Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 3. března 2013 v 11:38® Libor
-
Buko> ahoj, jo, ano na to jsem se ptal jak správně sestavit návazec.
jinak dík všem za reakce
Regulus: to je dvojsečný s raděním, mě si radil a dost a dost to pomohlo.
- Sobota 2. března 2013 ve 22:40® mvincik
-
ZN> Já to pochopil, o tom nic.
- Sobota 2. března 2013 ve 21:29® ZN
-
mvincik> to o těch rybách, to není v žádném případě heslo Pepy a Sandera, ale to je jedno. Není to taky o propálení nějaké mušky.
Možná, kdyby jsi si to přečetl ještě jednou, tak by jsi to pochopil
Tento příspěvek byl editován 2.3.2013 20:30:33 uživatelem ZN. - Sobota 2. března 2013 ve 14:49® Cudla
-
Cudla> Už nepij vydíš dvakrát
- Sobota 2. března 2013 ve 14:44® Cudla
-
Je doopravdy dost možností ,ale to by jsme nebyli my a neexperimentovali.Zkusil jsem před několika lety mix černej kokr+ umělotina a povedlo se mi několik odstínů a jsem velice spokojen.Kupuju stejně materiál ale i sám si mícham.Říkam tomu „gaučový tuleň“.Spokojenost a je to i účinné.
- Sobota 2. března 2013 ve 13:58® regulus
-
mvincik> ale ona to možná není blbost hledat alternativu za veverku, existuje spousta jinejch dubingů, jsou syntetický dubingy, já ti jen neměl jak poradit, tak jsem raděj nereagoval než tu napsat ptákovinu. To, že je veverka základní dubing jsem nemyslel všeobecně, ale pro mne, dobře se mi z ní dělá, ale to neznamená, že někdo jinej ji třeba vůbec nepoužívá a místo ní raděj sáhne po nějaké syntetice nebo dubingu z něčeho jinýho. Rozhodně nepatřím mezi ty co by měli radit, není co.
- Sobota 2. března 2013 ve 12:42® mvincik
-
regulus> Co se týká druhého odstavce, dovolím si s tebou nesouhlasit. Mohl jsi mi třeba jen napsat, že je blbost hledat alternativu za veverku a prostě si ji koupit. Já ji třeba nekupoval, páč je oproti jiným dubbingům poměrně dražší, a tak jsem nejdříve sondoval, co by mělo podobné vlastnosti a nestálo by to tolik. Třeba jsem se ptal pro vás pokročilé hloupě (ne každý měl tu možnost si osahat mnoho matroše). A o tom jsem přesně mluvil, co se týče diskusí(myšleno všeobecně, nikoliv vztaženo pouze na sebe!) Teďka už prostě vím, že nemá cenu nic vymýšlet a prostě si ho koupím.
ZN – V žádném příspěvku jsem přeci po nikom nechtěl, aby mě učil chytat ryby či tu propálil nějakou svou TOP mouchu a pod. To už bylo heslo Pepy-Č a Sandera, že „učit lidi chytat ryby, je blbost!“ Jinak ale celkově díky za reakci. S těmi vázacími sezeními máš naprostou pravdu, pro mě škoda, že většina těch, o kterých jsem věděl byla přes půl republiky – viz Bukovo víkend či víkend na Labské.
Tento příspěvek byl editován 2.3.2013 11:45:15 uživatelem mvincik. - Sobota 2. března 2013 v 7:56® Buko
-
Piranha> SZ
- Pátek 1. března 2013 v 8:57® Piranha
-
Buko> Mirku psal jsem ti na skype.
- Pátek 1. března 2013 v 7:59® Buko
-
Regulus…Libor> čím víc mušek, tím víc se to motá … Včil beze srandy, za sebe, neručím, že to je správně. Nesouhlasím, nemotá, jen se musí umět sestavit návazec.Zaujala mne Tvá druhá věta, proto to píšu.Snad mi rozumíš.
ZN: to co jsi napsal podepíšu.
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 23:56® satan666
-
zdravim.za znamku jsem daval 400 kc.je to i na te znamce a samozrejmosti je potvrzeni.jestli jste nekdo daval 500 kc…jak uz tu nekdo psal..Cerne Prachy.
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:44® brčal
-
LaMa> to už platíš dlouho
Tento příspěvek byl editován 28.2.2013 20:50:00 uživatelem brčal.Právě proto že nechodíš na schůzi. Úhrada mimořádného členského příspěvku 100 kč dle usnesení členské schůze z roku 2009 Když někdy příjdeš na schůzi nebo si přečteš dopis, který chodí tobě do schránky pak to zjistíš .
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:43® hraji
-
LaMa> pokud jsi nedostal do ruky potvrzení na 500 korun, a o tom pochybuji, je to pro výbor zdroj „špinavých peněz“, při 100 členech je to 10 000. ROzhodně bych se zeptal na schůzi a pro jistotu i na ÚS.
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:40® LaMa
-
Skoda ze sem se nepodival drive… na znamce je 400,– ale po vsech chteli 500,– co sem videl v sesite, takze sem vyjimka nebyl… se na to budu muset na schuzi zeptat jak to ze je to drahsi…
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:33® hraji
-
LaMa> členská známka je cenina. Je na ní napsaná její cena, tedy měly by být. Měla by být tedy prodávána za stejnou cenu ve všech MO ČRS. Pokud ji některá MO prodává dráž, měla by nějakým Stanovám odpovídajícím způsobem zdůvodnit, proč se tak děje a měla by ten rozdíl v ceně přihlásit ke zdanění (těch 100 korun není osvobozeno od daně). Každopádně o něčem tak zásadním měla rozhodnout výroční schůze MO, měl by o tom být zápis v Usnesení. V opačném případě doporučuji se obrátit na Výbor územního svazu se stížností na postup výboru MO.
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 21:23® LaMa
-
Nevite jestli nejaka jednotliva MO si můze navysit prispevek za clenskou znamku? Dnes jsem byl kupovat znamku a stala me 500,– i kdyz dle ceniku by mela stat 400,– Nejsem pod MO Ostrava ale pod MO Stara Ves…
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 20:13® ZN
-
mvincik> za prvé se naskýtá otázka, proč učit lidi, nebo jim to zjednodušovat, chytat ryby.
Za druhé si myslím, že spoustu lidí odradí něco psát, když si přečte komentáře jedinců, kteří o dané věci neví prakticky nic, něco někde přečetli či výgůglili, nebo to opírají o své velice chabé vědomosti, ale stejně radí na netu o sto šest. Už se prostě lidem nechce přehadovat o blbostech, kteřé tito jedinci píší.
Za třetí je zbytečné reagovat na jedince, kteří muškaří třeba i třicet let, ale stejně zůstávají hodně pozadu. Znám lidi, kteří řídí auto třicet let, stejně to neumí.
Existuje spousta setkání, kde se váže, učí házet, člověk si může vyzkoušet spoustu materiálu, atd. To smysl má.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 18:23® ladamaj
-
Libor>čus chlape co sto zase vynalezl za blbost,už tak vtom je bordel.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 18:22® regulus
-
mvincik> je to jak jsem psal, u některých se to vyvinulo tak, že už něco napíšou jen opravdu zřídkakdy, těžko říct, jestli si to přečtou a na odpověď prdí nebo se jim nechce odpovídat a někdy taky není jak odpovědět, viz ta tvoje veverka.
Neodpověděl jsem, protože jsem se nedostal do situace, kdy bych ji měl něčím nahradit. Veverka je u mě základní dubing, který mám v několika barvách a kdyby docházel, tak se před tím než dojde stavím ve kšeftě a koupím si další sáček. Já ti na to prostě neměl co odpovědět. - Čtvrtek 28. února 2013 v 18:16® regulus
-
Libor> čím víc mušek, tím víc se to motá …
Včil beze srandy, za sebe, neručím, že to je správně.
Suchou dycky jen jednu a docela bych řekl, že takhle chytá většina.
Pokud se týká zbytku, teda mokrá, zatížený mušky, tak jsem od tří mušek úplně ustoupil (dalo by se to vyhodnotit z mé strany jako omyl), dávám maximálně dvě, ale je to možná tím kde chytám, teda na poměrně mělkejch řekách. Nejčastější kombinace zatížená, mokrá a těžší zatížená, lehčí zatížená. Sem tam se to zamotá, ale není to žádná krize. Délku závazců vyloženě podle místa kde chytám, vzdálenost mušek od sebe dle toho kde chytám (jak je to hluboký) a kde chci aby se pohybovaly, souvisí i s délkou návazce.
Protože blbě vidím tak abych se s tím nemusel srát, mám předvázaný návazce. Smyčka ⇒ 0,18 FC ⇒ mikrokroužek ⇒ 0,16 FC ⇒ mikrokroužek. Zbytek dovazuju u vody, délku podle aktuální situace. - Čtvrtek 28. února 2013 v 17:57® mvincik
-
Libor> Vzhledem k mému chabému umu chytám pouze na dvě. Při třech zbytečně více rozmotávám, než chytám. Když kombinuji, tak mokré s nymfami. Suché chytám také dvě, ale někdy, když se mi ji nedaří dobře prezentovat (myšleno pěkně pokládat natažený návazec s mouchou), volím jen jednu. Přijde mi to lepší a snažší.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 17:54® mvincik
-
regulus, Mates> Však já neříkám, že již ty informace nikde nejsou. A už vůbec netvrdím, že videí a jiných pomocí je málo, at již tady, na yotube a pod. Já jen konstatoval současný stav diskuse, jako je tato. Kdybychom k tomu ale přistupovali podobně, mohli by se ty diskuse zrušit takřka všechny, snad kromě té kaprařské. tam se pořád může někdo vytahovat s novou příchutí svého koulís.
Na druhou stranu, přesně jak napsal MP, někdy je jednodušší dát rychlý dotaz sem do diskuse. Např. nedávno jsem se zde zeptal(pro někoho možná hloupě) na jednu záležitost ohledně veverky. Odpověděli mi asi 1–2 lida. Nikdo víc. I proto jsem tak reagoval.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 17:54® mvincik
-
Zdravím vás. Posnažím se zareagovat na reakce ke mě mířené.
empéčko – souhlasím, občas se někdo najde a to je dobře.
Libor – Něco málo jsem navázal, ale pořádně se k tomu dostanu až teď. Navíc bych se vzhledem k takřka žalostnému stavu naší P vody rád zaměřil na streamery a štiky(dostanu se snad i do zahraničí, kde ta šance bude větší). A tak se pokusím vázat nějaké nástrahy tohoto typu.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 17:34® timbab
-
Libor> Já dávám dvě jen na mokrou nebo kombinuju s nymfou.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 17:25® Tomik
-
Libor> Já to říkám též, málo kdy se stane, že dám dvě, se třema muchama jenom na jezeru a to ještě výjimečně.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 17:08® Libor
-
Dal bych téma lov s více návazci. Techniky, pokusy, omyly. Více mušek, jaké kam, jaká délka, muška jako zátěž či splávek., suchá-suchá, mokrá suchá atd atd. Nahazování aby se to nemotalo atd. atd. Google říká že nejlepší je jedna
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 13:01® Mates(původní)
-
MP-E65mm> Já to beru podle sebe. Něco mě napadne, sednu ke kompu, napíšu to do Googlu, přepnu na obrázky a vybírám. Vyberu, uvážu, odskouším. Jako samozřejmě, když něco potřebuješ vědět, je jednodužší to napsat sem, nebo jinam na forum a čekat, jestli někdo odpoví. Chápu, je to cesta nejmenšího odporu.
Tento příspěvek byl editován 28.2.2013 12:02:05 uživatelem Mates(původní). - Čtvrtek 28. února 2013 v 11:10® MP-E65mm
-
Mates(původní)> ne každý má čas a chuť (v mém případě obojí)sedět u kompu a hledat informace v dnešní uspěchaný době, kdy času je tak málo. Jen když si vezmu tento server a zajímá mě jedna specifická záležitost. Co myslíš, co je v kontextu s tím co jsem psal výše pro mě jednodušší. A nedej bože to hledat ještě na jiných stránkách.
- Středa 27. února 2013 v 11:16® Libor
-
mvincik> ahoj, něco jsi vázal? sezona se blíží
- Úterý 26. února 2013 v 17:02® regulus
-
mvincik> Mates má recht, proč sem cpát fotku chlupatýho háčku, jejíž obdoba je jen v této diskusi víc jak 5×, na Chytej víc jak 20× a na netu tisíckrát. Něco jinýho je konkrétní otázka, ale nesmí to být typu, koupil jsem si prut xxx myslíte, že je dobrej?
Prostě mnoha lidem se nechce po stý odpovídat na furt stejný otázky, za ty roky napsali vše co napsat chtěli, už se jim ani nechce zapojovat do diskusí, došla motivace a možná i chuť, elán a já nevím co ještě všechno. Je to myslím docela normální vývoj.