Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:56® HaD
-
brčal> přesně jako moje žena – tu chytat baví, ale ryb se štítí
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:49® brčal
-
David Havlíček> má z nich strach
Tento příspěvek byl editován 3.12.2012 19:49:53 uživatelem brčal. - Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:44® HaD
-
brčal> nechce sahat na ryby?
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:17® brčal
-
Piranha> to si hýčkám na streamra na štiku
- Pondělí 3. prosince 2012 v 19:41® Piranha
-
brčal> se divím že ten pes má ještě srst
- Pondělí 3. prosince 2012 v 19:08® brčal
-
Piranha> já myslel
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:59® Piranha
-
brčal> No že by to bylo kdo ví jak super to se říct nedá, ale dá se to.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:52® brčal
-
Máme konec sezony a pár vzpomínek dejte sem. Tady menší ukázka už je taky mezi námi muškaři
Jen ryby musím pouštět já
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:18® brčal
-
Cudla> a je to 5
nedávno jsem přeměřoval proutek aftma 2 a byl to pomalu Aftma 3
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:16® brčal
-
Těžko někomu radit když už to má doma. Určitě bych nekupoval sadu na dvě různé techniky muškaření. Možná se to dá ošidit navijákem s dvěma třemi cívkami, ale prutem moc né.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 16:21® HaD
-
axiom> aha. Já myslel, že šlo o identický model.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 16:18@ axiom
-
David Havlíček> Stejnej, ale jinej.
Ona délka a třída AFTMA říkají dost málo. Kolega se nesprávné vymáčkl.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 11:29® Mates(původní)
-
satan666> Jizera okolo Turnova? Ty si z Turnova?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 11:05® HaD
-
Cudla> takže to by úplně stejnej prut s odlišným chováním?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 9:22® Cudla
-
Poraďte koupit tento nebo tamten tuhle značku tamtu atd.......pak brečet ,že jsou to vyhozený prachy,dát do bazaru.Když tohle čtu tak mi vstávají vlasy hrůzou i tam kde je nemam.Osobně když „hledam“klacek, musim si ho osahat,nekoukam na značku,ale jak mi sedí v ruce často se stane že každý prut i stejné značky má své chování,některej měkčí jinej tvrdej.Potom hraje svý cena.Povedlo se mi koupit trojdíl 2,75m v 5ce.Nedam na něj dopustit,čekal jsem tak 2,800 ale stál pouze 900kč.ptal jem se radši dvakrát prodavače jestli to neni překlep a k mému štestí nebyl.Po čase sem stejnej potkal u jednoho kolegy a to byla hrozná žvejka.Proto vybírat s citem a osobně,a osahat si jich více,můzu potom nadávat jen sobě.....
- Pondělí 3. prosince 2012 v 8:11® Piranha
-
siri> vždyť jsem psal že existuje.Je to ten Hanák.Postavíš si ho jak momentálně chceš díky 2 dílům navíc. Řízek dělá prý slušné klacky co jsem slyšel. Ten Hanák je ale strašně ,,těžkej´´ Řízek použije určitě lepší materiál.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 5:01® siri
-
LaMa> Koukam, ze si s tim focenim taky dobre vyhrajes… Typicky muskarskej pristup, bo co muskar, to kutil.
Tento příspěvek byl editován 3.12.2012 04:04:50 uživatelem siri.Kdybyste si o tom foceni neco precetli a pak to udelali co nejjednodusej – a spravne, to by bylo zrejme prilis jednoduchy… :P Edit: tedy ne, ze bych si neumel predstavit smysluplny pouziti svetel ruzne barvy – postup by pak byl: nastavit vyvazeni bile na hlavni svetlo a nasledne pouzit to druhe jako efektove.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 4:48® siri
-
Piranha> Prut na suchou, mokrou, nymfu i strymr existuje. Vim to, bo mi jeden takovy kolega Rizek vyrobil…
Tento příspěvek byl editován 3.12.2012 03:49:32 uživatelem siri.Blank Dan Craft Sig. V, 9,5', wt 6, tenci vetsi ocka od REC, stejne jako sedlo, oboji salt proof – hazi v pohode vsecko od tlustsiho holeho vlasce (prumer kolem 0,30) po osmu lajnu. Rikam mu Univerzalni univerzal…
- Neděle 2. prosince 2012 ve 20:10® sfox
-
Piranha> Souhlas ..a z toho plyne poučení, nepůjčuji si vercajk na který nemám ,nebo´t pak bych byl nucen ty své větve zahodit a začít zase šeřit ,což upřímě řečeno ta paní co se mnou bydlí velmi ,ale velmi nerada vidí …Śalom…
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:48® Piranha
-
sfox> měl jsem loopa a miloval jsem ten klacek strašně moc
.Později jsem potřeboval vyřešit pač jsem líná verbeš dva pruty co jsem s sebou tahal a nechtěl.Pomohl mi s tím Monfišák a doporučil mi Hanáka 4v1 czech nymph.Tak že jsem najednou měl v ruce prut se kterým mohu sušit, nymfovat aj streamerovat.Když jsem si půjčil na pár hodů ve Slovinku jeho Monfish high-stick-nymph zjistil jsem že pruty které jsem doposud měl a které mi vyhovovaly jsou najednou úplně někde jinde.Jak říká David, byly to vesměs pruty zakoupené při zdravém selském rozumu. Dopadlo to tak, že jsem zdravej selskej rozum někde zapoměl a pořídil si ten Monfišák.Když jsem debil nedavno zlomil při pádu špičku a byl odkázán k chytání na Hanáka, muškařina pro mě ztrácela to pravé.Nikdy bych nevěřil jak je ruka vychcaná a pozná pár gramů navíc.Pokud je člověk malinko náročnější musí holt sáhnout hlouběji do kapsy aby uspokojil to co potřebuje.
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:10® HaD
-
sfox>
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:09® sfox
-
David Havlíček> Svatá pravda …TO BY SE MĚLO TESAT do kamene …Śalom..
- Neděle 2. prosince 2012 v 19:06® HaD
-
sfox> člověk by měl chytat tak, jak mu to chytá a sedí a ne, jak se píše
- Neděle 2. prosince 2012 v 18:57® sfox
-
David Havlíček> Přesně ,mluvíš mi z duše ,já převážně mouchuju ,ale občas si dám feeder ,ale když se podívám do odborných diskuzí ,tak se ptám sám sebe jestli já vlastně ještě používám feeder a nebo nějakou zastaralou techniku …Śalom..
- Neděle 2. prosince 2012 v 18:39® HaD
-
sfox> tak tak. Já si myslím, že se dnes dost objevují sklony náčiní přeceňovat. Chce to nalézt rozumnou hranici při zachování zdravého selského rozumu.
- Neděle 2. prosince 2012 v 18:29® sfox
-
satan666> Zdravím ,moc nedej na rady,on už to více méně napsal David ,když ti sedne ,tak to půjde . Já jsem roky a opravdu roky chytal na Thomsona ,byl jsem maximálně spokojen ,no a jednou jen tak pro zajímavost jsem se zeptal co si o něm myslí machři ,a najednou jsem zjistil že je to haluz a že na to skoro vůbec chytat nejde …no a jak jsem dopadl, koupil jsem prut za takové prachy že jsem musel přestat chodit na
,a výsledek ,to samé …Śalom.
- Neděle 2. prosince 2012 v 15:51® HaD
-
satan666> Já jsem udělal podobný krok před třemi lety. Nakoupil jsem a chtěl to pak jen schválit. Tenhle postup je trochu nešťastný – tenkrát jsem se také dozvěděl, že jsem nevybral moudře. Chytá se mi s tím ale dobře. Ono je to také o vkusu. Hlavní je, aby Ti to sedělo a nebyla to „dřina“. No a když zjistíš, že Ti to nesedí, budeš to muset prodat a vybrat setík, s kterým se Ti bude chytat dobře.
- Neděle 2. prosince 2012 ve 14:07® LaMa
-
satan666> Tosku s krizkem po funuse ne? kdyz uz sis to objednal… tak ono se da chytat se vsim jak sem zjistil ale s nekterym vercajkem je to pak utrpeni a o drine… Ja osobně bych do toho asi nesel… volil bych spis set na jezero a druhy na reku… na jezero bych ti mohl doporucit za cenu cca 1500 (zalezi na aukci) Flextec PowerTec Fly Rod 4 10ft #7 sam vlastnim 2 kousky techto prutu na jezero a nemuzu si je vynachvalit a kdyz tam na to hodis lajnu Airflo Ridge Supple Technical Taper Floating line WF7 (cena na aukci od 350–500 se da v poho koupit nova lajna) tak ji vyhodis bez problemu a nejake driny celou… na reku a ricky sem slysel samou chvalu na pruty co prodava brcal Discovery Fly rod urco by ti poradil s vyberem i jakou lajnou to osadit… a reel to uz zalezi na tobe co se ti libi a jake jsou tve financni moznosti… jsou to oba takove levnejsi sety ale myslim ze je to lepsi volba nez nejaky univerzalni prut 5/6 kdy na jezere to bude malo a na rece ta aftma bude moc kdyz budes napr. susit na podzim lipanky s osmickou silonem
tod muj nazor… mozna dobry mozna spatny… porad se sam ucim uz nejakym tym rokem a stale me dokaze hodne veci prikvait
- Neděle 2. prosince 2012 v 10:48® satan666
-
zdravim.chci pristi rok zacit muskarit.objednaval jsem si muskarsky set,muzete mi nekdo prosim zhodnotit"poradit",jestli byl muj vyber spravny.. Prut Abu Garcia Diplomat Fly 9ft #5/6 + navijak,snura zdarma..to vse za 2800 kc. lovit s tim chci"treba",prehrada v Jizerkach CERNA NISA,reka Jizera u Turnova,dale mensi potoky,ricky..ryby-siven,duhak,potocak.. diky za vase rady,tipy
- Sobota 1. prosince 2012 ve 23:48® HaD
-
LaMa> vypadá to dobře. K tomu světlu – to je vždy velký problém při focení i natáčení. Jakmile se míchají barevné teploty, bývá z toho problém.