Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 2. dubna 2013 ve 22:35® brčal
brčal

Chorchus> ano budu tam i zítra kolem 15 hod :-) těším se jak malý kluk :-)

Úterý 2. dubna 2013 ve 21:49® Libor
Libor

Mates(původní)> jako celek to vypadá dobře, víc bych to neřešil. Hoď sem ještě něco, máš to pěkný.

Úterý 2. dubna 2013 v 19:43® Mates(původní)
Mates(původní)

Libor> tohle není o vkusu, já netvrdím, že je to dobrý a správně, byla to jen reakce na focení na bílém podkladu.

Úterý 2. dubna 2013 v 17:28® Chorchus
Chorchus

brčal> v pátek v 15:00 u tebe na kafčo?

Úterý 2. dubna 2013 v 17:06® Libor
Libor

Mates(původní)> jj každej má tu míru vkusu jinak, v pohodě.

Úterý 2. dubna 2013 ve 12:22® jepice-zruseno

Sintrix> jakej je rozdíl mezi šňůrou a návazcem? kterým uzlem to končí? viděl jsem totiž monofilní průhledné muškařské šňůry… pak jsou samozřejmě šňůry 000 a podobný hovdinky. tyhle nařízení sou dobrý jenom k tomu, aby bylo co obcházet. kdyby bylo v pravidlech kolik smí bejt na konci háčků a že se musí požívat prut deší než jeden metr, nemyselo by se nic řešit a výsledek by byl stejnej. takhle se pořád řeší, jestli náhozu když muškařim se zlatou hlavičkou nevláčim a podobně. přitom kdybych např vláčel, tak tam nesmim ty hlavičky dát dvě nebo dokonce 3, takže bych byl vlastně blbej, kdybych „vláčel“ s jednou marmyškou atd.

Úterý 2. dubna 2013 v 9:11® Sintrix
Sintrix

bubu> největší prča je v tom, že v závodnických podmínkách na tento rok je psáno, že lajna musí mít alespoň 20m a návazec je neomezené délky. Takže odvolání se na „závodníky“ je spíše fór.

Úterý 2. dubna 2013 v 8:39® Mates(původní)
Mates(původní)

Libor> Jestli on to není záměr…

Pondělí 1. dubna 2013 v 19:39® Draky
Draky

Dědek> hezky to mas :-) sice bambusaky nemam rad, ale mas to fakt vymazleny :-)

Pondělí 1. dubna 2013 v 16:03® Dědek
Dědek

brčal> :-)) )))))))) vím :-)) )

Pondělí 1. dubna 2013 ve 12:51® brčal
brčal

Dědek> :-D nedám :-) já naviják

Pondělí 1. dubna 2013 ve 12:20® Dědek
Dědek

brčal> dík, ještě bych potřeboval stylový podběrák … :-)) ))

Pondělí 1. dubna 2013 ve 12:09® brčal
brčal

Dědek> nádhera :-)

Pondělí 1. dubna 2013 v 11:42® Dědek
Dědek

Tak a mám to komplet. Jenom mi pořád leží v hlavě ta hedvábná lajna :-)

foto/diskuze/muskareni/2013/th-img97171.jpgfoto/diskuze/muskareni/2013/th-img97172.jpg
Neděle 31. března 2013 v 17:09® brčal
brčal

regulus> od tuď to pochází a jednom nebo dvou aktivních lidí co to četli a pak to řekli na hospodářském odboru a kola byla spuštěna :-D http://www.cesky-muskar.eu/index.php?…

Neděle 31. března 2013 v 17:01® regulus
regulus

bubu> Evžo, je docela možný, že určité, řekněme ortodoxní části muškařů, tato technika moc nevoní, jak jsem už psal, z určitého úhlu pohledu je to už možná na hranici mezi muškařinou a něčím jiným. Nedomnívám se, že by právě jenom u vás to někomu leželo tak v žaludku, že by byl schopen jen kvůli tomu prosadit zkrácení návazce. Je ale taky pravda, že mě žádnej jinej rozumnej argument nenapadá. U nás v Kocourkově je možný ale cokoliv.

Neděle 31. března 2013 v 17:00® brčal
brčal

bubu> i takový blázni jsou :-D co naděláš. Zase peníze vyhodil oknem :-) Nakonec by mi to přeměřil a já řekl že mi poškodil návazec za 900 kč např ? Je to výmysl jednoho nebo dvou lidí. Moc si nevzpomínám. Jednou někdo řekl na hospodářském odboru že někde ve světě se bavily o omezení návazce na 2× délku prutu , 6 m a další blbosti. No a ten jeden dotyčný chtěl strašně moc at už je to i u nás a tak něco plácl a někdo se chytl. Nakonec je z toho blbost jako vždy.

Neděle 31. března 2013 v 16:52® bubu
bubu

brčal> no,u nás už si jeden udělal kalibrovaný 5,5m dlouhý měřidlo :-)

Neděle 31. března 2013 v 16:50® bubu
bubu

Spayline> v poho,taky jsem to hledal.V dodatku na letošní rok,co byly u výdeje povolenek to je. A guláš v tom je,o tom žádná. Uvidíme,co z toho nakonec bude.

Neděle 31. března 2013 v 16:47® bubu
bubu

regulus> Jiří,on to možná Martin napsal moc příkře,ale jeden jedinej důvod toho zkrácení? Kdyby v tom bylo nějaké systémové opatření k ochraně ryb,tak ani neceknu. Ale ono to vážně vzbuzuje dojem,že tato technika ležela někomu setsakra v žaludku. Znáš to přísloví „čert co nemůže uškodit,tak alespoň zasmradí“

Neděle 31. března 2013 v 16:37® Spayline

bubu> Á, beru vše zpět, našel jsem aktualizované BP s omezením délky návazce pod odkazem informace. V odkazu legislativa zůstaly vyset BP z loňska. Je jisté, že v tom mají správci webu ÚS docela binec.

Neděle 31. března 2013 v 16:31® Spayline

bubu> Je to zvláštní, ale já mám aktualizováno toto: http://www.rybsvaz-ms.cz/…ostrava.html

Neděle 31. března 2013 v 16:21® brčal
brčal

LaMa> já ho ani nestřihl :-) Prostě jsem to vůbec nebral na vědomí. Nikdo z RS to nechtěl ani měřit. Hned se zvedla vlna nevole, proti tomuto rozhodnutí a ta přinesla změnu :-) Někde sem taky podepsán na petici proti tomu :-D

Neděle 31. března 2013 v 16:04® regulus
regulus

LaMa> :-O :-O :-O :-O :-O :-O :-O :-O

Ty brďo, to fakt myslíš vážně, že se zakáže nějaká technika jen proto, že někteří jedinci jsou schopni nachytat spoustu ryb? Já bych třeba zakázal plavanou, plavačkáři taky chytnou spoustu ryb a ti s děličkama obzvlášť.
Já si spíš myslím, že on frantík v tom bude jenom do té míry, že už je tak trochu na hraně muškařiny a to ještě možná, konec konců jako kulový plovátka a bavorský dřívka. Já když vidím po zahájené, jak kdejakej kaprobijec nabije teleskop kulovým plovátkem a možná strýmrem nebo spíš gumou, jen aby vybagroval co nejvíc sivenů a duháků co nasadili, tak se vůbec divím, že to není zakázaný všude. Ber to tak, že leckde jsou různý předpisy, někde se smí chytat jen na jednu mušku, u vás omezili délku návazce a vy v tom hned vidíte útok na francouze.

Neděle 31. března 2013 v 15:45® LaMa
LaMa

Dle meho nazoru co sem slysel co rikali na schuzi o frantikovi, tak si myslim ze ho puvodne zkratili a to jen proto ze lidi co to s nim umi dokazou nachytat spustu ryb… blizsi podminky se muzou menit kdykoliv… napr. MO muze zakazat chytat na reviru v prubehu roku napr. pri nizkem stavu vody ;-) kazdopadne pokud vydrzite do ctvrtka dam vam to cerne na bilem ;-) a pokud sem to dobre pochopil tak zruseni obhalovali tim ze neni mozna kontrola navazce 5,5m

Tento příspěvek byl editován 31.3.2013 15:50:17 uživatelem LaMa.
Neděle 31. března 2013 v 15:08® regulus
regulus

bubu> Evžene, jak víš su MRS a popravdě se o dění v ČRS nezajímám, protože mimo MRS nechytám. Pravda, když tady čtu příspěvky z různejch koutů republiky, tak vygooglím a mrknu, ale jen ze zvědavosti. Nehodlám se pouštět do žádnejch polemik, ale fakt mi přijde divný, něco změnit v půlce března, nezdá se mi to a věřit tomu bez toho, že to je někde napsaný černý na bílým je o průšvih s RS.

Tento příspěvek byl editován 31.3.2013 15:09:15 uživatelem regulus.
Neděle 31. března 2013 v 15:01® bubu
bubu

regulus> přesně jak píšeš,takle s tím cvičit v průběhu roku,to je mazec. Celé to rozhodnutí stálo na vachrlatých základech. Pod tíhou dotazů „proč a důvod“ to v Ostravě dokonce „svedli“ na závodní úsek. Ti ovšem o ničem neměli ani páru,no prostě kotrmelce.

Neděle 31. března 2013 ve 14:53® bubu
bubu

Spayline> seš si jistej,že tam nic není. Tož já tam tu větu o omezení délky návazce vidím stále. http://www.rybsvaz-ms.cz/…truhove.html

Neděle 31. března 2013 ve 14:20® jepice-zruseno

U mě kdyby byla dýlka prutu omezená na 8stop, počet mušek na 1 a délka návazce na 2 metry, vůbec by se mě to nedotklo :-D

Neděle 31. března 2013 ve 13:20® regulus
regulus

Spayline> já to nezpochybňuju, nevím co je tam napsaný v BP. Jen u nás je zvykem, že když je nějaká změna, tak je v dodatku a přes to nejede vlak. Povolenky se vydávají od začátku roku, vlastně už od půlky prosince a případnej dodatek se dává s povolenkou, takže prakticky není možný, to změnit v půlce března, protože nějaká část členů a možná i RS by to nemusela vědět. Nic víc za tím nehledej.
Prostě mi přišlo divný, změnit pravidla během roku.