Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 29. října 2012 ve 23:36® OndruchM
-
Mates(původní)> děláš je zatížené, či plouvoucí?
- Pondělí 29. října 2012 ve 23:33® osprey
-
Mates(původní)> Jo, tohle bys po jaru v Jestřabicích užil.
A možná i jinde. Já chtěl jednou na pstruhovce chytit parmu, tak jsem tam nakrmil kukuřicí. Po dvou hodinách návrat s feederem. Prvních 5 ryb lipani a duháci, každý druhý zažraný. Od té doby mě s feederem na pstruhovce nikdo neviděl.
- Pondělí 29. října 2012 ve 22:35® Mates(původní)
-
Lepší než jikra – kukuřice
Tento příspěvek byl editován 29.10.2012 21:38:20 uživatelem Mates(původní).Pro milovníky podložek
))
- Pondělí 29. října 2012 ve 22:32® Mates(původní)
-
ZN> Pěkně napsané.
- Pondělí 29. října 2012 v 19:11® ZN
-
sunet> já třeba vůbec neřeším, co muškaření je a není. Jestli suchá, mokrá, nymfa či francouz. Je mi to zcela fuck. Záleží na náladě a podmínkách. Pro mě je muškaření nejpřijatelnější a nejosobnější způsob, jak lovit ryby, způsob, u kterého musím u této činnosti nejvíc aktivně přemýšlet, přijde mi to skutečně jako taková „třešnička na dortu“, při které sice rybu chytit chci, ne že ne, a co největší, ale nejvíc pro mne je, když tu rybu přechčiju. Jo, sere mne, když mi pěkná ryba spadne, ale neberu to tragicky. Mám případy, kdy jsem tahal skutečně kapitální rybu, přesto jsem ji spouštěl na podívání kamarádovi, který stál o několik metrů pode mnou. Samozřejmě, že ve finále spadla, ale nadával jsem víceméně naoko. Prostě, to kouzlo je někde jinde, jak ve vylovené rybě
Bez mrknutí oka přiznávám, že jsou chvíle, hlavně když si nějak vnitřně vytyčím, že si rybu vezmu, a ona mi spadne, že mě to přinasere. Ale jsou i chvíle, kdy si rybu chci vzít a ve finále se mi nechce se prasit s kucháním
- Pondělí 29. října 2012 v 15:25® Mates(původní)
-
sunet> S tím nesouhlasím. Nymfa má smysl a je to vývojové stádium hmyzu.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:56® ladamaj
-
sunet>stym steamerem máš pravdu to určo né akdyž z malíma na to používám také mušák na velké a zatížené vláčáky.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:52® sunet
-
ladamaj> osprey> Tohle bylo jen takové malé rýpnutí, kam se ubírá muškaření, či jak dobré úmysly dláždí cestu do pekel.
Nemám v úmyslu polemizovat o tom, co je a co už není muškaření, na to si každý musí najít odpověď sám. Pro mě je muškaření prostě a jednoduše umění, jak nabídnout napodebeninu či fantastický vzor mušky rybě na hladině. A otevřeně říkám, že nymfa, streamer či jikra nemá u mě místo. Zvláště ne tam, kde se vyskytuje pstruh či lipan.
Otázky typu je streamer na třímetrovém návazci z monofilu ještě muškařením? Jaký je rozdíl mezi ním a přívlači? Je vůbec napodobenina jikry možná na pstruhovém revíru? Jaké stádium hmyzu napadobuje? To je jen pár otázek k zamyšlení.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:21® osprey
-
sunet> Já nevím – jak se pozná, co by muška měla napodobovat a co neměla?
Dejme tomu na stojáku – napodobovat larvu vážky je OK a napodobovat pulce (třeba lura s ocáskem z černého marabu) už ne?
To mi víc vadí v přívlači nadipované nástrahy, které mají chuť a ryba ti je sežere i ze dna.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:15® ladamaj
-
sunet>tvé odpovědi nerozumím.Proč kam jinam bys to vše chtěl zařadit vše je o muškařině či ne.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:01® sunet
-
Mates(původní)> Asi tak, primárně je muškaření o lovu na umělou mušku, suchou mušku. Nymfy, jikry, streamry, pulci atd. nemají podle mého názoru s muškařením co dělat. Je to jen způsob, jak do něj zabalit způsoby lovu, které zde nemají co dělat.
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:02® Mates(původní)
-
LaMa> Můj názor na to je asi takový, že tohle vymýšlejí lidi co neumí moc chytat. Kdyby jim to šlo na klasický mouchy, tak se nebudou snižovat k lovu na napodobeninu jikry. To je jako nosit ponožky do sandálů.
Tento příspěvek byl editován 29.10.2012 11:08:06 uživatelem Mates(původní). - Pondělí 29. října 2012 v 11:57® osprey
-
Chorchus> Já v té diskuzi pokračovat nemůžu. Čím víc teoretických „mouder“ bych vypustil z huby, tím víc bych ukázal, jak málo o tom vím
- Pondělí 29. října 2012 v 0:39® Chorchus
-
osprey> no nemyslím si, že by byl problém v rozměru. Ty mouchy-jikry mají tak 5mm. Důležitá je podle mě ta červená či černá tečka (bez té to nefunguje). Teď je otázkou, jak to ryba vidí, zda primárně tu malou černou tečku a nosič (kulička)- kdo ví co vytváří v proudu za úkaz.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:28® osprey
-
LaMa> Jo, v USA jsou jikry větší než u nás. Většinou jsou to totiž jikry lososů. Mají tak 5 – 6 mm.
Tam se chytá i na pravé jikry a dokonce si je můžeš naložené ve skleničce koupit i u nás. Přinejmenším jsem to kdysi viděl prodávat.
Pokud u nás použiješ takovouhle antiperli, bude to spíš dráždidlo než napodobenina něčeho, na co jsou ryby reálně zvyklé. U menších jiker by jistý prostor byl. Ale spíš na MP vodě.
Můj názor. Ale já jsem muškař na baterky.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:21® LaMa
-
tak ono by to slo navazat i v mensi velikosti ne? To jako napr. v USA jsou jikry vetsi nez u nas? dival jem se i na ty slepene jikry ale to me zaujalo vice… Uvazat to v cerne barve, sestrihat do nejakeho tvaru hlavy pulce a privazat cerne marabu jako ocasek tak by z toho sel udelat i pulec zaby
Tento příspěvek byl editován 28.10.2012 23:21:36 uživatelem LaMa.na jazero by to pak nemusela byt marna moucha bo pulcu byva na jezerech vetsinou dost…
- Pondělí 29. října 2012 v 0:00® Chorchus
-
LaMa> naučili mě na to chytat místní na alpských řekách. Když už selžou všechny mouchy, tak toto je tutáč. Chytá se s tím bez zátěže, zvláště v hlubších tuních pod peřejemí, kde je jikra proudem strhávána dolů. Zkoušel jsem to u nás a nic. Dělám si je na místě ze žlutého a oranžového chemlonu, nebo velmi úspěšné jsou ze spectra dubbingu – viz foto. (omlouvám se, neumím fotit)
- Neděle 28. října 2012 ve 23:55® osprey
-
LaMa> Takhle velké bývají jikry salmonidů. Asi málokde u nás najdeš vodu, kde bys tohle rozumně udal.
Lovit na trdlišti potočáků je eklhaft a co jinde?
Spíš by bylo zajímavé vyvázat mouchu, která by byla slepencem několika malých jiker. Uvažoval jsem o něčem podobném na marény. Napřed ale potřebuju echolot a vědět, kde najdu marény
- Neděle 28. října 2012 ve 22:56® Cudla
-
LaMa> kolega na něco podobného chytal peřice na propad,ale vtu dobu žraly i pakoše a ostatní nymfy.....
- Neděle 28. října 2012 ve 22:43® brčal
-
LaMa> nikdy sem na to nechytal
- Neděle 28. října 2012 ve 22:13® LaMa
-
chytate nekdo na jikry viz. foto? a s jakym uspechem? zatezujete je nejak napr. zlatou hlavickou na predni strane jikry? foto stahle z e-bay
- Sobota 27. října 2012 ve 23:35® MP-E65mm
-
Mates(původní)> Tvůj logotyp se mi líbí........fakt vydařený
- Sobota 27. října 2012 ve 20:37® Mates(původní)
-
Myslím, že gut, jako že to moc nerozstřelilo.
Haleluja.
- Sobota 27. října 2012 ve 20:36® Mates(původní)
-
Zkouška: 802×486 – 378KB
- Sobota 27. října 2012 v 16:09® MP-E65mm
-
Mates(původní)> foto fajn..........
- Sobota 27. října 2012 v 11:07@ abc
-
Konverze z RAW 7 mega , bez úprav.
- Pátek 26. října 2012 ve 22:32® osprey
-
ZN> Radim do toho teď zasáhl. Tohle je jeho vyjádření:
add KVALITA FOTOGRAFIÍ V DISKUZÍCH → snížil jsem stupeň komprese, takže kvalita fotek by měla být 95%, jinými slovy řečeno, zůstane v ní až trojnásobně více informací (to neznamená, že předchozí kvalita byla 30%). Při nahrávání pomocí flashového uploaderu dochází k jedné kompresi navíc, pokud tedy chcete nahrát fotografii v maximální kvalitě, nahrávejte je pomocí „klasického způsobu“.
- Pátek 26. října 2012 ve 12:13® ZN
-
Mates(původní)> jo, ten web to tady mrší dobře. Nejhorší na tom je, že se člověk nemá čeho chytit, aby to upravil podle webu.
- Pátek 26. října 2012 v 11:48® Mates(původní)
-
ZN> To já netvrdím a ani mě to nenapadlo. To že do toho web šáhnul značí už „moaré“ okolo písmen na fotce, bo ty jsem tam dával úplně nakonec. Tu kvalitu a vůbec fotky tu nemá smysl vůbec řešit.
Tento příspěvek byl editován 26.10.2012 11:49:51 uživatelem Mates(původní). - Pátek 26. října 2012 v 11:45® ZN
-
Mates(původní)> mám dle možností zkalibrovaný monitor. Fotky, které dávám do tisku už v labu neupravují a výsledek je docela dobrý. Takže monitorem to u mě nebude.