Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 24. dubna 2013 ve 13:39® HaD
-
Jaké mušky a způsob lovu by jste doporučili na takovémhle potoce? Chodím tam s vláčkou, ale moucha mě láká…
Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 13:40:35 uživatelem HaD. - Úterý 23. dubna 2013 v 8:04@ Palivec
-
mildas> Pokud snad myslíš tu fotku s „červenou“ hlavatkou, tak ta není z Loučné, LOL. Je z Oravy, nebo z chovného rybníku pžed výtěrem. Už si nepamatují. Tisíce fotek…
- Úterý 23. dubna 2013 v 8:00@ Palivec
-
mildas> Nevím. Já jsem jen napsal, že to není Hucho hucho, ale pravděpodobně atypicky vybarvený zelený pstruh obecní potoční. Pěkná ryba. Asi bych ji nepustil, v Loučné je na konci.
- Pondělí 22. dubna 2013 ve 20:17® Mates(původní)
-
bubu> To je potočák-lysec, velká rarita.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 19:17® mildas
-
Palivec> to je fakt z Loučný ? Dávat je tam je holej nerozum. To ovšem nic nemění na věci, že jsem si z tebe dělal malinko prdel a za vola jsem sám. Omlouvám se.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 18:08® brčal
-
satan666> pěkně
- Pondělí 22. dubna 2013 v 17:08® satan666
-
tak tady je ten fesak.akorat sem ho nemal kam polozit,vsude tam jsou sutry a tohle bylo Nejlepsi misto kam ho polozit.v poradku byl VRACEN VODE.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 17:08® satan666
-
tak tady je ten fesak.akorat sem ho nemal kam polozit,vsude tam jsou sutry a tohle bylo Nejlepsi misto kam ho polozit.v poradku byl VRACEN VODE.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 16:53® satan666
-
brčal> ahoj.tak dnes jsem chytil sveho prvniho Sivena na musku „ten mel asi 30cm“a pak duhaka ten mel 46 cm.foto poslu..mazec,naprosto me to chytlo.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 16:43@ Palivec
-
Hlavatka před třením. Měla cca 1m, foceno 1.5.2012.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 16:34@ Palivec
-
bubu> Důležitými znaky jsou hřbetní a řitní ploutve, ale právě ty není vidět. Ale hlavatek jsem už pár v rukách držel a ještě víc viděl. Při této délce by byla hlavatka štíhlejší a měla by menší hlavu. Pstruh je dost atypicky zbarvený,ale je to pstruh.
- Pondělí 22. dubna 2013 ve 12:07® Padis
-
mildas>Kolik jich tam je to nevím/určitě hodně málo/.Jen vím že se nasazují nebo tak to alespoň píší.Dává je naše org. na MP revír.Vím,ale o pár chycených jedincích.
- Pondělí 22. dubna 2013 v 9:00® Buko
-
regulus> Pár desítek tubic jsem vytáhl.Tohle je potočák.
- Neděle 21. dubna 2013 ve 22:30® mildas
-
Padis> kolik jich tam asi je ? Nemusíš přesně, stačí přibližně.
Je to potočák.
- Neděle 21. dubna 2013 ve 21:16® Padis
-
Taky bych se spíš přikláněl k PO,ale hlavatky v Loučné jsou.
Tento příspěvek byl editován 21.4.2013 21:17:10 uživatelem Padis. - Neděle 21. dubna 2013 ve 21:03® stopař
-
Znáte to někdo prosím v Rumburku říčku Mandavu ? Dá se tam muškařit,má to cenu ? V sobotu tam vezu manželku a tak bych si chtěl zpříjemnit čekání.
- Neděle 21. dubna 2013 v 15:44® Tomik
-
Dle mého atypicky vybarvený potočák. Loučná je hluboká loukama tekoucí řeka. Velkým potočákům se tam celkem daří…
- Neděle 21. dubna 2013 ve 14:37® jepice-zruseno
-
Moje znalosti končí tím, že loučná je menší řeka, teď jsem si je rozšířil o to, že tam jsou asi tu a tam moc hezký potočáci. Hlavatky jsou v metuji, orlici a možná ještě někde jinde, teda pokud dosud nevymřely a maj podle mě vykrojenej ocas (alespoň na většině obrázků). Jezeráci jsou v menších řekách, které se nevlévají do jezera, poměrně vzácní. Pak jsou v povodí Labe ještě lososi a pstruzi mořští, na ty by jsme taky neměli zapomínat
Každopádně nám to zase onen lovec pěkně „natřel“ ať už to je cokoliv.
- Neděle 21. dubna 2013 ve 14:00® regulus
-
jepice> Loučná je na druhým koncu republiky, tudíž nevím jak to tam vypadá a nemohu tedy vědět, jestli tam jezerák být může či nikoliv.
Evžen nahodil téma k diskusi, tak jsme se k němu vyjádřili a já fakt netuším, jestli a kam ČRS hlavatky nasadil, protože by v povodí Labe vůbec být neměly. Jenže dle jedno mýho známýho jich pár je na jedné říčce ve východních Čechách, tak proč ne na Loučné. No a jestli je to hlavatka nebo velkej PO si fakt netroufám tvrdit, počkal bych na to, jestli nenapíše někdo ze Slováků, přece jen tam je hlavatka častějším úlovkem. - Neděle 21. dubna 2013 ve 12:37® sfox
-
Chlapi kašlete na barvu ,potočák je hodně proměnlivý ,a tohle je potočák a krásnej ,hlavatka to není 100% .Śalom
- Neděle 21. dubna 2013 ve 12:05® HaD
-
Podle mě to hlavatka není. Spíš atypicky zbarvený potočák.
- Neděle 21. dubna 2013 v 11:59® bubu
-
regulus> nemám v úmyslu jej pranýřovat,jen jsem se nad tím zamyslel a chtěl vědět názor ostatních. jepice: ta rovná ploutev mě taky spíš příjde na Po. Nevím,jak ji má stavěnou mladá hlavatka. Na druhou stranu,barva těla a tečky…
- Neděle 21. dubna 2013 v 11:30® jepice-zruseno
-
regulus> Nevím, jestli by v loučný byl jezerák? kde by se tam vzal. Hlvatka mi připadne že vypadá jinak. Minimálně ta rovná ocasní ploutev vypadá jak z velkýho potočáka. Sice jsem tak velkýho potočáka nikdynechyt a hlavatku zatím žádnou, ele podle mě to hlavatka není.
- Neděle 21. dubna 2013 v 11:17® regulus
-
bubu> Evžene, taky bych se k tomu možná přikláněl, ale fotka není úplně ostrá, hlavatku jsem nikdy naživo neviděl (tak velkýho pstruha taky ne), takže si netroufnu tvrdit jestli to je tak nebo tak. Může to bejt taky forma jezeráka. Kluci ze Slovenska co už pár hlavatek chytili by to mohli rozlousknout. No a v neposlední řadě bych to autorovi neměl za zlý, v eufórii z takovýho úlovku ho nejspíš ani nenapadlo, že by to hlavatka mohla být.
- Neděle 21. dubna 2013 v 11:01® bubu
-
nejsem si zcela jistej,je v trofejích Po opravdu Po,nebo je to mladá hlavatka?
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 23:00® jepice-zruseno
-
David Havlíček> To „uhnívání“ nemyslím, myslím regulerně celou ploutvi pryč. Zajímavý že pokud si vzpomínám, tak asi vždycky prsní.
Tomik> Já to měl loni třeba na potočákovi 38 na MP Orlici, asi už nedosrostla, čerstvě nasazenej se mi bejt nezdál, podle mě tam tak rok už plaval mezi tima ostroretkama, měl to takový celkem zahojený. Jestli to maj víc potočáci nebo duháci nevím, ale já těhle ryb chytím celkem málo na to abych dělal statistiky, protože nemám pstruhovku ale nápadně často ty ploutve vepředu vůbec nemaj. Taky nepoznám ty potočákojidní kultivary ani od sebe, takže v tomto směru nemůžu soudit. Jenom sem si řikal jestli to neni třeba i tim, že když to chytim na těch MPčkách, tak ta ryba má za sebou několikametrový seskoky z jezů už, než popadá dvacet kiláků z tý pstruhovky.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 10:06® HaD
-
jepice> jestli si je koušou nevím, ale v drtivé většině pocházejí z umělého chovu, který se uskutečňuje v betonových nádržích a tam si je obrousí.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 9:37® Tomik
-
jepice> Přesně jak píšeš, jedná se o čerstvě nasazené ryby, které mají okousané/obroušené většinou prsní ploutve. U potočáka (jako fakt potočáka) jsem to ještě neviděl.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 1:57® jepice-zruseno
-
Proč nemaj pstruzi prsní ploutve? Teď jsem viděl ve fotkách z lovu něco jako sivena a neměl prsní ploutev. Při vlastním chytání sem se s tím setkal hlavně u duháků ale i potočáků, i větších. U jiných druhů ryb si to nějak nevybavuju, a to jich chytnu mnohonásobně víc. Je možné, že si to ukousnou navzájem? Nebo je to něčím jiným? Děkuji za názory.
- Středa 17. dubna 2013 v 11:13® Draky
-
tak jak u vas dopadlo zahajeni?
… ja jedu zahajit az v patek