Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:15® osprey
-
Mates(původní)> Já ji ještě koupil za malý peníz. Ale nějak jsem si s ní moc nepomohl. Mých pár muškařských vycházek ročně asi žádná kniha nepořeší.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:14® Kazan
-
Mates(původní)> řeč je o této knize?
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:07® Mates(původní)
-
Entomoligie pro muškaře je moje nejneoblíbenější knížka co mám. Nejraději mám Encyklopedii muškaření od pana Kurnocika, dlouho jsem jí sháněl a koupil za nemalý peníz, kterého nelituji.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:02® Kazan
-
sunet> znalosti nejsou nikdy na škodu. Na dnešní době je skvělé že se nechá sehnat dostatek kvalitní literatury. Občas louskám Entomologii pro muškaře, poměrně zajímavé čtení.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 13:32® sunet
-
Kazan> Možná se to trochu opomíjí, ale vřele doporučuji každému ať už začínajícímu, nebo ostřílenému muškaři trochu nahlédnout do tajů matky přírody a naučit se rozeznávat některé řády hmyzu a jejich zástupce. To minimum vědomostí o vhodném prostředí, vývoji a aktivitě pak pomůže se lépe orientovat na jednotlivých revírech v každou roční dobu.
Třeba na toku, který se line pod hustou korunou vzrostlých olší budou úspěšné mušky napodobující brouky (Coleoptera), což je např. dobře známá rudořitka či kočí.
A jen tak pro zajímavost, jistě každý ví, jak vypadá jepice (jako jediný z hmyzu skládá křídla kolmo nahoru), dokonce i to, že nežijí moc dlouho (hodiny až týdny), že larvy (najády) žijí ve vodě i několik let. Ale co říkáte tomu, že samice kladou vajíčka jen na jeden druh kamene, či rostliny a v případě, že rostlina zmizí, zmizí i jepice? Nebo tomu, že se jedná o nejstarší hmyzí řád na zemi?
Tento příspěvek byl editován 7.11.2012 12:34:08 uživatelem sunet. - Středa 7. listopadu 2012 ve 12:37® Kazan
-
Mates(původní)> jo, chápu, prakticky něco podobného přívlači, jen v menším. Ne všechno všude funguje, některé záležitosti se okoukají a pak i maličkost nebo barva udělá své. Prezentaci nástrahy považuji za velmi důležitou věc u všech rybolovných technik.
Já jsem začátečník, a to ještě je to pro mne doplňková záležitost. Obdivuji schopnosti a šikovnost vazačů, vlastně některá dílka jsou takové malé klenoty, klobouk dolů před jejich trpělivostí. - Středa 7. listopadu 2012 v 9:28® Mates(původní)
-
Kazan> Já moc dlouho nemuškařím a moc dlouho nevážu, ale za ten čas co se tomu věnuju tak jsem poznal, že jsou věci na kterých záleží. Zpočátku jsem chytal většinou MP vody a tam to bylo celkem jednoduché, bílá ryba byla moje nejoblíbenější sorta
. Pak jsem začal jezdit na pstruhovky, naučil jsem se laborovat a chytal jsem ( například duháka jsem nechytil dva roky) Zjistil jsem, že prostě na některých vodách detail, nebo barva hraje svou roli. Když jsem se přestěhoval asi před rokem a půl a nastoupil na nové revíry se svými „osvědčenými“ muškami a bez pokory, hořce jsem zaplakal a všechno jsem si musel znovu odladit, jak proporce, tak barvy. Momentálně mám 6–7 vzorů které jsou pro mě osvědčené + letos na podzim jsem odladil dva které letos chytali, ovšem to neznamená, že příští rok to bude taky šlágr. Výše uvedené nemá dělat z muškaření matematickou olympiádu. Jen jsem napsal jak to vnímám já, dle toho co jsem zatím vyzkoušel. Moucha je jedna věc, ale myslím si, že daleko důležitější je její prezentace.
- Středa 7. listopadu 2012 v 9:16® Mates(původní)
-
mvincik> Budu tam v sobotu po obědě.
- Středa 7. listopadu 2012 v 7:51® Kazan
-
Ještě jeden dotaz na muškaře, stále mi vrtá hlavou, spouta mušek se nehorázným způsobem tuní, dbá se na spráný odstín, barvu a v neposlední řadě se na ní dohání kdejaký detail. Ale co háček? Na každé mušce je to významný a velikostí dost zásadní prvek. Není mi jasné že se na mušce dohaní kdejaký detail když nakonec stejně z každé kouká dost slušně hák. Není to přece jen trochu přehnané, myslím ta honba za detaily, nejde jen o radost z vázání jako takovou a uspokojení z dobře odvedené práce? Setkal jsem se s názorem, že stačí pár základních vzorů ve třech velikostech.
- Středa 7. listopadu 2012 v 7:44® Kazan
-
Mates(původní)> já vím možná ti to připadne směšné ale když nevím, tak se zeptám, hlavu mi za to prý neutrhnou.
- Středa 7. listopadu 2012 v 5:46@ hexenšus
-
test
- Středa 7. listopadu 2012 v 0:39® mvincik
-
Mates(původní)> Kdyby jsi byl v pátek, rád bych se s tebou potkal, pokud by jsi se nezdráhal.
Jinak díky, jen mi ten odlesk barevných teček prostě blbne k mixu, možná to dělá to foto. O číslo dubbingu nejde, to už je drobnost.
Tento příspěvek byl editován 6.11.2012 23:40:39 uživatelem mvincik. - Úterý 6. listopadu 2012 ve 23:31® Mates(původní)
-
brčal>To je kohoutek listopadový, z českého dvorku. lepší je lednový.
Tento příspěvek byl editován 6.11.2012 22:31:53 uživatelem Mates(původní). - Úterý 6. listopadu 2012 ve 23:25® brčal
-
Mates(původní)> taky
, ještě ty pavoučky c tam máš , vážeš ze slepice? Výzal jsem to kdysi z koroptve. Teď už jsem na tu mušku zapomněl i když je to velice dobrá muška na lipany. Tady na SM skoro nikde nejsou
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 22:56® Mates(původní)
-
brčal> Jako mám všechno co si jmenoval, stejně tak vedoucí vazárny, já to nerozporuju, jen to nevím. Na moderním rybářovi budu.
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 22:54® brčal
-
Mates(původní)> nn Šiman ho má jiný. Tak samo jak Fine dabbing od Sybai je barevně jiný
Je to 45 nebo 46
na Moderním rybáři nebo na BVV v Brně můžeš posoudit
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 22:46® ladamaj
-
Mates(původní)>taky bych řekl že to je od Hendse mámtoho zde spoustu ale teď nevážu tak sem línej v tom hrabat mám to popsané.
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 22:25® Mates(původní)
-
brčal> Ano je to od hendse a, nebo možná od šimana?
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 22:23® brčal
-
Mates(původní)> 45 bronz nebo 46 do zelena – páv
mvincik> pokud myslíš to co já. Výrobce HENDS
- Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:10® Mates(původní)
-
smetí
Tento příspěvek byl editován 6.11.2012 20:11:11 uživatelem Mates(původní). - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:23® Mates(původní)
-
mvincik> obyč spektra dubing, číslo nevím.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 17:17® mvincik
-
Mates(původní)> Tomu věřím, já měl na mysli, že je tak dobře neumím uvázat.
Jo a dotaz, na té druhé foto v 23:16, ta hlavička, to je něco smíchaného, nebo koupený hotový matroš?? Nějaký vylepšený tmavý spectra, nebo jsem vedle?
- Úterý 6. listopadu 2012 v 10:02® Mates(původní)
-
Cudla> Pěkná ryba.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 9:53® Cudla
-
Sice „sokolí oko“ stárne,ale nejradši mam suchou,na nymfy chytam taky ,ale jak se ukáže na hladině kolečko už převazuju.Ten je taky na to smetíčko (asi ,tu už byl)
- Úterý 6. listopadu 2012 v 9:45® Mates(původní)
-
Cudla> Hmm, mrňky budu zkoušet taky vázat, sem tam mě to chytne, ale věrnej zůstanu nymfě. Já ty malý mouchy nevidím na vodě. U tý nymfy mě to alespoň zatahá za ruku.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 9:41® Cudla
-
Mates(původní)> fotky nejdou publikovat vydíš sám.Hlavně že jsou chytací(to jsem dělal dřív pětadvacet let kovařinu,ale i na to si troufnu)
Tento příspěvek byl editován 6.11.2012 08:42:35 uživatelem Cudla. - Úterý 6. listopadu 2012 v 9:33® Mates(původní)
-
Cudla> To nevadí, ne?
- Úterý 6. listopadu 2012 v 9:30® Cudla
-
Mates(původní)> ale váže ,jen neumí takhle hezky fotit aby to lahodilo oku.Perfekt je ten schránkovej chrosťa,ta napálená hlavička ta nemá chybu bez ní téměř nefunkční…
Tento příspěvek byl editován 6.11.2012 08:34:59 uživatelem Cudla. - Úterý 6. listopadu 2012 v 9:23® Mates(původní)
-
mvincik> Vše tuzemské matroše, žádné zahraniční.
- Úterý 6. listopadu 2012 v 9:14® mvincik
-
Mates(původní)> Nádhera. Jeden dva vzory z toho také vážu, ale takhle nikdy nevypadají…