Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 11. května 2013 v 17:53® brčal
-
Cudla> ty to kupuješ najednou
Segoves – Zase já mám dobrou zkušenost s háčky Varivas, Hends, Dohiku a Gamakatsu když už nemám co si vybrat jdu do Hanaka, Timca na posledním místě mám háčky od Knápka ( je docela možné že se už zlepšil zase) a M-Art. Ted jsem držel v ruce Tommi fly, Akita, Wizard, Mustad. Během týdne mi dorazí na zkoušku háčky od Partrige of Redditch. Některé vzory a háčky jsou identicky stejné jen cenově jiné
u každé firmy najdeš vždy nějaký kaz sem tam- špatné očko, láme se, špatně zakalené, špatná barva a mnoho dalších z toho někdy je celá serie uplně k ničemu , někdy sem tam jeden ks a na konec čtyři firmy co z toho seznamu nenajdeš chybu jen určitě háček nepůjde pod 4 kč
tam to vychází i více
- Sobota 11. května 2013 ve 14:08® Draky
-
regulus> to by si mel znat meho bratra, ten se obcas de do rybaratvi jenom podivat nebo pro nejakou drobnost a odchazi treba o 5000 lehci
- Sobota 11. května 2013 ve 13:32® regulus
-
jepice> on ten kamennej kšeft má ještě jednu stinnou stránku, často tam necháš víc peněz než v e-shopu, prostě oko uvidí, zalíbí se a koupíš i to co by tě v e-shopu ani nenapadlo.
- Sobota 11. května 2013 ve 13:26® Segoves
-
já strašně nerad objednávám různý materiály na hřbítky protože nikdy nevím jaký průměr mám koupit a snad nikdy mi to na háčku nesedělo jak mělo
- Sobota 11. května 2013 ve 13:23® jepice-zruseno
-
regulus> Jojo, když je krám daleko tak je to jiná.
- Sobota 11. května 2013 ve 13:17® bubu
-
já jinou možnost,a asi ne jen já,než e-shop nemám. Krám s muškařinou tady není.
- Sobota 11. května 2013 ve 13:06® regulus
-
jepice> no já nevím, 50 háčků není zase až tak moc, když se „zadaří“, tak klidmě utrhnu za den 10 mušek a je fakt, že jindy žádnou nebo jen jednu nebo dvě.
Pokud to máš po cestě nebo kousek, tak to třeba je řešení, já ale musím jet buď 3/4 hodiny MHD tam a to samý zpátky nebo 9 km autem, z prdele se tam parkuje. Druhá možnost je sice o něco blíž, ale je to stejně na hovno jak autem tak MHD i když o něco blíž. Takže to většinou pořeším jednou za čas větším nákupem, jedno jestli v kamenné prodejně nebo na netu, popravdě to internetový nakupování je mi trochu bližší z jednoho důvodu. Podívám se co aktuálně potřebuju a hezky v klidu si to večer objednám, na poštu to mám kousek a fronta tam většinou nebývá. Když jdu do kamennýho kšeftu, tak je to obvykle ve fofru, lístek s tím co jsem chtěl koupit si pochopitelně zapomenu doma, takže ve finále nakoupím půlku toho co jsem původně chtěl, protože si na všechno nevzpomenu, případně koupím i něco čeho mám dost a nějak se mi to přimotalo mezi to co jsem chtěl koupit.Vůbec nejlepší řešení je kamennej kšeft, co má i e-shop, doma si v klidu vybereš, objednáš, vyzvedneš osobně, pokud něco posereš, tak ti to v klidu vymění za to cos myslel a často koupíš i něco čeho sis na netu nevšimnul nebo tě v obchodě zaujalo.
- Sobota 11. května 2013 ve 12:35® jepice-zruseno
-
regulus> No já si nevzpomínám, kdy bych kupoval 200 muškařských háčků najednou. A to ty mouchy dávám někdy tatínkovi a kamarádovi. Spíš potřebuju koupit háčky podle toho, kde a co budu chytat, na to si navážu potřebný mušky a jdu. Samozřejmě je možný koupit 200 háčků, ušetřit 200 korun a pak je mít na 5 let. Mě ale 4 druhy háčků nestačí. Radši mám víc druhů po míň kusech. Navíc ať to vemu kolem nebo kolem, tak to zase taková rána pro mě neni koupit pěkný háčky za 3,50, navíc na to nemusím čekat a pak stát hodinu na poště. Prostě cestou koupím, navážu si co potřebuju a večer už nahazuju. Kdysi jsem také dělal mušky „doforoty“, jenže některý mám napíchaný v krabici ještě dneska. Řeka na který fungovaly je už od tý doby vytrávená, na Sázavě jsou jiný ryby a u nás v potoce sou potočáci, který tam dřív nebyli. Výsledkem je, že potřebuju hodně akorát háčků typu „suchá jepice“ a zbytek po cca 10 ks podle toho, na co zrovna kde berou. Druhou stránkou věci je to, že pokud nebudu nakupovat u místního prodejce a budu valit všechno přes net, tak se pak budu divit, že až jich jednou budu potřebovat rychle 10 ks, tak je nikde nebudou mít, protože prodejce se přeorientuje na teleskopy, vidličky a křesílka.
Tento příspěvek byl editován 11.5.2013 12:40:13 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 11. května 2013 v 11:53® regulus
-
jepice> nevím jestli to bylo u Zemana, ale asi jo, už je to pár let, ten kšeft byl někde buď na Vinohradech nebo na Žižkově na pravým rohu blíž k centru ve směru do centra, tuším tak na půl cesty mezi dvěma zastávkama metra, nějak jsem se tam přimotal. Šel jsem tam víc ze zvědavosti a možná i na čumendu, protože v Brně je to s muškařskejma prodejnama trochu horší. Pokud si pamatuju, tak háčky tam měl o korunu dražší než v Brně i na internetu. Takže pokud vezmu 4 velikosti po 50-ti kusech, zaplatím o 200 Kč víc. Poštovný je zhruba půlka, takže je sice pěkný že si to člověk může omakat, kdyby to bylo o nějaký drobný procento víc, tak to taky asi neřeší, ale tohle bylo o třetinu, pokud se nepletu byl tehdy háček všude zhruba za 2 Kč a on je tam měl za 3 Kč. Samozřejmě, pokud šlověk bere 10 ks, tak to neřeší, ale pokud toho bere víc, tak je asi lepší to koupit přes net.
- Sobota 11. května 2013 v 11:46® Cudla
-
Mam to ošetřeno takto, každý druh háčku co jsem použil na vázání tak jsem si nechal jeden kousek a popsal.Mam takovou databázi a hned se líp objednává.Vím jen když se podívam co doplnit a nemusim bejt překvapenej co by náhodou přišlo když bych objednával na „blint“
- Sobota 11. května 2013 v 9:59® Segoves
-
PetrZ> mrkni na toho knápka má tam tabulku skutečnejch velikostí docela se to hodí ty hlavičky myslim že ani na netu neseženeš o moc levnějc hanák je prodává po hodně kusech tak se to zdá že sou drahý ale mrkni se třeba kecám
… něco mají ještě v aquazoně ale tam jim nový zboží co má přijít za měsíc chodí už rok
EDIT:jepice chce toho nakoupit víc ale když vemu ještě háčky co používám na vláčku hlavičky a náký drobnosti tak se do toho litra vejdu a poštovný odpadá
Tento příspěvek byl editován 11.5.2013 10:02:27 uživatelem Segoves. - Sobota 11. května 2013 v 9:58® jepice-zruseno
-
Libor> Já teda tyhle věci přez internet kupuju velmi nerad. Většinou až když je mám ozkoušené. To je samý kód a číslo ale jak to nemám v ruce, tak v to nemám důvěru. Nějak si podle „bezrozměrné“ fotky těžko představuju, jak to bude vypadat. Navíc kupovat „levně“ háčky po třech korunách a platit poštovný mi připadne bejt zbytečný. Ale zase mám výhodu, že u zemana v praze maj docela pěkný háčky a muškařský háčky dneska maj slušný i v hodně jinejch krámech v praze. Možná je to o něco dražší, ale můžu se si je ohmatat předem.
- Sobota 11. května 2013 v 9:54® PetrZ
-
Segoves> Já nakupuju právě jen u Hanáků a někdy něco málo v DAMu. Ale tam už s muškařinou končí. Sortiment co mají mi pro to moje „vázání“ stačí až až, jen je pravda že ty ceny jsou dost vysoký, především těch háčků a hlaviček.
- Sobota 11. května 2013 v 9:49® PetrZ
-
Díky, zkouknu to…
- Sobota 11. května 2013 v 9:38® Libor
-
PetrZ> háčky koupíš snad přes internet, tak proč se svazuješ ČB. Když nevíš velikosti, kup nejdřív málo, pak více. No problemo.
- Sobota 11. května 2013 v 8:47® Segoves
-
Draky>PetrZ> http://www.hackybezprotihrotu.cz/…ranka-1.aspx za 3kč výborný ostrý háčky jinak u hanáka když sem kupoval naposledy tak vycházel háček tuším na 3,50 kč za kus ale celkově se mi tam líbí dřív sem tam taky nechodil moc rád ale poslední dobou sem si ten obchod celkem oblíbil a materiálu mají dost…ikdyž ty bys chtěl asi ještě víc:)
- Sobota 11. května 2013 v 8:29® jepice-zruseno
-
PetrZ> Na mušku pouze klasické s protihrotem. Jak na to koukám, tak ale dělají i pěkné bez protihrotu, nevíte kde je maj?
- Sobota 11. května 2013 v 7:31® PetrZ
-
Jestli se můžu zeptat, kde a za kolik nakupujete háčky teď? V ČB je opravdu jen Hanák
A jaký máte zkušenosti s M-Art?
- Sobota 11. května 2013 v 0:16® regulus
-
siri> tak ta poslední věta mě pobavila, to si musím zapamatovat …
- Pátek 10. května 2013 ve 23:58® siri
-
Palivec> kdyz budes tahat breznovku jako strymra, bude tak fungovat, ale ja ji treba chytam i jako nymfu proti vode (prakticky totalni dead drift s tim, ze diky tezsimu haku ji viry stahnou az ke dnu tune) a taky dobry. Ackoli vlastne ty svy omotavky nazyvat breznovkou nemuzu – jde proste o jakousi hodne zjednodusenou vec z koroptve, no…
Jeden kolega k ni mel koment ve smyslu, ze tam, kde chytam, musime mit hodne hladovy ryby.
- Pátek 10. května 2013 ve 23:42® siri
-
Draky> to jsou uz po ctyrkorune? Tak to je jako za tiemcohaky…
Ja teda jeste dojizdim nejaky zbytky, nakoupeny v Budejkach po 2,50 – kdyz se vzala krabicka s 50 ks (jinak jako kusovky byly asi za trikorunu…). Ale ted jedu uz spis v Dohiku.
- Pátek 10. května 2013 ve 22:15® Draky
-
Segoves> nooo ja hlavne hodne menim barvy, nez typy musek
mam 2,70m, aftma 5
nene chytam na ty 14 uz od zacatku sezony, ale kdyz chci sem tam porverit proud a vidim, ze se me mouchy netoci okolo dna tak obcas dam vetsi hacet s vetsi hlavickou
ja hacky od hanaka pouzivat, protoze me je tady doporucili a zatim jsem nenarazil na jine rybarstvi s vazacim cajkem nez v Budejkach, tak nouze me donutila
… zas hacku tam maj vzdycky dost, ale 4 Kc za hacek neni zadna extra slava no
- Pátek 10. května 2013 ve 13:41® Segoves
-
Draky>já mám radši háčky od knápka než od hanáka hlavně u hanáka vždycky chybí ta velikost co zrovna chci:D…hele to sme na tom podobně taky mám místa kde na toho pstruha čekám někdy i hodinu ale oto mám pak větší radost když fakt zabere
ale 20 mušek za vycházku nevyměním ani ne proto že bych byl línej ale tolik vzorů v krabičce nemám poslední dobou mi nějak dochází inspirace nebo materiál a nebo to navázat nesvedu:-/ já jich protočim tak 7 EDIT: teď chytáš běžně na 10 háčky jo? jakej na to máš prut?
Palivec> jj je to zajímavý hlavně při lovu nedravejch ryb třeba loni z jara sem chytal pod jezem cejny na oranžovou nymfu z marabu…asi byly prostě zvědaví
Tento příspěvek byl editován 10.5.2013 13:42:55 uživatelem Segoves. - Pátek 10. května 2013 v 10:40® Draky
-
Segoves> ja mam hacky 14 od hanaka…vetsi bych urcite nevadal…taky jsem an nich zacinal, ale ted je hazu jen do hodne proudny vody a to este malo kdy
jinak ty barvo-tagy nejsou taky zadna vyhra…kolikrat si na ne nezachytam, ale jsou chvile, kdy chytam jen na ne
… vetsinou, kdyz dojdu na misto kde jsem si jistej, ze je alespon jeden pstruh, tak jsem tam treba pul hodiny a menim mouchy, dokud netrefim nejaky na ktery jdou a potom se jich snazim vice mene drzet…standartne jich u vody vymenim tak 10–20 podle toho jak jdou ryby
- Pátek 10. května 2013 v 9:27@ Palivec
-
Segoves> Ret Tag, Orange Tag, Yellow Tag a Green Tag, Prokurátor jsou stále úspěšné mušky. Mají nespočetné množství variací, fungují jako suché, jako mokré i jako goldkopfy. Tvrzení, že napodobují broučky, či jinou suchozemskou havěť ( terrestrials), bylo srandovní. Kdysi publikoval snad Miloš Zelinka, nebo jiný pán, v Rybářství záslužný a fundovaný článek na téma „co představují pro rybu umělé mušky“. Také mám na věc svůj názor – velké mokré March Brown jsou prostě malé rybičky…
- Pátek 10. května 2013 v 9:21@ Palivec
-
Chorchus>Vím, už jsem jich kdysi pár dělal, když jsem rekonstruoval starožitnost. I přesnost to chce… Je to nevděčná práce,která není nakonec ani vidět, už bych se toho nechytil.
- Pátek 10. května 2013 v 6:20® Segoves
-
Draky> na redtagy chytam taky rad ale spíš mi fungujou lehce zatížený jako přívěs…já používám hlavičky 2,2mm a háčky 14–10 ale ta 10 je většinu roku moc velká spíš mi jdou drobnější mušky…ale musím začít dělat i větší páč se na nich líp naučim vázat:)
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 22:17® Draky
-
Segoves> neni…jedu temer jenom gold heady v ruznejch barvach… kdyz je kalna voda, tak me frci zlutej s oranzovou spectrou za hlavickou a do cisty vody me jde dobre redtag z pava…zatim spis stribrna hlava nez zlata a nebo me frci „stribrnej bazantek“ telo a ocasek z bazanta za hlavickou pav…lametka je stribrnej dratek
… pouzivam tungenstenovy hlavicky a vetsinou okolo 3 mm
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 22:02® Segoves
-
Draky> až vyrazím na řeku tak to snad bude ještě lepší hlavně co se týče velikosti loni se povedli krásní kousci tak doufám že přežili a vyrostli
ale duháka na mušák to je letos můj cíl tam kam chodím nejsou takže za nima vyrazím někam na vltavu …a na co ti tolik šli? jestli to neni tajný:)
- Čtvrtek 9. května 2013 ve 21:57® Draky
-
Segoves> tak hlavne, ze je prolomeno
ja vcera nachytal potocaku, ze jsem skoro atakoval hranici 30 kousku
dneska uz to tak slavny nebylo…byla strasne kalna voda a horko tezko jsem vymodlil 3 potocaky a 2 duhaky