Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 27. května 2013 v 8:43® Mates(původní)
-
ZN> Já jsem uplně vzrušenej, co se tu dozvídám stran chrostíků
- Pondělí 27. května 2013 v 6:23® jehla
-
Draky> bych se s tím tak nepatlal, žerou mi i tohle…ale já tomu nerozumím..
)
- Pondělí 27. května 2013 v 6:20® jehla
-
ZN> nedáš se taky k nám, nezkušeným začátečníkům, ať v tom s medvědem nejedeme sami?
Ale zase bys mi mohl poradit, jak fotit pod vodou…foťák pro idioty výklopnej displej nemá a potápět (ani hlavu, naoož celýho člověka) se mi nechce..prát to naslepo s tím, že něco vyjde? Vyrobit zrcátko, šikmo umístěný, abych viděl dosplej? Vodit s sebou potápěče? Já vím, koupit jinej foťák, to je řešení, ale na to peču…
Libor – Ty s tím máš zkušenosti? Vůbec, nezajdeme někdy na jedno a na kus řeči, sousede? Honza prej tě potkal na Berounce, já tě snad neviděl od Jezírka…přišel jsem o mobil s číslama, kdyžtak se mi ozvi 732 575 949
- Neděle 26. května 2013 ve 21:04® ZN
-
jepice> nic ve zlým, ale já žasnu
- Neděle 26. května 2013 ve 13:22® Draky
-
jepice> no myslim tu schranku…vetsinou je z pisku…ja vim, ze toho na netu je spousta, ale myslel jsem, ze tu najdu neco lety overeneho
mozna uz si vymejslim moc
posledni dobou me nenapada co navazat a tuhle jsem chytal na rece (MP) na plavacku prave na chrostika a slo to krasne
no tak se me ted honi v hlave prave tenhle hmyzak a ty vody kam chodim na pstruhy jsou prave naprosto plne chrostiku
mistama pres ne skoro nevidis na dno
- Neděle 26. května 2013 ve 13:07® jepice-zruseno
-
Draky> pojmem v kukle myslíš kuklu chrostíka, nebo tu schránku? Dělaj se totiž i kukly chrostíka a i chrostíci ve schránce. Schránkatý chrostík je obyčejně navazován jenom jako váleček z nadabované srsti a sestříhán do válečkového tvaru (někdo to polepí pískem). Kukla chrostíka se dělá různě a obrázky najdeš jako kukla chrostíka na googlu. Abych ekl pravdu, na ty schránky mě to bralo málokrát, ryby je moc nemusí, ale když je to nějaká hodně hladová studená řeka, tak na to naopak výborně jdou lipani. Musej bejt hodně těžký. S kuklamy moc zkušenosti nemám.
- Neděle 26. května 2013 v 10:41® Draky
-
Taky diky za rady
neco umotam
Mate nejaky zajimavy udelany i v ty kukle? Nasel jsem si, ze se to dela z peri, ale zrovna tohle neni v me zasobe, tak jestli neni nejaka zajimava alternativa
- Sobota 25. května 2013 ve 23:39® jepice-zruseno
-
Draky> tady posílám odkaz na toho dravýho, je teda trochu pomuchlanej, možná najdeš lepší obrázek, ale hledej pod trichoptera hydropsyche http://www.microscopy-uk.org.uk/…a_01_big.jpg
Tento příspěvek byl editován 25.5.2013 23:40:05 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 25. května 2013 ve 23:31® jepice-zruseno
-
Draky> Ty tvoje mouchy vypadaj celkem použitelně. Ten tvůj nafocenej chrostík je asi ale vytaženej ze schránky (?). Ty co se vážaou „ala blešivec“, jak ukazuje LaMa, tak to jsou chrostíci bez schránky, draví chrostíci. Halvu nemají do pravého úhlu a nemají schránku aby dohnali kořist. Tihle draví chrostíci nejdou jen tak sebrat, ale jsou rtevíry, kde když se zarazí cedník do proudu, je jich zachvíli plnej. Jako barvu mohu doporučit od krémovo bílé po khaki zelenou a hnědou. Účinná je někdy světlá s takovým zeleným nádechem, protože tuhle barvu dravých chrostíků jsem měl já dost často nachytanou i v cedníku.
- Sobota 25. května 2013 ve 22:47® LaMa
-
Draky> Krabku s mouchma mam v aute a ze by se mi tam 2× chtelo se neda rict, takze foto vygooglovano… ja to vazu takhle akorat misto ciste bile pouzivam spis takovou kremove-bilou
Tento příspěvek byl editován 25.5.2013 22:49:06 uživatelem LaMa. - Sobota 25. května 2013 ve 21:20® Draky
-
Ahoj…snazim se uvazat chrostika a moc se me nedari…nejake rady / napady?
oba chrostici jsou vazani trosku jinak…
- Pátek 24. května 2013 ve 21:25® mildas
-
David H.> díky, jeden ten kontakt vyšel.
- Čtvrtek 23. května 2013 v 17:05® HaD
-
Sintrix> a co Hanáky? Ty se mě osobně líbí asi nejvíce
- Středa 22. května 2013 v 9:33® Sintrix
-
regulus> Také jedu na M-Artech. 3koda je, že nedělají i háčky menší než 16. Podle slov výrobce jsou omezeni materiálem a technologickým zařízením.
Tento příspěvek byl editován 22.5.2013 09:33:59 uživatelem Sintrix. - Pondělí 13. května 2013 ve 23:41® mildas
-
regulus> ze je to v krame drazsi je tak nejak pochopitelne. Musi se platit najem, prodavac, energie.........
- Neděle 12. května 2013 ve 20:00® Cudla
-
brčal>Na výstavu určitě pojedu(jestli zdraví dá).Od jaký firmy budeš testovat háčky jestli to není tajný
- Neděle 12. května 2013 v 19:42® brčal
-
Cudla> jj
určitě pojedu na výstavu na podzim a budu tam mít menší novinku z háčků. Teď je budu zkoušet. Když tak pošlu na test pár kousků .
- Neděle 12. května 2013 ve 13:59® Cudla
-
brčal> Honzo ty od tebe jsou pomalu zdělaný,i odskoušený v vzorníku červenej puntik(určitě doplnit)Na to množství překvapivě málo nedovřených oček,klešťový test dost dobrý.jak dojdou doplnim.
- Neděle 12. května 2013 ve 12:18® regulus
-
jepice> já to popravdě neřeším, mám něco co se sice jmenovalo jinak, ale výrobce byl údajně M-Art, ty náhodně koupený Mustady a ještě nějaký čangoše, myslím je to Hayabusha nebo nějak tak. Výrobce je mi vcelku fuk a kupuju to vždy po 50 nebo 100 ks, jak se ztenčí zásoby, jde o tvar a velikost. Nic z toho co jsem kdy měl nebyl vyloženej shit, že by se to rovnako nebo to bylo překalený a lámalo se to o každou pidirybu. Na ryby v okolí to bohatě stačí a kdybych se někdy ukecal jet někam za velkejma rybama, tak možná budu řešit i výrobce a kvalitu háčků. Ty Mustady jsem okomentoval, jen že mi přišly náhodou do ruky.
- Neděle 12. května 2013 ve 12:03® jepice-zruseno
-
brčal> Já nevím, kde je tenkrát tatínek kupoval. Každopádně došly až teprve nedávno. Regulus> Teď jedu na sucho nejčastěji v Marutu a vyhovuje mi.
- Neděle 12. května 2013 v 11:15® regulus
-
brčal> ty BL Mustady má Habakuk, jen pod starým číslema ne všechny velikosti http://www.uhabakuka.cz/index.php?…
- Neděle 12. května 2013 v 11:11® regulus
-
jepice> no ony jsou ty Mustady ze silnějšího drátku než M-Arty, alespoň mi to připadne, neměřil jsem to, je to ovšem trochu jiná liga. Oni ve svojí podstatě ty M-Arty na většinu ryb co chytím bohatě stačí.
- Neděle 12. května 2013 v 11:11® brčal
-
jepice> a kupoval si je pod pultem v Ostravě. Někdy si sehnal i Mustad jen si se musel znát z vedoucím
- Neděle 12. května 2013 v 11:10® brčal
-
Segoves> takže furt stejné
není to o tom jen mi projde za rok hromada háčků
- Neděle 12. května 2013 v 9:05® Segoves
-
brčal> ty to umíš posoudit líp já sem amatér kterej ty nedostatky ani pořádně nezaregistruje
knápka před hanákem preferuju hlavně proto že mi přijdou tenčí a líp se mi na ně váže, dobře se mi nakupujou přes net a jsou o nákej ten halíř levnější…jediná maličkost co mi trošku vadí že mají docela nedovřený očko a občas mi vypadne vlasec při navazování ale to je fakt detail
- Neděle 12. května 2013 v 1:54® jepice-zruseno
-
regulus> Aspoň se nebudou narovnávat. Dneska uděáš sušinu z cdc, namastíš a ono to plave, plave a plave. Dřív jsme žádný cdc neznali, háčky z m-artu byly tlustý všechny stejně hodně a i tak se nachytalo
- Sobota 11. května 2013 ve 20:11® regulus
-
brčal> určitě ne, ale jak jsem psal, su s něma spokojenej i když jsou kapku silnější.
- Sobota 11. května 2013 v 19:30® brčal
-
regulus> já měl jen s proti hrotem tehdá to prodával někdo z Moravy ze Znojma. Někdy pevnější háček není na škodu.
Tento příspěvek byl editován 11.5.2013 19:31:04 uživatelem brčal. - Sobota 11. května 2013 v 18:41® Dredaty
-
Ahoj, za zkoušku nic nedám. Nemáte někdo doma navíc nějaký osmičkový prut vhodný na štiky? Kdyžtak osobka.
- Sobota 11. května 2013 v 18:30® regulus
-
brčal> Mustady http://www.mustad.no/…/product.php?… se mi před pár lety podařilo koupit na E Bay, nějakej výprodej z Kanady všechny velikosti po pár krabičkách, byly za pusu i s cestou. Vynikající, jen to „Dry“ bych bral trochu s rezervou, ten drátek je kapinku silnější, takže jsou lehoučce těžší, ale jinak jsem s něma velice spokojenej. Škoda, že to jsou jediný BL háčky co Mustad dělá.
Tento příspěvek byl editován 11.5.2013 18:31:15 uživatelem regulus.