčky. Osobně to nenazvu přívlačí. Ono je to skrze jedno, každý má vlastní pohled.
Petře – ano, nástraha napodobuje rybku. Je uvázána jako typ mušky, jen materiály jdou šíleně nahoru. (kornouty, lopatky, nožičky, plíšky (ano stejné jako jsou na rotačkách), i to se již dává na „mušku“, epoxidy, oči, několigramové tangstenové nálitky), atd.., ale pořád strýmry
Vláčka i muška mě vždycky bavila. Vždy jsem to měl rozdělené na období v roce, typ vody a druh ryb.
Vláčku mám stále rád, stejně tak muškaření, když tohle zkloubím, jednoduše mi vyjde strýmrování. I tak na vláčku nezanevřu, jen různé druhy ryb mě už lovit na přívlač nebaví, raději je strýmruji. Výsledky jsou jak u které ryby, někdy je strýmrování vyloženě kontraproduktivní, někdy ne. Jde o to, že mě při téhle technice, ikdyž chytím kuloví baví aspoň to házení a člověk se pořád zdokonaluje.
p.s. – sbiro nebrat. To už je skoro plavaná s vláčecí nástrahou
- Neděle 14. července 2013 ve 21:27® Scanix
-
jiris> ale spis jde o to, ze jako styl chytani a co ta nastraha predstavuje to ma proste bliz k vlacce, nez k muskarine, tak jak je vnimana ceskou rybarskou komunitou, potazmi rybarskym radem. Jinak s tebou naprosto souhlasim, je to styl a zpusob lovu, kterej je nenapodobitelnej jinou sestavou, snad s vyjimkou sbira, ale zase jsi limitovanej spoustou veci. Vidim, ze jsi se do toho obul poradne, nebo mozna to jen ted vic davas najevo a na vlacku si uplne nezanevrel, nevim, ale drzim palce
- Neděle 14. července 2013 ve 21:17® HaD
-
jiris> zdá se mi, že to vnímáš hanlivě. Jde jen o označení.
- Neděle 14. července 2013 ve 21:11® jiris
-
David H.>
Lov s muškařským prutem je smysluplný. Vláčákem stýmra nenahodíš, tak daleko. A když jo, tak s jemným prutem. Strýmrák potřebuješ i na „velké ryby“ silnější, stejně jako vláčák. Nebudu chytat s 50 g prutem s 2 g strýmrem.
Takže smysl to má.
Proč to nazývat přívlač. Četl jsem, že ve světě je nejrozsáhlejší salt fly fishing comunita (cca 80% všech muškařů), což se týká strýmrování na moři – tedy přívlač?
Lov tarponů, cranasů, dorád, bonefišů, atd… muškařským prutem, přičemž se používají převážně strýmry by byl lov přívlačí? Ne, je to jen odrůda muškaření. Muškaření není jen lov na suchou mušku.
To by byl strašně úzký pohled. Důvod muškaření, co třeba jen zábava.
Strýmr = typ mušky.
- Neděle 14. července 2013 ve 20:59® brčal
-
Pár foteček z dnešního rána
- Neděle 14. července 2013 ve 20:44® HaD
-
jiris> Do okamžiku, kdy se chytá s mušákem z důvodu, abys někam dostal pomocí muškařské šňůry nástrahu o takové váze, která by tam jinak nešla bez pomocných zátěží nahodit a např. by nebylo možné ji dostat do určité hloubky, pak je to lov s muškařským prutem smysluplný. Nevím, zda je to muškaření. Je to přívlač mušákem. Když dám na vláčák živou rybku, tak to taky jen díky prutu nebude přívlač, ne?
- Neděle 14. července 2013 ve 20:37® Piranha
-
brčal> ty mě nechápeš možná jsem to i špatně napsal, ale pro MĚ to není.Vím že se to do muškaření počítá.
- Neděle 14. července 2013 ve 20:08® jiris
-
David H.> proč by mělo být strýmrování přívlač?
- Neděle 14. července 2013 v 19:23® brčal
-
To je názor jen pár lidí že zrovna není muškaření. Ano Muškaření je určitě suchá muška, mokrá muška, nymfa, ale i streamr. Trochu si vy dva prohlédněte starší knihy našich dědů
i tam mají streamra – Muddler Minnown, Matuka atd. co jsem tam nenašel je Jig. Chytám všemi způsoby a žádný neodsuzuji, ale furt je to Fly Fishing
- Neděle 14. července 2013 v 16:56® Piranha
-
David H.> rozumím.Ten výtvor mi připomněl např. to když si na vetší nymfovej háček nasadím tungstena a navleču Berkley nymfu a podváži jí aby neklouzala.Je to muška pokud to dám na mušák, nebo lehká vláčecí nástraha
Tento příspěvek byl editován 14.7.2013 16:57:22 uživatelem Piranha. - Neděle 14. července 2013 v 16:25® HaD
-
Piranha> však já taky ne. Jen jak říkám – musí to mít v mých očích nejaký důvod
- Neděle 14. července 2013 v 16:21® Piranha
-
David H.> ale v žádném případě to neodsuzuji, streamerování je super věc.A ta věcička co tu ukázal Brčus je fakt zajímavá.
- Neděle 14. července 2013 v 16:15® HaD
-
Piranha> no někdy to má opodstatnění. Ale když je to za každou cenu tímto prutem bez praktického smyslu a významu, tak to hraničí s fanatismem
- Neděle 14. července 2013 v 16:03® Piranha
-
brčal> pro mně je 100% muškařina suchá muška.Streamerování je pro mě vláčení za pomocí muškařského prutu opatřeného muškařskou šňůrou
Ale to je věc každého soudruha.
- Neděle 14. července 2013 v 15:50® HaD
-
brčal> no po pravdě je to přívlač. A je vcelku jedno jakým se to provozuje prutem.
- Neděle 14. července 2013 v 6:36@ Palivec
-
brčal>To, z čeho je „to“ udělané, není žádný problém. Ani kousky anticoro drátu na přední část, ani knot na tělíčko. Příprava vhodného knotu dabováním do smyčky je už dost dlouho známé.Jistě, pro mnohé je technicky jednodušší to koupit. Ale pro ty, co si vážou mušky, je to primitivní problém. Takových „mušek“ je v katalozích a na webu dost. V tomto případě není import z USA nevyhnutný, ale to je tvoje věc.
- Pátek 12. července 2013 ve 22:32® brčal
- ZN> jak kdy a kde. Ryb z té jedné nebo dvou a to někdy, si přidám
trochu více šancí. Znám spoustu lidí co to používají. Tady speciální
Articuled Big Shank je trochu více vytuněná píčovinka pro lidi co rádi
chytají dravce
nebo trochu vylepšit tento jednoduchý vzor – zvětšit a přidat háček
Tento příspěvek byl editován 12.7.2013 22:33:50 uživatelem brčal.Ps. fotka není moje
- Pátek 12. července 2013 ve 21:42® ZN
-
brčal> jako… píčovina jak rampa. Možná na to člověk chytí ne 19, ale 20 ryb, ale takových vifikundií už bylo. Je to jen další ze způsobů, jak oblbnou lidi. Dobře to ale udělaný (natočený) je, to ne že ne
- Pátek 12. července 2013 ve 20:46® brčal
-
Piranha> Dnes se trend rozšířil od všech sladkovodních ryb až po mořské. Furt je těžší házet streamra a dobře vést než tam vrazit nymfu a jít chytat. Takže todle je to 100 % muškařina.
- Pátek 12. července 2013 ve 20:25® Piranha
-
brčal> super chod, zajímavé utratil bych za to určitě, na vyzkoušení, ale s muškařinou už to nemá téměř nic společného
- Pátek 12. července 2013 ve 20:04® brčal
-
David H.> tady ještě něco. Dovezu pak na sraz a budu přímo na to chytat
můžem pak to probrat. Obrázek není můj ještě to není v prodeji
- Pátek 12. července 2013 v 8:57® HaD
-
Chodi to moc pěkně…
- Pátek 12. července 2013 v 8:03® brčal
-
David H.> navázat to není problém . Jen z čeho je to dělané bude v prodeji od 15.7. a u nás to dostanu až během mesice srpna. Možna na sraz to privezu .
- Pátek 12. července 2013 v 1:12® HaD
-
brčal> umíš to vázat?
- Čtvrtek 11. července 2013 ve 21:21® brčal
-
Velice zajmavé video
moc pěkné https://www.youtube.com/watch?…
- Čtvrtek 27. června 2013 v 18:50® HaD
-
Mates(původní)> to všude
- Čtvrtek 27. června 2013 v 7:14® Mates(původní)
-
David H.> Ale vyjímky se najdou.
- Středa 26. června 2013 v 19:36® jepice-zruseno
-
David H.> Já jsem s MPéčkama celkem spokojenej