Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 13. září 2012 v 9:52® osprey
-
Barr> Uvidíme, já zajdu na lipany až později.
Nějak se mi nezdálo, že by jich tam plavalo bůhvíkolik, tak si aspoň počkám, až to bude mít nějakou atmosféru. Zlaté listí a tak.
- Čtvrtek 13. září 2012 v 8:18® Barr
-
Svým příspěvkem jsem nechtěl umrtvit diskuzi. Takže zkusím odjinud – už loni jsem si všiml na podzim renesance úspěšnosti suchých chmýřenek.Začala to moje přítelkyně,neboť chmýřenky jsou prý lépe vidět než ty titěrné křídlatky a používala mušky,které jsem tam pár let už nedal a měla podstatně víc záběrů.Vydedukoval jsem si,že je to „okoukaností“ jepek z CDC na kterých mnozí lipani několikrát viseli…Také letos těch pár lipanů se lépe zvedá na chmýřenky.Tedy na jedné jihočeské řece.
- Úterý 11. září 2012 ve 14:21® Barr
-
- Úterý 11. září 2012 ve 13:09® majkyss
-
- Úterý 11. září 2012 ve 12:02® olda
-
Hamer> Že jste si pane zapomněl vzít tu růžovou meducínu.
- Úterý 11. září 2012 v 10:58® Tom 11
-
Hammer> Tak co sem lezeš ? A že jsi ty napsal něco závratného
Houska hloupá je to.
- Úterý 11. září 2012 v 8:06@ Hammer
-
brčal> Na zprávy o počasí máme jiné kabrňáky i glejtem, ty blboune.
- Úterý 11. září 2012 v 8:05@ Hamer
-
Žvanění o ničem. Ona zase žádná revoluce neprobíhá. Tak není co psát. Akorát fšelijací amatéři píší kokotiny. I Hubáček, či Horáček, či mladý Boháček, či jak se ten nedokvašený redaktůrek jmenuje, se do toho pletou. Poslední inovací ve fly fishing je muškaření (chytání se nehodí) s muškou bez háčku. Registruješ si záběry pro potěšení, buhahahahahaha… Na www.mrk.cz o tom píší…
- Pondělí 10. září 2012 ve 22:09® brčal
-
Dnes bylo krásně. Doufám že zítřek se taky povede
- Pondělí 10. září 2012 v 10:26® jiris
-
brčal> navaž tam zonkra 12 cm a bude
On se nějakej potok povede
- Neděle 9. září 2012 v 8:27® brčal
-
LaMa> určitě se da zabrodit
- Neděle 9. září 2012 v 8:27® brčal
-
jiris> zkoušel jsem streamr,lurky, boby,blob, mokre mušky, nymfy a jedine co šlo byla sucha. V středu jsem odchytal na ďablika jen na přitoku a suchou.Co chytali vedle měli lurky. Zajdu ještě v uterý a uvidime
- Sobota 8. září 2012 ve 23:23® jiris
-
brčal> ryby tam budou znatelně větší
Oni nežerou furt no. Strýmr si nezkoušel, že?
- Sobota 8. září 2012 ve 22:35® LaMa
-
A na te nadrzi se chyta ze brehu nebo je mozne i zabrodit a chytat z vody? At sebou zbytecne netaham brodaky
- Sobota 8. září 2012 v 18:11® brčal
-
fikus> ja tam naposledy byl minulý rok na přehradě U Macečku. Nedávno jsem byl na Rožnovce a jednoho prvního duhaka jsem odvezl domů
a prý tam nejsou ryby větši 36 cm
- Sobota 8. září 2012 v 18:08® brčal
-
jiris> ten co je na fotce byl největši
i přesto pěkna přehrada a vratím se
- Sobota 8. září 2012 v 16:21® jiris
-
brčal> celkem dost popichany ryby, jeden duhak sezrany silon, druhy uz bodnutou tlamu
Nic většího nepřišlo?
- Sobota 8. září 2012 v 15:48® fikus
-
v pondělí jsem na přehradě U Macečků byl, byla pokleslá hladina a ryby natlačené ve splavu v chráněném úseku. Bylo to vesměs jen o házení… ryb jsem chytil pár.
- Sobota 8. září 2012 v 11:01® osprey
-
brčal> Možná, že na Evanse by brali líp
- Sobota 8. září 2012 v 9:36® brčal
-
Tento byl poslední na Adamse
- Sobota 8. září 2012 v 9:33® brčal
-
Včerejší výlet moc to nešlo. Chytal jsem kolem břehů a jen na suchou, nic jiného nešlo nebyl jsem sám co to nešlo – prostě se jim nechtělo
Pár fotek
- Sobota 8. září 2012 v 9:21® brčal
-
Lama – určitě nějaký pstruh na přehradě bude. Chytal jsem tam vždy u přítoku.
- Sobota 8. září 2012 v 9:01® Barr
-
Tyto trojuhelníky,ale i jiné obrazce si uvědomují i jiní rybáři,takže ryby 47–50 cm jsou opětovně chytány,pouštěny,by udělaly radost i jiným sportovcům znalých tajů rybí geometrie. Fakt mně to zlepšilo náladu!
- Pátek 7. září 2012 ve 23:56® Salmo1
-
MB>No podívej se, ve dne, při čisté vodě vyžaduje chycení větší ryby 40+ tvůj větší odstup od daného cíle.Krátká nymfa špatná není, ale stát rybě na hlavě jak je to dnes k viděni u mnoha rybářů, to není OK.Na každém úseku, od prahu k prahu, v tůni atp. si vykresluji pomyslný trojúhelník.Body trojúhelníku tvoří-velmi dobrý přísun potravy, bezpečí, spoření energie.Uprostřed tohoto trojúhelníku stojí nejstarší a největší ryba v úseku.Platí zásada, že čím déle se v úseku motáš, tím menší šanci na ulovení máš.U velkého pstruha stačí jenom to, že mu přejede šňůra nad hlavou anebo spousta přiblblých planých hodů.Zvířený sediment, kdy prakticky zakouříš tůň funguje u lipanů k aktivitě, ale pstruha 50+ celkem bezpečně zažene do úkrytu. Ps:Sazenky nechytám, nechávám je handicapovaným rybářům. „Vrcholem“ muškařiny pak je, když na sto metrech, na tři hody vyndáš tři ryby 47–50cm.V ten moment pochopíš, že ryby mají opravdu mozek o velikosti hrášku a je na čase se poohlédnout po něčem neoadrenalinovatějším.
- Pátek 7. září 2012 ve 20:34® JHolc
-
mvincik> Nazdár. Já můžu tahat tak akorát kačera…
Počítám s tím. Mám namočit mouchy do odrezovače hned, nebo než pojedeme?
- Pátek 7. září 2012 ve 20:32® JHolc
-
LaMa> Vlastně máš pravdu. Já dospěl k tomu, že sedím doma…
- Pátek 7. září 2012 ve 20:25® mvincik
-
JHolc> To víš draku, každej nemohe tahat tajmeny a podobné fišle!
Jinak náš čas se blíží, jen jak bude babí léto, ok?
Tento příspěvek byl editován 7.9.2012 20:26:05 uživatelem mvincik. - Pátek 7. září 2012 v 19:30® LaMa
-
hm takze na stremara nechytate 10–20 cm potocaky jo? ze ja na moravici takovych malych nachytal na streamra taky celkem dost
a podle vas bych nemel chytat na nic jineho nez streamra abych nahodou nepichnul malo rybu a nebo sedel doma, hm taky dobry…az nebude pomer 100 malych ryb k 1 vetsi tak se mozna potkame u vody kdyz ted sedite doma nez aby jste pichli malou rybu
to ze chytam na male goldiky, suchou, mokrou. je prasarna? to muzu rovnou hodit muskarak do popelnice a zacit vlacet s velkymi nastrahami abych eleminoval male ryby…a neni pravda ze vyplasis velkou rybu (ano 35 je uz vetsi v pomeru 10cm ryby) Napr. na Lubine v jedne trosku vetsi tuni jsem stravil 2 hodiny a je zajimave ze nejvetsi ryby prisli az po hodine chytani
- Pátek 7. září 2012 v 18:10® JHolc
-
LaMa> Naprostá blbost a podle mě pěkná prasárna. Nehledě na to, že když taháš dorostence, větší rybu si vyplašíš. A potočák 30–35 cm není nic extra… Dělej jak myslíš, já s tvým přístupem nesouhlasím. Jak psal bubu, radši nejdu, nebo tahám streamera…
- Pátek 7. září 2012 v 18:00® bubu
-
LaMa> „pokud v miste napr. nejakym proude nechytim hned vetsi rybu tak v miste zustavam co nejdyl dokud nepopicham vsechny male“ Já to mám nastavené trochu jinak,než píchat ty malé,tak raději už ani nějak nechodím. A když už mám fakt absťák,tak protáhnu řekou strýmra.