Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 5. prosince 2012 v 0:35® MP-E65mm
MP-E65mm

siri> Ale já s tebou víceméně souhlasím. Poslední dobou se tu až moc řeší fotografie uvázaných much. Jedna strana je tu prezentuje tak a druhá onak. Ve finále lze z jistou říct (až na nějaké vyjímky) že jsou obě strany kvalitativně na velmi dobré úrovní. Co se účelu týká, tzn. prezentace(re­klama)/ = prodej. Řešit do detailu věrohodnost barev potažmo nasvícení, zdroj světla mě v globálu přijde jako hledání much. Třeba se tu řeší barvy, ale kdo mi zaručí, že budu mít stejně zkalibrovaný monitor jako autor prezentované fotografie. Pokud ty barvy nebudou ustřelený do nesmyslných hodnot, tak právě ten běžný konzument to nějak výrazně nepocítí. Nehledě na to profi vazač nebo dlouholetý muškař si nejspíš nebude kupovat mušky na e-shopech, nýbrž si je bude vázat sám. Tím chci především říct, že běžný konzument, pro kterého to je de fakto vazané/focené nejspíš nebude řešit odstín te či oné barvy materiálu na fotce a mouše v reálu. Nicméně, pokud to chce kdokoliv dotáhnout do naprosté dokonalosti, budiž mu přáno. Když se ohlédnu trochu zpět na fotky které zde prezentoval jak Míra Málek, Libor nebo Mates, tak tam samozřejmě rozdíl byl. Ale ne takový, který by běžný „konzument“ který sedí u kompu výrazně řešil. Já na to koukám pohledem běžnýho uživatele. A dovolím si tvrdit, že i ty fotky Matese na podložce jsou čitelné co se vazacího materiálu a barev týká. Na druhou stranu prezentace mouchy v hubě ryby už tak čitelná není. Lze to, samozřejmě. Ale za jiným účelem. Jde všechno. Jen je potřeba vědět proč to dělám.

Tento příspěvek byl editován 4.12.2012 23:37:53 uživatelem MP-E65mm.
Středa 5. prosince 2012 v 0:26® brčal
brčal

Mates(původní)> zapoměl jsem při koupi povolenky prut na místě a druhý den jsem to odchytal se čtverkou :-) a na Ďáblika a suchou :-) Pojedu znovu hlavně v koncem května začátkem června na sběr :-) Mám jen tudle :-((

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img90142.jpg
Středa 5. prosince 2012 v 0:05® Mates(původní)
Mates(původní)

brčal> To někde mám, ale musím říct, že nejvíc se mi tam líbilo na jaře.

Středa 5. prosince 2012 v 0:04® Mates(původní)
Mates(původní)

siri> Normálně na požádání.

Středa 5. prosince 2012 v 0:04® brčal
brčal

Mates(původní)> Labskou mám pro radost jen takhle a hlavně jsem chytal úplně na něco jiného než mi všichni poradily. Jen mě mrzí že nevyšel ten krásný výhled, když jsem byl pro povolenku.

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img90140.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img90141.jpg
Středa 5. prosince 2012 v 0:01® siri

Mates(původní)> Pustil… Takze S&R? To ‚S‘ jakoze shoot ci snap? :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:52® Mates(původní)
Mates(původní)

Pár fotek jsem pustil sem http://www.labskapstruhova.cz/! Foceno pro radost.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:39® siri

Mates(původní)> Hmmm… ? :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:37® siri

MP-E65mm> Cece, ja Te mam zafixovanyho jako fotografa, takze jsi mne ted tak trosku prekvapil… ‚Produktova fotka‘, kdyz uz budeme jakoze skatulkovat, nemusi byt ciste jen popisna zalezitost. Obrazek, ktery ukaze maximum detailu (a je pokud mozno i prostorovy, coz je duvod, proc nemusim ony zalezitoste nacvakane v supermekkem osvetleni – nejjednodussi, ale takova berlicka…) a nic vic. Principialne ‚podobenka‘, prakticky fotodokumentace. To, o co se snazi Mates, je v principu reklamni fotka, efektni obrazek… A ja osobne si myslim, ze kdyby se Mira Malek tak neupinal na ty sve fotecky ‚mouchy v prazdnote‘ (byt docela chapu, ze je na ne hrdy, je to neco, na co si prisel sam, dalo mu to praci a tak, a bohuzel ho zadny z jim preferovanych radcu z rad fotografu zrejme neupozornil, ze lze jit i dal, mnohem dal), nemusel ustrnout na min, nez pulce cesty – a mohl by fotit mouchy na levelu ‚portret‘. Vystihnout na obrazku to, co dela tu kterou mouchu tim, cim je… Znalosti na to ma, podle mne by stacilo uz jen zapremyslet nad tim, jak to predat dal pomoci fotky. Kdyby teda chtel… ;-) Bo kratkodobe se to muze zdat jakoze je trosicku sam proti sobe (to ostatne ale i kdyz ‚zdokumentuje‘ muchu se vsemi detaily), ale dlouhodobeji by tak nejak nechal zas o neco, ba o dost vetsi ‚otisk‘ prinejmensim na muskarske scene.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:32® Mates(původní)
Mates(původní)

ZN> Jo v pohodě :-)) Třeba se příští rok zas něco povede.

Hele to s podložkou jo, beru to jak to je.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:29® ZN
ZN

Mates(původní)> tak to bohužel je. Pěkně mě to sere, ale nejde s tím moc dělat. Svět se nezboří, hlavně, že nás to baví:-)

S tou podložkou a muškama, myslím to tak, a taky jsem ti to několikrát napsal, že je to dotáhlý prakticky do konce, jako např. PF super, ale jako „normálně“ příliš na efekt, který je z toho cítit na sto honů. Může to třeba při prodeji fungovat, ale zase jak u koho.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:23® Mates(původní)
Mates(původní)

ZN> Tak bohužel, koukal jsem na zdroj a nepůjde s tím víc udělat, škoda.

Ono je to těžký, něco najednou vidíš, tak to flákneš a buď a nebo. Abych na Moňu hulákal vrať se a jdi ještě jednou, to je podle mě na prd. Navíc do jednoho světla nevlezeš dvakrát stejně.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:12® Mates(původní)
Mates(původní)

ZN> Jako já na ní kouknu a zkusím to jinak. Co se focení týče neradil si mi nikdy zle.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:08® HaD
HaD

ZN> s tím čtvercem souhlas. Zbytečně to cpe špičku prutu, která je krásně prokreslená kontrem do rohu. Více prostoru by prospělo…

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:07® Mates(původní)
Mates(původní)

Je třeba napsat, že k focení na podložce mě přivedl Karel Stýblo alias Thym. Respektive Monča který se jeho fotky líbili, a tak její(někdy i svoje) mouchy fotím na podložce, což je proti srsti zkušeným vazačům :-)) ) i fotografům. Rád fotím i ve svěráčku s pozadím, to mi pomohl doladit ZN a já se snažím v rámci možností dělat koukatelný fotky. Focení much bych nějak nepitval.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:06® HaD
HaD

brčal> štiky? Hlavně na plovoucího popstrýmra RH s protizáchytovým fousem ze silonu. Byl tuším od Tomuchy. Ale jistej si nejsem. Tahal jsem to především jen mezi rákosím a travami.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:05® ZN
ZN

Mates(původní)> asi mě tady ukamenují, ale ta poslední fotka dobrá není. Jednak to není focený do čtverce, nepochopil jsem, proč jsi to do něj dával, je to takové „z hovna bič“, jednak zbytečně omáčky okolo. Dle mého škoda, potenciál to má. Mohla to být pěkná fotka z rybařiny.

Úterý 4. prosince 2012 ve 23:00® ZN
ZN

MP-E65mm> přesně, tak to myslím i já. Jenže tak jak se to snaží vyfotit Mates, tak to není o mouše, ale o něčem jiném. Jak je uvázaná, to skutečně neřeší, ale vyfocený je to pěkně, ne že ne.

Ale… je to jedno.

Úterý 4. prosince 2012 ve 22:27® brčal
brčal

David Havlíček> Mates má dovoleno :-) Jinak prozrad na co jsi chytal ve Švedsku. Trochu jsem v obraze , ale menší zkušenost potřebuji :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 22:04® HaD
HaD

MP-E65mm> odpovídám ve focení ryb abysme muškařinu nezasírali mimo téma :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 22:02® MP-E65mm
MP-E65mm

David Havlíček> ne ne, jakože se začínáš věnovat makru :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 22:00® Mates(původní)
Mates(původní)

MP-E65mm> Původní zdroj mám, myslím, že by s tím šlo něco udělat.

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:59® HaD
HaD

MP-E65mm> btw: ořezy jsem dělal já a teď mi koukám, že fakt hooodně lajdácky.

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:58® HaD
HaD

MP-E65mm> tím, že to nechávám na bráchovi? :-D

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:57® MP-E65mm
MP-E65mm

David Havlíček> Děláš dobře :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:56® MP-E65mm
MP-E65mm

Mates(původní)> víc prosotru by si zasloužila :-) (fotka) :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:56® HaD
HaD

já se zamilovávám do makra. Dnes jsme půjčeným u bráchy v aťasu na rychlo fotili háček. Žádné umění, ale baví mě to. Fotil tedy on. Z ruky :-D

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img90132.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img90133.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img90134.jpg
Úterý 4. prosince 2012 ve 21:55® MP-E65mm
MP-E65mm

brčal> myslel jsem to trošku jinak. Jakože produktovou fotografii :-)

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:53® brčal
brčal

Mates(původní)> hele přeháníš :-D Nádhera

Úterý 4. prosince 2012 ve 21:51® Mates(původní)
Mates(původní)

Zkusím sem jednu ranní z léta (letos jsem trošku ujížděl na čb fotkách, tak prosím o toleranci)

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img90131.jpg