Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 19:48® Chorchus
-
brčal> dnes v Ostravě smog, na horách paráda. Tak jsem se tam řáchal a kochal a dokonce jeden lokální osobáček.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 19:44® Libor
-
a ještě následující, zajímavý jak je na ní ta žlutá vidět.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 19:35® Libor
-
Rovnání křídel jednoho teplého letního večera.
Tento příspěvek byl editován 17.11.2012 18:38:53 uživatelem Libor. - Sobota 17. listopadu 2012 v 18:46® Libor
-
fotka jen tak, kdo má, může vložit uvázaný vzor (napodobeninu)
Tento příspěvek byl editován 17.11.2012 17:51:36 uživatelem Libor.Mates?
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 19:52® JHolc
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 15:19@ axiom
-
Tajný život producenta nití…
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:41® PetrZ
-
osprey> nějak podobně skončila Blanice nad Husincem okolo Podedvorskýho mlýna před pár lety. Některý místa Povodí moc pěkně srovnalo
- Středa 14. listopadu 2012 v 15:17® hraji
-
osprey> ony vaše MO asi nejsou účastníky řízení, tím je územní svaz. A tam se na všechny tohle řádění dívají politicky, Halík, politicky.
- Středa 14. listopadu 2012 v 11:59® osprey
-
hraji> Taky tenhle způsob řešení je na prd. Je třeba napadnout základy tohoto systému. Netvrdím, že to dokážu. Ale nasrat lidi jsem uměl vždycky.
Tady se s velikou slávou zrevitalizuje 300 m a jedním tahem téže ruky o kousek vedle zkurví kilometr. A ta revitalizace je provedena tak, že by bylo stokrát lepší, kdyby to nechali být.
A všechny MO už jsou naučené, že stejně nic nezmůžou, tak nic nedělají.
- Středa 14. listopadu 2012 v 9:07® hraji
-
osprey> stěžování si na úpravy v rámci protipovodňových opatření je zcela neúčinné. To je ozkoušené. Jediné co v takovém případě můžeš udělat je, že se domluvíš na tom, aby úpravy provedli v době, kdy to relativně nejméně poškodí obsádku, tedy mimo hlavní období tření majoritních druhů. Moje zkušenost je omezena na náš revír, pohříchu téměř výhradně městský. Jakékoliv snahy Povodí o upravení koryta se zcela míjejí účinkem. Na místě, kde byla desetiletí mělčina je pro probagrování za tři roky opět mělčina. Na místě, kde srovnali dno se do roka zase vytvoří lavice štěrku a tvo se vytvaruje podle vlivu vody. V místech terénu mimo město (údolí mezi Brnem a Bílovicemi nad Svitavou kupodivu nedochází k vůbec žádnému zasahování do koryta ani okolní vegetace. Tam ten přírodní charakter koryta zůstal nedotčen. Co je ale zajímavé, není tam víc ryb jak v těch městských regulovaných úsecích. Je tam totiž zima a tma (úzké hluboké údolí).
- Středa 14. listopadu 2012 v 8:12® Piranha
-
LaMa> Nám zregulovali Bílinu také.Žiji tam přes 30 let ale ani povodně v roce 2002 Bílinu nevylili tak, aby se měla regulovat.Vykácelo se vše co bylo do dvou metrů od břehu, vysypalo se to kameny a udělala z toho stoka plná jelců.Zaplať bůh že se to udělalo převážně v městské části a jen lehce mimo.Díky bohu že nejsou teď love na to aby se to udržovalo a rychle to zase zarůstá.Vrací se tam zase ryby z Labe a začíná pomalu bít jako dříve.Přeji aby i u vás to tak končilo.
Tento příspěvek byl editován 14.11.2012 07:13:08 uživatelem Piranha. - Středa 14. listopadu 2012 v 1:26® osprey
-
Salmo1> Souhlas.
- Středa 14. listopadu 2012 v 0:47® Salmo1
-
Na nějakou stranu zelených a podobné blbosti zapomeňte, je to jen o politikaření a vydírání.Asi nejlepší páka je kontaktovat Odbor životního prostředí na MU,KU atp.Připomínky odboru jsou brány na zřetel a pro zlepšení situace stačí opravdu někdy i málo.Berte to tak, že sediment se odtěžit musí, ale není těžit jako těžit.Někdy stačí zabrat lžící hlouběji udělat tůň, nebo naopak přihrnout a vytvořit peřej nebo kosu.Rybám stačí málo, ale bohužel lidi se chovají jen jako ovce.
- Středa 14. listopadu 2012 v 0:09® osprey
-
LaMa> Do budoucna bych rád dostal odpověď na jednu otázku: proč to nejde jinak.
Bojím se, že cestou k odpovědi se mi podaří nas…at dost lidí. Zkus se zeptat na jediné – stěžovala si někomu MO, která daný úsek obhospodařuje? Ono to teda není nic platné, ale pokud si nikdo nestěžuje, tak se to takhle bude hrabat pořád.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:29® LaMa
-
osprey> jj zaujala
uz sem hledal fotky jak to vypadalo puvodne a jak to vypada nyni… jen to musim probrat bo neco mam ve fotaku, neco v mobilu a jak pojedu k vode tak to nafotim tak aby bylo videt predtim a potom…
Kimot: to si ty Tome K. ?
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:47® osprey
-
LaMa> Tohle se děje všude. Pokud jde o zelené, ti neměli žádnou pořádnou koncepci. Kdyby měli, tak jako první by vyhodili K. Jacques z vedení pro nekompetentnost.
Tady pomůže jediné. Odpůrci toho svinstva se musejí spojit a dělat pořádnej bordel. Až nastane chvíle, kdy nebudu s prací 14 dní pozadu, dojedu si popovídat do Budějovic na Povodí Vltavy. A velmi podrobně vypíšu i to, kterýma dveřma a s jakým komentářem mě nakonec vyhodili.
Předpokládám, že moje nabídka níže tě nezaujala.
- Úterý 13. listopadu 2012 ve 22:27® LaMa
-
No me to hlava stejne nebere… ja myslel ze kdyz jsou zeleni ve vlade nebo byli, nemam cas ani nervy sledovat politiku tak sem myslel ze udelaji neco pro prirodu (ne ze bych je volil) ale jak vidim tak vsude stejne… po nas potopa… trosku mi to hlava nebere zregulovat usek ktery nebylo nutne regulovat bo i pri velke vode se tam voda nedostala ze brehu a jestli to ma byt ochrana proti stolete vode tak stejne tohle to nepomuze… a o zregulovane ondrejnici ve stare vsi skoda mluvit…skoda jen ten hezkych mist ktere byli plne potocaku
a navic celorocne chranenych…
- Úterý 13. listopadu 2012 v 19:18® Piranha
-
Kímot> LaMa> Dálnici D8 u nás na Ústecku blokovali srdnatě greenové několik let kvůli čolkům, které tam nikdo nikdy neviděl.Kde byli teď.Kde jsou ochranáři když je jich třeba.Regulace je níčení přírody.
- Pondělí 12. listopadu 2012 ve 22:35® Kímot
-
Podle obrázku, jsem poznal o kterou cast na ondrejnici presne slo.Jeste pred dvema roky jsem presne tam chytl asi ctyricitku duhaka. Byly tam tunky, male hrcaky a ted? Deset centimetru vody kdyz je dobre. To je mazec. Za chvili nebude kam chodit.
- Pondělí 12. listopadu 2012 v 11:48® sunet
-
Chorchus> Klobouk dolů, ta rukojeť je fakt luxusní a ty pěkné modré očka, hmm, to bych si nechal také líbit.
Jinak co se týče regulace podhorských říček, jsou to nejen vyhozené prostředky, ale je to i strašný průser pro celý tok. Narovnání nejen že prudce zvýší sílu proudu, ale i značně zmenší retenci stěrku a písku až takovým způsobem, že dojde ke vzniku dna bez výše zmíněných sedimentů. No a tokový tok je v podstatě mrtvý, bez života, jakéhokoliv.
Otázku hloubkové eroze už beru jen jako další negativní rys, který dílo zkázy dokoná. Jak to tak vypadá, něktré naše ministerstva by mohly zaniknout bez toho, že by si toho někdo všimnul.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 23:10® Chorchus
-
regulus> Je to 7´6“ dlouhý prut s progresivní akcí ala „Garrison“ . Já mám radši na muškaření pruty se středně rychlou akcí, protože líp při zvednutí kabelu nad hlavu kopírují křivku kabelu. Rukojeť jsem dělal štípanou a nevýhodou oproti korku je, že při namočení ruky ve vodě strašně klouže. Vydováděl jsem se i na očkách, které jsou z modrého achátu a to jak koncové tak top a ty jsou skvělé.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:49® regulus
-
Chorchus> prut krasavec, jak dopadl test?
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:40® Filip00
-
Mates(původní)> to bych setaky potřeboval naučit, máš moc pěkný mouchy, hlavně ty nožičky nebo límec bo jak se tomu říká
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:05® brčal
-
Chorchus> taky jsem chtěl dnes zajít. Jen to nevyšlo
možná těsně před výstavou a hned po ní pak bude konec.
- Neděle 11. listopadu 2012 v 19:44® Chorchus
-
Taky jsem byl z té Ondřejnice v šoku. Moc nám toho už nezústáva. To co se děje pod Hodoňovickým splavem je k breku, tam se snad staví nějaká továrna nebo co. Dnes jsem byl otestovat nový Bambo – Lemur. Počasí nádherné, listopad voněl,jen trochu silnější vítr. Raději nepíšu kde a co jsem všechno chytil. Dneska to byl muší orgasmus.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:44® 1Mara
-
LaMa> Hering by ti mohl vyprávět a dát i fota , jak se kurví naše potoky a říčky !
Holt prachy dělaj své žéé
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:40® osprey
-
LaMa> Sepiš pár řádek, udělej těch fotek víc. Uděláme z toho aspoň čtenářský článek.
Jsou to zbytečné kroky za peníze nás všech a odpor vůči nim vzrůstá. Je třeba ho přiživovat.
- Neděle 11. listopadu 2012 v 0:01® brčal
-
LaMa> chtěl jsem tam ráno zajít
takže půjdu jinam
H.....
- Sobota 10. listopadu 2012 ve 23:55® LaMa
-
Tak z toho jdou slzy do oci… misto kde jsem zahajoval a ukoncoval sezonu uz nekolikaterym rokem bylo srovnano bagry… ondrejnice ve frycovicich … kdy to skonci??? zku*vena regulace rek… …takove zversto… a cerna smrt si zvesela krouzi nad rybima hlava…
- Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:23@ axiom
-
axiom>