Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:21@ axiom

Sintrix> Staré vzory mušek? Myslíš tyhle?

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img51498.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img51499.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img51500.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img51501.jpg
Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:21@ axiom

Sintrix> Staré vzory mušek? Myslíš tyhle?

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img51504.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img51505.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img51506.jpg
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 23:56® Sintrix
Sintrix

Kdo máte rád staré knihy ? Na Mrku je v bazaru Tejčka – Rybářský sport (1934) za celkem rozumnou cenu. Proti mému se zdá zachovalejší. Mimochodem má několik barevných stran starých vzorů mušek.

Tento příspěvek byl editován 8.11.2012 22:56:34 uživatelem Sintrix.
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 8:07® Mates(původní)
Mates(původní)

sunet> No konečně někdo začal vázat. Pěkná práce.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 0:53® sunet

Tak jsem si trochu dneska večer pohrál se svěráčkem a nití a srpkem. Háček 20, to je to pravé na podzimní lovy, jen se ještě dostat k vodě…

Tento příspěvek byl editován 7.11.2012 23:54:55 uživatelem sunet.
foto/diskuze/muskareni/2012/th-img51488.jpg
Středa 7. listopadu 2012 ve 23:00® ladamaj
ladamaj

Cudla>už vím kdes byl stačí obrázek.:-))

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:49® Cudla
Cudla

mvincik> To je právě to co kolikrát hlava nebere,máme u nás stoják P nějakej dobrák nám tam hodil štiky.Sebere ti sivena nebo duhýska když ho zdoláváš,ale třpytku nebo cokoli umělýho vláčenýho neveme.Běžně urafne malou lurku,nebo když stahuješ mušku a udělá se ti kolem ní bublinka.Ládínku pytlačil jsem tady,ale málo

Tento příspěvek byl editován 7.11.2012 21:56:58 uživatelem Cudla.
foto/diskuze/muskareni/2012/th-img51487.jpg
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:48® mvincik
mvincik

Scanix> To věřím. Já abych nehazálel, zrovna u TV lehce zbrojím na lipany.

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:36® Scanix
Scanix

mvincik> bylo to uzasny, krouzila osmicky ve vode a celkem fofr a pak vzdy zobla jednu jepku a zase cihala, mazec…

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:34® mvincik
mvincik

Scanix> Chtěl bych to zažít, člověče. :-)

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:29® Scanix
Scanix

mvincik> clovece byt nemusi, videl jsem parmu cilene sbirat majovky, je to spis jen otazka sousta a trefit se do nich…

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:19® mvincik
mvincik

Cudla> Parma na sucho, tak to už je sci-fi. To musí být zážitek. :-)

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:15® ladamaj
ladamaj

Cudla>moc pěkní okyši kdes zase pitlačil.:-))

Středa 7. listopadu 2012 ve 22:10® Cudla
Cudla

Joj tady se to rozpovídalo,moucha je jako droga jak tě chytí tak nejde přestat,sušina obvzlášť.Letos jsem většinu vycházek venčil mušáky i na MP.Parma ti cíleně veme jakoukoli zatíženou nymfu stalo se mi ale že šlukla smetíčo z hladiny ani neudělala větší kolečko.Proto je to tak krásný,nevíš co ti to sebere.......

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img51486.jpg
Středa 7. listopadu 2012 v 17:12® hraji
hraji

mvincik> cíleně jsem je nezkoušel, nemám na to vybavení a vodit parmu na trojce proutku půl hodiny se mi nechce, s ohledem na tu rybu. Ale jde to.

Středa 7. listopadu 2012 v 17:06® mvincik
mvincik

hraji> Díky, s tím důchodem máš zcela jistě pravdu. :-D

Jen dám diotaz, zkoušel jsi na těch vašich vodách na mouchu parmy? Máte jich tam přeci celkem dost…to by muselo být safra zajímavé.

Středa 7. listopadu 2012 v 16:48® hraji
hraji

mvincik> chce to prostě zkoušet a chytat a chytat. Tady se ty prutohodiny zcela jistě pozitivně projeví na technice. Pak už stačí vychytat vedení mušek a jejich výběr. Do důchodu času dost

Středa 7. listopadu 2012 v 16:38® mvincik
mvincik

hraji> To je jasná věc. Ono když to člověk zvládá, tak to i víc baví. Mě se i občas stane, že mam hodinu lovu takovou, že 30 minut rozmotávám, 15 navazuji a 15 chytám. A to už pak je někdy spíše o nervy. :-)

Středa 7. listopadu 2012 v 16:17® hraji
hraji

mvincik> chytám na mušku od roku 1975, tedy docela dlouho. Zhruba od té doby jsem i zkoušel vázat mušky. Nyní se tomu věnuji opravdu málo, ale u muškařiny platí pořád, že to musíš mít v ruce a v hlavě. A chytat dobře suchou mušku, to je paráda

Středa 7. listopadu 2012 v 15:35® mvincik
mvincik

osprey> To jsme na tom stejně. Jasně, vždyt se tu potkáme.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:29® osprey
osprey

mvincik> Tento týden vůbec ne. Nejdřív bych mohl až ten příští. Pokud nezapomenu, dám vědět.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:22® mvincik
mvincik

osprey> Tak to bude asi můj problém. Jak říkám, jsem samouk a to je u této disciplíny zřejmě spíše na škodu, jelikož si zažiju spoustu nešvarů. Ale i tak to člověka baví a o to mi jde především.

Domluvit se můžeme, časově jsem teďka přes týden celkem variabilní. Víkendy ne.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:18® osprey
osprey

mvincik> Já s tím problém nemám. Když jsem neměl jiný, chodil jsem na lipany i se sedmičkovým prutem. To tě donutí tu techniku vypilovat, protože jak s takovou lajnou flákneš do vody, tak to není zrovna ideální.

Ještě tam někam letos pojedu, můžeme se domluvit a podíváme se, jestli jsem se svými schopnostmi a (ne)uměním schopen ti nějak pomoct. Co jsem viděl některé lidi, mají problém v tom, že dělají rukou to, co by měl udělat prut. A pak se jim návazec se suchou mouchou nechce ve vzduchu narovnat.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:10® mvincik
mvincik

osprey> Suchá je krásná, ale mě prostě pořád nějak nejde ji prezentovat. Sama prostě neletí a pořád se mi to muchlá. Jak to není zatížené, mám problém,a to nemusí ani foukat. Je to běh na dlouhou trať, která je, pokud nemá člověk učitele, zatraceně trnitá. :-)

Středa 7. listopadu 2012 v 15:09® osprey
osprey

Mates(původní)> Vždyť to je na tom to krásný, jak si každý najde to svoje.

Můj nejhezčí muškařský zážitek byl zatím největší lipan. Sbíral a vůbec se nebál. Tak jsem na něj asi 15 minut koukal a kochal se. Byl nádhernej. A pak jsem ho na dva hody chytil (bylo to na náhonu, naivní a neochytaná ryba). Jako celek to bylo fajn.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:05® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> Suchou jsem si letos dal jednou, jako abych zkusil jestli jsem zapoměl. Nezapoměl. Ale nymfu mám radši.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:57® osprey
osprey

Mates(původní)> Víš, mám. Ale třeba prezentace mušek je problém. U suché je to jasné a celkem nemám problém se streamerem. Ten zbytek plácám jak se dá a většinou spíš neplácám.

Navíc jsem se naučil vodit řadu vláčecích nástrah po vzoru krátké nymfy (chytneš mnohem míň ryb, ale selektuje to ty větší) a tak když už sáhnu po mušáku, chci, aby to bylo jiné. Proto ta preference suché mouchy, to je nezaměnitelná technika. Musíš precizně házet, je tam ta fáze přemlouvání ryby a vidíš záběr.

Techniky, kdy je muška pod vodou (mokrá, veškeré nymfování, francouzská nymfa) podle mě plácám, jak se dá. A musím říct, že jsem letos mouchu tragicky ošidil.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:57® mvincik
mvincik

Mates(původní)> Entomologie je fakt výborné čtení. Mám ji necelý rok a postupně se snažím do ní teprve proniknout. Informací je tam skutečně mnoho. Alespoň bude co dělat v zimních dlouhých večerech. :-D

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:24® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> Já si myslím, že základ jsou prutohodiny a těch máš asi i na řece dost, ne?

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:21® Mates(původní)
Mates(původní)

Kazan> Ano.