Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 7. září 2012 ve 12:26® LaMa
LaMa

MB> občas jezdim na roznovskou becvu od roznova az po horni becvu ale chtel sem se podivat i na tu nadrz u macesku ale nevim jestli z toho neni uz jen kaprodrom :-(( kdo vi jestli tam jeste sypou duhaky a siveny a nebo uz jen kapry? Zkus ten dabing nadabovat do smycky a nebo to mas malo utahle ze ti to z toho vypadava…nebyla by marna fotka te musky… Kdyby na te nadrzi byli nejaci duhaci tak muzem nekdy o wekendu zajet…dal bych ti i nejake osvedcene vzory na jezero…

Čtvrtek 6. září 2012 ve 23:35® MB

LaMa> Na místě chytat dýl zkouším, no asi je to fakt o té trpělivosti :-D Jinak mám letos na velké ryby asi smůlů či co, 30-ky jsem chytl 2, další 3 větší ryby jsem všechny utrhl mezi kamenama :-((

Z veverky http://e-flyfish.com/…rell-dubbing-

Na nádrž u Macečků chodím chytat, ale zatím jen na položenou, jak muškařit na stojaté vodě netuším :-D (jsem samouk, tak jsem vděčný, že mi kdysi známý ukázal, jak chytat s krátkou nymfou :-D )Ty tam jezdíš? Jestli jo, rád bych se přijel poučit :-D

Tento příspěvek byl editován 6.9.2012 23:36:02 uživatelem MB.
Čtvrtek 6. září 2012 ve 22:00® LaMa
LaMa

MB> tak tenhle trend neni jen na becve ale snad asi pomalu vsude…ryb je relativne dost ale prevazne jen malych… navic nez staci sebrat velka ryba musku tak ji drive sebere maly hladovy nenasytny pstrouzek :-(( pokud v miste napr. nejakym proude nechytim hned vetsi rybu tak v miste zustavam co nejdyl dokud nepopicham vsechny male :-) a nakonec prijde ta nejvetsi… takhle jsem letos vytahl uz nekolik potocaku 30–35cm ale chce to trpelivost … a z jake srsti vazes ty nozicky u nymf? Nechodis nahodou na nadrz u Macesku?

Tento příspěvek byl editován 6.9.2012 22:01:22 uživatelem LaMa.
Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:11® MB

Jak tak koukám na fotky vašich „vymušených“ ryb, nedá mi to, abych se nezeptal:D Lovím převážně na Rožnovské Bečvě (přímo na horním toku v Rožnově :-D )a během posledních let sleduju nepříjemný trend – ryb sice chytám víc a víc, jak zlepšuju techniku lovu a vázání mušek, ale jsou zato menší a menší (jako 13-letý jsem se špatně navázanou a katastrofálně vedenou třpytkou nachytal víc mírových pstruhů než za celý letošek) – dá se to nějak selektovat? Velikostí mušek to nijak zvlášť nejde, na velkou lesklou mouchu buď najedou oukleje nebo na ni nebere vůbec nic :-D

P.s.: Znáte nějakou vychytávku na vázání nožiček ze srsti u nymf? Já je musím co druhou vycházku převazovat, protože jsou všechny „vykousané“ :-((

P.p.s.: Máte někdo zkušenosti s lovem parem na mouchu?

Čtvrtek 6. září 2012 ve 14:08® Chose
Chose

brčal> Tak super je, že už natekla voda a že ryby jdou, chvíli to bylo dost kritický…

Středa 5. září 2012 ve 20:47® Padis
Padis

brčal> tak si to tam užij je tam krásně:->

Středa 5. září 2012 v 19:23® brčal
brčal

Ještě jedna kuriozita – dneska jsem chytl duháka kolem 40 cm a z prdele mu lezl pomalu metrový silon a nešel ani vytáhnout furt tam musela být muška někde :-D odstřihnul jsem mu to ať mu to tak nečouhá :-D fotku nemám :-(( nemohl jsem najít hned foták, celý den jsem něco hledal od prutu ráno až po nové broďáky.

Středa 5. září 2012 v 18:19® brčal
brčal

Dneska na Labské spousty ryb :-) Nádherhé chytání. Pár fotak. Vše sem chytal na tři mušky první dáblík pak Adams a Red Quill :-D Chycené ryby Lipan, Siven, Duhák a Pstruh :-)

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img50326.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50327.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50328.jpg
Úterý 4. září 2012 v 8:54® fikus
fikus

brčal> uvidíme, to září mám nabité, i když klepat kosu v říjnu na lodi, to bude zajímavé… :-)

Pondělí 3. září 2012 ve 20:23® brčal
brčal

Chose> na přitoku co jsem se koukal je malo vody. Kde tqm parkujes?

Pondělí 3. září 2012 v 11:09® Padis
Padis

Chose>koukal jsem na to včera vody je víc.Už se těším na příští Labskou.Jo a včera byla jen zelenina:-D :-D :->

Tento příspěvek byl editován 3.9.2012 11:11:08 uživatelem Padis.
Pondělí 3. září 2012 v 9:54® Chose
Chose

brčal> tak doufej, že napršela nějaká voda, jinak to asi bude bída…

Neděle 2. září 2012 ve 23:02® brčal
brčal

fikus> možná v říjnu na tu Hartu budu mít nový proutek 6/7, 9ft 4 díly + tubus otestujem :-D nebo to jedem v září . Zítra ráno frčím na Labskou :-D

Neděle 2. září 2012 ve 23:00® brčal
brčal

fikus> všechno zničí :-((

Neděle 2. září 2012 v 17:54® fikus
fikus

takto teď vypadá splav nad Prženským mostem na Vsetínské Bečvě. Bohužel.

foto/diskuze/muskareni/2012/th-img50251.jpgfoto/diskuze/muskareni/2012/th-img50252.jpg
Sobota 1. září 2012 v 18:51® ladamaj
ladamaj

hecht>netvrdím že celokov je špatnej to určitě ne.Mám kamaráda a má celokov také ale orygoš ale teď nevím 100% značku prodává v Teplicích u červeného kostela až tam pojedu tak se zeptám co to má jeto z nějaké slitiny ale supr cenu už si nepamatuji ale jeto darda.

Pátek 31. srpna 2012 v 10:19® Bigpista
Bigpista

mvincik> Aspoň černoptáci netrpí hladem…

Pátek 31. srpna 2012 v 10:05® mvincik
mvincik

Bigpista> Pravda. Ono i to podzimní vysazení lipanů okolo 8–10 cm taky nevidím nijakm pozitivně. V té hladové strouze přežije zimu jeden ze sta, možná o něco víc.

Pátek 31. srpna 2012 v 10:01® Bigpista
Bigpista

mvincik> Co se divíš? Když nasadí ročka PO a za pár týdnů nasypou 30cm duháky, tak nejdřív duháci sežerou potočáky a pak rybáři duháky. A může se začít znovu. Na názor a stanovisko MO se nikdo na územním svazu neptá. Prostě si v tabulce odfajfkujou počet nasazených ryb a tím to vadne.

Pátek 31. srpna 2012 v 9:53® mvincik
mvincik

Bigpista> Pruhatej a tloušť. Víc jak polovina obsádky co tam kromě týdnu po vysazení je. Pak ještě nějaká ta pstruží droboť a lipánci. A sem tam i nějaké to překvapení. Třeba kamarád tam sledoval cca 2 měsíce zpět i parmy a to v místě, odkud si myslím, že ani nemůžou být.

Pátek 31. srpna 2012 v 9:50® Bigpista
Bigpista

osprey> Tuším, že mluvíš o revíru, kde jsem nedávno byl. Fakt je, že nebýt pruhatejch, dost bych litoval těch třech stovek, co jsem za tu povolenku dal…

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:55® mvincik
mvincik

osprey> Já na tom budu asi stejně. Nebyl jsem tam letos ani desetkrát. A vzhledem k té obsádce asi radši ten měsíc ještě profeederuju někde na MP a těm žáčkům dám klid. Zatím to tak vidím.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:41® osprey
osprey

mvincik> Loučil jsem s P vláčkou a zkoušel dělat podvodní fotky.

Příští rok mě tam nepotkáš. Ryb nebylo málo, ale stojí to tam na rybě škodlivé – zaplať Pánbůh za ni. Lipanů jsem viděl opravdu málo, i když něco tam je.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:38® mvincik
mvincik

osprey> No neříkej, že jsi zavítal na strouhu až k nám.

Já tam nebyl, ani nepamatuju. Od té doby, co jsem vybagroval posledního, mě tam nic netáhne. Někdy v květnu to bylo asi. :-)

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:33® osprey
osprey

mvincik> Ty seš tam doma. Beztoho jsi to všechno odnosil ty.:-))

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:32® osprey
osprey

JHolc> Tak byl asi jeden ve stínu…

Nebo jsem si ho spletl s proudníkem.:-))

Tento příspěvek byl editován 30.8.2012 21:33:32 uživatelem osprey.
Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:28® mvincik
mvincik

Klucí já chci takííí!

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:21® JHolc

osprey> Polepši se, jsou tam tři. :-D

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:15® osprey
osprey

hecht> Jen zbroj. Našel jsem ne strouze lipany. Oba dva. Pokud se spokojíš s menším, beru tě s sebou:-))

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 19:31® Barr

LaMa> zajímavé…že by se pánové z Visionu mýlili? Nebo balamutili? Jsem realista,tolik backingu nebudu potřebovat.Mys­lím,že ho nebudu potřebovat vůbec.....