Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 26. října 2012 v 9:51® Mates(původní)
-
To je veselé, jeden člověk mi napíše, že mám fotku přeostřenou a druhý, že rozostřenou, viva la komprese, kdybych nevěděl, že to mu jde zabránit, tak o tom nepíšu, ale tady má na to asi správce webu malou hlavu, nebo krátké prsty a nebo se mu prostě nechce
)
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 23:08® mvincik
-
Mates(původní)> Zajímavá řůžová smrt!
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 23:03® ladamaj
-
Cudla>jé tak to počkám až ho to přejde nebo až dorazíš kemne
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 22:38® Cudla
-
ladamaj> Neboj už sem mu to ukázal,vem si plechový ponožky......
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 21:31® Mates(původní)
-
ZN> Víš jakou práci dalo natřít to sklo? Víš jakou práci dalo ho vyleštit? Víš jakou práci to dalo oštětečkovat od bordelů...........kurva kurva kurevská
Tento příspěvek byl editován 25.10.2012 21:32:29 uživatelem Mates(původní).)))))) Jo asi je přeostřený, na prioritu clony to lezlo všelijak, tak jsem to dal na prioritu času a laboroval, tohle se mi líbilo nejvíc.
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 21:28® ZN
-
Mates(původní)> Mates, to se mi skutečně líbí. Netváří se to vážně, je to takový příjemný na pohled,… a tak. Je fakt, že by to šlo kompozičně udělat zajímavější, ta horizontální lajna je taková nezvyklá, ale proč ne. To by byla novoročenka jako bejk, jako bejk.
Jen to přeostření. Ale, viz komentář jinde a jiný
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 20:54® ladamaj
-
Cudla>budu hodnej abych dostal kousek masa
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 20:40® Cudla
-
Ladmaj:Počkej ty drzý chlapečku jak se stavíš poštvu je na tebe
- Čtvrtek 25. října 2012 ve 20:29® Mates(původní)
-
Mám tu něco pro přátele podložkového klubu
- Čtvrtek 25. října 2012 v 9:20® ZN
-
thymallus> pěkně udělané fotky, u kterých je na první pohled vidět, že to není jen cvak a finíto. Dokonce i kompozice je výrazná a moc tomu pomohla.
A to píšu i přes to, že je to focený na podložce
- Čtvrtek 25. října 2012 v 7:37® nnnap
-
thymallus> tak měl sem včera i jiné lidi k odpovědím, nestíhám všechno. Kdybys o tom chtěl pokecat ve fotofórum, určitě by se našlo více hlav k odpovědím a i pro mne by to potom bylo atraktivnější. Já su totiž taková sviňa kapitalistická- já když napíšu, tak si chci i přečíst . No a jestli tě opravdu zajímá, jak pracovat s hloubkou ostrosti u kompaktů, pak nezbývá než ti znova doporučit starší literaturu, která se věnuje vztahům mezi ohniskem a clonou. V pradávných dobách měli hloubku ostrosti vyznačenu na tělech objektivů prakticky všechny kousky. To bylo pak jednoduché. To se dalo zažít pod kůži. Pak automatika pokročila do té fáze, že se řeklo- a tady, ve třídě ušmudlaných cvakalů už není třeba, páč stejně nepoužíváno jest, obtěžovat maminky s kočárkem ještě nějakou stupnicí, či jiným symbolem. No, hlavně za to může rozvoj zoomů.
No a dneska to obtížně hledáme i na objektivech k zrcadlům.
Rozostřené pozadí se stalo tak nějak samo automatické pro všechny tím, že prostě zoom. Začalo padat lidem z foťáků samo, aniž by věděli proč. Ale se líbí a padá samo. I u automatu. Tak proč se starat kde se vzalo. No potom některé zvídavější kolegy tato otázka napadne a zase mi nezbývá nic jiného, než je odkázat na starou literaturu věnující se klasickému sklu, páč tam je odpověď. Na kompakt pak nezbývá nic jiného, než zkušenosti empiricky přenésti.
Tedy odpověď je, spočívá buď v praxi se starým pevným sklem nebo studiem a přenosem a praktickými pokusy.
Ovšem, kdo používáme dneska i na zrcadlech tabulku hloubky ostrosti? Prakticky nikdo mimo specializované disciplíny. Automatika ostření, výběr bodu nám dává jistotu, že ostré bude ostré a zbytek nějak dopadne.
Na svém prastarém AF Big Beercan dokonce mám i zobrazení hloubky ostrosti pro zvolené ohnisko, upřímně, kdy jsem se na něj někdy podíval? Nikdy.
- Středa 24. října 2012 ve 22:33® Libor
-
thymallus> souhlas, on ten kompakt někdy překvapí tím, jak má sám o sobě velkou hloubku ostrosti.
A koho by zajímaly fotky kompaktem na podobné téma, tak třeba tady roman : http://www.photomacro.cz/…o/index.html
- Středa 24. října 2012 ve 22:23® thymallus
-
nnnap> No to jsi mě tak trochu zklamal, čekal jsem, že mi poradíš a ono to bylo spíš takový plácnutí do vody. S tou popelnicí opatrně
Fotí dobře. Chce to jen trochu kreativity. Např. toto je focený zmiňovaným kompaktem – http://czechflyfishing.sweb.cz/
Buko – vážu podobný srsťovky i skládáním a z knotů. Ve výsledku ty mouchy vypadají skoro stejně.
- Středa 24. října 2012 ve 21:20® brčal
-
Mates(původní)> dával si to už jinde
krásné dvě ouška .-)
- Středa 24. října 2012 v 17:43® ladamaj
-
Cudla>jen nelži pěstuješ je pro maso
- Středa 24. října 2012 v 16:20® Cudla
-
Kdo češe má za tři,ale někdy ji musíš přikolíkovat aby neprchal
Tento příspěvek byl editován 24.10.2012 16:24:20 uživatelem Cudla. - Středa 24. října 2012 ve 13:43® mvincik
-
Buko> Díky, určitě se mrknu rád. Každý můj pokrok v před je pokrokem vpřed.
- Středa 24. října 2012 v 11:10® Mates(původní)
-
nnnap> Jo tohle, já myslel, že jako něčím překvapíš.
- Středa 24. října 2012 v 11:08® Mates(původní)
-
nnnap> I kdepak, kočička je kamarád, ta dá matroš i bez zabíjení. Já mám sám strýmrovýho kocoura.
- Středa 24. října 2012 v 11:01® nnnap
-
thymallus> Mates(původní)> jesti fakt někdo potřebuje vysvětlit souvislosti clonových čísel a ohniska objektivu, nechť si půjčí nějakou antikvariátovou fotografickou příručku z dob, kdy fotoaparát byl fotoaparát a světlo světlem.
Ten kompakt není pro mne dost motivující k tomu, abych tu napsal stox napsané jinde. Ale jako na hod do popelnice dobrý. To zas né, že by se s tím nedalo vůbec nic dělat.
- Středa 24. října 2012 v 10:52® nnnap
-
je to kočička a vy zabíjíte kočičky!
- Středa 24. října 2012 v 10:04® Mates(původní)
-
brčal> Ne, ne ondatra to není.
- Středa 24. října 2012 v 9:56® brčal
-
Mates(původní)> i když to moc nevidim odhad bych to na ondatru.
- Středa 24. října 2012 v 9:46® Mates(původní)
-
brčal> Tak až budeš na PC, tak na to mrkni, i když ta fotka je trošičku rozostřená, ale já nebudu dělat fotky zvlášť pro každej jeden web…
- Středa 24. října 2012 v 9:45® Mates(původní)
-
Buko> Jo jasný, já to respektuju.
- Středa 24. října 2012 v 9:42® brčal
-
Mates(původní)> na telefonu budu těžko něco idetifikovat
- Středa 24. října 2012 v 9:39® Buko
-
Mates(původní)> Tvá dedukce je správná. Nebudu na webu popisovat konkurenci něco rychlejšího a grátis. Mne to vázání bohužel živí.
- Středa 24. října 2012 v 9:39® Mates(původní)
-
brčal> Jo takhle, já myslel, že identifikuješ matroš, o tom byla řeč. Moucha je jasná i když není na úplně správném háčku.
- Středa 24. října 2012 v 9:37® brčal
-
Mates(původní)> Hans Klinhamer
- Středa 24. října 2012 v 9:33® Mates(původní)
-
brčal> HK je co?