Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 23:45® regulus
-
Chorchus> neplatí …
- Sobota 29. prosince 2012 ve 23:40® sus1
-
Chorchus> Tak to se máš dvojnásob, máš to i blízko do důchodu.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 23:33® Chorchus
-
Kluci nebojte se, toto období je v manželském životě velmi krátké. Jsem už dlouho ve stadiu, že se mě žena ptá, kdy už konečně půjdu na ryby. Nevím, zda to platí všeobecně.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 22:57® sus1
-
Alivio> U nás se tomuto řiká podpantoflák – pokud to teda neni náhodou jeho vlastní rozhodnutí( manželský slib ?? ).
Já jsem ženatej nějakej ten rok,nejen já, i kamarádi,ale s tímhle jsem se zatim mezi nima nesetkal,aby někdo z nich nemohl …Jinej, kraj, jinej mrav.
Tento příspěvek byl editován 29.12.2012 21:59:35 uživatelem sus1. - Sobota 29. prosince 2012 ve 22:49® Shrek
-
Piranha> mluvíš mi z duše, příteli. Kolega co byl se mnou stále u vody se oženil a od té doby nejen že se mnou nechodí na ryby, pro jistotu nemá vůbec povolenku a ani jí neplánuje
Ženský jsou divná odrůda.
- Sobota 29. prosince 2012 ve 21:38® MP-E65mm
-
Piranha>
- Sobota 29. prosince 2012 ve 13:23® nnnap
-
tak, chlupatej rybník je dobrej, né, že né.
- Pátek 28. prosince 2012 ve 21:47® Piranha
-
monaster> vím, ale s prázdnou strouhou jdi do prdele
já chci chytat ryby.To je tvoje mínus že nejezdíš se mnou na ryby, stačí napsat bo zavolat a jedem, ale ty se zblázníš na stará kolena ještě do starších kolen vole a pak nejdeš na ryby jak je rok dlouhej.Já to říkám furt, baba je kazichyt.
- Pátek 28. prosince 2012 ve 21:44® Piranha
-
monaster> já nejsem natvrdlej vole mě to stačí jednou
- Pátek 28. prosince 2012 ve 20:14® monaster
-
piranha: co jsem přestal na ryby chodit s Tebou sereš se na slovinsko
kde jsou ty časy když jsem ti házel dceru přes pstruhovej potok......njn už s tebou nejezdím na Smědou, Jizeru a tak tak se roztahuješ… víš kde za barákem máš tohle, jinak bez ryb......volavky......
- Středa 26. prosince 2012 ve 13:40® jepice-zruseno
-
Dědek> Chytám na ně, protože chodím na hodně malé vody a takové obecné pravidlo, které jsem vypozroval (pro sebe) je to, že čím menší tok, tím větší mouchy jsou účinné. Na větších vodách je nevyužiji a pak je to spíš na parádu.
- Středa 26. prosince 2012 ve 12:48® Dědek
-
jepice> vypadá to hodně jedle, pěkné. V podstatě na ně nechytám, jen je občas navážu a rozdám
. Tělíčko dělám zvlášť na jehle a potom navážu na háček. Známý postup
- Úterý 25. prosince 2012 v 19:54® jiris
-
ZN> a navíc saděj menší, co
)
- Úterý 25. prosince 2012 v 19:15® Chorchus
-
ZN> už jsem tam dva roky nebyl a na 2013 jsem se chystal. Vnímal jsem, že jsou exponovaná místa, kam místní chodí učít především germány chytat a těm jsem se vyhýbal. No uvidíme. A nebyl jsi zkusit Bosnu či Černou horu?
- Úterý 25. prosince 2012 v 18:57® ZN
-
Chorchus> jezdil jsem tam co tři týdny, duben až listopad, od roku 2003–4, přesně to už nevím. 7× až 9× za rok. Mám tam kamarády, domácí bydlení, cítil jsem se tam jako doma. Chytal jsem tak 60 % původních ryb, zbytek domestikovaných, vysazených minimálně. Běžně se stávalo, že jsem za 3–4 dny potkal třeba jen dva rybáře. Dnes je to tak, že chytnout původní rybu je kumšt, ryb bez ocasu je fakt dost, takže ta zarybněnost je dobrá, bohužel čerstvě vysazenýma rybama. To mě docela sere, chytat ryby bez ocasů a ploutví. Rybářů jak sraček, člověk to musí hodně dobře znát, aby jel na místo, kde nikdo není. Došlo to do fáze, dy mě to přestává bavit a letos jsem tam byl jen jednou.
Tento příspěvek byl editován 25.12.2012 18:00:36 uživatelem ZN. - Úterý 25. prosince 2012 v 15:27® Chorchus
-
ZN> Jiris>jezdil jsem tam koncem září, až odtáhli kanoeisti a děckám skončily prázdniny, Na vodě a v kempu jsme byli prakticky sami. Zarybněnost vynikající. Dokonce jsem chytil mramoráka. Něco se pokazilo?
- Pondělí 24. prosince 2012 v 15:20® Fly
-
Šťastné a veselé sviatky
- Pondělí 24. prosince 2012 ve 14:23® stopař
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:51® jiris
-
ZN> nekráčí, už je
Tento příspěvek byl editován 24.12.2012 12:52:09 uživatelem jiris. - Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:48® ZN
-
Chorchus> bejvávalo. Kráčí to do řiti, nezadržitelně.
- Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:02® chj.rybar
-
Lysohlávku jsem nenašel…
Pf 2013
- Pondělí 24. prosince 2012 v 11:01® sus1
-
jepice> Díky .
- Pondělí 24. prosince 2012 v 0:12® jepice-zruseno
-
Dědek> Běžně používám jiný postup na tělíčko mimo háček. Vemu srpek z kohouta, oholím jeho spodní část, navážu k raménku, nalakuju, k raménku navážu a k srpku přiložím kroužkovací nit, omotám tělíčkovou nití naněkolikrát přeloženou tam a zpátky (udělá se tlustší tělo méně ovin, jde to rychlejc), okroužkuji proti směru předchozího motání a jeto. Pak se nechá na srpku jenom pár štětů a zbytek se odstříhne. Někdy s tím na jaře přemlouvám opatrné tlouště, když tyhle obří jepice lítají (nebo když lítají tiplice, protože nemámá tiplicomouchu). Ty křídýlka už takto nevážu, neb je neumím udělat nevyosené a při delších náhozech mi kroutí vlasec.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:59® jepice-zruseno
-
sus1> No s tímhle se obvykle chytá s potápivou šňůrou. Nechá se vyklesat, šňůra lehne ke dnu, když se zatáhne, tahle obluda jde ke dnu, když se přestane tahat, tak tahle potvora stoupá vzhůru, vše závisí na délce návazce. Někdo úspěšně jako přívěsnou k této navazuje larvu pakomára, kterou tato plovoucí věc zvedá ode dna při zastavení, což je prý velmi lákavé. Je to moucha na stojaté vody, kromě duháků by měla fungovat i na okouny a candáty. Já nemám potápivou šňůru, a tak jsem na to zatím chytal pouze boleny z hladiny, jiné osobní praktické zkušenosti nemohu sdělit.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:32® Piranha
-
Chorchus> to není nemožný.Na jaře bych chtěl jet.Uvidím jak to bude všechno je to ještě daleko.Ale těším se zase.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:29® Chorchus
-
Piranha> jj, krásná příroda, krásné fišle. Snad se tam někdy potkáme.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:23® Piranha
-
Chorchus> mazec, je to krásná země hlavně tam kolem Julských alp.Já bydlel tady.Jinak tam je taky krásně.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:13® Chorchus
-
Piranha> je tam boží voda.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:11® Chorchus
-
Piranha> ne,ne ja jezdím do kempu, je přímo u řeky, to samé v Bohinské Bistrici.
- Neděle 23. prosince 2012 ve 23:01® Piranha
-
Chorchus> to tě ještě nikdo nenačapal.Slyšel jsem že se nikde nesmí mimo kemp jinak pokuta.Dole v Tolminu je kemp asi za 5 EUR na noc.Ale jinak závidím.Já jsem dost přírodní a na luxusní hotely nijak nejsem.Ty dva tři dny se dají venku vydržet to jo.