Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 28. dubna 2013 ve 12:05® Bigpista
Bigpista

Piranha> Já to chápu tak, že lov ryb je zakázán na chovných přítocích. Na hlavním toku je podle mě lov ryb povolen.

Neděle 28. dubna 2013 ve 12:03® timbab
timbab

Piranha> Tohle je těžký,on to revír je ale je na něm zákaz lovu,taky tu pár takových máme.

Neděle 28. dubna 2013 v 11:58® Piranha
Piranha

timbab> právě si nejsem jistej.Ale nevím proč je to v soupisech revírů jako revír.To je hrůza.A to není jedinej revír co je psanej jako revír a je tam zákaz.Tak buď to tam dám a může se, nebo ho vyřadím z revíru.

Neděle 28. dubna 2013 v 11:38® timbab
timbab

Piranha> Řekl bych že celej.

Neděle 28. dubna 2013 v 11:29® Piranha
Piranha

Poradí někdo.Nerozumím této větě.

Přítok Ploučnice. Od kamenného mostku ve Stvolínkách k silničnímu mostku v Janovicích se všemi přítoky, které jsou chovné – lov ryb zakázán.

Je zakázán celej revír, nebo jen ty přítoky co jsou chovné.

Pátek 26. dubna 2013 ve 21:38® Segoves
Segoves

Dneska sem po třech vycházkách s mušákem konečně prolomil smůlu a pár rybek sem si pod jezem povodil ale zajímavý na tom bylo že vůbec nereagovaly na klasický vedení nymfy na krátko ani na dlouho ale musel sem nahodit co nejdál a stahovat jako na stojáku…trošku mi to smrdělo streamrováním ale jinak sem byl absolutně bez záběru oproti loňsku velkej rozdíl

Pátek 26. dubna 2013 v 11:50® HaD
HaD

Piranha> :-)) )

Pátek 26. dubna 2013 v 7:47® Piranha
Piranha

David Havlíček> ale tak pokud jo tak OK.Zamlouvám si tvá játra až svá proleju :-))

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 18:03® HaD
HaD

Piranha> věřit nemusíš :-((

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 17:59® Piranha
Piranha

David Havlíček> to by bylo super z praxe, jinak ten chlast ti nevěřim :-))

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:53® HaD
HaD

jepice> Už se těším, až zkusím :-)

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:52® HaD
HaD

Piranha> já alkohol téměř nepiju. Zcela vážně.

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:52® HaD
HaD

regulus, Cudla> video znám :-) Takovej proutek mám, ale naviják se mi porouchal :-(( Snad zítra zkusím. Pořád mi nevychází čas :-( (

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:51® HaD
HaD

Piranha> spíš jsme chtěli nějakou praxi… ale nevím, kolik bude času :-/

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 9:33® jepice-zruseno

Davide, já vymetám malý potoky docela rád. Až bude léto, voda dole a hodně čistá, doporučuji místo zlaté hlavičky navázat nymfu zatíženou v tělíčku (aby je ta šiška nepalšila). Tu nymfu nahazuji proti proudu nad místo, kde tuším nebo vidím rybu. Nevím co to je za potok, ale třeba na Č…ickém (který od Téčka není daleko) potoce MP části mi fachčila nymfa jepice na háčku cca 10 navázaná klasicky, může na ní být jako atraktor oranžová nebo svítivě zelená nit na prdelce nebo nějaký fleš v hrudi. Z goldhedů bych asi začal „holanďanem“.

Tento příspěvek byl editován 25.4.2013 09:34:49 uživatelem jepice-zruseno.
Čtvrtek 25. dubna 2013 v 8:40® Padis
Padis

Tomik>tak až Tomuchu zas uvidíš řekni mu ať na mě myslí.

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 7:03® Piranha
Piranha

Tomik> nějaká taková videa jsem myslel, prostě pro pokročilé :-)) Kde bude HaD ležet vylitej na zemi a Tomucha bude nad ním motat paskvily s třema promilema :-))

Čtvrtek 25. dubna 2013 v 6:58® Tomik
Tomik

sethy> Byl jsem u Tomuchy v úterý vázat mušky, dopadlo to tak, že ve středu jsem musel v práci zahlásit volno (bolehlav jak prase) a muška se nenavázala ani jedna..:-((

Středa 24. dubna 2013 ve 21:21® sethy
sethy

Piranha> Mám nějaký videu s Tomuchou z BBV, ale nevím zda je publikovatelné :-D

Středa 24. dubna 2013 ve 21:02® Cudla
Cudla

David Havlíček>Dělal jsem to jako Regulus,párátko2,1m a v 3 je zajímavý fungovali hlavně CDC smetíčka na 16–18 háčcích,a proti proudu krásní potočáci a 30cm byl trofeják,„vychcaný jako díra do sněhu“.Plížení jako indián stálo to za to nyní je to chovňák a chybí.......

Středa 24. dubna 2013 ve 20:44® regulus
regulus

David Havlíček> na takovým potoku chodím po břehu, říkám tomu dědek v roští podle jednoho videa z kdysi od Toulíka. Musíš dávat bacha ne větvičky, plížit se jako sioux, ale nachytat se dá víc než by sis myslel. Používám prut 7" #3 a pokud se týká mušek, tak to musíš vyzkoušet. To co mi spolehlivě funguje na Svratce i Svitavě, kolikrát absolutně nefunguje na Jihlavě a naopak. na dálku těžko radit, ale myslím, že běžnejma muškama nic nepokazíš, tedy RedTag, rosťa chrosťa, listokaz, kotchman, goldy, blešivci. Barvy asi musíš vychytat sám, prostě pokus omyl. Samozřejmě lze vyzkoušet cokoliv jinýho, je to víc o podání mouchy než o mouše a hlavně se plížit aby sis to nevyplašil. Já na tom úplně ujíždím, myslím tím ten malej potok.

Středa 24. dubna 2013 v 18:10® Piranha
Piranha

David Havlíček> neplánuješ s Tomuchou nějaké třetí video o vázání?

Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 18:10:37 uživatelem Piranha.
Středa 24. dubna 2013 v 16:43® timbab
timbab

David Havlíček> Dej tam suchou jepku.

Středa 24. dubna 2013 ve 14:52® HaD
HaD

Draky> určitě tu dám echo :-)

Středa 24. dubna 2013 ve 14:41® Draky
Draky

David Havlíček> jsem na to zvedavej, jaky budes mit uspechy :-)

Středa 24. dubna 2013 ve 14:36® HaD
HaD

Draky> příští vycházku vezmu i mušák a zkusím. Mohlo by to být fajn :-)

Středa 24. dubna 2013 ve 14:33® Draky
Draky

David Havlíček> no…ja osobne kdyz muzu tak chodim proti proudu, ale jsou mista, kde bych si to zbytecne vyplasil a chytam po proudu, ale takova mista jsou 4 ze 100 :-) nebo teda kdyz je nekde tisina a v mirnej proud a ja potrebuju tu mustu chvilku podrzet na miste tak chytam po proudu…celou sestavu nechat tim proudem napnout a lehze to ozivovat spickou prutu, ale zase se to snazim mit hodne u dna, aby to lezlo mezi tema kamenama, kde jsou ty ryby schovany :-) … tohle me letos fungovalo perfektne, byla velka voda a skoro se nedalo chytat, tak jsem to hazel do mist kde se tocila voda a docela to slo :-)

jinak teda este k tomu dotazu…ja si rad nabrodim, ale vzdy si to misto obejdu a pomalu se k nemu priblizuju proti proudu :-) chce to mit fakt trpelivost, aby ani ta voda moc necakala o holinky :-) , ale kolikrat me to reka nedovoli nebo misto a musim tam dojit po proudu, ale zas se snazim chytat proti proudu :-)

tohle teda delam na Blanici nebo Volynce…ta reka je pomerne sirsi nez tenhle potucek…neznam ho, ale jestli je vsude sirokej jako na fotkach, tak bych volil dopravu po brehu a popripadne si nabrodit, kvuli prostoru :-)

Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 14:40:05 uživatelem Draky.
Středa 24. dubna 2013 ve 14:25® HaD
HaD

Draky> SUPER, DÍKY! A šel by vodou proti? Nebo se plížit po břehu a chytat proti, přes i po proudu?

Středa 24. dubna 2013 ve 14:18® Scanix
Scanix

David Havlíček> podle me tam budou ty potoci zrat vsechno, hlad je hlad :-)

Středa 24. dubna 2013 ve 14:07® Draky
Draky

David Havlíček> no nejsem zadnej odbornik, ale na tohle jsem si vzdy zachytal bez problemu… zalezi jaka bude voda…do cisty davam ty malo napadny a do hodne kalny zase volim neco kontrastniho…jestli chces susit, tak na tyhle jsem nachytal, ale moc jsem na suchou mouchu nechytal…na tu osamocenou me jdou letos dohaci, ale uz i par potocaku se ozvalo…reka je ted tech duhaku plna, tak potocmeni nemaj moc sanci :-)

jinak tungstenovy hlavicky bych volil tak 3 mm, hacky 14…do ty kalny vody mozna 12, ale fakt spis tu 14…u tech susenek bych dal hacek 16

btw: neco jsem ted bleskove navazal, aby si videl co myslim a nemam ted moc hlavicek a hacku…takze treba na tej osamocenej mouse je moc velka hlavicka :-D

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img97837.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img97838.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img97839.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img97840.jpg